Yapabilirmiyim , yapanlar var mı ?

Hayatta herkes eşinin rızasına göre yaşamak zorunda değil , herkesin hayat şartları, hayata bakışı farklı sizin eşinizin rıza göstermemesi, rıza göstereni ilginç kılmaz.. kaldı ki hayatı eşinizin ‘rızasına’ göre yaşamanız çok daha ilginç.

gece gece ne yiyip içtiniz anlamadım ki 🤣
oradaki rıza, gönlü razı gelmemek,
izin almak değil.
ben de her hafta sonu sırf eşimi göreceğim diye kendimi yollara vursam, eşim tedirgin olur.
aklı bende kalır.
gönlü razı olmaz.
neden? çünkü riskleri var, çünkü trafik. çünkü kaza. siz düzgün gidersiniz, uzun yol şöförü uyuyakalır.
şimdi buradan ooooo eşinin rızasını mı gözetiyorsun, izin mi alıyorsun anlamını nasıl çıkarırsınız?
ayrıca da onun yanına gidiyorum, sorarım yanı geleyim mi diye. ya evde yoksa 🤣

Yaşantınızı tabi ki bilemeyiz, bilmek zorunda da değiliz zaten burda kaç tane üye var biz sadece bize yansıttığınız kadarına hakimiz ve onun üzerinden yorum yapıyoruz. Aklın yolu bir benim de ilk aklıma neden bir sene daha beklemiyorsunuz sorusu geldi. Böyle her hafta gecenin köründe git gel çokta mantıklı değil. Lütfen biraz daha eleştiriye açık olun. Sorunuza gelince erkek şoför nasıl sürebiliyorsa siz de sürebilirsiniz, zamanla yollara da aşina olursunuz zaten. Hiç gerilmeyin

Anladım canım benim ama nerden biliyorsun belki sen annenden önce öleceksin..
Allah şifa versin benim annem de kanser hastası..
Ben de senin gibi düşünürdüm büyük ihtimal..
Bişey diyemedim şimdi
Normal otobüs de kullanabilirsn
Düşündüm ama çok yoruyor hemde fazla fazla yoruyor sırt ağrısından uyuamıyorum

Sinirlenmeyin bu kadar. acimasiz bir yorum değilki. Hem de yazan ablamiz büyük. Fikrini söylemiş. Kötu bi sey dememiş.

Biraz daha sakin yaklaşmaya çalışın. Gerilmeyin.

Herkes fikrini söyleyecek. Amac sizi kirmak değil.
Sırf konu sahibi hoşuna gitmeyen şeyi duydu diye yorum yazan kişi bilmişlikle suçlanıyorsa biz nelerle suçlanırız diyorum. Gerek Yok böyleleri için parmak yormaya

Hayatta herkes eşinin rızasına göre yaşamak zorunda değil , herkesin hayat şartları, hayata bakışı farklı sizin eşinizin rıza göstermemesi, rıza göstereni ilginç kılmaz.. kaldı ki hayatı eşinizin ‘rızasına’ göre yaşamanız çok daha ilginç.
2 yıllık evliyim. Eşimle birbirimizi hiç kırmadık. Birbirimizin rızasını alırız. "Izin almak" ile riza almak aynı şey değil.

Sizin gece vakti tenha yerlere giderken eşiniz arkanızdan hadi güle güle mi diyor?

Yorumumda bir zaruriyet yoksa daima olmaz. Arada olur ama bu sürekli olacak bi şey değil dedim. Ben de şoförüm . Fikrim soruldu belirttim.

Siz niye bu kadar daraldınız anlamadım?

Büyük konuşmadım ya da kırıcı bir şey söylemedim.
Ama herkes çok gergin sanırım.

Keşke hic bakmasaydim bu konuya.

2 yıllık evliyim. Eşimle birbirimizi hiç kırmadık. Birbirimizin rızasını alırız. "Izin almak" ile riza almak aynı şey değil.

Sizin gece vakti tenha yerlere giderken eşiniz arkanızdan hadi güle güle mi diyor?

Yorumumda bir zaruriyet yoksa daima olmaz. Arada olur ama bu sürekli olacak bi şey değil dedim. Ben de şoförüm . Fikrim soruldu belirttim.

Gerçektenherkes çok gergin patlamaya yer arıyorlar onu gördüm

gece gece ne yiyip içtiniz anlamadım ki 🤣
oradaki rıza, gönlü razı gelmemek,
izin almak değil.
ben de her hafta sonu sırf eşimi göreceğim diye kendimi yollara vursam, eşim tedirgin olur.
aklı bende kalır.
gönlü razı olmaz.
neden? çünkü riskleri var, çünkü trafik. çünkü kaza. siz düzgün gidersiniz, uzun yol şöförü uyuyakalır.
şimdi buradan ooooo eşinin rızasını mı gözetiyorsun, izin mi alıyorsun anlamını nasıl çıkarırsınız?
ayrıca da onun yanına gidiyorum, sorarım yanı geleyim mi diye. ya evde yoksa 🤣
Birilerinin ne demek istediğimi anlayacağını biliyordum.

Şimdi eşimi uyandırıp ben sahile hava almaya iniyorum desem.

Ne diyecek.

Çok iyi gelirken bana da al mı diyecek?

Rıza ile izin kelimelerini herkesin ayirt edebildiğini saniyordum. Yanılmışım.

Bence Boleyn Kizi Boleyn Kizi rıza derken izin almak tarzındaki bir şey demiyor ki. Mesela ben gece araba kullanacak olsam, gece tenha yerde tek başıma gezecek olsam, eşim, nişanlım, sevgilim bunu kabul etse, ben sana eşlik edeyim demese ya da bu kadar yorulma güvenli değil demese ben çok üzülürüm. Bu ince fikirli olması demek ve ben karanlıkta araba sürdüğüm zaman bunu normal görüyorsa ben o kişiyle olmak istemem.

Ben izin almakla alakalı bir şey yazmadım zaten aynı şekilde rıza göstermekle ilgili yazdım demek istediğim anlaşılmadı şöyle söyliyim
‘Eşiniz nasıl buna rıza gösteriyor o da ilginç’ demeniz biraz karşınızdakini kınamak gibi olmuş sanki size de okuyunca öyle gelmiyor mu? Ayrıca konunun eşlerle hiç bir ilgisi yokken her konuyu eşe bağlamada ki mana nedir anlayamıyorum. Kız korkusunu yenmek için yardım istemiş. Benim eşimin gönlü razı gelmezdi diyorsunuz...

Bence Boleyn Kizi Boleyn Kizi rıza derken izin almak tarzındaki bir şey demiyor ki. Mesela ben gece araba kullanacak olsam, gece tenha yerde tek başıma gezecek olsam, eşim, nişanlım, sevgilim bunu kabul etse, ben sana eşlik edeyim demese ya da bu kadar yorulma güvenli değil demese ben çok üzülürüm. Bu ince fikirli olması demek ve ben karanlıkta araba sürdüğüm zaman bunu normal görüyorsa ben o kişiyle olmak istemem.
Ben uzun yol yapan bir şoförüm. Geceleri şehir merkezinde araba ile gezerim. Ama tenha yerlere girmem.

Eşimin rızası ile eşimin izni aynı anlama gelebilir mi.. izin istesem ,izin derim niye rıza diyeyim.

Bir insanın eşi, göz gore göre tehlikeli bir iş yapmasına ses etmiyorsa o ilişkide sorun vardır.

Ben de eşimin gece tek başına çıkmasına rıza göstermem.

Hatta davulcuyu dışarıda tek görünce şaşırdım.

Forum olarak bir gerginlik mevcut.

Konu sahibi fikrimizi sordu. Olmaz dedik. Kızdı.

Birilerinin ne demek istediğimi anlayacağını biliyordum.

Şimdi eşimi uyandırıp ben sahile hava almaya iniyorum desem.

Ne diyecek.

Çok iyi gelirken bana da al mı diyecek?

Rıza ile izin kelimelerini herkesin ayirt edebildiğini saniyordum. Yanılmışım.

gençlik mi desem toyluk mu bilemedim 🤷🏻‍♀️
kadın hakkı, kadının kararı/iradesi/özgürlüğü, bunlara pek çok kişiden daha çok değer verdiğimi düşünüyorum.
ama sapıtmıyoruz.
kadını yalnız kurt yapmanın anlamı yok.
birlikte güzeliz.
kadın-erkek fark etmeksizin karşıdaki insanı düşündüğümüz durumlar var.
evet karşılıklı olarak razı gelmek diye bir şey var.
bunun cinsiyeti yok🤷🏻‍♀️
nasıl böyle anlaşıldı acaba...

Ben izin almakla alakalı bir şey yazmadım zaten aynı şekilde rıza göstermekle ilgili yazdım demek istediğim anlaşılmadı şöyle söyliyim
‘Eşiniz nasıl buna rıza gösteriyor o da ilginç’ demeniz biraz karşınızdakini kınamak gibi olmuş sanki size de okuyunca öyle gelmiyor mu? Ayrıca konunun eşlerle hiç bir ilgisi yokken her konuyu eşe bağlamada ki mana nedir anlayamıyorum. Kız korkusunu yenmek için yardım istemiş. Benim eşimin gönlü razı gelmezdi diyorsunuz...

Çünkü eşinin yanina gidiyor. eşi ile baglantisi bu .

Esimin yanina gidiyorum. Ama konunun esimle alakasi yok gibi bir mantik olamaz bence.

Ayrıca eşinin alenen tehlike arz eden bir işe girismesini hiçkimse istemez.

. Ayrıca konu sahibine olmaz dememizdeki amac gercekten tehlikeli bir durum görmemizle alakali. Yoksa bana ne.

Sordu söyledik. Sizlik bir durum yoktu esasında.

Ben uzun yol yapan bir şoförüm. Geceleri şehir merkezinde araba ile gezerim. Ama tenha yerlere girmem.

Eşimin rızası ile eşimin izni aynı anlama gelebilir mi.. izin istesem ,izin derim niye rıza diyeyim.

Bir insanın eşi, göz gore göre tehlikeli bir iş yapmasına ses etmiyorsa o ilişkide sorun vardır.

Ben de eşimin gece tek başına çıkmasına rıza göstermem.

Hatta davulcuyu dışarıda tek görünce şaşırdım.

Forum olarak bir gerginlik mevcut.

Konu sahibi fikrimizi sordu. Olmaz dedik. Kızdı.
Katılıyorum. Forumun bazı konuları benim konuma hak verin, vermezseniz yorum yazmayın şekline döndü

ilginç çünkü.

konu sahibi üniversite öğrencisi.
profilde 19 yazıyor yaşı, gerçekse vahim.
değilse de taş çatlasın 23-24 olsun.
ne kadardır araba kullanıyor bilmiyoruz.
tecrübeli mi bilmiyoruz,
soğukkanlı mı bilmiyoruz.
şimdi burada sen aslansın yaparsın diye gaza getirmek mi normal olan?

ben kendi tecrübemi yazdım, 14 yıldır araba kullanıyorum, iyi de kullanıyorum, uzun yol tecrübem de var ama her hafta bu topa girmem.
kendi yapmayacağım şey için de başkasına gaz vermem.
ve evet şaşırırım , bu kız bunu düşünememiş olabilir, nişanlısı, anası/babası nasıl razı?

esiniz sizin yaniniza gelsin. anneniz evlenmenizi gormek istiyor olabilir tamam hakkidir ama her hafta esinizin yanina gitmek zorunda misiniz. ben olsam esimden düğünü bir nisan gibi dusunmesini ve bana biraz daha zaman vermesini isterdim. annem son evredeyse onunla vakit gecirmek isterdim. beni gelinlikle gorsun diye dugun yapardim ama gercek bir evlilik gibi de dusunmezdim. tayin icin yapilan nikah vs gibi farz ederdim. esim isterse gelsin tabi her hafta yanima.

Back
X