yanlis mi dusunuyorum esimin yegenine para gondermesi

Konuyu okuyunca ne kadar paylaşımsız ne kadar bencil bir toplum olduk diye geçti içimden. Aynı durum sürekli olsa dert edinmenizi anlarımda bir kereye mahsus olabilir ne var bunda. Bahsettiğiniz kişi yeğeni. Olabilir herkes borç ister sıkışır oda yeğeni olduğu için geri almamayı düşünmüş. Bana eşinizin yaptığı çok normal geldi.
Belki haklı olabilirsin arkadaşım ama anası babası kardeşi bitti amca dayiyami sıra geldi.
Çalışmak para kazanmak zordur.sagdan soldan oyalanmak daha kolay sanirim ve alışkanlık haline gelmiş bazı insanlarda

her karşılıksız iyilik yapan enayi değildir
bu kadar çıkarcı olmayın
Cikarcimi?
Bi dk
Hanim kiz ise girmis borc para istemis olabilir tabikide
istedigi kisi kim? Dayi! Evli, barkli bilmiyorum coluk cocuk varmi.. onunda gideri ona goredir yuvasindan sorumlu adam
Hanim kizimi manikurunu pedikurunu yaptiracak diye niye adam parasini versin
Borc diye alinmis parayi geri versin
Size yeminle soyleyebilirim ben 27 yasindayim hep ben borc verdim dayima , tek basima bi cocukla halk dilinde "dul"basima kendime yettigim kadar dayima bile borc verebiliyosam cikarci degilim demekki
Iyilik yapmak icin evi barki esyasi herseyi elinden gitmis birine sirf hapse atilmasib diye borc usteliyorum BORC verdigim 1800€ ne oldu?!! Yok puf oldu ben cikarciyim oylemi!
Kusura bakmayin bu hayatta herkes kendi ayaklari uzerinde durmayi ogrenecek kimseye dayanmadan
Tabiki ilk aileden yardim beklersin ama o borc verilecek nokta
Cok ozur dileyerek soyluyorum, ben maalesefki maalesef markali takilip markali gezinip tatillerde cirit atan onun bunun uzerinden gecinmeye beceremedim cok absurt geliyo bana
Evimin yamuk olsada dahi bir kapi koluna kadar hersey kendi helal param kimseden cikarim olmadi
Insanlar biraz vijdanli olacak kendine yapilmasini istemedigi seyi yapmicak

dun aksam esimin telindeki mesajda gordum esim yegenine 500 lira yollamis neden diye sordugumda maasi yatmamis filan dedi borc yolladim peki ne zaman verecek dedigimde ise ben yegenimden para almam dedi esim yanlis mu dusunuyorum esimin yegeni 26 yasinda ziraat muhendisi mersinde ise baslamis guya maasi yatmamis
e

cok yakin bir aile dostumun maasi yatmamisti, kendisine 2000 tl verdim ve hatta esime de verdikten sonra soyledim. cunku verme animda kendisine ulasamamistim.
demek ki esiniz bunu sizinle paylasacak kadar yakin hissemememis kendine. ki siz de bu sekilde tepki koyarak, esinizi hakli ciratmissiniz.
akilli olun, makul bi sekilde dile getirin tepkilerinizi.

Her ay değildir sanırım. Ama yeni tayini çıkmış yettirememişse tabiki gonderecek gücü varsa gondermesinde sakınca yok. Sonucta evinin kirasini odeyememistir veya yiyecek parasi kalmamistir vs. Her ay mi onu sormanda fayda var.

Cikarcimi?
Bi dk
Hanim kiz ise girmis borc para istemis olabilir tabikide
istedigi kisi kim? Dayi! Evli, barkli bilmiyorum coluk cocuk varmi.. onunda gideri ona goredir yuvasindan sorumlu adam
Hanim kizimi manikurunu pedikurunu yaptiracak diye niye adam parasini versin
Borc diye alinmis parayi geri versin
Size yeminle soyleyebilirim ben 27 yasindayim hep ben borc verdim dayima , tek basima bi cocukla halk dilinde "dul"basima kendime yettigim kadar dayima bile borc verebiliyosam cikarci degilim demekki
Iyilik yapmak icin evi barki esyasi herseyi elinden gitmis birine sirf hapse atilmasib diye borc usteliyorum BORC verdigim 1800€ ne oldu?!! Yok puf oldu ben cikarciyim oylemi!
Kusura bakmayin bu hayatta herkes kendi ayaklari uzerinde durmayi ogrenecek kimseye dayanmadan
Tabiki ilk aileden yardim beklersin ama o borc verilecek nokta
Cok ozur dileyerek soyluyorum, ben maalesefki maalesef markali takilip markali gezinip tatillerde cirit atan onun bunun uzerinden gecinmeye beceremedim cok absurt geliyo bana
Evimin yamuk olsada dahi bir kapi koluna kadar hersey kendi helal param kimseden cikarim olmadi
Insanlar biraz vijdanli olacak kendine yapilmasini istemedigi seyi yapmicak
tabiki insan kendine istediği yada istemediği davranışları başkasına uygulamamalı
kendim için ne isterim eğer madi manevi zordaysam birilerinin yanımda olmasını bana destek olmasını isterim
ilk yorumumda da belirttim eğer bu yardımla kendine ve ailesine zarar veriyorsa yapılan yardım doğru değil
size gelince dayınıza ile yaşadığınız problem ile genel yorum yapmanız bana doğru gelmedi
manikür pedikür yada tatil için aldığını nereden biliyorsunuz belkide ekmek almak için aldı neyse işte ben aile içinde dayanışmaya inananlardanım

Sen sanirim şndan dolayi kizginsin, eşinin eli cok acik savruk ve yigeni bundan faydalanip kuafor manikur icingereksiz yere para istiyor da bizim rizkimizi esimim savruklugundan dolayı gonul rahatligiile aliyor mu acaba diye isgilleniyorsun anladigim kadariyla degil mi?

Esine sor bunu ilk diyorsa inanicaksin detayini goremiyorsan... ama demekki 3.5 maas aliyorsaniz gider tablosu yapin nereye ne para gidiyor ona gore sen de harcaman gereken zorunlu giderin varsa fedakarlik etmeyeceksin degil mi. Mesela 50tl bir kazak pantolon vs istiyorsan aman bu sene de almayayim diyorsun ben bunlari bosuna mi diyorum sebepsiz fedakarlik yapiyormusum demek ki diye geciriyorsun icinden. Muhtemelen doğru olabilir. Ama her ay 500 vermiyordur emin ol. Belki ailenden geleni vermiştir yigeni isteyince. Esinin burcu ne merak ettim simdi.

Bu konuları hep abartan bu yengeler sanırım.. Bende öğrenci iken dayimdan alırdım ne var bunda

Eğer sizin isteklerinizi karşılıyorsa dert etmeyin ancak başkasına verilen sizden kısılıyorsa bu olmaz. önce can olmalı nihayetinde. hele ki sizin babanıza verdiğiniz para alınırken... bence anne babalara karşı olmalı bu eli açıklık başta ben olsam isteyemezdim eşin de aynı şekilde anne baba yani bu sizde ana babasınız. bilmiyorum ben en çok oraya takıldım niyeyse

benim 3 cocugum var dogru mu esimin para gondermesi peki yegeninin aklina gelmiyor mu dayimin 3 cocugu var diye

Para isteyenin aklına gelmez de esin hiç mi düşünmüyor.500 lira eğer siz rahatsaniz maddi açıdan sorun olmaz. Ama çocuğunun veya senin ihtiyaçlarından kisiyorsa, size bir 500 lira için bin dereden su getiriyorsa o zaman ciddi sıkıntı var demektir.

maddi olarak normal esim 3500 aliyor bi arabamiz var ufak tefek borclarimiz var ben calismiyorum bu yil tayinciyiz butun esyalarimiz harap durumda burdan gidince goturmeyecegiz hepsini yeni alacagiz onub icin para biriktiriyoruz yada ben ole saniyorum

Ben de sandım ki esin ticaret ile falan uğraşıyor geleni gideni bilemiyorsun. Parayı ortak hesapta biriktirin. Öyle maaş hesabı olmasın. Böylece içiniz rahat eder.

Ahh ne dayılar var.Benim dayım benim az paramı yemedi. borç diye alır hiç vermezdi, 12 yıl oldu, borçlar da silindi herhalde. :KK12:

Bu kadar takılmayın. Eşim de maaşlı çalışan, ben şu an ücretsiz izindeyim. Ekonomik bir sıkıntımız yok. Dara.düşen akrabalarına destek olur. Öderse öder, ödemezse bir daha istemez diyor. Daha yeni evliydik akrabası telefon alacaktı eşimin limiti yüksek diye onun kartıyla alındı. Sadece iki taksidi ödedi. Battık mı? Hayır. O hala arada sıkışıyor. Bizden kuruş isteyemez. Çok takılmayın.

Sen sanirim şndan dolayi kizginsin, eşinin eli cok acik savruk ve yigeni bundan faydalanip kuafor manikur icingereksiz yere para istiyor da bizim rizkimizi esimim savruklugundan dolayı gonul rahatligiile aliyor mu acaba diye isgilleniyorsun anladigim kadariyla degil mi?

Esine sor bunu ilk diyorsa inanicaksin detayini goremiyorsan... ama demekki 3.5 maas aliyorsaniz gider tablosu yapin nereye ne para gidiyor ona gore sen de harcaman gereken zorunlu giderin varsa fedakarlik etmeyeceksin degil mi. Mesela 50tl bir kazak pantolon vs istiyorsan aman bu sene de almayayim diyorsun ben bunlari bosuna mi diyorum sebepsiz fedakarlik yapiyormusum demek ki diye geciriyorsun icinden. Muhtemelen doğru olabilir. Ama her ay 500 vermiyordur emin ol. Belki ailenden geleni vermiştir yigeni isteyince. Esinin burcu ne merak ettim simdi.
yegen erkek rsim aslan burcu

tabiki insan kendine istediği yada istemediği davranışları başkasına uygulamamalı
kendim için ne isterim eğer madi manevi zordaysam birilerinin yanımda olmasını bana destek olmasını isterim
ilk yorumumda da belirttim eğer bu yardımla kendine ve ailesine zarar veriyorsa yapılan yardım doğru değil
size gelince dayınıza ile yaşadığınız problem ile genel yorum yapmanız bana doğru gelmedi
manikür pedikür yada tatil için aldığını nereden biliyorsunuz belkide ekmek almak için aldı neyse işte ben aile içinde dayanışmaya inananlardanım
DAyimla bi sorun yasamadim ben ona bicok kez borc vzrdim borcunuda odedi orda sknti yok
Siz 1800€ olayini diyosaniz dayim degildi o
Bi arkadasim ac yatip kalkiyodu evi yoktu borclari birikmisti elinden tutim yardim edim dedim
Eline yuzune bulastirdi
O borc hic geri odenmedi..
Tabikide aile ici dayanisma cok onemli
Ama ben dustugumde yanimda olmucaksa o aile disindan cikmis oluyo
Simdi dusunuyorumda borc alan yegen belkide dediginiz gibi ekmek almak icin borc istemistir, yanlis dusunmus olabilirim insallah da oyle olmustur .. ki ekmek davasiysa o kiz mutlaka mutlaka odeyecektir borxunu ama simdi ama yarin

Simdi kimsenin maddi durumunu bilemem eğerki o 500 tl sizi maddi açıdan çok zorlamıyorsa yiğenine para vermesine kızmazdım ihtiyacı olmasa istemezdi hem mesleği varmış her zaman yolladığını düşünmüyorum asıl kırıcı olan sizden saklaması tabi bunda sizin tutumunuz çok önemli sizin aşırı tepki göstereceğinizi bildiği için belki saklamıştır

yegen erkek rsim aslan burcu

anladım, örnek verdim kız kuaföre gıdıyor manikür yaptırıyor derken paraya ıhtıyacı temel ihtiyacı olmayan lüks giderlerden bahsetmek için o şekilde anlattım, erkek ise ne olabilir, yine maniküre gidebilir metroseksüel ise veya çok bakımlıysa veya daha pahalı özel keratin bakımı yaptıran kuaföre gidebilir o paraya ihtiyacı vardır. Konudan sapıyoruz, güzel yorum yapmıştım oysa ki yiğenin cinsiyeti daha ön plana çıkmış. herneyse giden gitmiş, önünüzdeki paralara bakın ne diyeyim artık.

Burda sorun sanirim esinin yegenine para vermesinden ziyade, konu sahibinin istegine hayir deyip yegenine para hibe etmesi.benim esim begendigim bi seye hayir alamam benim maasim ne deyip de yegenine bes yuz lira hibe ediyosa buyuk olay cikar kusura bakmasin.yegeninin ihtiyaci var ya da yok bana hayir deyip baskasina veremez! Burda yegeni savunan herkes de bunu sorun yapardi heralde.hem yegenin anasi babasi yok mu da uc cocuklu aldigi maas belli dayisindan istiyor.konu sahibi ama ailene verdigin borcu istemekle cok hatalisin ve bunu da esinin yuzune vurmalisin.benim ailemden nasil istedin diye.

Back
X