yanlış mı düşünüyorum?

yani aslında bu konunun konuşulacak masaya yatırılacak kıvama gelmesi dahi abes
lafın tamamı deliye söylenir demişler, sen akıl edemiyo musun bu çocuk tek çocuk mantar gibi yerden de bitmedi, onun da anası babası var

Çok haklısın da akıl edemiyorlar işte... bencillik mi, görgüsüzlük mü bilmiyorum.
Bir mesajımda daha yazdım. Böyle bir şey yapsam başta annem-babam utanır benim adıma, kızım ayıp degil mi diye... kovarlar evden :)
Burada kız düşünemiyor; evlat düşünemiyor.
Aile büyükleri var onlar da düşünemiyor.
Ama burada ben kendi evladıma döner ona lafımı söylerim.
O ailenin ve yetiştirdikleri kızın yaptıkları onların sorunu. Benim oğlumun dengeyi bulamaması, bu kadar temel meselede bile bizi konuşmak zorunda bırakması, benim sorunum.

selam kızlar.beni tanıyanlar bilir.tek oğlum var.eylül de 3 yıllık evli olacaklar.bugüne kadar sorun yaşamadık çok şükür ,gerçi bugünden sonra da yaşamayız.karakterime aykırı çünkü.kırılırım ama kimseye belli etmem.
oğlum gelinim de olsa.

şimdi sizlere bir konuda fikir danışacağım.gelinimin ailesi de istanbul da,biz de.ama ailesinin istanbul dışında bir yazlığı var.her bayram(bayramdan önce)ailesinin yazlığına toplanıp gidiyorlar,anne baba,kızkardeşler falan.
geçen sene ramazan bayramında,oğlum işlerinden dolayı önceden gidemedi.bayramın birinci günü,bizimle bayramlaştıktan sonra,öğlende yola çıkıp gitti.kurban bayramında,onlarla birlikte kurban kestiler.arife günü,bayramın birinci günü oradaydılar.2.günü piknik yaptılar.3.günü nihayetinde bizdelerdi ama onda da gelinim surat yaptı.hep beraber bir yere gideceklermiş,planları bozuldu diye.

geçen sene ben bozuldum ama eşim açıkça tavrını koydu.bundan sonra bayramlarda ,bizimle bayramlaşmadan,bir yere gidemezler diye.
ama gelgelelim geçen pazar bana,oğlum anne biz bayram da,yine onlarla gideceğiz,sen babama söyle dedi.o anda hiç birşey söyleyemedim.tek evladım.ve ben bayramlarda yalnızım.:KK43:

burada çocukları rahat bırakın diyen gelinler olacaktır.temmuzda tatillerini ayarladılar.yani öyle her zaman dipdibe bir durum yok.istedikleri zaman gidip,istedikleri zaman gelirler.kimse karışmaz.

eşime söylemeye çekiniyorum.çok üzülür.sizce araya girmelimiyim.yoksa bırakayım,ne halleri varsa görsünler mi?
Bende bir gelinim ve kesinlikle haklısınız. Bizde arife günü annemde olacağız iftara ancak 1. gün kayınvalidemlerde kahvaltı da olacağız zaten ben demesem eşim uyarır beni o demese ben uyarırım. 2. gün de tekrar annemlerin bahçesinde kahvaltı organizasyonu var ama mesela 3. günü tekrar kv me gideceğiz. Ben bayramlarda tatile gitmemeye çalışıyorum, büyüklerimiz bekliyor, yapayalnız bırakamıyorum ailelerimizi. Bence bu kadar alttan almayın, kırıldığınız her ne ise güzelce konuşun. İnsanlar empati yapamıyorlar maalesef. Benimde 1 erkek kardeşim var ve kv me bir şey yaparken direk annem olsa ne hissederdi diye düşünürüm.

Bu ara biraz duygusallığım üstümde istemsizce gözlerim doldu konunuzu okurken. Siz değer üstü değer görmeyi yi hak eden en bir anne ve kv siniz.Niye sadece baba figürünü idare edilecek biri olarak görülüyor yor ve bu angaryayı da sizin üstünüze atıyor oğlunuz. Sizin duygularınızın hiç mi önemi yok. Eşimi ve ona onca yıl emek vermiş annesini asla bu duruma düşürmezdim.Ancak hata yinede bence oğlunuzda. Bile isteye anne kalbi incitilmez incitilmemeli...İçim burkuldu kötü hissettim.

İnşallah hepberaber gönlünüzce bir bayram geçirirsiniz tüm kalbimle bunu diliyorum...

biz bu bayram memlekete gitmiyoruz
iki aile de bozuldu ama bayram denen şey bana zaten normal bi gün. bir de 8 saat yol, gözüm almıyor 3-4 gün için gitmeyi. oraya yapılacak masrafla kendi bebeğimin ihtiyaçlarını halletmek istiyorum.
ama aileler bekliyor işte.
önceki senelerde eşimin ailesiyle görüşmüyordum ama eşimi mutlaka anne babasına gönderiyordum çünkü büyükler illaki bekliyor.

yazlık kaçmıyor ya 1 günü size ayırabilirler.

Birde ne güzel bişey bende hep imrenirim mesela bayram sabahı büyüklerde kahvaltı yapılmasını .Benim de eşimin hiç adeti değildir mesela hadi bu bayram annemlerde yapalım bayram khavlatısını vs. demek.Ne gerek var herkes evinde yapsın kahvaltısını der.

selam kızlar.beni tanıyanlar bilir.tek oğlum var.eylül de 3 yıllık evli olacaklar.bugüne kadar sorun yaşamadık çok şükür ,gerçi bugünden sonra da yaşamayız.karakterime aykırı çünkü.kırılırım ama kimseye belli etmem.
oğlum gelinim de olsa.

şimdi sizlere bir konuda fikir danışacağım.gelinimin ailesi de istanbul da,biz de.ama ailesinin istanbul dışında bir yazlığı var.her bayram(bayramdan önce)ailesinin yazlığına toplanıp gidiyorlar,anne baba,kızkardeşler falan.
geçen sene ramazan bayramında,oğlum işlerinden dolayı önceden gidemedi.bayramın birinci günü,bizimle bayramlaştıktan sonra,öğlende yola çıkıp gitti.kurban bayramında,onlarla birlikte kurban kestiler.arife günü,bayramın birinci günü oradaydılar.2.günü piknik yaptılar.3.günü nihayetinde bizdelerdi ama onda da gelinim surat yaptı.hep beraber bir yere gideceklermiş,planları bozuldu diye.

geçen sene ben bozuldum ama eşim açıkça tavrını koydu.bundan sonra bayramlarda ,bizimle bayramlaşmadan,bir yere gidemezler diye.
ama gelgelelim geçen pazar bana,oğlum anne biz bayram da,yine onlarla gideceğiz,sen babama söyle dedi.o anda hiç birşey söyleyemedim.tek evladım.ve ben bayramlarda yalnızım.:KK43:

burada çocukları rahat bırakın diyen gelinler olacaktır.temmuzda tatillerini ayarladılar.yani öyle her zaman dipdibe bir durum yok.istedikleri zaman gidip,istedikleri zaman gelirler.kimse karışmaz.

eşime söylemeye çekiniyorum.çok üzülür.sizce araya girmelimiyim.yoksa bırakayım,ne halleri varsa görsünler mi?
Şu evlendikten sonra ailesine aşık olan kadınlara uyuz oluyorum bekarken kurtulmak için evlenirler evlenince de bu defa ailesine aşık olur ordan çıkmaz giderse gitsin keyfinize bakın hayatınızı yaşayın babası da üzülmesin o kadar da önemli diil bence

:KK19:
Sen haklısın hele 3 günü gelip surat asması ne terbiyesizlik :110:
Biz de de benim taraf çok takmaz bayram seyran ama eşimin tarafı için çok önemlidir mesela her bayram kahvaltısı gelenek gibidir ordayız ordan da bize geçer bayramlışırız ne kadar gelenekçi bir insan olmasamda bu değişmez büyüklerin gönlünü hoş tutmak bu kadar zor olmamalı :işsiz:
Ha tatile gidecek olsak ki her bayram olmaz bir önceki gün gider bayramlaşırız eşim içinde önemli bir olay çünkü sen karışma oğlucuna söyle babasına kendi söylesin :110:

Sizin evlatçığınız hanım köylü olmuş teyzecim.Hımm ne derler gelin yuları takmış boynuna tabiri caizse nereye çekerse oraya gidiyor.Ne olursa olsun oğlunuz ilk önce sizinle bayramlaşmalı ve daha sonra eşinin tarafına gitmeli.Sizinle geçireceği bayram sayısı belli mi ? Hayır insanız sonuçta.Bugün yarın ne olacağı başımıza ne geleceği belli mi ? İnsan bayram da ailesinin yanında olmaz da ne zaman olur ? Bir de tek evlat.Siz yine çok çok iyisiniz ama bu kadar iyi olmayın. Oğlum x'in annesi babası anne babada biz neyiz ? Her bayram oradasınız bir bayramda bizimle geçirin.Şuan yazabileceğim o kadar şey var ki. Hanfendiye bak bayram tatili 10 gün olsa kendi ailesinin yanında çıtı çıkmaz, size 1 gün gelince surat yapar.O yaptığı surata kürekle vurasım geldi.Ortası yokmu bu işlerin ? Ben çok kızıyorum bu tarz şeylere.Üzülmeyin ama hata gelininizde değil bence oğlunuzda.Eşine höt diyemiyor belli.

:KK19:
Sen haklısın hele 3 günü gelip surat asması ne terbiyesizlik :110:
Biz de de benim taraf çok takmaz bayram seyran ama eşimin tarafı için çok önemlidir mesela her bayram kahvaltısı gelenek gibidir ordayız ordan da bize geçer bayramlışırız ne kadar gelenekçi bir insan olmasamda bu değişmez büyüklerin gönlünü hoş tutmak bu kadar zor olmamalı :işsiz:
Ha tatile gidecek olsak ki her bayram olmaz bir önceki gün gider bayramlaşırız eşim içinde önemli bir olay çünkü sen karışma oğlucuna söyle babasına kendi söylesin :110:

geçen sene oldu o.sonrasında eşim direkt tavır yaptı,ikisine de.ben söyledim oğluma böyle böyle baban kızdı diye.özürler dilediler.bir daha olmaz diye düşündüm.bu sene yine yapınca,bir anda şok geçrdim.bir de bana söylüyorlar.üstelik babaları sofradan kalkınca,ikisi de masada bana söylüyorlar.gelinim olmasa,ben haddini bildirirdim oğlumun ama onun yanında birşey diyemedim.kal geldi.sonra telefonda sinirimi çıkarttım tabi oğluma.böyle konularda beni gelinimle muhatap etmesin istiyorum.

haklısın her zaman ki gibi..
kızın size gelip gitmeye gönlü yok daha öncede böyle hissetmiştim.
ama oğlunun dengeyi kurması lazım.

evet çok doğru hissetmişsin.oğlum olmadan asla gelmez.üstelik işten çıktı,evde 3 aydır.kapımı açmadı.ben de gitmedim,çağırmayınca.arada dışarda görüştük.2.5 aylık hamile.doktora gittik,beraber birkaç kere.dışarıda oturup,çay kahve içtik.

Çok haklısın da akıl edemiyorlar işte... bencillik mi, görgüsüzlük mü bilmiyorum.
Bir mesajımda daha yazdım. Böyle bir şey yapsam başta annem-babam utanır benim adıma, kızım ayıp degil mi diye... kovarlar evden :)
Burada kız düşünemiyor; evlat düşünemiyor.
Aile büyükleri var onlar da düşünemiyor.
Ama burada ben kendi evladıma döner ona lafımı söylerim.
O ailenin ve yetiştirdikleri kızın yaptıkları onların sorunu. Benim oğlumun dengeyi bulamaması, bu kadar temel meselede bile bizi konuşmak zorunda bırakması, benim sorunum.

Tatlım inan düşünememek değil buna bariz işine gelmiyor denir. Yeri gelir hanımköylü olursun ama bu çok fazla.Bayramlarda böyle annesini babasını öksüz gibi bırakan evlatlara ben gerçekten çok kızıyorum.Bir evlat kolay yetişmiyor.Kadıncağıza bakar mısın nasıl nazik mütevazi yahu benim kv böyle olsa ben sırtımda taşırım. Aynı imkanlar bende olsa derimki anne hadi bu bayram sizde ayarlayın kendinizi iki aile hep birlikte olalım annemlere beraber gidelim. Birde 1 güne surat yapıyormuş.

Bunu oğlunuz ayarlasın.. Bir bayram orada bir bayram sizde ya da bir bayram önce size, diğer bayram önce onlara gibi.. Hep onlarla vakit geçirmek olur mu?

evet çok doğru hissetmişsin.oğlum olmadan asla gelmez.üstelik işten çıktı,evde 3 aydır.kapımı açmadı.ben de gitmedim,çağırmayınca.arada dışarda görüştük.2.5 aylık hamile.doktora gittik,beraber birkaç kere.dışarıda oturup,çay kahve içtik.

hatun ne kadar şanslı olduğunun farkında değil.
senin gibi kv ye denk gelmişte şımarıklık yapıyor.

Sonuna kadar haklısınız. Siz gene sessiz kalıp susmuşsunuz. Ben çoktan çıngarı çıkartmıştım.
Beni hiçe sayan evladı silkelemek farz olurdu bana. Yok öyle üç kuruşa beş köfte. Herkes haddini bilecek. Bana gelmeyen evlat benden de bir şey beklemeyecek.
Siz karışmayın, tavrınızı koyun, oğlunuz bir zahmet kendi söylesin babasına.

Siz sessiz sakin kaldıkca arsızliğa vurmus dünürünuz de gelininizde.

Bence uygun olan kahvaltiyi siz de yapip bayramlaşmalari. 2 saat gec gitse bir sey olmaz.

Bayram bir tek onlara bayram değil.

Evlendi evleneli bayramlardan hic bir zevk almıyorum. Hatta o kadar geriliyorum ki hic gelmese keşke diyorum.

Ama siz haklısıniz. Gelin hanımi paylayasim geldi zaten sinirliyim.

Biz kv aynı ildeyiz.ailem başka yerde.her hafta orda olmamiza ragmen kararlastirdik ramazanda benim aileme gidiyoruz kurbanda burda kalıyoruz.benim gönlüm yılda bir gidiyorum iki bayramda gitmek ama esiminde gönlü olmasi için oyle kararlastirdik

Bunu oğlunuz ayarlasın.. Bir bayram orada bir bayram sizde ya da bir bayram önce size, diğer bayram önce onlara gibi.. Hep onlarla vakit geçirmek olur mu?

şimdi gitmiyorlar,vazgeçilmiş.kızın anne babası da istanbulda kalacaklarmış.

Biz kv aynı ildeyiz.ailem başka yerde.her hafta orda olmamiza ragmen kararlastirdik ramazanda benim aileme gidiyoruz kurbanda burda kalıyoruz.benim gönlüm yılda bir gidiyorum iki bayramda gitmek ama esiminde gönlü olmasi için oyle kararlastirdik

bakın ailesi başka şehirde olsa inanın iki bayramda oraya gitse ses çıkartmazdım.özlüyordur diye düşünürdüm.ama ailesi de istanbulda,üstelik,benden çok onları görüyorlar.oraya kalmalı gidiyorlar,bana iki saatliğine geliyorlar.kendimden şüphe duymaya başladım,iyi ağırlayamıyor muyum diye.

Back
X