Yanlış mı yapıyorum

Evet çok ama çok sempatiktir kendisi. Bu huyunu çok severim zaten. Ama sinirlenince içinden bambaşka bir adam çıkabiliyor. Yok yere kalbimi kırıyor.
O zaman sinirlendiğinde konuşmayıp uzak durmaya çalış . Kaldı ki hangimiz sinirlenince normalde olduğumuzdan farklı biri olmuyoruz ki . Sınırlar alışmadığı sürece karşılıklı tolere edebilmeli insan.

Bir şey yok ortada :) Niye uzatasınız ki? Zaten yaptığının farkında :) Boşverin gitsin. Ağzınızın tadını da kaçırmayın.

Her evde olan sıradan gerginlikler.
Uzatacak bir şey yok.
Kaldı ki gönlünüzü almış eşiniz.
Tesekkürler. Ne bileyim burada çoğu kadın güçlüyüm ben bilirim modunda. Bir de boşan timi var. Onlar yorum yapmadı mı yoksa herkes bu kadar eşine anlayışlı mı kafam karıştı biraz. Hep affedince ezik gibi mi oluyorum diğer kadınların gözünde merak ettim. Ama yorumlara bakılırsa böyle durumlarda herkes büyütmüyormuş.

Tesekkürler. Ne bileyim burada çoğu kadın güçlüyüm ben bilirim modunda. Bir de boşan timi var. Onlar yorum yapmadı mı yoksa herkes bu kadar eşine anlayışlı mı kafam karıştı biraz. Hep affedince ezik gibi mi oluyorum diğer kadınların gözünde merak ettim. Ama yorumlara bakılırsa böyle durumlarda herkes büyütmüyormuş.
Hepimizin mizacı,hayata,olaylara bakışı ve evlilik dinamikleri farklı.
Güçlü kadın olmak başka bir şey ufak meselelerden evde huzursuzluk çıkarmak veya çıkan gerginliği beslemek başka bir şey.
Eşiniz izin gününde dinlenemeyince gerginleşmiş ve sinirini size yansıtmış.
Kötü bir söz söylememiş,hakaret yok.
Sonra da belli ki pişman olup nabzınızı tutmaya çalışmış.
Bu durumda uzatmanın anlamı var mı sizce?
Ayrıca hatasını anlayan eşi affetmek eziklik değildir.
Bununla birlikte eşiniz bu tavrı sık sık sergiliyorsa ve kırıcı oluyorsa,
her ikiniz de sakin olduğunuz bir zamanda eşinize bunu 'ben diliyle' ifade edin.
İlişkinizde sizi rahatsız eden durumları eşinize aktarmazsanız,iç dünyanızda olumsuz duygular birikir ve olmadık zamanda eşinize patlar,uygunsuz tepkiler verirsiniz.

Evet çok ama çok sempatiktir kendisi. Bu huyunu çok severim zaten. Ama sinirlenince içinden bambaşka bir adam çıkabiliyor. Yok yere kalbimi kırıyor.
Benim esim de biraz boyle. Acken yorgunken vs yok yere bi mevzudan yukselir kalbimi kirar. Sonra da gonlumu alir. Ama yipraniyo insan. Alisamadim bi turlu ben de.

Evet bence yanlış yapıyorsunuz. Eşiniz tamam yaptıktan sonra belliki pişman oluyor.gönlünüzü alıyor. Ama suçsuz yere neden siz kırılasınız. Dolap bozulunca siz de en az onun kadar etkilendiniz. Tatil günü eşinizle vakit geçirmek varken büsürü iş çıktı en kötüsü de sonunda gerginlik niye size patlasın. Böyle devam ederseniz nasılsa sedef kaldırıuo diye her canı sıkıldığında sizepatlayacak. Sizde kırıldığınızı belli edin. Çok büyütmeyin ama. Sizi kırmaktan çekinsin.

Konuyu okurken anladim ki sizin verdiğiniz cevabın aynısını bende veriyorum yani aynı tutum.
Ve eşimin davranışı da aynı sizin eşinizin ki gibi. E ne yapayım çok seviyorum demese de kendiince hafifletecek birşey söyler
Bizde de durum aynı oluyordu bazen.
Ama dıştan biz göz olarak şunu söyleyeyim eşiniz izin günümü bu işlerle geçirdim dediğinde sizde ne yapayım buzdolabını ben mi bozdum demek yerine farkındayım canım zaten bir günün var onda da yoruldun haklisin deseniz herşey bambaşka olur.
Size akıl veriyorum ama dediğim gibi bende aynı sizin gibi cevaplar veriyorum ve sonra bu sefer yumusamak yok diye kendimi sartlandiriyorum.
Ve biz bu sebeplerden çok kavga ederdik.
Siz etmeyin diye söylüyorum. Nacizane.....

Iyi seninki bi sekilde gönlünü almayi biliyor bizim ki hem suçlu hem güçlü sürati beş karış evde sessiz sinema oynuyoruz 3 gündür

Konuyu okurken anladim ki sizin verdiğiniz cevabın aynısını bende veriyorum yani aynı tutum.
Ve eşimin davranışı da aynı sizin eşinizin ki gibi. E ne yapayım çok seviyorum demese de kendiince hafifletecek birşey söyler
Bizde de durum aynı oluyordu bazen.
Ama dıştan biz göz olarak şunu söyleyeyim eşiniz izin günümü bu işlerle geçirdim dediğinde sizde ne yapayım buzdolabını ben mi bozdum demek yerine farkındayım canım zaten bir günün var onda da yoruldun haklisin deseniz herşey bambaşka olur.
Size akıl veriyorum ama dediğim gibi bende aynı sizin gibi cevaplar veriyorum ve sonra bu sefer yumusamak yok diye kendimi sartlandiriyorum.
Ve biz bu sebeplerden çok kavga ederdik.
Siz etmeyin diye söylüyorum. Nacizane.....
Seni hatırlıyorum canım. En son konuna yorum da yapmıstım. Siz düzeltebildiniz mi sorunlarınızı. Ben de biraz senin gibiyim şu yönden yani. Anne babadan sevgi ilgi görmeden hep bir tantana ortamında büyüdüm. Asla annem gibi olmak istemezken ona benziyor çoğu davranışım. Asla alttan alamıyorum hemen parlıyorum falan. Sen de babandan yana yuzun gülmemiş diye hatırlıyorum. Ama ben çocugum olduktan sonra çok yol katettim. Eşim de der çok değiştirdi diye. Sabrı öğretti bana onu da değiştirdi.
Benim şansıma eşim sevgi dolu bir ailede büyümüş alttan alır şakalaşır sevgisini gösterir. 13 14 yaşındayken annesini kaybetmiş ama kp im hala evlilik yüzüğünü takar. Çok sevmişler birbirlerini. Bu da benim tekamülüm biliyorum ama çok zorlanıyorum anlayışlı olmak tatlı dilli olmak konusunda.

Seni hatırlıyorum canım. En son konuna yorum da yapmıstım. Siz düzeltebildiniz mi sorunlarınızı. Ben de biraz senin gibiyim şu yönden yani. Anne babadan sevgi ilgi görmeden hep bir tantana ortamında büyüdüm. Asla annem gibi olmak istemezken ona benziyor çoğu davranışım. Asla alttan alamıyorum hemen parlıyorum falan. Sen de babandan yana yuzun gülmemiş diye hatırlıyorum. Ama ben çocugum olduktan sonra çok yol katettim. Eşim de der çok değiştirdi diye. Sabrı öğretti bana onu da değiştirdi.
Benim şansıma eşim sevgi dolu bir ailede büyümüş alttan alır şakalaşır sevgisini gösterir. 13 14 yaşındayken annesini kaybetmiş ama kp im hala evlilik yüzüğünü takar. Çok sevmişler birbirlerini. Bu da benim tekamülüm biliyorum ama çok zorlanıyorum anlayışlı olmak tatlı dilli olmak konusunda.
Malesef aynı devam. Bizim ki yuvamizi yikmayalim cocuklarim için bi şans ver diye dolanıp duruyor.
O kadar iyi anlatmissin ki resmen hayatimi ozetlemissin. Bizde de kavga gürültü eksik olmazdı hem de ne kavgalar. Bende hep derdim annem gibi olmayacağım. Insan o yüzden babasına benzeyen biri ile evlenirmis bi psikolog soylemisti. Bilinc alti ayni kisilikye birini seciyormus ben degistirecegim diye. Örneğin annem yapamadı ben duzeltecegim dermiş. Ama değişen birşey olmazmış. Ve bizler de rol model aldığımız annemiz gibi davranmaya baslarmisiz.
Ben çok küçük yaşta anne oldum. Kızım da çok şey bilmiyordum ama oğlumla daha çok şey öğreniyorum.
Ama o kadar yorgunum ki ogrendiklerimi uygulamaya dökecek kadar yasarmiyim bilmiyorum. Kendimi 80 yaşında ki Ni neler gibi hissediyorum.

Bende çok çabuk parlarim. Içimde dindiremedigim bir ofke var. Ama kime ama neye oldugunu bilmiyorum.
Mesela bazı zaman ailemden nefret ediyorum. Hiç olmadık birşey yüzünden daha çok nefret ediyorum.
Mesela eşimle kavga ettik diye annemin kilolu olması çok gözüme batıyor. Halbuki hiç alakası yok. Ama onun o halinden nefret ediyorum o an. Sanki zayıf olsa benim durumuma ne gibi faydası olacak. Işte bunun gibi şeyler...

Malesef aynı devam. Bizim ki yuvamizi yikmayalim cocuklarim için bi şans ver diye dolanıp duruyor.
O kadar iyi anlatmissin ki resmen hayatimi ozetlemissin. Bizde de kavga gürültü eksik olmazdı hem de ne kavgalar. Bende hep derdim annem gibi olmayacağım. Insan o yüzden babasına benzeyen biri ile evlenirmis bi psikolog soylemisti. Bilinc alti ayni kisilikye birini seciyormus ben degistirecegim diye. Örneğin annem yapamadı ben duzeltecegim dermiş. Ama değişen birşey olmazmış. Ve bizler de rol model aldığımız annemiz gibi davranmaya baslarmisiz.
Ben çok küçük yaşta anne oldum. Kızım da çok şey bilmiyordum ama oğlumla daha çok şey öğreniyorum.
Ama o kadar yorgunum ki ogrendiklerimi uygulamaya dökecek kadar yasarmiyim bilmiyorum. Kendimi 80 yaşında ki Ni neler gibi hissediyorum.
Babana benziyor mu gerçekten eşin. Çok şükür benim eşim babama pek benzemiyor. Geç de anne oldum. Annem gibi sevgisiz olmucam diye düşünürdüm çok sükür elimden geldiğince sevgimi ilgimi gmsteriyorum yavruma o konuda fena değilim ama iş eşe gelince tahamülsüzüm. Çat çat altta kalamıyorum idare edemiyorum. Ama sen değişirsen dünya değişiyor. Sen önce kendini topla yaralarını sar değiş. Senin değişimine ayak uyduramayanlar zaten hayatından çıkar. Ben de kendime telkin ediyorum sürekli ama sinir anında hiç biri aklıma gelmiyor.

Back
X