Konunuzu hediye beklemek olarak algılamadığımı belirttim zaten. Sürekli aynı ve benzer açıklama ve cevapları yazıyorsunuz. Ama çözüm bunları yaptım, şunları ettim, hepsini denedim modunda bir kısır döngü içinde şikayetlenip durmanız değildir. Çünkü bir terapiste de danışsanız yaklaşık olarak size yukarıdaki mesajlarımdaki önerileri sunacak
Bakın daha açık ve net belirtiyorum ;
Öncelikle son iki yıldır bu şekile dönüşmesi değişmesine değil, gerçek kişilik ve yapısının bu olduğuna işaret kuvvetli ihtimalle. Çünkü kişi kendinde bir hata ve yanlış görmüyor. Hatta kendisinin düşünceli bir insan olduğunu bile savunabiliyorsa bunun tercümesi "benim yapımda en fazla ince ve düşünceli olabilen halim budur. Kumaşım yapım, orijinal halim böyle" demektir. Kendisini yeterli görüyorsa fazlasını beklemek kesin ve net olarak boş bir hayaldir.!
Çözüm ya yukarıdaki önerileri değerlendirerek, ciddi bir emek vererek kişiyi 'tam istediğiniz gibi olmasa da 'yönlendirerek bu gibi durumları en azından görev olarak kabullenip yapmasını sağlamak,
Ya da bu kişinin taleplerinize, beklentileriniz, incelik nezaket ve ilişkiye özen gösterme konularında istediğiniz kişi olmadığını kabullenerek ilişkinizi yeniden değerlendirmektir
Son olarak şunu da belirteyim ki bu özelllikleri evlendiğinizde artacak bu kişinin. Sevgiliyken sizin önemsediklerini, beklentilerinizi özel günlerinizle ilgili hassasiyetinizi önemsemeyen, özenli davranmak yerine "ben zaten düşünceli bir adamım" diye kendisini savunan bir adamın on yıllık evli, rutine dönüşmüş çoluklu çocuklu bir evlilikteki halini tahmin etmek hiç zor değil.
Nişan konusunda acele etmeyip ilişkinizi ve birbirinize uygun olup olmadığınızı yeniden ve ciddi olarak değerlendirmenizi ısrarla öneriyorum