- 23 Aralık 2018
- 4.833
- 12.043
- 138
- Konu Sahibi Summer-girl
-
Var benAyni blokta bir baska firmada calisan bir beyefendi ile gorusuyorum. Pek bir ilgili. Cogu konuda bana destek olmaya calisiyor. Egitimi iyi. Artik evlenmek istedigini soyluyor. 39 yasinda.
Adam akilli ki bir erkekte en cok aradigim sey budur. Cakal biri degil. Olgun da.
Kafamda bir soru isareti var ama bastan soyleyeyim kimse polemik yaratip konumu mahvetmesin lutfen. Fikirlerinize ihtiyacim var.
Bu adam namazli niyazli biri. Ben ise bu konulara yakin degilim. Bunun farkinda. Bu farklilik sorun yaratir mi?
Evlenmeyi istiyorum artik ama yapabilir miyiz sizce? Daha once karsilastigim, hayat tarzima uygun erkeklerin yarattigi husrani dusununce neden olmasin diyorum ama siz ne dusunuyorsunuz? Cevrenizde var mi benzer ornekler?
Var bizAyni blokta bir baska firmada calisan bir beyefendi ile gorusuyorum. Pek bir ilgili. Cogu konuda bana destek olmaya calisiyor. Egitimi iyi. Artik evlenmek istedigini soyluyor. 39 yasinda.
Adam akilli ki bir erkekte en cok aradigim sey budur. Cakal biri degil. Olgun da.
Kafamda bir soru isareti var ama bastan soyleyeyim kimse polemik yaratip konumu mahvetmesin lutfen. Fikirlerinize ihtiyacim var.
Bu adam namazli niyazli biri. Ben ise bu konulara yakin degilim. Bunun farkinda. Bu farklilik sorun yaratir mi?
Evlenmeyi istiyorum artik ama yapabilir miyiz sizce? Daha once karsilastigim, hayat tarzima uygun erkeklerin yarattigi husrani dusununce neden olmasin diyorum ama siz ne dusunuyorsunuz? Cevrenizde var mi benzer ornekler?
Eşim abdestli namazlıydı. Arkadaştık daha önceden tanışıyorduk zaten. Ben bir tatil yöresinde yaşıyordum. Sonra evlendik. Ama eşim bana hiç baskı yapmadı. Söyle giyin böyle giyin diye.Anlatin o zaman lutfen.
ben böyle çok çift biliyorum sorun olmuyor, ki sorun olacak olsa sizle işi ilerletmez zaten
TabiBiraz anlatir misiniz peki?
Çok güzel anlatmışsınız.Bu namaz niyaz hususunun da dereceleri var. Yani kimisi cumaya bayram namazına gidecek kadar namazlı mesela genelde sorun olmaz hayatlarındaki kadının dini hassasiyetleri.
Kimisi kendine kadar namazlı oluyor. Benim dini vecibelerden çok uzak bir kız arkadaşım var mesela, gayet beş vakit namaz kılan biriyle evli ama çocuğun ağzını açıp laf söylediğini hiç duymadım, gayet güzel bir ilişkileri var.
Kimisi de korkulan tür baskıcı. Sen de yap sen de kıl diye zorlayan kesim. Ama genelde açık veriyorlar ilişki esnasında bi deneyebilirsiniz o açıdan. Aile çok önemli bu konuda bağnaz boğucu bi ailede büyüdüyse baskı kurmaya çalışıyorlar genelde.
Bi de bence sizin bu tarz vecibelere bakışınız da çok önemli. Baskıdan uzak bi şekilde size anlatmak da isteyebilir sonuçta siz hayatındaki kişisiniz ve inandığı kurallarda bu vecibelere yerine getirmemenin bi cezası da var. Benim eski sevgilim bana anlatırdı mesela zorlamak babında değil ama anlatmak şeklinde. Ben zaten dine ilgisi olan biri olarak bu durumdan hoşnuttum ama siz bundan bile hoşlanmayabilirsiniz. Denemek lazım diyorum ben
İki taraftan birini kötülemek için asla söylemiyorum. Fakat gerçekler var;
Yılbaşı gecesi gibi günlerde alkol alır eğlenir misiniz? O eğlenmeyecek.
Tatillerde bikini giyer misiniz? Yüksek ihtimal hoşnut olmayacak?
Bankaların faiz gelirinden yararlanıyor musunuz? O istemeyecek.
Bir sürü böyle soru sorulabilir.
Ve iki taraf da kendine göre haklı. Bu durumdan yorulmayacak mısınız?
İyi olmanın namazla niyazla ilgisi olduğunu düşünmüyorum
Ki sadece bdv yi takip etmeniz bile size sayısız örneklerini sunacaktır
Farklılıklar tabiki sorun olacaktır
Aslında sizin kendinizden ne kadar üdün verdiğinize bağlı değişir
Ben bu riski asla almazdım
Evlenmek istiyorsanız kriterlerinize uygun ise
Neden olmasın
Görüşün bir süre. Sadece namaz değil ama hayati yasama şekli siz uyar mı veya sizinki ona uyar mı bakın. Dini hassasiyetleri olan bir insan ise sizden de bazı noktalarda aynı hassasiyeti bekleyebilir. Mesela ben alkol tüketmiyorum, alkol tüketen biri ile evlenmezdim de. Onun gibi şeyleri görüşün. Ortak noktada buluşursanız neden olmasin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?