Yanlış mı düşünüyorum ???????

linda08

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2011
1.008
7
66
Antalya
Ben çevremdeki arkadaşlarımdan maddi olarak hep kazık yedim ve halende yiyorum. Sizdede oluyordur mutlaka ama illa içimi dökmem lazım. Birkaç örneklerle vericem. Bazen arkadaşımla dışarı çıkarız mesela birşey görür fiatı 1 tl dir, bende bozuk yok sen ver ben sana sonra veririm der o sonra yoktur. Yada biryere gidiceğiz yol paralarını giderken sen, dönüşte ben vereyim olur, gidişi ben öderim ama dönüş bir şekilde tesadüf bir tanıdığın arabasıyla olur. mesela avon yapıyorum sipariş verilir bende sipariş vermem lazım avona, ürün gelir işte haftaya vereyim der faturamın günü gelir sen ver ben sana öderim denir ama ya unutulur yada ses çıkmaz. en son olayımda şöyle canım sıkıldı biraz. Bir arkadaşım eşinden ayrıldı evi kirada ve eşi buna nafaka bile ödemiyor, bana sipariş verdi haftaya öderim dedi o hafta oldu ses yok. Bugünde hep beraberdik işte ortak bir arkadaşımız onun evine alışveriş yapmış onu söyledi ve Allah razı olsun ondan falan filan dedi, içimden dedimki madem zor durumdasın niye sipariş veriyosun. Çalışıyor kendiside heralde dedim aybaşı vericek. sonra düşündüm ayranın yok içmeye neden parfüm kalem alıyorsun. 2 yıldır çalışıyorum her ay maaş aldığımda önce bütün eksiklerim faturalarımı öderim kalan paraylada, 1 aylık yol param ekmek ıvır zıvırlar için para ayırırım. Ben insan değilmiyim saçımı bile boyatamadım kendim boyadım beyazlarım çok çıkmaya başladığı için. şimdi düşünüyorum o parayı verirse bana yok arkadaşım sen dulsun buda benden sana hediyem olsun mu demeliyim yoksa almalımıyım. Sonrada düşünüyorum benim durumumda iyi değilki, bende alabilirim kendime parfüm ama ihtiyaç yoksa idare ediyorum almıyorum. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin ama bence insan önce evlatlarını sonra evini en sonda kendini düşünmeli diye düşünüyorum. Bizde insanız ama olmayınca olmuyor ne yapıcaksın.

Herkes ayağını yorganına göre uzatacak.Ötesi benim kitabımda ''arsızlık'' tır.

Lüksün veresiyesi olmaz! Bir insan aç kalamaz ama makyajsız kalabilir. Bu durumlarda kesinlikle taviz vermeyin.

Bu insanlardaki rahatlığı anlamıyorum ya.
Okula giderken otobüs parası 50 kuruş bozuk çıkmaz arkadaş ben vereyim der. Tamam derim ama içim asla rahat etmez.
Mutalaka ertesi gün o parayı veririm ya da ben öderim onun yol parasını. 50 kuruş bile bana batar isterse 5 kuruş olsun.
Sonuçta hiç kimse hiç kimsenin durumunu bilemez. Bir olur, iki olur, ama sonrası arsızlıktan ötedir bence.

Allaha sükür basıma gelmedi o tarz seyler ama gelseydi sayet o insanlar arkadaslıgımı bitirirdim herhalde, kuzenim arkadası aynı dediginiz seyleri yasamıs maddi durumu iyi oldugundan arkadasları hep maddiyatından faydalanmıslar, üzücü bir durum.

Kullanılmaktan nefret ediyorum. İş yerimdede sigaramdan otlanılıyor, bir iki baktım olmuyor, içeceğim zaman çıkartıyorum yada saklıyorum paketimi. Bizmi safız yoksa milletmi çok akıllı anlamadım

ben böyle durumlarda baştan taviz verilmemesi gerektiğini düşünüyorum
bir kere izin verirseniz ipin ucu kaçar
arkadşsa arkadaşlığını bilecek

ben böyle durumlarda baştan taviz verilmemesi gerektiğini düşünüyorum
bir kere izin verirseniz ipin ucu kaçar
arkadşsa arkadaşlığını bilecek

Olmuyor bazen adın malı kıymetliye, yada maddiyatçılığa çıkıyor. Yada bana mı hep böyleleri denk geliyor anlamıyorum.

Bu tür asalak insanlar hayli çok,haklısınız.

Yavaştan yavaştan elinizi ayağınızı çekin öyle arkadaşlarınızdan,yüzleri olmaz bir daha istemeye.

ya arkadaşım hala almalımıyım yoksa hediye mi etmeliyim diyorsun ya hayretler içerisindeyim...ya bu avon meselesi kozmetik değilmi bacım...kozmetik de bence lükse ve artıya girer...yan, zaruri bişey değilki.. hadi diyelim önemli bi ihtiyacı olsa mesela sağlık için veya çocuğu için bi ihtiyaç...rica etse seve seve verir insan...ama sırf kozmetik ürününe fuzuli sipariş verip sonrada sen ver ben öderim, ardından ödememesi bence seni kullanıyor haberin ola...canım yanlış anlama ama sen kendini kullanmasına izin verirsen kullanır bunu unutma...al paranı alacak verecek işlerinide kes bence....

Kullanılmaktan nefret ediyorum. İş yerimdede sigaramdan otlanılıyor, bir iki baktım olmuyor, içeceğim zaman çıkartıyorum yada saklıyorum paketimi. Bizmi safız yoksa milletmi çok akıllı anlamadım

ben de bu sıgara paketıne otlanmayı anlamıyorum .yanı paketı oldugu halde ne dıye otlanır kı bı ınsan

hıc anlam veremıyorum acıkcası .amac nedır ne demektır bu bılmıyorum.

benım de cok yakınım da olan bı akrabam yapıyor bunu hem de cok yakınız .

ne zaman onlara gıtsem ben sıgara ıcerken dertlı moda gırıp "bana da bır tane ver bari "der.

verır mısın degıl ver der .vermemek mumkun degıl .tamam bır ıkı taneyı anladım da

orada kaldıgım muddetce benım paket ortak kullanılıyor.

hatta kızı annesıne kızar "kızın paketını rahat bıraksan yaa" dıye bagırır .

kızın bunu demesı demek ; aslın da annesının de paketının oldugunu soylemek ıstıyor bence

ama benden sıgarayı otlanan kısı artık paket tasımadıgını soyluyor.eskıden fosur fosur ıcerdı

sımdı mı paket tasımıyor ben hıc ınanmıyorum .paket tasımayan, ıcıcı olmayan

aksama kadar sıgara almaz benden degıl mı

bellı kı hala tıryakı ama ,ben kımseye soylemıyım dıye sıgara ıcmıyorum ayagı yaparak

bana dadanıyor .

Son düzenleme:
Yanlış düşünmüyorsunuz, kozmetik ürünleri zaruri ihtiyaç değildir, insan makyaj malzemesi, parfüm almazsa ölmez, sigara otlakçılığınıda hiç sevmem, sigara içiyorsan paket taşırsın, o anda sigaran bitmişse bir tane istersin belki, onu anlarım ama sürekli elini pakete uzatanlara deli olurum.

Bence bir an önce önlem almalısınız, yol parası,kozmetik siparişi vs. konularda sizi kullanmak isteyenlere dur demeyi bilmelisiniz, özellikle aldığınız siparişlerde parasını vermeyenler bellidir, onlar tekrar ürün istediğinde artık peşin para çalışıyorum deyin, bunun ayıbı yok, siz ticaret yapıyorsunuz, iş başkadır arkadaşlık başka.

Bunun adı mal kıymetçiliği değil, sizde kendi kesenizi düşünmek zorundasınız:34:

mune hanım çok güzel özetlemis ama işte nasıl önlem almak gerek onu ben de bılmıyorum :)

yanı ben daha once onlemler almaya calıstım; paketımı cıkarmamak onun yanın da hıc ıcmemek gıbı

ama etkılı degıl ,bu sefer aksama kadar ıcmeyınce de sen gerılıyorsun :9:

mecbur paket cıkıyor .paket cıkınca da uzanan ele alma dıyemıyorum ben

boyle seylerden cok cekınıyorum .aslın da bazı arkadaslara alma dıyebılıyor ınsan

sakayla karısık demıslıgım olmustur "paketımı kımseye vermem banane banane"

şirinlik yaparak pretosto etmısımdır :9: ama çok yakının olan kişiye de yapamıyorsun bunu ıste .

hele bı'de alıngan tıpse mumkun degıl .benım bı arkadasım vardı o kadar uyanıkdı kı

okula gıderken paket almazdı .nasılsa bızden otlanıyor ,kız eve gıderken paket alıyordu

saka gıbı yaa .mılletın enayısı sanırım sadece bızız:9: aslın da her zaman iyi olmak nezaketten ödün vermemek

dogru bırsey degıl .bazen cırkef olmak da gerekıyor sanırım :9: ben arkadaslardan kendımı kurtardım da

cok yakınım olan akrabamdan kendımı kurtaramadım .ve onu bura da esefle kınıyorum:kkk:

ben ondan yasca kucucum,olgun bı kadın olarak aslın da onun bu konular da daha da dusuncelı olması gerekır.

ama o ben nezaketımden sesımı cıkarmıyorum dıye herhalde aklım ermıyo sanıyor :47: aklınca benı saf enayı

yerıne koyuyor :41: guyya tıryakı degılım ayagı yapıyor bana ,ben de yedım tabı .

boyle dusuncesız kotu zıhnıyetlı aklın da bın turlu tılkı gezen ınsanlardan nefret edıyorum .

Yanlış düşünmüyorsunuz, kozmetik ürünleri zaruri ihtiyaç değildir, insan makyaj malzemesi, parfüm almazsa ölmez, sigara otlakçılığınıda hiç sevmem, sigara içiyorsan paket taşırsın, o anda sigaran bitmişse bir tane istersin belki, onu anlarım ama sürekli elini pakete uzatanlara deli olurum.

Bence bir an önce önlem almalısınız, yol parası,kozmetik siparişi vs. konularda sizi kullanmak isteyenlere dur demeyi bilmelisiniz, özellikle aldığınız siparişlerde parasını vermeyenler bellidir, onlar tekrar ürün istediğinde artık peşin para çalışıyorum deyin, bunun ayıbı yok, siz ticaret yapıyorsunuz, iş başkadır arkadaşlık başka.

Bunun adı mal kıymetçiliği değil, sizde kendi kesenizi düşünmek zorundasınız:34:

Ben asla para ödemeyen yada sonra veririm diyene, faturam işte şu gün yatırmam lazım falan mutlaka derim. O arkadaşımla aynı işyerinde beraber çalışıyorduk. Sonra o başka işe geçti tabi aramız uzak oldu ister istemez. Faturamıda hatırlatınca işte şu gün avans alıcam adı oldu sen öde ben sana öderim dedi. O aralar eşiyle boşanma işlemleri falan vardı. Aslında durumu kritik şuara, sanki suçlu benim gibi hissettim kendimi. o zor durumdada ben neyi düşünüyorum işte buda arkadaşlıkmı gibi mi düşünüyordur, yada kaçmadık ki öderiz gibi. Evet dediğiniz gibi mune kozmetikte yol parası birde para yatırırken bankayada 2tl ödüyorum. beklediğim sıra streside ayrı bir neden. Bu sefer siparişin olmuyor yönetmenin seni arıyor siparişin yokmu ? Kendime almak zorunda kalıyorum atıyorum cebimden 50 tl çıkıyorsa bana yatan prim 15-25tl gibi rakamlar. ordanda ayrı bir kazık yiyorsun yani.

Ben çevremdeki arkadaşlarımdan maddi olarak hep kazık yedim ve halende yiyorum. Sizdede oluyordur mutlaka ama illa içimi dökmem lazım. Birkaç örneklerle vericem. Bazen arkadaşımla dışarı çıkarız mesela birşey görür fiatı 1 tl dir, bende bozuk yok sen ver ben sana sonra veririm der o sonra yoktur. Yada biryere gidiceğiz yol paralarını giderken sen, dönüşte ben vereyim olur, gidişi ben öderim ama dönüş bir şekilde tesadüf bir tanıdığın arabasıyla olur. mesela avon yapıyorum sipariş verilir bende sipariş vermem lazım avona, ürün gelir işte haftaya vereyim der faturamın günü gelir sen ver ben sana öderim denir ama ya unutulur yada ses çıkmaz. en son olayımda şöyle canım sıkıldı biraz. Bir arkadaşım eşinden ayrıldı evi kirada ve eşi buna nafaka bile ödemiyor, bana sipariş verdi haftaya öderim dedi o hafta oldu ses yok. Bugünde hep beraberdik işte ortak bir arkadaşımız onun evine alışveriş yapmış onu söyledi ve Allah razı olsun ondan falan filan dedi, içimden dedimki madem zor durumdasın niye sipariş veriyosun. Çalışıyor kendiside heralde dedim aybaşı vericek. sonra düşündüm ayranın yok içmeye neden parfüm kalem alıyorsun. 2 yıldır çalışıyorum her ay maaş aldığımda önce bütün eksiklerim faturalarımı öderim kalan paraylada, 1 aylık yol param ekmek ıvır zıvırlar için para ayırırım. Ben insan değilmiyim saçımı bile boyatamadım kendim boyadım beyazlarım çok çıkmaya başladığı için. şimdi düşünüyorum o parayı verirse bana yok arkadaşım sen dulsun buda benden sana hediyem olsun mu demeliyim yoksa almalımıyım. Sonrada düşünüyorum benim durumumda iyi değilki, bende alabilirim kendime parfüm ama ihtiyaç yoksa idare ediyorum almıyorum. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin ama bence insan önce evlatlarını sonra evini en sonda kendini düşünmeli diye düşünüyorum. Bizde insanız ama olmayınca olmuyor ne yapıcaksın.

Hadi bi kez olur...insanlık hali derim, bidaha olur, ona da öyle derim ama defalarca olursa insan kullanmaktır onun adı.Malesef defalarca başıma gelmiştir...Halen de geliyor.Çok sevdiğim bi arkadaşım var.Art niyetli değildir diye düşünmekten kanat çıkarıcam nerdeyse.Makyaj malzemelerimden ziyadesiyle otlanırdı, bişey demezdim.Bi de pis kullanırdı mesela pudrayı terli yüzüne sürerdi tekrar kullanmayı içim kaldırmazdı al senin olsun derdim.Ben tek yaşıyorum o ailesiyle ve evlerimiz çok yakın.Ailesi sigara kullandığını bilmiyor ve haftada 3 paket sigara içiyor.Promosyonculuk yapıyor arada. o şekilde dengeliyor ve ailesinin verdiği harçlıkla geçinemiyor.Çoğu zaman ben veriyorum sigara parasını.Ama sanki aramızda efendi-köle ilişkisi varmışçasına kötü davranır...Kalbimi kırıyor.Hatasını farkedip bi özür dahi dilemiyor...Ben de bu yüzden çekebildiğimce geri çektim kendimi.Aramıyorum sormuyorum.Çok fazla arkadaş edinmiyorum...Kaçınıyorum...Sırf bu yüzden...Üzülmemk kırılmamak adına...

Son düzenleme:
Back
X