Yanlis miyim?

Artemis17

İzmir guzeli
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2011
205
61
98
Merhabalar... Kendi kendimi mi huzursuz ediyorum yoksa haklı bi sebebim var mi acıkcası ayırt edemiyorum. Ben de kendimi anlamıyorum cogu zaman..Uzatmadan konuya gireyim, 2 kaynım 1 gorumcem var maddi durumları ıyı, biz onlara gore orta sekerliyiz.kayınvalidemler de kıt kanaat geçinen insanlar, daha once kendi aramızda ortaklaşa bulaşık makinası almıştık kayınvalidemler icin.simdi de camasır makinasını yenileyelim yine ortaklaşa dıyorlar.iyi guzel de biz boyle belli aralıklarda ortaklaşa esya yenileme isine mi gireceğiz?Benim de yenilemek istedigim veya satın almak istedigim seyler var,planlarım var.bunları hayata gecirsek bizi zorlar mı diye kılı kırk yarıyoruz genellikle, digerlerının maddiyatı iyi oldugundan boyle seylere rahatlıkla atılabiliyorlar.Evlerinde de eksikleri yok tabi.Cok sukur bizimde yok ama ha deyince her gördüğümüz yeni teknoloji bir urunu almıyoruz,digerleri lükse kaçıyorlar,konforlarından taviz vermeyebiliyorlar imkanları dahilinde.genellikle herkes aynı fıkırde olunca hadi annemın su eşyasını yenileyelim,ihtiyacı var deyip ortak birseyler almaya(beyaz esya turu)hevesleniyorlar. İyilik yapmak istiyorlar anlıyorum da biz zor durumda kalıyoruz.mecbur bırakılmamız da cabası.Reddedip tum okları da ustume cekmek istemiyorum,biz karsılayamayız desek ayda su kadar tl dusecek herkese cuzi miktarlar deniyor ve ister istemez insanın uzerinde bir baskı oluyor(yardım öznesi k v oldugu icin belki de).acıkcası cüzi de olsa ortaklaşa bir beyaz eşya yenilemesi toplamda ortaya buyuk bi meblağ cıkarıyor, bikere yaptık diye bidaha yapabiliriz nasılsa diye mi algılanıyor?iyi niyetliler anlıyorum da bi iyilik yapıcaksam üzerimdeki yükü hafifletmek icin etraftaki kisilerin maddi olarak buna dahil edilmeye calısılması bana tuhaf geliyor.belki de bunu kafamda oturtamadıgım icin sorun haline getiriyorum,yoksa az veren candan tabiki de.parasal boyutu fazla bi iyilik yapmadan once düşünürüm yani.esim de annesine yardımcı olmak istiyor haliyle reddedemiyor.bu yuzden de eşimle tartışmaya girmenin bi manası yok.acıkcası boyle biseye dahil olasım yok.belki durumu değiştiremem ama benim icimden gelmeyecek bu kez.mecburen onaylamış gıbı davranıcam da sadece bu sekilde dusunerek hata mı ediyorum yoksa bi nebze de olsa hakkım var mı? Bunu bilmek istiyorum.Ben bu dort kardes kadar duygusal yaklasamadım,kayınlarımın esleri calısmadıkları icin sessizler..Tarafsız bi goze ıhtıyacım var.

Son düzenleme:
Canım sende durumuna göre az yardım edersin.Üçte birini vereceğine altıda birini verirsin,benim de eksiklerim var,kendime alamıyorum ki dersin. Çorbada tuzun olur.İleride biz aldık derlerse daha da zoruna gider.

Özünde haklısın ama bu da hep böyle olacak değil. Kardeşlerin bu kadar uyumlu olması güzel. İnan böyle mantıklı düşünen, taşın altına hep beraber elini koyan insanların ileride sana ve çocuklarına da faydaları olur. Kk'de hep tek bir çocuğa yükleniyor genelde. Şanslısın.

Madem durumları iyi onlar alsın madem. Esiniz ne diyor.

Madem o kadar hayırlı evlatlar sizinde durumunuzu göz önünde bulundurmaları lazım. Onlar 5 oduyorsa sizden 2 almalilar ama yok ayni Miktar sa ozaman durumunuzu söyleyin , aanlayış gostericeklerdir

Yapılan şey takdire şayan.
Evlenip barklanıp, ailesini unutmamış kardeşler.
Bence olması gereken bu.
Sonuçta görümceniz benim kocam müsade etmiyor, kız evladım bana düşmez tarzı bir şey demiyor, bütün hepsi eşit şartlarda girişiyor.
Siz durumunuzu açıklayıp belki onların verdiğinin yarısı kadar bir para ayırabileceğini belirtebilirsiniz.
Bunu kimse yanlış anlamaz ya da arkanızdan kötü konuşmaz.
Kimi için 5bin tl, kimi için 50 tl çoktur.
Biraz anlayış beklemeniz normal ama tamamen vermemek ayıp olur.

Haklisiniz tabi ama esinizin anne ve babasi bosverin haklari coktur ustunde bi miktar para icin sikinti cikarmayin sonucta onun ailesi, etsin yardimini.

Esim boyle durumlarda yardıma hazır, elinden geleni hatta fazlasını yapar.sonucta annesi kim yapmak istemez ki, olaya duygusal yaklaşıyor o.

Annesine karşı maddi mi yaklaşsın. Yaw anne baba bu. 30 yaşına getirmiş, hastalanmış bakmış, yedirmiş, içirmiş

Kimin ne kadar zengin olduğu sizi ilgilenmez, varsa bi hayrınız işlersiniz

Annesine karşı maddi mi yaklaşsın. Yaw anne baba bu. 30 yaşına getirmiş, hastalanmış bakmış, yedirmiş, içirmiş

Kimin ne kadar zengin olduğu sizi ilgilenmez, varsa bi hayrınız işlersiniz
Ben eşimi duygusal yaklasmamalı diye suçlamadım zaten farklı algılamıssın.Fikirlerinizi almak istiyoruz bu platformda azar işitmek degil!! Lutfen bunu ayırt edemeyeceksiniz zaten fikrinize ihtiyacım yok.

Esim boyle durumlarda yardıma hazır, elinden geleni hatta fazlasını yapar.sonucta annesi kim yapmak istemez ki, olaya duygusal yaklaşıyor o.

Anlıyorum.
Ben direkt diğerleri alsın dedim ama bizde kv nin mutfağına buzdolabını aldık. Hemde düğün borcu öderken. Diğer evlatları durumları varken daha uygun fiyatlı eşyalar aldılar. Bu yüzden sizi anlıyorum.

İnsan sıkışık olunca oluyor. Evet belki ayda 100 tl taksit az gibi duruyor ancak borçlar varken 50 lira bile cok.

Anlayışlı insanlar ise durumunuzu açıkça söyleyin. Eğer illa ki üç kişi ödeyecek derlerse onların verdiği paranın yarısı kadarını verin. Ya da taksitin son günlerine doğru durumunuz düzelirse ödemeyi devralın.

Eğer durumunuzu anlayıp tamam biz alacağız derlerse sizde ileri ki zamanlarda başka bir ihtiyaçlarını karşılarsınız.

Anlıyorum.
Ben direkt diğerleri alsın dedim ama bizde kv nin mutfağına buzdolabını aldık. Hemde düğün borcu öderken. Diğer evlatları durumları varken daha uygun fiyatlı eşyalar aldılar. Bu yüzden sizi anlıyorum.

İnsan sıkışık olunca oluyor. Evet belki ayda 100 tl taksit az gibi duruyor ancak borçlar varken 50 lira bile cok.

Anlayışlı insanlar ise durumunuzu açıkça söyleyin. Eğer illa ki üç kişi ödeyecek derlerse onların verdiği paranın yarısı kadarını verin. Ya da taksitin son günlerine doğru durumunuz düzelirse ödemeyi devralın.

Eğer durumunuzu anlayıp tamam biz alacağız derlerse sizde ileri ki zamanlarda başka bir ihtiyaçlarını karşılarsınız.
Mutlaka oyle biz normalde de ufak tefek destek olmaya çalışıyoruz.bazı seyler icten gelince guzel ama gorev haline gelince kendini burada bulabiliyormus insan:) beni anladığın icin de sewindim:)

Mutlaka oyle biz normalde de ufak tefek destek olmaya çalışıyoruz.bazı seyler icten gelince guzel ama gorev haline gelince kendini burada bulabiliyormus insan:) beni anladığın icin de sewindim:)

Bazı şeyleri anlamak için yasamak gerekiyor cidden. Ya da iyi bir empati yapabilmek.

Düşünceleri güzel evet ama üzeriniz de psikolojik olarak baskıya sebep olmuşlar.
Hani çamaşır makinesi alalım değil de, böyle böyle düşündük durumunuz müsait mi, ne diyorsunuz diye konusulsa siz buraya konu açmazdınız.

Bence durumu mutlaka anlatın.
Bu isler duygusallikla yürümüyor. Şuan durumunuz yoksa olacağı günlerde gelecektir. İyi olduğunuz vakit böyle dusunmeyeceginizi zaten bilmeliler esin de bu şekilde düşünmeli.

Bencede hiç bişey demeyin, kardeşler güzel bişey yapıyorlar cidden. Bişey söylerseniz sivrilirsiniz direk

Bence cok guzel bisey.
Ve galiba sizde calisiyosunz yanlis anlamadiysam. Bence kvniz sizinde anneniz olabilirdi. Ve ben kocama demezdim asla " onlar alsin sen alma'.
Hem zaten bi camasir makinasinin en luksu olsa bile 5 e bolunce ne kadar buyuk bi meblag cikabilirki ortaya.

Back
X