• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yanlış olduğunu bile bile..

İğrenç bi itham iğrenç bi önyargı
Gecen gün bana böyle ithamda bulunup sonra yazdginizi kabul etmeyip sana yazmadim demeniz, ss atmam ama bu sefer cevap vermemeniz.
Simdi yine boyle itham etmeniz. Benimki bir itham degil. Siz yazmissiniz ben birileri mutlu olunca üzülüyorum diye bana laf soyluyorsunuz saka gibi 😀 bence arada bir davranislarimizi ve agzimizdan cikani dusunmek sart.

Brileri mutlu olunca uzulen siz in , size yorum yapıp mutsuzluk seviyorsunuz demek ki diyen ben out ve hatta size göre igrencim oyle mi ? :KK9: :KK53:

internette herkes melek canım heeerkes, heeeerkeeees herkesin iyiliğini ister, herkes safım der heeeeeerkes iyi niyetimden kaybediyorum der.
aslında ben beni seven insanlara bile guzel haber verirken benim adıma sevinmiş gibi yaparken gözlerindeki o neden benim hayatımda da böyle şeyler olmuyor bakışını alıyorum, bir imrenme seziyorum sesten, duruştan yani.
ben de öyle hayatımda çok istediğim şey varsa ve çabasız buna sahip olduğu haberini alınca birinin içten sevinemiyorum.
çunku ben melek değilim ve bunu her yerde söylerim.

O kisinin bana yakinlik derecesine gore degisir durum aslinda. Ama yedi kat yabanci bile olsa hic bu niye mutlu diye mutsuz etmem kendimi. Isyerinde bir is arkadasim -cok yakin degiliz- basinda kavak yelleri derecesinde asik olmus, halinden belli olunca da anlatti. Onun o heyecanli hallerini gormek beni cok mutlu etti. Kendimi cok mutsuz hissettigim bir donemdeyim ayrica, hayatimda keske birisi olsa dedigim. Ama su dunyada hala insanlar asik olabiliyorlar bu guzel, diyorum belki benim icinde umut var:)

Sizi anliyorum yani boyle insanlar duydum..bir tanidik surekli dusuk yapiyordu ve baskalarida dusuk yapinca sevindigini soylemisti..bu sinavdan 20 alan ogrencinin digerleride zayif alinca kendini teselli etmesi bir nevi..

Kabul etmiyorsun ama bu düpedüz kıskançlık. Başka ne olabilir ki? imrenmek bambaşka bir olay, kıskançlık bambaşka. İnsanların mutluluğuyla mutsuz olmak insanı yer bitirir. Sahip olduğun tüm güzel şeylerin farkına vararak ve şükrederek bu durumu çözebilirsin ancak.

Selam herkese
Mesela bi yakınım arkadasım es dost her neyse benim modum düşükken onların maddi manevi mutlu haberi geldiğinde bozuluyorum uzuluyorum ama elimde değil yanlış oldugunu biliyorum ama içimdeki üzüntüyü bastıramıyorum nası basa cıkabilirim
Konu sahibi özeleştiri yapmış. Nasıl başa çıkabilirim diye yardım istemiş. Bunun olumsuz bir duygu olduğunun farkında ve değiştirmek için yöntem arıyor.

Ben kötü kalpli, haset ya da kıskanç olduğunu düşünmüyorum. İnsan bazen ulaşmak istediği bir şeyi başkasında görünce buruluyor. Bu karşıdakinin mutlu olmasına üzülmek değil farklı bir durum. İnsanın kendi içinde yaşadığı bir sorgulama. Neden ben yapamıyorum, ulaşamıyorum, alamıyorum, gidemiyorum vs. Başkasının mutluluğuna üzülmek değil, kendi o şekilde mutlu olamadığı için kendine üzülmek.

Bak işte aynı durum bu.
İşsiz olsam birinin sevdiğim birinin iş bulduğunu duysam içten içe üzülürüm bana neden nasip olmadı diye
Ama biliyorumki herşey nasip kısmet sadece o an bunu düşündüğüm için kendime çok kızıyorum
Yanlıs olduğunuda çok iyi biliyorum art niyetli değilim
Anlıyorum seni napicaz bilmiyorum...

Yahu kiz yardim.istiyor nasil asarim diye millet nefret kusma pesinde ,cogu kisi hayatinda en az bir kez yasamistir bu durumu ,suraya sadece yüzu cok güzel bir kadin fotosunu koysam otomatik cogu kadinin morali bozulur,ilginc yani de neyse simdi

Kuzum önemsemeyeceksin baskalarinin elinde olana kafa yormayacaksin daha zor durumda da olabilirsin ,bak.biz dikkat etmiyoruz ama.bizdeki sorunlari nimet sayacak insanlar var hayatin her asamasin da her yasta ayrica insanlar marsa gidip alisveris yapmiyor herkeste olan gayet normal insani seyler /mutluluklar yani cokta uzak ya da ulasilmaz degil

Birde ek olarak onun.yerine koy kendini empati yap cok ise yarar birden olmaz belki ama zamanla.olur

(ne gorduysen ne istediysen daha guzeli de sana olsun ins.)

Yahu kiz yardim.istiyor nasil asarim diye millet nefret kusma pesinde ,cogu kisi hayatinda en az bir kez yasamistir bu durumu ,suraya sadece yüzu cok güzel bir kadin fotosunu koysam otomatik cogu kadinin morali bozulur,ilginc yani de neyse simdi

Kuzum önemsemeyeceksin baskalarinin elinde olana kafa yormayacaksin daha zor durumda da olabilirsin ,bak.biz dikkat etmiyoruz ama.bizdeki sorunlari nimet sayacak insanlar var hayatin her asamasin da her yasta ayrica insanlar marsa gidip alisveris yapmiyor herkeste olan gayet normal insani seyler /mutluluklar yani cokta uzak ya da ulasilmaz degil

Birde ek olarak onun.yerine koy kendini empati yap cok ise yarar birden olmaz belki ama zamanla.olur

(ne gorduysen ne istediysen daha guzeli de sana olsun ins.)
Çok ama çok teşekkür ederim
Yaptığımın yanlıs olduğunun farkındayım çözüm için konu açtım linç edilmediğim kaldı pişman oldum gerçekten.
Çözüm önerileriniz için çok teşekkür ederim

Konu sahibi özeleştiri yapmış. Nasıl başa çıkabilirim diye yardım istemiş. Bunun olumsuz bir duygu olduğunun farkında ve değiştirmek için yöntem arıyor.

Ben kötü kalpli, haset ya da kıskanç olduğunu düşünmüyorum. İnsan bazen ulaşmak istediği bir şeyi başkasında görünce buruluyor. Bu karşıdakinin mutlu olmasına üzülmek değil farklı bir durum. İnsanın kendi içinde yaşadığı bir sorgulama. Neden ben yapamıyorum, ulaşamıyorum, alamıyorum, gidemiyorum vs. Başkasının mutluluğuna üzülmek değil, kendi o şekilde mutlu olamadığı için kendine üzülmek.

TAm olarak duygularıma ve hislerime tercüman oldunuz
Bi linç edilmediğim kaldı gerçekten

Kabul etmiyorsun ama bu düpedüz kıskançlık. Başka ne olabilir ki? imrenmek bambaşka bir olay, kıskançlık bambaşka. İnsanların mutluluğuyla mutsuz olmak insanı yer bitirir. Sahip olduğun tüm güzel şeylerin farkına vararak ve şükrederek bu durumu çözebilirsin ancak.

Kıskanclık..
Uzatmayacağım teşekkürler

Sizi anliyorum yani boyle insanlar duydum..bir tanidik surekli dusuk yapiyordu ve baskalarida dusuk yapinca sevindigini soylemisti..bu sinavdan 20 alan ogrencinin digerleride zayif alinca kendini teselli etmesi bir nevi..

Bu kötü bi duruma sevinmek oluyor ama
Ben sevinip üzülecek şeyler duymak ve yaşatmak istemiyorumki?
Sadece mutlu bir haber aldığımda kendi içimde üzülüyorum bende neden olmuyor gibi gibi

O kisinin bana yakinlik derecesine gore degisir durum aslinda. Ama yedi kat yabanci bile olsa hic bu niye mutlu diye mutsuz etmem kendimi. Isyerinde bir is arkadasim -cok yakin degiliz- basinda kavak yelleri derecesinde asik olmus, halinden belli olunca da anlatti. Onun o heyecanli hallerini gormek beni cok mutlu etti. Kendimi cok mutsuz hissettigim bir donemdeyim ayrica, hayatimda keske birisi olsa dedigim. Ama su dunyada hala insanlar asik olabiliyorlar bu guzel, diyorum belki benim icinde umut var:)

Mesela ben bu durumda sevinirim sonra içten içe bunun eksikliğini yaşıyosam bana neden kısmet olmuyor diye bunun üzüntüsünü yaşıyorum böyle

Hayatinzda hersey tersine gidiyosa
Bir ileri 3 geri gidiyosaniz bunu hissetmeniz normal.
Kotu oldugunuz anlamina gelmiyo.
Ama kendinizi bu seyin icinden cikartmassanuz en cok kendinize yaparsinz.
Gormemezlikden gelin...

Back
X