• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yanlis mi dusunuyorum esimin yegenine para gondermesi

Benim yeğenim de üniversiteye gidiyor, biz de gönderiyoruz para. Üstelik ben çalışmazken de yolluyordu eşim. Ve sizin gibi düşündüğünü bilsem kırılırdım. Ki öz yeğenim de değil yani.
İnsanlar biraz ailelerine sahip çıkmalı. Benim yeğenim zor durumda kaldığında benim arkamda teyzem var dayım var diyebilmeli, onlar aile çünkü.
Zaten işe girmiş, demek ki bu geçici bir durum. Para kazanmaya basladıktan sonra istemez artık. Belki kendisi rahatsız olup ödeyecek borcunu.
Bir iki ay sonra tekrarlanırsa ve sizi bu borç zor duruma sokuyorsa o zaman eşinle konusursun.

daha 6 ay olmadi babam bizden 500 lira aldi geri odemedi diye zamaninda diye anneme soyledim geri gonderdiler
Şu yazdığınız yoruma kadar size hak veriyodum ama çok vicdansızmışsınız ana-baba ve kardeşe verilen para geri istenmez ben istemem en azından yazık size :KK12:

dun aksam esimin telindeki mesajda gordum esim yegenine 500 lira yollamis neden diye sordugumda maasi yatmamis filan dedi borc yolladim peki ne zaman verecek dedigimde ise ben yegenimden para almam dedi esim yanlis mu dusunuyorum esimin yegeni 26 yasinda ziraat muhendisi mersinde ise baslamis guya maasi yatmamis
e
bu yeğen nasıl birisidir biraz tanıtabilirmisin bize?
bu parayı gerçekten zor durumda olduğundan mı aldı yoksa genelde böyle sağdan soldan para alıp ödemeyen müsrif sorumsuz bir tipmidir?
bunları bilirsek iyi olacak:))

dun aksam esimin telindeki mesajda gordum esim yegenine 500 lira yollamis neden diye sordugumda maasi yatmamis filan dedi borc yolladim peki ne zaman verecek dedigimde ise ben yegenimden para almam dedi esim yanlis mu dusunuyorum esimin yegeni 26 yasinda ziraat muhendisi mersinde ise baslamis guya maasi yatmamis
e
Bu biraz sizin şartlarınıza bağlı. Maddi durumunuz bunu kaldırabilecek seviyedeyse, eşinizin yeğeni gerçekten zor durumdaysa ve sıkça tekrarlanan bir davranış değilse çok üzerinde durmayın. Elbette göndermeden önce size söylemesi gerekirdi. Benim iki, eşimin de bir yeğeni var. Eşim yeğeninin eğitimine destek verir çünkü kardeşinin maddi durumu çok iyi değil. Ben de yeğenlerime gerektiği zaman yardım yaparım ama bu yardımlar çift taraflı olarak asla birbirimizden gizli olmaz. Önce birbirimize danışırız.

bu yeğen nasıl birisidir biraz tanıtabilirmisin bize?
bu parayı gerçekten zor durumda olduğundan mı aldı yoksa genelde böyle sağdan soldan para alıp ödemeyen müsrif sorumsuz bir tipmidir?
bunları bilirsek iyi olacak:))

Sizce konu sahibi objektif bir yorum yapar mı yeğen hakkında? Borcuna sadık, kendi yağında kavrulan bir genç olsa bile söyler mi şu durumda?

Sizce konu sahibi objektif bir yorum yapar mı yeğen hakkında? Borcuna sadık, kendi yağında kavrulan bir genç olsa bile söyler mi şu durumda?
yapar niye yapmasın ki.
neden böyle düşündün?
yeğeninin nasıl bir insan olduğunu bilmeden aman verecek tabiki demek ne kadar doğru değil ise konu sahibinin bu konu hakkında objektif yorum yapamayacağını düşünmek te bir o kadar doğru değil sevgili in vino veritas in vino veritas :))
durumları ortada bu ailenin.
karşılıksız verilebilecek bir miktar değil benim nazarımda bu para zorunlu haller dışında.
çok zor durumda ise bu yeğen eşi konu sahibiyle paylaşabilir izah ederdi durumunu.
gizli kapaklı yapılıyor olması bana çok olumlu şeyle düşündürmüyor.
dediğim gibi alınan maaşa istinaden 500 tl fazladır.
hele ki bunun öncesi de var ise hiç doğru bulmuyorum.
öncelik kendi evi kendi çocuklarıdır bana göre.
yine ekliyorum zorunlu haller hastalık kaza bela vs. dışında.

daha 6 ay olmadi babam bizden 500 lira aldi geri odemedi diye zamaninda diye anneme soyledim geri gonderdiler
Yuh gerçekten yaptınız mı bunu? Aklım da vicdanım da almadı benim şu yazdığınızı. Baba evinde yaşadığınız sürece sırf musluktan içtiğiniz suyun parasını hesaplasanız kim bilir o beşyüz liranın kaç katı tutar. Allah evladın da hayırlısını versin diye boşuna dememişler.

e
Ne munasebet :KK11:
Esin istemiyosa yolunu bul sen iste
alisir gider valla

eşinizin zor bir anında amcası veya dayısında madi bir destek almasının nesi yanlış olabilir ki
tabi tekrarlıyor ise kullanılıyor ise yada kendi ailesini madi anlamda zora sokmuş ise olmaz tabi
adi ustunde yardim diyosunuz
yani o para borc olmali demi
o yegen getirip dayisina verirse yardim vermezse resmen enayi yerine koymus oluyoya sdayisini

Bir kerelik birseyse o kadar takmayin. Hele ki durumunuz varsa hic takmayin. Sukredin ki verebilecek durumu varmis vermis ya siz almak zorunda olsaydiniz. Veren el olmak her zaman iyidir.

Gerçekten zor durumda ise amca/dayının durumu iyi ise neden para göndermesin?
Geri alıp almamak eşinle alakalı, ihtiyacı yok demekki 500 tl onu kasmıyor.

Benım de ımkanım varsa esıme yardımcı olurum.. Neden olmasın.. Ama benı zora koyacak bı durumsa bu yardımın olcusu bıraz daha az olur ama olur yıne de...

Bir kereliktir belki, yardımcı olmuştur. Yeğeni o, o da canı yani.
Çocuklarını önemsemiyor anlamına gelmez bu. Bence büyütmeyin.

para gödermesi normal tabi çalışan adam da sıkışmıştır borcu vardır falan filan ama en azından sana söyleyip gönderse daha hoş olurdu tabi ki

yapar niye yapmasın ki.
neden böyle düşündün?
yeğeninin nasıl bir insan olduğunu bilmeden aman verecek tabiki demek ne kadar doğru değil ise konu sahibinin bu konu hakkında objektif yorum yapamayacağını düşünmek te bir o kadar doğru değil sevgili in vino veritas in vino veritas :))
durumları ortada bu ailenin.
karşılıksız verilebilecek bir miktar değil benim nazarımda bu para zorunlu haller dışında.
çok zor durumda ise bu yeğen eşi konu sahibiyle paylaşabilir izah ederdi durumunu.
gizli kapaklı yapılıyor olması bana çok olumlu şeyle düşündürmüyor.
dediğim gibi alınan maaşa istinaden 500 tl fazladır.
hele ki bunun öncesi de var ise hiç doğru bulmuyorum.
öncelik kendi evi kendi çocuklarıdır bana göre.
yine ekliyorum zorunlu haller hastalık kaza bela vs. dışında.

Eşimin yegenime verdiğim üç kuruş için sorun çıkaracağını bilsem ben de gizlerim. Ben bu gibi durumlarda gizleyen insanlara kızamıyorum.

O para aile için çok gerekli bir miktar olsa konu sahibi mesajdan öğrenmezdi zannımca. Sıkıntı farkedilirdi.

Annesine verdiği üç kuruşu geri isteyebilen bir insanın da yeğen konusunda objektif olacağını düşünmüyorum.

Çok zor durumda olsam benim dayım da halam da 500 TL yollar ve geri almaz, vermeye çalışsam da "saçmalama al kullan işte" der. Aynı şekilde babam da annem de yeğenlerine verdikleri 500 TLyi geri istemez.

Eğer bir defalık bir olaysa bence olabilir.

Size söylemeden böyle bişey yapıyosa bariz gizlemedir bu.
E gizlemeye ihtiyaç duymak demek, yanlış bişey yaptığını düşünmek anlamına gelir. Yani demek ki bunun daha öncesi de var ve verilenler geri gelmiyor.
Gerçekten ihtiyaç varsa tabi ki yardım eli uzatmak çok güzel bişey.
Ama ben bu durumda sanmıyorum o kadar düşkünlük olsun. Nasılsa veriliyor para geliyor diye keyfine bakan bir yeğen de olabilir. Yaş da küçük değil, e meslek de var.. Bilemedim.
İnsanın önce kendi ailesi, çoluğunun çocuğunun rıskı gelir.
Benim düşüncem bu.
Eşin bekar gibi hareket etmiş.

U uckizanasi

Bir kerelikse bisey olmaz. Hep yapıyorsa sorun tabiki

Back
X