• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yanlış seçimmi (nişanlım)

Erkekler evlilikten hep korkar iyi irdelemek lazim. Sorumluluk yasam kaygisi gecim vs. Cok takiliyorlar. Dedigim gini bunu iyi analiz et. Cok mu sorumluluk sahibi de takinti haline getirdi sana mi ilgisi kalmadi. Evlilige esim beni ikna etti aylarca hatta yillarca evliligin iyi yanlarini anlatti hadi peki tamam dedim is ciddiye bindi hooopp bu sefer adam evlilkten korkmaya basladi. Baska bi yerde anlatmistim.Seneye birakalim filan demeye basladi. Sebep diyprum daha iyi hazirlik yapakim dedi. Iyi dedim benim beklentim yoktu seneye madem hazirlik yapacaksin demekki hersey 4×4 luk olacak demekki dedim adamin jetonu dustu. Planlanan tarihte evlendik. Esim bile is ciddiye binince kacacak elik aradiysa tum erkekler korkar. Elhamdulillah simdi iyi bir es iyi bir aile reisi. Sen nisanlini iyitanimaya calis ve mutlaka buyuklerleistisare et onlar onceden goruyorlar tahmin ediyorlar
Annemle birsey paylasamiyorum aman fevrilesiyor.bir kez denedim ilerde şunu yapar bunu yapar sana ooo daha beter olcak neler dedi..kadinin mantigi gitmis..nisanlim zaturre oldu cok korktum annem gelip uzulme yerine sonu verem ya olursa ya atlatamazsa diye basladi...genel soylemler sorunluluk duygusu cok fazla diyolat

İşte bu söyledikleriniz tahminlerimi doğrular nitelikte biraz. Kafası rahatmış uzunca bir zaman, ekmek elden su gölden, ama şu sıralar düşmüş hayatın içine ve görmüş sıkıntılı yanlarını. Aslında hayatın bu kısmı sıkıntılı değil de o alışkın olmadığı için ona sıkıntılıymış gibi görünüyor. Çünkü şimdiye kadar zora gelmemiş ama şu saatten sonra üzerinde çok büyük bir yük var, o öyle hissediyor. İşte bu yüzden erkek çocuklarını pohpohlayıp onun her işine koşmamız ona hiçbir şey yaptırmamamız böyle hayat yüzüne çarpınca asıl etkisini gösteriyor.
Haklisinn..evi nasil gecindircem derdinde.ev kiralar cok yuksek sobali ev bile 2+1 500 den asagi degil..alacagi para da en fazla 1200 benimde is durumum yok onun kafasini yasiyo..

Kurtul bence herkez cok guzel bir ask ve hayat hakeder .. Bunlari sana verebilcek bi adam diil.

Haklisinn..evi nasil gecindircem derdinde.ev kiralar cok yuksek sobali ev bile 2+1 500 den asagi degil..alacagi para da en fazla 1200 benimde is durumum yok onun kafasini yasiyo..
Eh şu durumda inan ben hak verdim ona. Onun derdi neeee senin derdin ne.

Bence eğer onu kazanmak istiyorsan çok sabırlı olmak zorundasın, zamanla senin sabrınla düzeleceğini bilmek zorunda ya da zaman geçse de her şeye rağmen düzelmeyeceğini kabul etmek zorundasın. Ailemden ayrılmam diyormuş. Hani sadece bu hayal kurmalarınızla ilgili sıkıntınız olsa evlendikten başarabildiğini gördükten sonra düzelir diyeceğim ama ailesiyle de ya da ailesi yüzünden de tartışmalarınız olursa çok yıpranırsınız.

Ben hep konusmaktan yanayim zaten.oturup anlayisli konusuyorum ama ya ters ters yada kestirir atar..buraya çakılı kalmasi da ayri bir olay.nerde ekmek orda yuva mantigi yok..anam köyüm hep bu..gecinemezsem anamin yanina yerlesirim en kotu diyo herhalde ki kabul etmicegimi bilir.kaynanam hep bana tarzi zaten.dünden hazir bazen bu zamana kadar annemlere hizmet ettigimi bundan sonra ona hizmet etmemi bile söyler..umursamam o ayri..hepsi ayri sorun
Bu kısımlar üzerine çok daha fazla düşünmen gerek.

Hepimizin ev kirası geçim derdi var ama kimse kalkıpta bu dünyanın sonuymuş gibi hareket etmiyor ne demek geçim derdine düşüp ilgisiz davranmak ben buyum işine gelirse lafları soguk olmalar ne sanıyor beyimizin kendini offf bu erkekler kadar öküzü yeryüzünde yok galiba

Hizmet konusunu ya annem koyde yasayan kadin hizmetci olarak demiyo lafi degis tarzi oyle diyo..anamjn yanina yerlesme fikride dile getirmedi ama acaba dusuncesindeyim..belki dusunuyodur

Peki annesinin bu tarzına alışabilecek misin? Muhtemelen başka şeyler de söyleyecektir kendi tarzınca, onun söylediklerini sen kendi tarzında mı algılayacaksın yoksa onun tarzı böyle diyebilecek misin?

Peki annesinin bu tarzına alışabilecek misin? Muhtemelen başka şeyler de söyleyecektir kendi tarzınca, onun söylediklerini sen kendi tarzında mı algılayacaksın yoksa onun tarzı böyle diyebilecek misin?
Bana soyledigi surece ben cevabini veriyorum..benimki koye inek sagmaya gelcek demis benim icin annesine..annesi bana geliyodiyo.ben dedim hic bekleme oyle bisi yapamam yapmamda diyorum.nisanlimda ona takiliyorum diyo..bazen ona soyluyo bana diyemiyo

Ayni durumdayiz..mutlumusun

Görmüşsündür belki bende bu konuda mutsuz ve sıkıntılı olduğum için konu açtım ve fikir edindim.Gidip erkek arkadaşım ile konuştum daha doğrusu yine konuşamadık sizin gibi restleştik.Çok monoton olduğunu ve o olgun davrandığı için bende olgun davranmak zorunda kaldığımı ve bunun beni yaşıma göre çok bunalttığını sıkıldığımı mutsuz olduğumu yazmıştım.Neyse senin konuna gelelim :) nişanlından eskisi gibi olması gibi beklenti içine girme geçim derdi düğün falan derken bir dönemden geçiyorlar.Eksilerini ve artılarını düşün ben öyle yaptım.Aslında ileriyi düşünmesi sorumluluk sahibi olduğunu gösteriyor onu kimseye muhtaç etmeyim de ne olursa olsun kafasında sanırım.Tabi bizi ihmal etmeleri gerekiyor anlamına gelmiyor ama yapacak bir şey yok...Sende benim gibi konuş üzüldüğünü söyle ve şansını dene düşüncelerini öğren derim..

Ben hep konusmaktan yanayim zaten.oturup anlayisli konusuyorum ama ya ters ters yada kestirir atar..buraya çakılı kalmasi da ayri bir olay.nerde ekmek orda yuva mantigi yok..anam köyüm hep bu..gecinemezsem anamin yanina yerlesirim en kotu diyo herhalde ki kabul etmicegimi bilir.kaynanam hep bana tarzi zaten.dünden hazir bazen bu zamana kadar annemlere hizmet ettigimi bundan sonra ona hizmet etmemi bile söyler..umursamam o ayri..hepsi ayri sorun
valla kaynanan daha çok sorun çıkaracak gibi söyliyim:KK4: nişanlında anasına çok düşkün evlenme kızım başını çok duvarlara vurursun mecazi anlamda değil haa harbi harbi vurursun sinirden:mad: yani küçük yer anasının dizi dibi kendilerine köle arıyolar bunlar hizmet edeceksin diyormuş baksana

Eski, tatilde köye giderseniz kalacağınız yerle ilgili endişe etmenizle ilgili konunuzu hatırlıyorum da, o zaman da bir gariplik sezmiştim, yani ne yaparsak yapalım, bazı huylar falan hayat boyu beraber olunan aile bireyleriyle şekillendiğinden ve düzelmesi de bir yerden sonra imkansız hale geldiğinden kp ye bakarak nişanlınızın nasıl bir koca olacağını kestirmek mümkün. İstisnalar illa ki var ama çoğunlukla olan bu, bu kadar kendi ailesinin düzenine sahip olabilmek için özlem duyduğunu anlatmaya başlamış birinden ya gerçekten sinemaya gitmeyi artık beklemeyin, ya da inek sağma becerilerinizin yeterli olup olmadığını şimdiden test etmeye başlayın, o inek sağılacak gibi geldi bana ben şimdi sağmam desenizde. Hayalleri bir kenara bırakıp evlilikten ikinizin de beklentilerinizi biraz daha detaylı ve ciddi bir biçimde konuşmanız ve sonrasında tamam mı, devam mı diye ortak karar vermeniz şart gibi geldi bana.

Eski, tatilde köye giderseniz kalacağınız yerle ilgili endişe etmenizle ilgili konunuzu hatırlıyorum da, o zaman da bir gariplik sezmiştim, yani ne yaparsak yapalım, bazı huylar falan hayat boyu beraber olunan aile bireyleriyle şekillendiğinden ve düzelmesi de bir yerden sonra imkansız hale geldiğinden kp ye bakarak nişanlınızın nasıl bir koca olacağını kestirmek mümkün. İstisnalar illa ki var ama çoğunlukla olan bu, bu kadar kendi ailesinin düzenine sahip olabilmek için özlem duyduğunu anlatmaya başlamış birinden ya gerçekten sinemaya gitmeyi artık beklemeyin, ya da inek sağma becerilerinizin yeterli olup olmadığını şimdiden test etmeye başlayın, o inek sağılacak gibi geldi bana ben şimdi sağmam desenizde. Hayalleri bir kenara bırakıp evlilikten ikinizin de beklentilerinizi biraz daha detaylı ve ciddi bir biçimde konuşmanız ve sonrasında tamam mı, devam mı diye ortak karar vermeniz şart gibi geldi bana.
Söylediklerinize katılıyorum.
Evlenmeden önce kızlarımız ben onların hakkından gelirim diye düşünüyorlar ama evlendikten sonra pek öyle olmuyor genelde. Onların dediklerine kesinlikle boyun eğecek diyemem ama istekleri kesilmeyecek ve doğal olarak sürtüşmeler yaşanacak.

Mrb.arkadaslar..âşık oldugumu düşündüğüm kisiyle 7.ayın sonunda ailemin istegiyle sözlendim.küçük yer laf söz olmasın dediler aklimizda yoktu..5 ay sonrasi da nişan oldu..sözden önce ilk zamnlar ayagimiz yerden kesiliyordu..gözlerimin icine bakmalar romantzimler güller cikolata kutulari iltifatlar vss..telf susmuyodu..söz oldu azalmaya basladı.nişandan sonra kesildi gibi birşey..gelir görür oturur cnm cicim der ama o gözlerime bakmalar hayranliklar suprizler gitti..bu aksam aradim yine esniyodu uyumasini istemedim yarin izni zaten..evlendigimizde sana guzel giyincem mumlu masalar vss anlatiyodum..beraber uyumak uyanmak balayi faln..daha cok var onlara sen işin neresindesin dedi..ne var dedim hayal kuruyorum kötümu..evlilik geçim sıkıntısı ben onu düşünüyorum sen işin romantikligindesin.oyle bi evlilik bekleme hayal kirikligina ugrarsin benide korkutuyosun ilerde boyle beklentilerin olmasin dedi.o kadar kirildimki bunu da soyledim..kusura bakma yanlis seçim yapmissin o zaman dedi..dogru haklisin dedim..gec degil o zaman kirilmam dedi.ben sevgimi gosteriyorum sen fazla beklentidesin dedi..bunlar fazla mi? Meslegim var yapamiyorum kucuk ildeyiz..beyfendi anasini koyunu birakamazmis buyuk sehire gidemezmis.hemde gecim sıkıntısı burasi diyo..icim buz oldu artik yoruldum bunaldim..boyle degildi sözde olgunlaşmış hayatin gerceklerini görüyomuş..aşk zaten bitti sevgim sallantida.cok gel git yaşıyorum.2 yıl ve nişanlilik dönüşü var ama zor geliyo sıfırdan başlamak..boğuldum anlıcagınız
Ayrılmaya razı gibi nişanlınız, kırılmam demesinden bunu çıkardım ben. Altında geçim sıkıntısı dışında birşeyler olabilir.
Romantik masa hazırlamak, güzel giyinip ortam yaratmak vs bu konularda sizi kırıp üzerine maddiyata bağlaması saçma geldi bana. Birlikte uyumak, birlikte uyanmak için nişanlınızında hevesli olması gerek, neyi tükettinizki baştan bu kadar hevessiz.
İyi düşünün, bu tavırların devamı gelirse mutsuz bir evlilik sizi bekliyor.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Söylediklerinize katılıyorum.
Evlenmeden önce kızlarımız ben onların hakkından gelirim diye düşünüyorlar ama evlendikten sonra pek öyle olmuyor genelde. Onların dediklerine kesinlikle boyun eğecek diyemem ama istekleri kesilmeyecek ve doğal olarak sürtüşmeler yaşanacak.

Evet, haklısınız. Bana da köy haline alışmış ve çevresinde de bunun böyle olduğunu görmüş müstabel kayınvalideye oğlunun söylediği gelinin sana yardım edecek lafını sadece şaka olarak kabul edeceği sonrasında da "kızım sen ona bakma, ister sağar ister sağmazsın." diyecek olması hiç olası gelmiyor en basitinden. Kv'yi evlilik öncesinde yakından tanımaya genellikle kötü gözle bakılıyor ama genel olarak nasıl bir yapıda bir insan olduğunu bilmek önemli sonradan kv-gelin derdi yaşamamak için. :(

Yuzuk atmak zor degil bazen .
Ben ilk nisanlimla yuzugu hic tereddut etmeden attim .
Iyikide atmisim....

Bosanmak daha zor cunku oyle dusun...

Evet, haklısınız. Bana da köy haline alışmış ve çevresinde de bunun böyle olduğunu görmüş müstabel kayınvalideye oğlunun söylediği gelinin sana yardım edecek lafını sadece şaka olarak kabul edeceği sonrasında da "kızım sen ona bakma, ister sağar ister sağmazsın." diyecek olması hiç olası gelmiyor en basitinden. Kv'yi evlilik öncesinde yakından tanımaya genellikle kötü gözle bakılıyor ama genel olarak nasıl bir yapıda bir insan olduğunu bilmek önemli sonradan kv-gelin derdi yaşamamak için. :KK43:
Kv kizlari da gelinleride yaninda olsun ister..nisanlim ben biliyorum sen evlenince köye gitmek istemiceksin diyor..abisi karisini birakir köye 3 gün 1 hafta kendi merkezde iş ev yapar..ben bunu dogru bulmuyorum ne munasebet eşim yokken kalayimki..yag süt peynirinde degilim yardim etmiyo vermicem moduna girmisti eltim icin kv..paramla alirim baska yerden..bilmiyorum cirkeflikmi yaptigim ama lafimi hiç yutmam söylerim..ilerde gelirsin bağ bahce yaparsin dedigindede köyden gelin aldin yardim etsin ben anlamam da sevmemde diyorum

Kv kizlari da gelinleride yaninda olsun ister..nisanlim ben biliyorum sen evlenince köye gitmek istemiceksin diyor..abisi karisini birakir köye 3 gün 1 hafta kendi merkezde iş ev yapar..ben bunu dogru bulmuyorum ne munasebet eşim yokken kalayimki..yag süt peynirinde degilim yardim etmiyo vermicem moduna girmisti eltim icin kv..paramla alirim baska yerden..bilmiyorum cirkeflikmi yaptigim ama lafimi hiç yutmam söylerim..ilerde gelirsin bağ bahce yaparsin dedigindede köyden gelin aldin yardim etsin ben anlamam da sevmemde diyorum

çirkeflik değil, eltin gibi davranabileceksen sonrasında sorun çıkmaz yağ peynir için ama abisi karısını köye bırakıyormuş? eltinin içini mi biliyorsun ki şimdiden koşa koşa ben burda kalayım dediğini hiç sanmıyorum. Genel elti konularına bir bak, eltinden ne fazlan var ki köyde kalmıyorsun? sorusuna hazırlıklı ol, al sana gül gibi sinir bozucu durum. Nişanlın dese ki ben karımı köyde bırakmayacağım, yaşayacağımız yer belli, nişanlım da çalışacak ilerde istediği gibi diye annesine, dediğin doğru ama gerekirse annemlerde kalırız deyip şimdiden yol yapıyorsa sorun var işte. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, lafını yutmamak ile sonrasında kendini tam tersini yaparken bulmak diye bir şey var.

Back
X