• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yanlış olduğunu bile bile..

Bu benim gorusum, benim fikrim. Boyle bir konuda her fikre acik olmalisiniz.

Sizin size cevap verenlerle ilgili tespitte bulunmaniza gerek yok aslinda, komik ya da onyargili diye. Siz soru soran tarafsiniz neden boyleyim seklinde, ben de terapi onerdim yukardaki mesajimda.
Nasil bir cevap sizi tatmin ederdi bilmiyorum, egolarinizdan arinmaniz dilegiyle
Buna kötü kalpli birisiniz diyerek önyargılı olan biri mi söylüyor :)
Teşekkür ederim tekrardan

anlamadım, kıskanıyor musun?

Kıskanmıyorum hasetlenmiyorum gayet acık aslında yazdığım şey içerliyorum kendi kendime sonra kızıyorum sinirleniyorum böyle düşündüğüm için
Zararsızım yani korkmayın

Kötü biri değilsiniz.
Insan doğası ben merkezcidir. Once kendini düşünür ve dünyayı kıyaslama yaparak algılar.
Haliyle kıyaslama yapıyorsunuz ve kendinizi o kişilerden eksik görüp üzülüyorsunuz. Haliyle içinizde olumsuz duygular oluyor.

Size tavsiyem kıyaslamayı her gün yaşatan sanal uygulamaları kapatın. Görmeyin duymayın bir sure
Sonra da şunu düşünün bir insanın hep vitrindeki başarılarını görürüz ama vitrinin arkasında o kişi terzilik de yapar; yerleri de siler; dükkanı da temizler.
Emeksiz yemek asla olmaz.

Insanlar bir şeyler elde etmek için çok emek verir.
Bunları çok görmeyiz. Aslında bir şeylere ulaşmak için ciddi fedakarlık lazım. Bunları da düşününce o basarilar cok gorunmez gozunuze.

Mesela picassonun bir hikayesi vardır.
Picasso bir kafeye gider. Yemek yer. Sonra cebinde para olmadığını fark eder. Ödemeyi resim çizerek yapmaya karar verir. 5 dakikada çok güzel bir resim çizer. Dükkan sahibi vay be 5 dakikada ne güzel çizdiniz der. Picasso da " 50 yıl ve 5 dakika" der.

Basari konusu da bunun gibidir.
Biz hep 5 dakikayı görürüz. Ama altında ciddi bir emek var.
Her başarının bir bedeli vardır.
Buradaki olay sizin o bedeli ödeyip odeyemeyeceginizdir.

Bu arada kötü biri değilsiniz. Bunu kim derse desin asla kaale almayın. Sadece insansiniz. Insan fıtratı böyledir . Her insan herkesi sevmiyor ve her insan herkesin başarısına sevinmiyor. Takdir etseniz yeter. Illa sevinmek zorunda değilsiniz.

Kötü biri değilsiniz.
Insan doğası ben merkezcidir. Once kendini düşünür ve dünyayı kıyaslama yaparak algılar.
Haliyle kıyaslama yapıyorsunuz ve kendinizi o kişilerden eksik görüp üzülüyorsunuz. Haliyle içinizde olumsuz duygular oluyor.

Size tavsiyem kıyaslamayı her gün yaşatan sanal uygulamaları kapatın. Görmeyin duymayın bir sure
Sonra da şunu düşünün bir insanın hep vitrindeki başarılarını görürüz ama vitrinin arkasında o kişi terzilik de yapar; yerleri de siler; dükkanı da temizler.
Emeksiz yemek asla olmaz.

Insanlar bir şeyler elde etmek için çok emek verir.
Bunları çok görmeyiz. Aslında bir şeylere ulaşmak için ciddi fedakarlık lazım. Bunları da düşününce o basarilar cok gorunmez gozunuze.

Mesela picassonun bir hikayesi vardır.
Picasso bir kafeye gider. Yemek yer. Sonra cebinde para olmadığını fark eder. Ödemeyi resim çizerek yapmaya karar verir. 5 dakikada çok güzel bir resim çizer. Dükkan sahibi vay be 5 dakikada ne güzel çizdiniz der. Picasso da " 50 yıl ve 5 dakika" der.

Basari konusu da bunun gibidir.
Biz hep 5 dakikayı görürüz. Ama altında ciddi bir emek var.
Her başarının bir bedeli vardır.
Buradaki olay sizin o bedeli ödeyip odeyemeyeceginizdir.

Bu arada kötü biri değilsiniz. Bunu kim derse desin asla kaale almayın. Sadece insansiniz. Insan fıtratı böyledir . Her insan herkesi sevmiyor ve her insan herkesin başarısına sevinmiyor. Takdir etseniz yeter. Illa sevinmek zorunda değilsiniz.

Covid olmasa koşa koşa sarılabilirdim size 😅
Sanaldan sarılıyorum🤗
Ve güzel örneklendirmeniz anlayışlı yaklaşımınız önyargısız tavsiyelerinize çook teşekkür ederim. Ben kötü kalpli değilim ama siz iyi kalplisiniz☺️

Kıskanmıyorum hasetlenmiyorum gayet acık aslında yazdığım şey içerliyorum kendi kendime sonra kızıyorum sinirleniyorum böyle düşündüğüm için
hasetlenmek.webp

psikolojik destek almanı tavsiye ederim.

Konu sahibi ben sizi anladım:) çok iyi anladım. Siz kötü kalpli değilsiniz, mutsuzluktan beslenen biri değilsiniz.

Ben mesela sevdiğim/sevmediğim insanların ne mutluluklarına ne üzüntülerine bir şey hissetmem. Hissizim genelde. Kimsenin mutluluğunda, mutsuzluğunda gözüm yok koca bir hissizlik benimki. Haseti, kötülüğü, negatif enerjiyi hiç sevmem. Biri benimle mutluluğunu paylaştığında onun mutluluğuna ortak olurum tebrik ederim ama his yok. Ciğerlerime iliklerime duygu işlememiş :) o yüzden ben sizi anlıyorum.

İçiniz burkuluyor, enerjiniz düşüyor olabilir, güzel bir terapi size çok iyi gelecektir. Hatta bir üye yazmış kişisel gelişim kitapları okuyabilirsiniz. Sevgiler🌸

Kendinizi sorgulamaniz güzel bir şey
Zira ben hayatını sürekli kıyaslamak için yakınlarını göz hapsine almış... Kendi başı sıkışinca karşı tarafa beddualar eden kişileri gördüm o kişilere hiç birşey anlatmamayi ve paylasmamayi , uzak durmayı tercih ediyorum.
Bu bı hastalık zannımca.. hayat geçmez bu şekilde
Yetinmeyi bilmek biraz sahip olduklarimiza şükretmek gerekir..
Siz deki durum sürekli mi oluyor yoksa aradami.
Yani sürekli oluyorsa hayatiniz zorlaşır..
Yani manevi şeyler pek hesapla kitabla olmuyor ne desekte aşılması zor olabilir. Mutlu olacak şeyler yapmak, aramak bulmak hayata geçirmek gerekir
Gönülden istemek lazim zorla da hicbirsey olmuyor..

Umarım daha iyi olursunuz.🤗

Selam herkese
Mesela bi yakınım arkadasım es dost her neyse benim modum düşükken onların maddi manevi mutlu haberi geldiğinde bozuluyorum uzuluyorum ama elimde değil yanlış oldugunu biliyorum ama içimdeki üzüntüyü bastıramıyorum nası basa cıkabilirim
Size yukaridaki bayan gibi ahlak dersi vermeye gelmedim birincisi.
Bence siz cok mutsuzsunuz ve bu yuzden baskalarinin mutlulugu size batiyor. Buju vende yasadim. En olur olmadik vasat insanlarin mutluluklari benimde gozume batardi. Sonra kendime dondum. Hickimse ve hic kimsenin mutlulugu umrumda olmadi
Deneyin bi.

Konu sahibi ben sizi anladım:) çok iyi anladım. Siz kötü kalpli değilsiniz, mutsuzluktan beslenen biri değilsiniz.

Ben mesela sevdiğim/sevmediğim insanların ne mutluluklarına ne üzüntülerine bir şey hissetmem. Hissizim genelde. Kimsenin mutluluğunda, mutsuzluğunda gözüm yok koca bir hissizlik benimki. Haseti, kötülüğü, negatif enerjiyi hiç sevmem. Biri benimle mutluluğunu paylaştığında onun mutluluğuna ortak olurum tebrik ederim ama his yok. Ciğerlerime iliklerime duygu işlememiş :) o yüzden ben sizi anlıyorum.

İçiniz burkuluyor, enerjiniz düşüyor olabilir, güzel bir terapi size çok iyi gelecektir. Hatta bir üye yazmış kişisel gelişim kitapları okuyabilirsiniz. Sevgiler🌸

Hissiz olmanıza rağmen empati kurarak benim neler hissedebileceğimi gayet iyi anlayacak kadar güzel birisiniz,çok teşekkür ederim bulabilsem güzel bir kişisel gelişim kitabı ile başlayacağım bu işe :)

Kendinizi sorgulamaniz güzel bir şey
Zira ben hayatını sürekli kıyaslamak için yakınlarını göz hapsine almış... Kendi başı sıkışinca karşı tarafa beddualar eden kişileri gördüm o kişilere hiç birşey anlatmamayi ve paylasmamayi , uzak durmayı tercih ediyorum.
Bu bı hastalık zannımca.. hayat geçmez bu şekilde
Yetinmeyi bilmek biraz sahip olduklarimiza şükretmek gerekir..
Siz deki durum sürekli mi oluyor yoksa aradami.
Yani sürekli oluyorsa hayatiniz zorlaşır..
Yani manevi şeyler pek hesapla kitabla olmuyor ne desekte aşılması zor olabilir. Mutlu olacak şeyler yapmak, aramak bulmak hayata geçirmek gerekir
Gönülden istemek lazim zorla da hicbirsey olmuyor..

Umarım daha iyi olursunuz.🤗

Ya allah korusun ne bedduası ne kuyu kazması nede mutsuzluktan sonra göbek atması allah yazdıysa bozsun.
Ben kendi kendime içerliyorum o kadar sonra kendime kızıyorum.

İmrenmekle kıskançlık arasında ince bir çizgi vardır.
O çizgiyi geçmemek adına kendinizi telkin edin.

Back
X