yanlızımmm :(

glshgncy

Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2014
54
13
13
33
Selam kızlar benim büyük görünmesede baya büyük bir derdim var. Nişanlım online bi oyuna taktı elinden bırakmıyor whatsapptan falan o oyundaki arkadaşlarıyla konuşuyor sürekli. İlgi istiyincede daha telefonu elime aldım diye söylenmeye başlıyor birşey isteyince yada bir soru sorunca 5 dakika sonra falan cevap veriyor baya baya oyuna kitleniyor yani. Ne denediysem olmadı kavga çıkardım kaç kere olmadı şirinlikler yaptım oda işe yaramadı sizCe ne yapmalıyımm da ilgiyi oyundan daha çok kendi üstüme çekmeliyim...
oyunda bu

bence sende onun yanında oyun oyna emin ol gıcık olur..
oynuyorum bende real basketball diye bir oyun yükledim bende oynuyorum ama bu sefer ona laf söyleyince sende oynuyorsun diyor nasıl yapıyor bilmiyorum ama bir anda ben suçlu çıkıyorum :/

oynuyorum bende real basketball diye bir oyun yükledim bende oynuyorum ama bu sefer ona laf söyleyince sende oynuyorsun diyor nasıl yapıyor bilmiyorum ama bir anda ben suçlu çıkıyorum :/

Sende onunla ilgilenme ne bileyim kitap falan oku.
Arasın açma mesaj atma. Ne oluyor deyince kitaba dalmışım noldu ki de birşey yokmuş gibi anlar belki..

ya bu erkekler büyümemek için ellerinden geleni yapıyor
Arkadaşımın kocası da böyle oyun manyağı ve çocuğu falan var..
toplum içine girince bile hemen telefona sarılıyor oyuna dalıyor..
arkadaşımda çareyi oyunu silmekte buldu... He bide interneti kapattırdı

bununda oyundaki arkadaşları hep 30-40 yaş aralığı dediğin gibi adamların çoluğu çocuğu var oyun oynuyorlar ben işten başımı kaşıyamıyorum adamlardaki lükse bak . bide iyice abarttı kredi kartıyla oyundan bişeyler falan alıyor

yok ben geçen öyle bi hatada bulundum baya bi üstüne gittim ağzımın payını aldım daha tatlı bir yoldan halletmem lazım

Maalesef bu bir hastalık. Yıllar önce World of la başlayan bir oyun vardı. Ben erkek kardeşimle aynı evde kalıyordum ben mezun olmuştum o da mühendislik son dönemdeydi. Şu lanet oyun yüzünden bitirme projesini yapmadı, sınavlara gitmezdi. Şaka gibi demi? ama resmen böyle. Ya oyun oynamaktan çalışamadığı için ya da sabaha kadar oyun oynayıp uyanmadığı için gitmezdi. Ve bitirmeden kaldı oyun yüzünden. Kalınca aklı başına geldi.

ay inanmıyorum ya napsam bi psikoloğa falanmı götürsem acaba ya

ay inanmıyorum ya napsam bi psikoloğa falanmı götürsem acaba ya
Abartmıyorum, eksik bile anlattım. Bu tarz oyunları oynayanlar mesela tek bir skype odası kurar orada kanka olur oyunu enine boyuna, devlet meselesi niteliğinde tartışır, bu dostluklar dostluklar dışarı yansıyor. Çok zordu cidden bıraktı, mezun oldu, askere gitti ama sigaradan farkı yok emin ol.
Psikolog bir şey yapamaz düşün benim kardeşim mezuniyet döneminde hem de ağır bir bölümde okurken takmadı mezuniyetini. Nasıl yaparsın bilemedim.

Evet ne yazık ki bağımlılık türlerinden biri oyun!

Sabredeceksin, umursamayacaksın o oyununda birgün gelip popüleritesi düşecek nasılsa...

Ama sana dokunan en güzel günlerini oyun yüzünden boş geçirmek olacak...

Yıllar öncesine gittim çözüm bulamamıştım, şimdide valla aklıma bişi gelmiyo...

Çok da zıtlaşma oyun kazanıyor her seferinde... Sevgilerimle....

oyun bağımlılığı
konuşarak falan olmaz..
kendinin farkına varması lazım..
bizim bir arkadaş (erkek) oynadığı oyundaki arkadaşının karısı evi terk edip resmen boşanınca, aklı başına geldi.. kopardı kendini biraz..
yuva yıkılıyor şaka gibi ama...

doğru geçen gün toplanmışlar ama allahtan pendikteydi buluşma bize uzak olduğu için gidemedi yakın olsa gidicek yani

haklısın aynen oyun kazanıyor. diyorum ya bi anda haklıyken haksız çıkıyorum

o derece bi hastalık mı bu ya .( napıcam ben ay bide evlenmeye hazırlanıyoruz evlenincede böyle olursa naparım

o derece bi hastalık mı bu ya .( napıcam ben ay bide evlenmeye hazırlanıyoruz evlenincede böyle olursa naparım

maalesef.. umarım o noktaya ulaşmamıştır senin nişanlın ama...
"oyun bağımlılığı" diye bir araştır istersen internetten..
belki neler yapılabilir bilen uzmanlar falan yazmışlardır bişiler...

Bilgisayar Oyun Bağımlısı Olan Nasıl Tedavi Edilebilir Dr. Yavuz, bilgisayar oyun bağımlılığının tedavisi konusunda ise şunları söyledi:

"Her şeyden önce beyin bir süre nadasa alınmalıdır. Yani bilgisayar oyunları nedeniyle beyin ayarı ve dengesi bozulan kişi, en az 3 ay bilgisayar oyunundan uzak durmalı, hiç bir öğrenme faaliyetine girmemelidir. Ben şahsen böyle bozukluğu olan öğrencilere bir dönem okulu dondurmalarını önermekteyim. Bu dönem zarfında hiç bir şey okumamalarını ve öğrenme faaliyetini durdurmalarını istemekteyim. Zira eğer kalıcı bozukluklar gelişmemişse bir süre sonra beyin fonksiyonları eski fizyolojik normal durumuna dönecektir. Bilgisayar bağımlılığı olan kişilere herhangi bir ilaç kullanımı ya da antidepresan, anksiyolitik ilaçlar etkisizdir. Hatta bunlar durumu daha da kötüleştirebilir. Ancak TMS ile beyin resetlemesi sonuç verebilir. Davranışçı bilişsel terapiler, dikkat dağınıklığını ve öğrenme güçlüğünü düzeltmez ama oyun bağımlılığı konusunda işe yarayabilir. Ama en önemlisi beyini en az 2-3 ay dinlendirmektir."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…