• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yanlis mi dusunuyorum esimin yegenine para gondermesi

Ne var bunda ? 4 yil okurken teyzm her ay yolladi bana enistem bir kez ne yapiyorsun demedi..bu kadar mudahaleci olmayin bence

Daha önce de sorulmuş cevaplamamışsınız. Maddi durumunuz nasıl? 3 çocuğunuzu öne sürmüşsünüz. Eğer gönderilen o 500 tl çocuklarınızın standartlarından eksiltiyorsa ve bu sürekli oluyorsa siz haklısınız. Yok eğer 1 kerelik birşeyse maddi anlamda size dokunmadıysa bu kadar lafını etmeniz doğru değil. Yarın bir gün eşiniz de sıkışabilir. Kimseden yardım göremese ne hissedersiniz?

Bir iki seferlik biseyse vede durum musaitse benim icin vermemesi de geri sorun olmazdi.
Tam tersi bi durum da benim durumum kotuyse sorun olurdu.

dun aksam esimin telindeki mesajda gordum esim yegenine 500 lira yollamis neden diye sordugumda maasi yatmamis filan dedi borc yolladim peki ne zaman verecek dedigimde ise ben yegenimden para almam dedi esim yanlis mu dusunuyorum esimin yegeni 26 yasinda ziraat muhendisi mersinde ise baslamis guya maasi yatmamis
e

öğrenci olsa neyse diyeceğim çok saçma geldi yani 26 yaşında insana hibe para yollaması, borç olsa yine anlarımda tuhaf

keske babamdan almasaydim geri diyorum dun esime dedimki sen gonder ben gondereyim bu 3 cocugun durumu ne olur

Iyi de tüm paranızı etrafa saçın demiyor ki kimse. Tabiki önce evlatlarınızı düşüneceksiniz. Evin ihtiyaçları giderilir paranız varsa yakınlarınızın ihtiyacı varsa yardım edilir.

Ben anlamadım sanki her ay herkese para mı veriyorsunuz? Öyleyse evet haklısınız.
Yoksa babanıza verdiğiniz ya da eşinizin yeğenine verdiği para tek seferlik miydi? Durum bu ise çok maddi düşünüyorsunuz.

Daha önce de sorulmuş cevaplamamışsınız. Maddi durumunuz nasıl? 3 çocuğunuzu öne sürmüşsünüz. Eğer gönderilen o 500 tl çocuklarınızın standartlarından eksiltiyorsa ve bu sürekli oluyorsa siz haklısınız. Yok eğer 1 kerelik birşeyse maddi anlamda size dokunmadıysa bu kadar lafını etmeniz doğru değil. Yarın bir gün eşiniz de sıkışabilir. Kimseden yardım göremese ne hissedersiniz?
maddi olarak normal esim 3500 aliyor bi arabamiz var ufak tefek borclarimiz var ben calismiyorum bu yil tayinciyiz butun esyalarimiz harap durumda burdan gidince goturmeyecegiz hepsini yeni alacagiz onub icin para biriktiriyoruz yada ben ole saniyorum

ama daha oncede verdigini tahmin ediyordum bu kadar somut gormedim yanlis mi dusunuyorum

Aç açıkta değilsen, faturalarını ödeyememe, soğukta kalma, çoluk çocuğunun yediğinden kısma gibi bir durum yoksa; bence yanlış düşünüyorsun.

Ben babama verdiğim 500 ü de ısrarla geri isteyemezdim. Sizde biraz paramızı kimseye kaptırmam durumu var sanki. Bu kadar ince hesaplı olmayın. Zor durumda birinin işini gören para, çöpe atılmış para değildir. O malın sizden çıkacağı varsa zaten, ufak bir hastalık olur, araba arıza yapar 1000-2000 olarak nereye ödediğinizi bile anlamazsınız.

Kocanızın sizden saklaması da vereceğiniz tepkiyi bildiği için sanki.

Son düzenleme:
Her ay gönderirse bence yanlış. Maddi durumunuz iyiyse ve tek seferlikse bence büyütmeyin. Yeğenine yardımcı olmak istemiştir.

dun aksam esimin telindeki mesajda gordum esim yegenine 500 lira yollamis neden diye sordugumda maasi yatmamis filan dedi borc yolladim peki ne zaman verecek dedigimde ise ben yegenimden para almam dedi esim yanlis mu dusunuyorum esimin yegeni 26 yasinda ziraat muhendisi mersinde ise baslamis guya maasi yatmamis
e
ben hoş karsılamazdım bu durumu
annesı babası yok mu
calıısyormus kendı maası da var

yani alınadabilir alınmayadabilir. kardeşim göreve başlayacağı sıra bende yaklaşık 1500 lira gibi bir para verdim ve sıkışmama rağmen utanıyorum istemekten.

bakin soylede bir durum var bunun arabasi vardi 15bine satti hesaptaydi parasi yani harcadi tahminimce esimden istedi

Bakın bu kadar belirsizlik insanı gerer. İnsan kurar da kurar. Böyle olmuştur falan demek yerine eşinizle konuşun. Eşinizle konuşamıyorsanız, dpüru ve düzgün cevaplar alamıyorsanız da inanın daha büyük sorunlarınız var demektir.

topluca sorayım

1-sen çalışıyor musun?

2-eşinin maaşı ne kadar?

3-yeğenin bu paraya gerçekten ihtiyacı var mı?

4-daha önce hiç para aldı mı sizden,savurgan bir tip mi?

5-500 az miktar değil,versin ne olacak denilemeyebilir bu para sizi çok sarsar mı?

teşekkürler :KK53:

daha 6 ay olmadi babam bizden 500 lira aldi geri odemedi diye zamaninda diye anneme soyledim geri gonderdiler

dua edin de eliniz dara düşmesin kimseye ihtiyaç duymayın o 500 liranın lafını ettiğiniz baba evine geri dönmek zorunda kalmayın. gururla yazmışsınız bir de

Sizin ekonomik durumunuzu zorlayan bir durum yoksa verebilir. Ben dert etmezdim, hatta görümcem var eşimdem ayrı cocuğuya yaşıyor. Çalışıyor çok şükür ama sonuçta tek başına kira çocuk masraflar vs. Yalvarıyorum ablana sor birşeye ihtiyacı varmı diye ama yok.. Evine gittiğimiz zaman sıkıştırıyorum harçlık verdiriyorum. Ben el altından veriyorum filan. Keşke hep verse, 2 kuruş az kenara atarız ne olacak.. Ben her ay babama para gönderyorum ama haberi yok tabi. Kendi kanına para vermeyen adam benimkine ne der diye düşündüğümden söylemiyorum..

e
Bu dediginiz durumunuza bağlı biraz.
Bende yeğenime 500 lira versem geri almam.
Eşim verse de al demem.
Gerci yine de 1 kerelik bir şeyse neden olmasın. kazanciniz size yetecek kadarsa abartmayin derim.

istememisti ama pek gonullude degildi

Ben artık ısrarla geçiştirmenizden anladım ki 500 lira sizi zorlayan bir rakam değil.
O zaman bu kadar tepki göstermeyin.
Sadece ben de bu evin bir bireyiyim. Bu meblada verilecek bir parada haberim olmasını istiyorum diyin. Ama haberiniz olunca sorun çıkartacak mısınız? Bunu yapmayın. Sizi dara düşürmüyorsa, standartınızı etkilemiyorsa yapmayın.

Back
X