- 29 Mayıs 2010
- 31.316
- 84.698
- 1.123
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bir kuru maaş olarak düşünme SGK sı da var bunun.Çocuk zaten kreş yaşında.İşe girersin.Ordan çevre edinir daha iyi imkanlarda başka iş bulursun.arkadaşlar benım ağustosta 2 yasına girecek bır kızım var.Kızımın doğumuna kadar yaklaşık 8 sene bır yerde sekreterlik yaptım. Sadece sekreterlik değil o işin gerektirdiği bütün bilgisayar programlarına vs hakimim iyi derecede kullanabılıyorum.Kızım doğunca ayrılmak zorunda kaldım. Bakanım yoktu babaannemız sehır dısında annaannemız yaşlı. Artık zamanının geldiğini düşündüm daha doğrusu maddi anlamda çok sıkıştığımız için kızımı kreşe verip çalışma hayatına geri dönmeyi düşündüm....Ama işte burda fikirleirnize ihtiyacım var
başvurdğum yerler 8 sene deneyimim olduğu için genelde hemen dönüş yaptılar ve görüşmeye çağırdılar.neredeyse on görüşmeye gittim bir haftada. Lakin verdikleri para asgari ücret ve genelde yol yok. en fazla veren asgari ücret yemek yol var şeklinde oldu....ben böyle düşünmüyordum açıkcası...sanırım fazla hayal alemindeymişim.....çunku bildiğim programlar vs bizim iş için önemli....deneyimde olunca bu parayı beklemiyordum açıkcası.....şimdi benim sıkıntım şu parayı beğenmemek degıl ama ben kızımı çalışırsam kreşe vermek zorunda kalacağım.kreş 400 tl....illaki bir şeyler istenir her ay şusu busu derkrn 100 de oyle gıtse eeee ben 500 tl için mi çoçuğumu kreşlerde büyüteceğim diye düşünüyorum. Kızıma kıyamıyorum. henuz 2 yasında kres için erken olduğunu biliyorum.bu para için değmez kreşe vermeye ,kış gunlerınde erkenden uyandırmya dıyorum
ama ote yandan durumumuz çok sıkıştı...500 bizi kurtarmaz ama hıç olmazsa 350 olan kredımızı öderım dıyorum....ama için için istemiyorum...dediğim gbi yaşıı küçük 400-500 tl için onu kreşe vermeye kıyamıyorum.....ama öte yandan seneye gene aynı parayı teklif edecekler...ama hıç olmazsa yaşı 3 olur konuşur derdını anlatır dıyorum....ama mesela kardeşim o zamanda senın gözunde küçük olcak gene işe dönmeyeceksın bence dıyor.......
yanlış mı düşünüyorum arkadaşlar???? çalışma hayatına şimdiden dönmeli miyim sizce?
350 olan krediniz ne kadar sürecek peki? Yani bence daha iyi maaşlı yerler araştırmaya devam edin. Önceki işten çıkarken aldınız maaşı söyleyin,altına çalışmam diyin.
Aklıma gelenler ya şimdi en uygun birine girersiniz.2-3 ay sonra zam istersiniz.(Başta başlangıç olarak bu fiyat diye belirtin.Beklentilerinizi söyleyin.İki tarafta denemiş olur)Yada biraz daha bekleyip daha iyisinin gelmesini beklersiniz.Orası da şansınıza artık.
Hmmm benim amcamin kizi yandi o zaman. Amcam ve karisi fulltime calistiklari icin cocuklari kreste. Cocuk daha 8 aylik. Kadin ise donmek zorundaydi, hakim kendisi. El kadar bebegi krese veriyorlar el mahkum yani 2 yas bana normal bile geldi simdi. Yani bilemicem ama bence zor is bunlar ya. Bir karar vermek zor.
Gecen yil ayni soru isaretiyle karsi karsiyaydim. Ustelik benim alabilecegim maaslar da daha yuksek ama ise baslamadim.
cunku benim burda kimsem yok, yani bu cocuk bir gun grip olsa ya da karni agrisa krese gidemeyecek olsa bir gunlugune bak diyebilecegim kimse yok. cok zor durumda kalacaktim. O yuzden bir sure daha ertelendi. Bu yil eylulde 3.5 yasini gecmis olacak anaokuluna verip esnek bir is bulmayi dusunuyorum ya da kendi isimi kurarim belki... ama ozel sektorde izin sorunu vs yasayabilecegim bir iste calismam mumkun degil.
esnek ıs özel sektorde cok zor....bende cok karrasızım....kaldım boyle ortada
3,5 yasında olsa rahat olurdum herhalde en azından kendını ıfa dıyor olurdu
500 tl krese vermektense bi hanimla anlas gelsin evinde baksin. Benim ablamin ogluna 500 e bakiyo, temizligini de yapiyo, arada sirada yemek bile yapiyo..(yarim gun bakiyo ) .Belki size de ganso temizlikharic olarak tan gun bakarlar 500 tl Ye.
Aslında biraz daha iş arayabilirsiniz
Îki yıl önce ayrıldığınızda kaç alıyordunuz
400 tl kreş için iyi oğlumun okulu bu yıl 900 küsür
Benimki 25 aylıktan beri kreşe gidiyor ben sorun görmedim hatta o dönem ben çalışmadım ama o kreşe gitti küçük demedim gönderdim
Yalnız verilecek para çok az şehrinizi bilmiyorum ama kreşi olan kurumlarda iş arayın o zaman kreş parası da olmaz maaş elinize kalır
Bir arkadaş vardi servis+ kreş+ yemek+ asgarî ücret ve SGK ile çalışıyordu aldığı maaş da eline kalıyordu böyle olunca masraf azalıyor aldığı iki maaş gibi oluyor
bakıcıyı 500e bulmam ımkansız burda.tam gun kımse gelmez
kres aslında 800 ama esımın calıtıgı kurumun kresı oldugu ıcın yarı yarıya personellere.
oyle kreşı olan yerler olmaz benım baktıgım canım
bu arada 25 aylıkken vermışsın dırek tam gunmu bıraktın nasıl yaptın yardımcı olur musun
Bir süre yarım gün gitti; çünkü benim oğlum memeyi 30 aylıkken bıraktı. Başka bir yöntem ile uyuma bilmiyordu.
Sonra okulda uyumayı öğrendi ve memeyi de rahatça bıraktı.
Sadece ben varken yabani bir çocuktu; hatta bir sonraki sene gittiği okulda sen bunun geçen sene kreşe gittiğine emin misin bile dediler.
Sınıfları 3 kişi idi; iki de öğretmenleri vardı. Bakıcı ya da benim evde sağladığım ortamdan daha eğleneli idi.
Konuşmuyordu başlarda ama derdini anlatıyordu; sonra da bülbül oldu zaten.
Bir sabah bırakırken X'e geçmiş olsun dün Y ile çarpışmış dişi acımış dedim; nasıl biliyorsun dediler.
Az konuşan çocuk bunu anlatabiliyordu; hatta öğretmen koştu geldi dedi ben de öğretmen neredeydi deyince; mavi masanın yanındaydı; X alayınca koştu baktı; sonra müdürü öğretmeni çağırdı dedi.
Müdür de öğretmene ben çocukların her şeyin bilincinde olduğunu size söylemiştim; bu nedenle hemen olayları çocuk eve gitmeden annesine bildirin ki aklında soru işareti kalmasın dedi.
Bir de oğlum o yaşında İngilizce öğrendi; masaya kafayı vurup head acıyor diyordu; kalem, kitap vs öğretmişlerdi. İngilizce öğretmenleri; resim müzik öğretmenleri ayrıydı.
Şimdi gittiği okulda karışık yaş sistemi var; bu aslında daha iyi ama çok küçükken sıkıntı olabilir; 36 ay sonrası ideal.
Sınıfta her yaştan çocuk var; büyükler sabretmeyi, yardım etmeyi öğreniyorlar; küçükler de büyüklere yapıp her şeyi gerektiği gibi yapmayı öğreniyorlar. Okulda çocuklar tuvalete kendileri gidiyor; ayakkabılarını, montlarını vs kendileri giyiyorlar. Amaçları yetişkine bağımlı olmadan yaşamayı öğretmek.
Biraz reklam gibi oldu ama ben deneyimlerimi sordun diye yazdım.
Ha bu arada bu çocuk evde bir şey yemiyor okulda hiç yemez diye düşünme; oğlum çok küçük olduğu için ilk gün ben de gittim. Bir kız vardı maşallah çok güzel yemek yiyordu; veli toplantısında annesi hiçbir şey yemiyor okulda da yemiyorsa ne olacak bunun hali demişti. Oysa müthiş yiyordu.
Ama asgari ücret çok az; eskiden aldığınızın altında almayı kabul etmeyin; yeni başlayan birinin asgari ücret ile kattığının çok daha fazlasını sizin katacağınız garanti. Tecrübesiz birisinin ilk günlerde vereceği zarar esasen sizin bir yılda alacağınız yüksek ücretten daha fazla bile olabilir.
Görüşmelere devam umarım gönlünüze göre bir yer bulursunuz.