Sizinle aynı yöne bakmiyorsa; fikirsel ayrılıklariniz varsa görüşmek istememeniz normal.Benim inandığım doğrulara uymayan benim hayat felsefeme ters düşen düşüncelere sahip birine karşı boyle hissetmem onun ile görüşmek istememem sizce normal mi?
Yoksa ben yanlış miyim.
Yanlış değilsiniz.İyi akşamlar. Ne çok samimi ne de uzak olduğum bir arkadaşım var.
Yakın zamanda tercih yaparak karar vermek zorunda olduğu bir olay yaşadı.
Bu tercihi yaparken bana ne yapayım diye sormadi.Bende hiç etkileyeci şekilde konusmadim.Fakat kendi tercihini söylediğinde umarım doğrusu odur falan dedim.Tercihini yaparken ailesi çevresi hep onun ile ayni fikirde oldular.
Ben ise tam tersi görüşte idim.
Ama kesinlikle etkilemek istemedim o yüzden bunu dile getirmedim.
Tercihinden sonra yaşadıklarına destek oldum.
Fakat şimdi onu kendime çok uzak hissediyorum. Ailesı ve çevresi nin o dönemde yapmış olduğu konuşmalar arkadaşımın da onlari desteklemesi aynı fikirde olmasi beni çok şaşırttı ve inanılmaz sogudum. Benim inandığım doğrulara uymayan benim hayat felsefeme ters düşen düşüncelere sahip birine karşı boyle hissetmem onun ile görüşmek istememem sizce normal mi?
Yoksa ben yanlış miyim.
Aslında konuya göre de değişir, bazı şeyler onaylanmasa da kabul edilebilir bazı şeyler edilemez. Çok temel konularda farklılıklar varsa öyle hissedebilirsiniz. Ama benim mesela çok farklı arkadaşlarım vardır her uçtan, samimiyetleri önemli benim için, yaşam tarzları kendilerini ilgilendiriyor diye düşünüyorumİyi akşamlar. Ne çok samimi ne de uzak olduğum bir arkadaşım var.
Yakın zamanda tercih yaparak karar vermek zorunda olduğu bir olay yaşadı.
Bu tercihi yaparken bana ne yapayım diye sormadi.Bende hiç etkileyeci şekilde konusmadim.Fakat kendi tercihini söylediğinde umarım doğrusu odur falan dedim.Tercihini yaparken ailesi çevresi hep onun ile ayni fikirde oldular.
Ben ise tam tersi görüşte idim.
Ama kesinlikle etkilemek istemedim o yüzden bunu dile getirmedim.
Tercihinden sonra yaşadıklarına destek oldum.
Fakat şimdi onu kendime çok uzak hissediyorum. Ailesı ve çevresi nin o dönemde yapmış olduğu konuşmalar arkadaşımın da onlari desteklemesi aynı fikirde olmasi beni çok şaşırttı ve inanılmaz sogudum. Benim inandığım doğrulara uymayan benim hayat felsefeme ters düşen düşüncelere sahip birine karşı boyle hissetmem onun ile görüşmek istememem sizce normal mi?
Yoksa ben yanlış miyim.
Bır tek ben derken onun çevresindekiler onunla aynı düşüncedeler. Yani akrabaları ve arkadaşları .Yoksa birkac ortak arkadaşlarımiz var onlar ve benim cevremdekilerden de benimle aynı fikirde olan var.Onun hayatı
Her şeyi sizinle aynı olmaz
Bir de çevresinde bir tek siz farklı düşünüyormuşsunuz
Belki sizin göremediğiniz bir şey vardır
İnsanlar hata yapar ilk hatada silmeli miyiz Hayatımızdan
Konuyu bilmeden net yorum da zor
Atıyorum siz ekonomi çok iyi olmadan Bebek yapma dersiniz o rızkı Allah verir der Belki ikisi de aynıdır da bu aşamada göremeyiz
Bır tek ben derken onun çevresindekiler onunla aynı düşüncedeler. Yani akrabaları ve arkadaşları .Yoksa birkac ortak arkadaşlarımiz var onlar ve benim cevremdekilerden de benimle aynı fikirde olan var.
Tabi ki öyle herkesle aynı fikirde olmamız mümkün değil ve saygı duymamiz gerek.Yanlissiniz diyemem
Ama dogru da degilsiniz. Zira toplum icerisinde yasiyoruz. Milyon cesit insan var. Hepsiyle ayni goruste olamayiz, uc asagi bes yukari fikirler tutar veya baktiniz hic mi tutmuyor,sadece saygi duyarak yasayabiliriz. Mesela ben cevremden cok farkliyimdir,dini gorusum ve siyasi gorusum hemen hemen kimseyle bagdasmaz. Ama buna ragmen bana taban tabana zit insanlarla cok iyi anlasip gecinebilirim
Sizin yorumlarınızı beğeniyorum konularda denk geldiğimde.Demek ki o ve çevresi öyle düşünüyor siz farklı
Bu konuya göre değişir sizin kırmızı çizginiz olan bir şey ise ayırırsınız yolları
Ama benim çevremde her konuda benim gibi düşünen kimse yok
Zira benim aynımdan bir başka kişi yok insanın eşi ile dahi farklı düşündüğü bir çok konu olabiliyorken arkadaşı ile her konuda aynı düşünmeyi beklemek ütopik
Tabi ki değil. Ama hayatımın içinde bulunan insanin benim inandığım değerlerin tam zittinda hareket etmesi yaşaması beni etkiledi.Sizi etkilemez mi?konu çok muallak..
herkes aynı şekilde bakmak zorunda değil hayata..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?