Yanlış mı düşünüyorum

Hayallerdeyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2021
1.819
803
73
34
Kızlar merhaba ben kendime harcama yapıyorum mesela saç boyama işte makyaj malzemeleri vs alıyorum. Kıyafet de alıyorum. Genelde artık az almaya başladım. Ama işte borcum var şuan aylık 17 bin ödüyorum 5 ay sonra bitecek. Maaşım 65 bin civarı , yazın 50 bin alıyorum. Arabamı aldım onun borcu bitti, dişlerim sorunluydu onları hallettim. Ama işte kendime bakım yaparken yani işte saç boyatma ve makyaj malzemeleri alırken işte senin borcun var böyle yapma , tutumlu ol, senden bir şey olmaz tarzı hep suçluyorum. Kendime bakım yapmazsam psikolojim tamamen bozulur. Ama kendimi suçlu hissediyorum. Her zaman güzel ve bakımlı olmaya çalışıyorum ama bu vicdan azabı beni bitiriyor. Saçıma kaynak çı çıt vs aldığımda çok suçluyorum bu parayla neler yapardın. İşte kendimi suçluyorum sizce yanlış mı düşünüyorum

Dünyaya bir kez geliyoruz ve saydıklarınız da ihtiyaç.
Öz bakım için de harcamayacaksak neden çalışıyoruz?

Yani ablacığım sürekli alıyorsan zaten evde bir sürü şey birikmiştir, onları giyinsen/kullansan olmaz mı? Sürekli makyaj malzemesi almanın pek bir mantığı yok zaten, 1 kutu fondöten alınca aylarca gidiyor. Onu alıp evde bir yere koyup kullanmayınca bakımlı olmuyorsun. Saça çıt çıta niye ihtiyacın var mesela, doğal saçın olsa olmuyor mu?? Alsan bile bir kez alırsın kullanırsın, sürekli alacak halin yok ya ... Evde bir sürü şeyin vardır bana kullanırsa onları kullan, sürekli alışveriş yapmak zorunda değilsin. bence genel olarak hayatından canın sıkılıyor ya da başka dertlerin var, can sıkıntısından kurtulmak ya da diğer konulara akıl yormamak için alışverişe sığınıyorsun

Ya kuaförler çıldırmış ama rutinizse yapacak bişey yok. ama görüyorum mesela bimde kasiyer hanım saçı 5 binlik. yapmasın demiyorum da matematiğime uymuyor. ben hayatı ekonomime göre yaşama arzusundayım. dengeli, hiç yaşamamak değil ama dengeli olmak. çıt çıt elzem midir mesela ?

Yani bilmiyorum 'sürekli bakımlı ol' toplumun kadınlara dayatması bana kalırsa Bakımlı olmayınca ne olunuyor, saçın kaynak değilse, tırnağın boyalı değilse ne oluyorsun eksik mi oluyorsun Konu sahibesi bence sen kendini sevmiyorsun, kendini sevmek için kendini allamaya pullamaya ihtiyaç duyuyorsun. Nedense seni gördükçe böyle hissediyorum senin eksiklik içinde, sen de içindeki eksikliği kapatmak için bir orayabir buraya saldırıyorsun, yanılıyor muyum??

Nasıl bir bakım yapıyorsunuz anlayamadım? çünkü bende bakımlı biriyim öyle çok bir para harcamıyorum.

Aslında dünya minimalizme kayıyor artık. Mümkün olduğuncaz az tüketim-üretim ve az atık.
Sürdürülebilirlik.

Minimalizmle ilgilenen youtuberların kanallarına göz atabilirsin.

Para harcanmak içindir, 50 bin alıp 90bin harcamıyorsan devam.

Şöyle kızlar şimdi ben önceki sene araba aldım onun 26 bin kredisi vardı onları ödedim. Ama öderken biraz kredi kartından harcadım. Yani malesef toplam bir yılda kredi öderken 90 bin borç yaptım çünkü ekstra bir şeyler çıktı malesef bakımımdan ödün de vermedim

Aslında her ay makyaj malzemesi almıyorum bitenleri alıyorum, Mesela allık almıştım bir tane hala onu kullanıyorım, kıyafette artık bıraktım. Çok az alıyorum ve harcamaya çalışıyorum. Ama illa borcum oluyor. Şuan 17 bin liralık ödemem önceki sene içinde araba kredisi öderken sıkıştığımda krediye girdim onu ödemek çok üzücü geliyor

Makyaj malzemesi fazla fazla ne alınabilir ki yani ki bende cok severim ama zaten evde belli bir ürün bulunduktan sonra ihtiyaç hissedemiyorum. Bunun yerine cilt bakımı falan yaptırın daha iyi çıt çıt yerine saç bakımı gibi gibi kendinize bu yönde yatırım yapın. Altın alın takın kenarda boş boş eşya birikeceğine böylesi daha iyi.

Nasıl bir bakım yapıyorsunuz anlayamadım? çünkü bende bakımlı biriyim öyle çok bir para harcamıyorum.
Aslında ben de harcamıyorum ama mesela saçımı kendi renginde kullanayım diyorum sade olayım illa boyatma perileri geliyor, boyayınca bakım şart. Protez tırnak kullanmıyorum. Sadece işte biten makyaj malzemeleri ve bir iki kıyafet. Ama ilk zamanlarda çok harcama yapıyordum

Olabilir kendimi sevmeye çalışıyorum kemdime belki de değer vermiyorumdur ve bunu böyle şeylerle kapatmaya çalışıyor olabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…