Yanlış mı düşünüyorum

Dünyaya bir kez geliyoruz ve saydıklarınız da ihtiyaç.
Öz bakım için de harcamayacaksak neden çalışıyoruz?
Evet bazen öyle diyorum kendime tabiki harcama yapmalısın diyorum bazen de bunlara hiç gerek yok. Makyaj yapma kuaföre gitme ne gerek var diye kemdşme kızıyorum

Yok çıt çıt değil easy Hair olarak geçiyor
Hic bilmiyorum ne oldugunu ama yani takma saç sanirim.
Takma sac, protez tirnak vs bunlar bakim degil onu biliyorum. Bakimli insanin saci boyamaktan yanik olmaz parlak olur kendisi uzar zaten. Tirnaklari saglikli uzar. Duzgun beslenip gerektiginde vitamin takviyesi alip bakim yapilirsa olur bunlar. Gercek bakim budur sagliksiz uzamaayan sacin ustune bilmem ne hair takmakla bakim olmaz boşuna sa paraniz gider.

Bakımlı ol,saçın tırnağın kaşın gözün şu standart ta olsun.Dur daha yetmez ojenin kırk tonunu,rujun bilmem kaç rengini al al , yetmez dolap dolusu kıyafetin olsun sen yine de git sezonun en iyisini al,ayakkabın dolaptan taşsın ne çıkar bak onunkinde olan sende yok.al al durma al ........Tüketim çılgını,alış veriş delisi harikasın kadın doğallıktan uzaklaş,biz ne istiyorsak onu al sen al ki biz kazanalım.

Sürekli boyamaktan yıpranıyor o yüzden uzamıyor o yüzden daha uzun olsun diye aslında takıyorum ama onu kullandım bir süre sonra zaten uygulamadan sattım

O kadar abartılı yapmıyorum ve almıyorum aslında. Şöyle anlatayım makyaj malzemem biterse, parfümüm biterse alıyorum. Ayaklabım da beğenirsem alıyorum. Ama hep borcum var sanki

Anladığım kadarıyla yalnız yaşıyorsunuz. Birilerine karşı sorumluluğunuz yok ve biraz borç yaparak da olsa dara düşmeden kapatarak hallediyorsunuz. Bu durumda mesele kişisel tercihe giriyor bence. Ben bu devirde imkanı olan herkesin kenara üç beş bir şey koyması gerektiğini düşünüyorum ve kendi kazancımı da bu yönde dengeli harcamaya gayret ediyorum. Ama sadece birikim yapıcam diye de temel ihtiyaç dışı bir şey almıyor değilim. Hangi işi yapıyor olursak olalım, imkan varken sadece biriktirmemenin, kendine ufak ufak bir şeyler almanın insanı motive ettiğini düşünüyorum.
Harcamalarınız benim bakış açıma göre, bi tık fazla. Ama dediğim gibi, kişisel tercih meselesi. Sizi düşündüren bir şey varsa, harcamalarınızı yazın bir yere. Fazla mı yoksa makul mu görmüş olursunuz. Ona göre de almanız gereken aksiyonu alırsınız.

Son düzenleme:
Yok mesela 50 bin alıyorsam 17 bin kredi 15 kira geri kalan kartımda borç fatura sonra kemdime
Her ay Bir çeyrek yarım falan al sonrasını ne istiyorsan yap. Gençken biriktirmek güzel ama yemedik ten sonra Bir anlamı da yok. Arabanı almışsın en azından.

Evet yalnız yaşıyorum, kardeşime gönderiyorum

O kadar abartılı yapmıyorum ve almıyorum aslında. Şöyle anlatayım makyaj malzemem biterse, parfümüm biterse alıyorum. Ayaklabım da beğenirsem alıyorum. Ama hep borcum var sanki
Delik kapanmıyorsa bir yerde hata var.Hiç bir şey almıyorsanız bile illa bir şey alıyorsunuz .....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…