• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yanlis mi yaptim bilemedim

senbanask

Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2016
100
62
13
28
Esimin arkadasini cay ocagi var onunden geciyorduk davet etti oturduk cay iciyorduk karisi geldi hamileydi bende sigara kullandigim icin cektim sigarayi onun tarafindan. 7 aylik hamileymis ilk defa tanistik baya konustuk hamileligiyle alakalo merak ettiklerimi sorucaktim iceri gecelimmi dedim kapida oturuyoduk tamam dedi ben konusurken kalkti ayaga nereye dedi esimin icerde sigarasi kalmis mi ona bakicam dedi ben icmicem saol dedim yok ben icicem dedi ben bi an cok kotu oldum kizla cocugunun astim olabilicegini cok onceden haberlerde bi cocugun anne karninda organlarinin farkli yerlerde gelistigini o yuzden icmemesi gerektigini daha cocugu besleyen seyler yemesini soyledim ama bunlari ilk defa duymus ben doktoru soylemistir diye rahat konusuyodum ta ki hadi yaa diyip uzuldugunu gorunce kendimi cok kotu hissettim uzulur de cocuguna bisey olur diye sonra hemen neyse iki uc tane iciyosan bisey olmamistir kolay birakirsin ama birakmayi dene sutunu kesmesin dedim simdiden kesmismidir diyince sustumm kaldim bilmiyorum dedim uzulme Allah buyuk duzeltirsin guzel seyler ye ddim kalktim ama yaptigim sey aklimdan cikmiyo :(

Yooook artık kadın sizle kafa bulmuş olmasın hamileyken sigara içilmeyeceğini bilmeyen mi var yahu şu zamanda hele ki

Onceden kullanmiyomus hamileyken asermeye baslamis kullanmis bende bi an kendimi kaybettim fenalasip cocuguna bisey olabilirdi ve kendimi hayatta affetmezdim.

Galiba benim ona anlattiklarimi ilk defa duydu kordonu curuyup dusen cocugu bile biliyorum Allah gostermesin..

Siz de biraz felaket tellallığı yapmışsınız sanırım. Ama kadın bir garip ya, hamileliğinde sigaraya başlayanı hatta sigara aşereni de ilk kez duydum. Trajikomik olmuş.

Bebek iyidir umarım, kıyamam ona.

Siz de biraz felaket tellallığı yapmışsınız sanırım. Ama kadın bir garip ya, hamileliğinde sigaraya başlayanı hatta sigara aşereni de ilk kez duydum. Trajikomik olmuş.

Bebek iyidir umarım, kıyamam ona.

Yok Allaha sukur kotu olmadi iyiydi tabi ben gittikten sonra ne olur bilmiyorum ama guluyodu yani zaten az iciyorum diyerek kendisini teselli etti bende aynen az icmen iyi dedim baska bisey diyemezdim

Bu zamanda sigaranın zararlı olduğunu ufacık çocuklar bile biliyorken kadının bilmemesi şaşırtıcı, sizinle kafamı buldu acaba düşündürücü.

Bu zamanda sigaranın zararlı olduğunu ufacık çocuklar bile biliyorken kadının bilmemesi şaşırtıcı, sizinle kafamı buldu acaba düşündürücü.

Galiba o kadar zararli olucagini sigaranin kucucuk bir bebege bu denli zarar verecegini bilmiyodu zarar verdigini ogrenmemesi baska bir sey illaki duymustur samimi bir arkadasim olsaydi uyarirken yinede kotu olmazdim onu dusuncegimi bilirdi ama bu arkadas ne dusunmustur bilemem

Esimin arkadasini cay ocagi var onunden geciyorduk davet etti oturduk cay iciyorduk karisi geldi hamileydi bende sigara kullandigim icin cektim sigarayi onun tarafindan. 7 aylik hamileymis ilk defa tanistik baya konustuk hamileligiyle alakalo merak ettiklerimi sorucaktim iceri gecelimmi dedim kapida oturuyoduk tamam dedi ben konusurken kalkti ayaga nereye dedi esimin icerde sigarasi kalmis mi ona bakicam dedi ben icmicem saol dedim yok ben icicem dedi ben bi an cok kotu oldum kizla cocugunun astim olabilicegini cok onceden haberlerde bi cocugun anne karninda organlarinin farkli yerlerde gelistigini o yuzden icmemesi gerektigini daha cocugu besleyen seyler yemesini soyledim ama bunlari ilk defa duymus ben doktoru soylemistir diye rahat konusuyodum ta ki hadi yaa diyip uzuldugunu gorunce kendimi cok kotu hissettim uzulur de cocuguna bisey olur diye sonra hemen neyse iki uc tane iciyosan bisey olmamistir kolay birakirsin ama birakmayi dene sutunu kesmesin dedim simdiden kesmismidir diyince sustumm kaldim bilmiyorum dedim uzulme Allah buyuk duzeltirsin guzel seyler ye ddim kalktim ama yaptigim sey aklimdan cikmiyo :KK43:

Az bile demişsiniz. Hamilelikte sigara içildiğinde çocuk sağlıklı doğsa bile ileride büyüdüğünde birçok hastalığa daha yatkın olabiliyor. Örneğin, hamileyken sigara içen annelerin çocuklarının büyüyünce şizofren olma ihtimali içmeyen annelerin çocuklarına göre daha yüksek*. Dolayısıyla, az bile demişsiniz.

* Kaynak: Niemelä, S. ve diğ. (2016). Prenatal nicotine exposure and risk of schizophrenia among offspring in a national birth cohort. American Journal of Psychiatry, 173(8): 799-806.

Böylesi cahil cühelaya inanamıyorum ya pesss!

Millet aylarca, yıllarca çocuk ister olmaz. Böylesi de istediği ay hamile kalır.

İnanmak çok güç bilmenesine..
Hiç mi uyaran olmamış, kocası da mı bilmiyormuş ya da bir başkası.. Gizli mi içiyor bilemeyiz tabii de.

Geçenlerde çocuk parkında gördüm ben de, karnı burnunda kadın yanında kocasıyla beraber bankta oturmuş sigara içiyordu, o kadar üzüldümki.. Uyarsam dedim tersler diye düşündüm sonra. Ama çok üzüldüm bebeğine

Esimin arkadasini cay ocagi var onunden geciyorduk davet etti oturduk cay iciyorduk karisi geldi hamileydi bende sigara kullandigim icin cektim sigarayi onun tarafindan. 7 aylik hamileymis ilk defa tanistik baya konustuk hamileligiyle alakalo merak ettiklerimi sorucaktim iceri gecelimmi dedim kapida oturuyoduk tamam dedi ben konusurken kalkti ayaga nereye dedi esimin icerde sigarasi kalmis mi ona bakicam dedi ben icmicem saol dedim yok ben icicem dedi ben bi an cok kotu oldum kizla cocugunun astim olabilicegini cok onceden haberlerde bi cocugun anne karninda organlarinin farkli yerlerde gelistigini o yuzden icmemesi gerektigini daha cocugu besleyen seyler yemesini soyledim ama bunlari ilk defa duymus ben doktoru soylemistir diye rahat konusuyodum ta ki hadi yaa diyip uzuldugunu gorunce kendimi cok kotu hissettim uzulur de cocuguna bisey olur diye sonra hemen neyse iki uc tane iciyosan bisey olmamistir kolay birakirsin ama birakmayi dene sutunu kesmesin dedim simdiden kesmismidir diyince sustumm kaldim bilmiyorum dedim uzulme Allah buyuk duzeltirsin guzel seyler ye ddim kalktim ama yaptigim sey aklimdan cikmiyo :KK43:
Doğru yapmışsınız ama sigaranın zararlarını bilmeyen yoktur küçücük çocuklar bile biliyor hele hamilelikte dokturu elbette söylemiştir sigara konusunu nasıl beslenmesi gerektiğini söylemiştir.

çok güzel kafa bulmuş sizinle
eminim yüz kişi söylemiştir size gelene kadar
onlarada aynı üzüntülü bakışı atmıştır
bırakamıyor belli ki ve bilmiyorum ayağına yatıyor.

bende içtim hamileyken..
cahillikle de alakalı değil..bende biliyorum yüzeysel olarak sigaranın zararlarını..ama ben hamileyken,dr da hamile ve sigara içiyor olması,gebelik kitaplarında sayfalarca alkol zararları anlatılırken,sigara için sadece iki paragraf anlatılması...gibi durumlar,sigarayı bırakmamak için bahaneler arayan ben gibilere cesaret veriyo..
keşke zamanında benim karşıma çıksaydınız?şimdi oğlum 8 ine girecek.çok şükür bişeyi yok şimdilik ama ya olsaydı?

Maşallah siz de ne kadar kötü şey varsa sıralamışsınız yahu kadına. Yok organları farklı yerde doğan çocuklar yok bilmem neler yok sağlıklı şeyler ye. Karşımda her şeyi çok biliyormuş gibi konuşan biri olsa ben cevabımı verirdim çoxuk 7 aylık olmuş hanımefendi zaten 5 aylıkken falan ayrıntılı ultrasona giriliyor herşey çıkıyor meydana ne rahatsızlık varsa olsa çıkardı yani. Siz kendinizi bu kadar laf demeye niye mecbur hissettiniz? İlk defa duyduğuna da inanmadım çevresinde herkes sağlıklı beslen demiştir ki o da farkındadır. Sütün kesilir demek felaket tellallığı yapmak nedir ayrıca belki günde bir tane içiyordur evet içmemesi lazım ama bu kadar laf fazla. Sigara içmeyle organların yerlerinin değişik olmasını alakası yok ayrıca o genetik bir bozukluktan kaynaklı bilip bilmeden niye konuşuyorsunuz kadına kaldı ki siz hamile bile değilsiniz.

kadının bunu bilmemesi imkansız. sizi yemiş resmen. sigara paketinin üzerinde bile yazıyor.

Back
X