Yanlış mı düşünüyorum sizce??

Kizim şimdi 32 aylik, 6-7 aylik olduğundan beri saat 19-19.30 arasi yatiyor.
Tebrik ederim sizi.
Benim kizimda hep 8 de uyurdu akşam.şuan 26 aylık.
Ama son 1 aydir uykuya direniyor.gece 11 i buluyor.öglen uykusu var 1_3 arası uyuyor.uyutmazsam çok agliyor.
sizin çocugunuz öglen uyuyor mu?
gün içinde yoruyorum.
işten geliyorum oyun gurubunada götürüyorum hergün.
Doğudayız o yüzden havalar soğuk artık dişariya fazla götürmüyorum.
Siz nasıl hep aynı düzende tutabildiniz?

akşam 8de evde olduğum bi işim olsa; işe bi süre gitmeyebileceğim bi dönemde çocuk fikrini düşünürdüm. yaşınız kaç? krediniz bittiğinde çok geç olmayacaksa o dönemi düşünün bence.

''Şimdi herkes 4 yaşında artık bir kardeşi olsun diyor.''
O herkes sizin durumunuzda mı, öyle bol keseden atmak kolaydır.

Kararı siz verin. Eve 8 de geliyormuşsunuz. Zaten çocuğunuz için 2 saat kalıyor.
İki çocuk olsa 1 er saat vakit kalacak çocuk başına.
Ki bence çok çok az.
Ya iş değiştirin ya da şu an erteleyin.
Ayrıca herkes ikinci çocuğu yapmak zorunda değil. Dolduruşa gelmeyin.
Bana da cikolataveturkkahvesi artık evlenince hemen çocuk yaparsın malum yaş oldu 32 evlensen olacak 33 veya 34 diyorlar. Bende hayır 2 yıl çocuk düşünmüyorum diyorum. İstersem 5 yıl düşünmem kime ne?
Evet geç anne olurum, ne olacak.. Önemli olan çocuğunla manevi olarak ne kadar ilgilendiğindir.

O yüzden elalemi dinlemeyin. Bakalım diye diye geçiştirin..Kızınıza ilginizin hepsini verin..

Maşallah güzel yorumunuza

Reactions: 000

Bizdede tam o aylarda uykuya direnmeye baslamisti. Normal uyuyan kizim, binbir bahane üretmeye basladi. Yok ben pipi yaptim bezimi degistir, yok ben su içmek istiyorum,...

Bizde bu sekilde saat 20-20.30a kadar ertelerdi uyku saatini. Sonra bizde akillandik tabi ve suyumuzu yukariya götürüyoruz. Agladiginda her 5-10-20 dakika içeriye giriyorduk ve "hadi uykuya" diyorduk en fazla. Cikarmiyorduk yatagindan. Gerekirse biraz sesimizi yükseltiyorduk.

Cünkü çoçuk bizim ile oynuyor. Anne baba biraz disiplinde göstermeli.

Simdi ise halen oyun pesinde fakat biraz kontrollü. Saat 19a yakin yukariya gidiyoruz, pyjamasini giydiriyoruz, dislerini firçaliyoruz, sonra yataga. O sirada aglar, ben pipi yaptim diye. 3-4 dakika bekliyoruz ve tekrar odasina girip bezini degistiriyoruz. Ondan sonra uyuyor.

Bende bilmiyorum niye, ama illa o 2inci defa odasina girme olayi olacak. Ondan sonra tabiri caiz kiçini dönüp yatiyor.

Ve okula tam gün gidiyor ve okulda uyumuyor (ögretmen sormasina ragmen, hayir diyor). Ancak evde hafta sonlari uyur. Buda 1 saat, çoook yoruldugunda 2 saat olur. Ve 26 aylikken her gün öglen uykusuna uyurdu.

Bence öglen uykusuna uyutmaya devam. O bence aksam uykusuna sizin ile oynuyor. Kendi sinirlarini deniyor. Yani tavsiyem uyku egitimi vermeniz. Her 5-10-20-.. dakika odasina girmeniz ve artik uyku zamanin geldigini hatirlatmaniz. Gerekirse biraz sesi yükselterek.

Genel anlamda yorumlarınızı beğenirim ama buna katılamadım.
Benim de 3 yaşına yaklaşan bir oğlum var. Babası zaten akşam 7de evde oluyor. Hep beraber tüm aile yemek yemek istiyoruz. E yemek yedik kalktık saat 7.30, robot değil ki bu çocuk babasını özlüyor onunla boğuşmal istiyor. Yatma rutininde de banyo var. Banyoya girdi çıktı saat oldu dokuz. Sonra diş fırçala kitap oku saat on oluyor zaten. Çocuğu bu tip aile rutininden de koparmak istemiyorum açıkçası.
İlk iki sene için evet o kadar erken yatmak olabilir ama iki yaşı geçmiş bir çocuk biraz da ailesiyle etkinlikler yapmalı.
Uyku eğitimi zaten başlı başına çok önerilen bir şey değil. Ben hiç sallama falan işledine girmedim. Şimdi de kendi kendine uyuyor ama eğitim vermedim. Banyo, kitap diş fırçalama rutinini tanıdı, yanında durup sırtını seviyorum sonra elimi çekiyorum o duvara bakıp sakince uyuyor. Yani yanında durup sabır göstermek yeterli elbette ama illa erken yatacak diye de katı disipline gerek yok bence.
Ben akşam 20de eve gelsem hemsn yatırmazdım. Evet uyku önemli ama tüm gün annesini babasını özleyen çocuğu da hemen yatırmak bence doğru değil. Bazen içgüdüleri dinlemek lazım.
Ben kendi çocukluğumu düşünüyorum bu tip kararlarda annem babam böyle yapınca ne hissediyordum diye kötü bir his geliyorsa yanlış denilse de gevşetiyorum kuralları.

ağzı olan konuşuyor.ben yapmasına yaparım ama masraflar sizden de bak nasıl kaçacak delik ararlar.ben olsam yapmam, zaten sabancı olmadığım sürece tek çocuktan başka çocuk yapmam hele ki bu devirde.kardeş olmasa da olur hem hayırlı olacağı ne malum.siz ona önce manevi sonra maddi yetin, güzelce yetiştirin, iyi eğitim almasını sağlayın yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…