Merhabalar... Kendi kendimi mi huzursuz ediyorum yoksa haklı bi sebebim var mi acıkcası ayırt edemiyorum. Ben de kendimi anlamıyorum cogu zaman..Uzatmadan konuya gireyim, 2 kaynım 1 gorumcem var maddi durumları ıyı, biz onlara gore orta sekerliyiz.kayınvalidemler de kıt kanaat geçinen insanlar, daha once kendi aramızda ortaklaşa bulaşık makinası almıştık kayınvalidemler icin.simdi de camasır makinasını yenileyelim yine ortaklaşa dıyorlar.iyi guzel de biz boyle belli aralıklarda ortaklaşa esya yenileme isine mi gireceğiz?Benim de yenilemek istedigim veya satın almak istedigim seyler var,planlarım var.bunları hayata gecirsek bizi zorlar mı diye kılı kırk yarıyoruz genellikle, digerlerının maddiyatı iyi oldugundan boyle seylere rahatlıkla atılabiliyorlar.Evlerinde de eksikleri yok tabi.Cok sukur bizimde yok ama ha deyince her gördüğümüz yeni teknoloji bir urunu almıyoruz,digerleri lükse kaçıyorlar,konforlarından taviz vermeyebiliyorlar imkanları dahilinde.genellikle herkes aynı fıkırde olunca hadi annemın su eşyasını yenileyelim,ihtiyacı var deyip ortak birseyler almaya(beyaz esya turu)hevesleniyorlar. İyilik yapmak istiyorlar anlıyorum da biz zor durumda kalıyoruz.mecbur bırakılmamız da cabası.Reddedip tum okları da ustume cekmek istemiyorum,biz karsılayamayız desek ayda su kadar tl dusecek herkese cuzi miktarlar deniyor ve ister istemez insanın uzerinde bir baskı oluyor(yardım öznesi k v oldugu icin belki de).acıkcası cüzi de olsa ortaklaşa bir beyaz eşya yenilemesi toplamda ortaya buyuk bi meblağ cıkarıyor, bikere yaptık diye bidaha yapabiliriz nasılsa diye mi algılanıyor?iyi niyetliler anlıyorum da bi iyilik yapıcaksam üzerimdeki yükü hafifletmek icin etraftaki kisilerin maddi olarak buna dahil edilmeye calısılması bana tuhaf geliyor.belki de bunu kafamda oturtamadıgım icin sorun haline getiriyorum,yoksa az veren candan tabiki de.parasal boyutu fazla bi iyilik yapmadan once düşünürüm yani.esim de annesine yardımcı olmak istiyor haliyle reddedemiyor.bu yuzden de eşimle tartışmaya girmenin bi manası yok.acıkcası boyle biseye dahil olasım yok.belki durumu değiştiremem ama benim icimden gelmeyecek bu kez.mecburen onaylamış gıbı davranıcam da sadece bu sekilde dusunerek hata mı ediyorum yoksa bi nebze de olsa hakkım var mı? Bunu bilmek istiyorum.Ben bu dort kardes kadar duygusal yaklasamadım,kayınlarımın esleri calısmadıkları icin sessizler..Tarafsız bi goze ıhtıyacım var.
Son düzenleme: