• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yapabilir miyim ve nasıl olur ?

mor cilek

Epistemolojik üye
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2015
595
200
53
Merhaba.
Annem artık başkasının yanında çalışmak istemiyor.
Biraz birikmişi var.
Ben de ileri de böyle kahvaltı salonu gibi cafe gibi bir yer açmayı düşünüyorum.
Annem de daha kaç sene başkasının yanında çalışacağım falan dedi.
Ben de araba alacaktım bir arkadaşıma araba sordum napcan arabayı gel beraber iş yapalım dedi, sürekli der.
Şimdi o kamu da çalışıyor ben işten çıkmam dedi sen çık dedi benim işim de kamu gibi şartları ben de çıkmam deyince eleman tutarız falan dedik.
Şimdi annem başında dursa eleman tutsak biz de çalışmaya devam etsek nasıl olur ?
Bir kahvaltı çay salonu bize kaça mal olur.
Vergisi kayıtı falanı filanı nasıl oluyor bu işlerin ?

İşlerinizden çıkmamanız iyi olur ama ben ortaklı işi hiç sevmem
Tek olmana da maddi olanak yetmiyor sanırım
Bari resmen ortak olun, borç harç kalırsa da ikinize birden kalsın
Ben direk olumsuzluktan başladım içini karartmak istemem ama ticaret işi risktir hele de sıfırdan başlıyorsan
Ve sermaye mutlaka gerekir
Bunun ederi şudur diyemem, semtine kirasına elektrik kullanımına göre değişir

Merhaba.
Annem artık başkasının yanında çalışmak istemiyor.
Biraz birikmişi var.
Ben de ileri de böyle kahvaltı salonu gibi cafe gibi bir yer açmayı düşünüyorum.
Annem de daha kaç sene başkasının yanında çalışacağım falan dedi.
Ben de araba alacaktım bir arkadaşıma araba sordum napcan arabayı gel beraber iş yapalım dedi, sürekli der.
Şimdi o kamu da çalışıyor ben işten çıkmam dedi sen çık dedi benim işim de kamu gibi şartları ben de çıkmam deyince eleman tutarız falan dedik.
Şimdi annem başında dursa eleman tutsak biz de çalışmaya devam etsek nasıl olur ?
Bir kahvaltı çay salonu bize kaça mal olur.
Vergisi kayıtı falanı filanı nasıl oluyor bu işlerin ?

Siz çalıştığınıza göre annenizin adına açılacak.

Masraflar da şöyle olur:
Masa-sandalye-tabak-çanak-perde-boya-badana-elektrik tesisatı vs vs
Tabela
İşyeri açılış ücreti
Yazar kasa ücreti
Belediye ile sözleşme (bunu uydurdum)

Her ay olacak masraflar
Eleman maaşı-sigortası
Annenizin sigortası
Stopaj vergisi 83 ayda bir)
Kira-elektrik-su-telefon-internet
Tamiratlar
Tabela vergisi (senede bir)
Aidat
Yiyecek-içecek
Kırılan tabak-çanak
Gelir vergisi
Muhasebeci ücreti

Birincisi şu aralar piyasa çok kötü, yeni iş kuranlar ciddi zarar ediyor. Eğer illa açacağım derseniz bekleyin derim çünkü eski dükkanlar (yiyecek/giyim) oturdukları için bi nebze bu süreci atlatıyor (atlatamayan ve kapatanda var) ama yeniler 3-4 ay dolmadan kepenk kapıyor.

İkincisi ortaklık çok zordur, ortağını iyi seçmen gerek. Kardeşleri bile birbirine düşüren birşey ortaklık. Sadece para ya da maddi değil, azıcık sıkıntı da çok ciddi sorunlar çıkabilir, onun kararı seni senin kararın onu hoşnut etmeyebilir ve suçlamalar olabilir.

Üçüncüsü de işin başında güvenilir birisi olursa işi bırakmamanız daha iyi. Ek gelir her daim lazım olacak.

Özetle şu kışı atlatmayı bekleyin, kışın yeni iş kurmak hepten risktir. Piyasa düzelsin hele.

Siz çalıştığınıza göre annenizin adına açılacak.

Masraflar da şöyle olur:
Masa-sandalye-tabak-çanak-perde-boya-badana-elektrik tesisatı vs vs
Tabela
İşyeri açılış ücreti
Yazar kasa ücreti
Belediye ile sözleşme (bunu uydurdum)

Her ay olacak masraflar
Eleman maaşı-sigortası
Annenizin sigortası
Stopaj vergisi 83 ayda bir)
Kira-elektrik-su-telefon-internet
Tamiratlar
Tabela vergisi (senede bir)
Aidat
Yiyecek-içecek
Kırılan tabak-çanak
Gelir vergisi
Muhasebeci ücreti

Özel sektör çalışanı iş kurabilir buna engel yok. Memurlar kuramaz.

Ama her halükarda ya kendi bağkurunu ya da annesinin SGKsını ödeyecek.

İşlerinizden çıkmamanız iyi olur ama ben ortaklı işi hiç sevmem
Tek olmana da maddi olanak yetmiyor sanırım
Bari resmen ortak olun, borç harç kalırsa da ikinize birden kalsın
Ben direk olumsuzluktan başladım içini karartmak istemem ama ticaret işi risktir hele de sıfırdan başlıyorsan
Ve sermaye mutlaka gerekir
Bunun ederi şudur diyemem, semtine kirasına elektrik kullanımına göre değişir
ama çok güvendiğim birisi ben de sevmem böyle şeyleri de borç kalsa bile öder

Birincisi şu aralar piyasa çok kötü, yeni iş kuranlar ciddi zarar ediyor. Eğer illa açacağım derseniz bekleyin derim çünkü eski dükkanlar (yiyecek/giyim) oturdukları için bi nebze bu süreci atlatıyor (atlatamayan ve kapatanda var) ama yeniler 3-4 ay dolmadan kepenk kapıyor.

İkincisi ortaklık çok zordur, ortağını iyi seçmen gerek. Kardeşleri bile birbirine düşüren birşey ortaklık. Sadece para ya da maddi değil, azıcık sıkıntı da çok ciddi sorunlar çıkabilir, onun kararı seni senin kararın onu hoşnut etmeyebilir ve suçlamalar olabilir.

Üçüncüsü de işin başında güvenilir birisi olursa işi bırakmamanız daha iyi. Ek gelir her daim lazım olacak.

Özetle şu kışı atlatmayı bekleyin, kışın yeni iş kurmak hepten risktir. Piyasa düzelsin hele.
en iyisi ben biraz daha bekleyeyim hem biraz daha fazla para biriktirmiş olurum

bu işler risk canım.benim tavziyem battığında bu işe koyduğun para seni batırmayacaksa koy yüreğini gir.amaa tersi durumda alabora olacaksanız risk almaya değmez.helede daha ne kadar elin yanında çalşıcam kendi patronum kendim olayım diyenler bana kısa yoldan köşe döneyim diyenler hayaller hayaller.
yada diğer taraftan bakalım piyasada tutunmak en az iki yıl bu sırada cepten yiyebilecekmisiniz.yada kıta kıt yetttiğide olacak yetmediği durumlarda idare edebilecekmisiniz.idare ederseniz beş yılın sonun da kalkınırsınız.

Valla peyniriniz güzelse zeytinin üzerine biraz zeytinyağı döküp üstüne kekik yada nane hafif dökerek servis ederseniz, kızarmış patatesin yanına özellikle istenmesini beklemeden biraz ketçap mayonez koyarsanız menemeni en azından sade ve kaşarlı olmak üzere ikiye ayırırsanız ve salamlarınız yerken ''bu nasıl tat beee'' dedirtmezse, sucuklu yumurtayı hiç değilse ufak boy demir tavalarda yaparsanız ve sucukları yakmazsanız, bal ve kaymak için sıcak ekmek yada lavaş servisiniz olursa, çay sınırsız olursa, birde en azından salcada yüzmeyen salcalı sosis yapabilirseniz, son olarakta gözleme yada en az iki adet börek seçeneğiniz olursa BATMAZSINIZ. Bu kadar net. Biraz kalite yaa.Kahvaltı salonları filan resmen kan ağlıyor.Peyniri yenmez zeytini kuru domatesi salatası biberi çürük yada sulu.sigara böreği yağ içinde yüzüyor artık kaçbin kere aynı yağda kızartılmışsa yağ olmuş mazot.benzin.akaryakıt istasyonu.....
Ama güzel bir kahvaltıya birde esen balkonlu birbölüme yada manzaraya kimse hayır DEMEZ. Ufak bir kafede insanlar içeri girip otursun kahvaltı yapmaya gelsin bunun için diye beklerseniz bu gerçekten ÇOK ZOR. Kahvaltının mutlaka mutlulukla bir alakası olduğundan, ya manzara ya güzel bir açık hava terası (en kötü ihtimalle) birşey mutlak olmalı. Bu saydıklarım varsa sırtınız yere gelmez.İnsanlar pazar kahvaltısına gidicek yer arar oldu artık. Aayyy pekte severim böyle bir yer açarsanız özel mesaj alanıma bir ışık yakın adresle :)))))) Sevgiler.

Valla peyniriniz güzelse zeytinin üzerine biraz zeytinyağı döküp üstüne kekik yada nane hafif dökerek servis ederseniz, kızarmış patatesin yanına özellikle istenmesini beklemeden biraz ketçap mayonez koyarsanız menemeni en azından sade ve kaşarlı olmak üzere ikiye ayırırsanız ve salamlarınız yerken ''bu nasıl tat beee'' dedirtmezse, sucuklu yumurtayı hiç değilse ufak boy demir tavalarda yaparsanız ve sucukları yakmazsanız, bal ve kaymak için sıcak ekmek yada lavaş servisiniz olursa, çay sınırsız olursa, birde en azından salcada yüzmeyen salcalı sosis yapabilirseniz, son olarakta gözleme yada en az iki adet börek seçeneğiniz olursa BATMAZSINIZ. Bu kadar net. Biraz kalite yaa.Kahvaltı salonları filan resmen kan ağlıyor.Peyniri yenmez zeytini kuru domatesi salatası biberi çürük yada sulu.sigara böreği yağ içinde yüzüyor artık kaçbin kere aynı yağda kızartılmışsa yağ olmuş mazot.benzin.akaryakıt istasyonu.....
Ama güzel bir kahvaltıya birde esen balkonlu birbölüme yada manzaraya kimse hayır DEMEZ. Ufak bir kafede insanlar içeri girip otursun kahvaltı yapmaya gelsin bunun için diye beklerseniz bu gerçekten ÇOK ZOR. Kahvaltının mutlaka mutlulukla bir alakası olduğundan, ya manzara ya güzel bir açık hava terası (en kötü ihtimalle) birşey mutlak olmalı. Bu saydıklarım varsa sırtınız yere gelmez.İnsanlar pazar kahvaltısına gidicek yer arar oldu artık. Aayyy pekte severim böyle bir yer açarsanız özel mesaj alanıma bir ışık yakın adresle :)))))) Sevgiler.
ay ne güzel yazmışsın kız koşa koşa gidip açasım geldi vallahi sağol

Çaydan para almayın. Lütfen.

Bu tavsiyeden sonra diyorum ki, bu meselede önemli olan mekandır. İşlek, insanların işe giderken seçtiği bir güzargah, hafta sonları kalabalık bir muhit seçerseniz; batmazsınız.

Back
X