Yapacak şeyler için öneri

Freudige Frau

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mart 2016
274
198
18
Kızlar hamilelikten dolayı evden bile çıkamıyorum haftalardır.Evde de tek yaptığım temizlik ve biraz da kendimi iyi hissettiğim zamanlar yemek yapmak.Ya bana gerçekten yapacak bir şey önerisi verir misiniz? Çok sıkılıyorum yurt dışındayım. Öyle gelen giden de yok neredeyse. Türkiyeye ilk gittiğimde alacağım düzinelerce kitap. Buradan istediğim kitapları bulabilir miyim hiçbir fikrim yok. Geçen gün birkaç çeşit pasta börek yaptım sırf zaman geçsin diye. Yiyen de yok öylece dolapta duruyor. Hani sırf vakit geçirmek için böyle bir şey yapınca ziyan oluyor yazık günah. Yani aklıma hiçbir şey gelmiyor. Yardım edin kızlar bana fikir verin nolur. Belki benim gibilere de ışık olursunuz..

El isi yapabilirsiniz, keceden kuslar bebekler mesela. Bebeginize de hazirlik olur
Eviniz derli toplu mu? Gardrobu komple indirip oturdugunuz yerde kiyafetlerinizi siniflandirabilirsiniz. Mesela uzun kollular bir tarafa, kisa kollular bir tarafa, pantolonlar etekler ayri bir tarafa gibi.
Taki cekmecenizi duzenleyebilirsiniz
Ayni sekilde kozmetiklerinizi

Tabii ki derli toplu değil :KK45: ama çok güzel bir fikir verdiniz çok teşekkür ediyorum. Bebişin cinsiyetini öğrenmeyi bekliyoruz hazırlıklara alışverişe başlamak için. Belki o zaman kafam da yoğun olur. Ben bi başlıyım o vakit makyaj masamı dolabımı vs dizmeye.yeniden temizlik yapmaya falan:KK15::temizlik:

Tabii ki derli toplu değil :KK45: ama çok güzel bir fikir verdiniz çok teşekkür ediyorum. Bebişin cinsiyetini öğrenmeyi bekliyoruz hazırlıklara alışverişe başlamak için. Belki o zaman kafam da yoğun olur. Ben bi başlıyım o vakit makyaj masamı dolabımı vs dizmeye.yeniden temizlik yapmaya falan:KK15::temizlik:
Renklerin cinsiyeti yoktur ;) simdiden elde kuslar yapabilirsiniz mesela yesil renk veya sari renk. Kiza da olur erkege de. Bebek kiyafet alisverisi farkli bir konu, zaten o iki gunde biter, cok vaktinizi almaz. Yeri gelmisken o konuyla ilgili de tavsiye vereyim madem ;)
Ben bebek esyalarini toplu halde aldim, cinsiyeti belli degildi. Cunku renkli kiyafetten hoslanmiyorum bebek icin hersey gri beyaz aldim. Koyu renkler ve canli renklerin yuksek isida yikanmasi sorun oluyor cunku. Nitekim dogru davranmisim
Mesela citcitli body grubu icin liste yaptim, 5 tane kolsuz, 5 tane yarim kollu ,5 tane uzun kollu aldim 0-6 ay icin. Bunlari ayni cinsler ust uste gelecek sekilde gardroba yerlestirdim en on siraya. Yanina 0-6 ay icin 5 tane patikli pantolon, 5 tane patiksiz pantolon koydum. Coraplari da yanina koydum onlukler eldivenler ve sapkarla birlikte.

Sonra bir arka siraya gectim, buraya ayni kiyafetlerin 6-9 aylik olanlarini koydum, onden arkaya sirayi muhafaza ederek

Sonra bir arka siraya ayni sekilde. Mevsim degisiyorsa sortlari ekledim mesela uzun kollulari almadim.

En arka siraya kislik hirkalar sueterler montlari koydum

Tavsiyem 0-3 aylik yazan kiyafetlerden almayin,hemen kuculuyor kullanamiyorsunuz. Ama 0-6 ay yazan veya 3-6 ay yazan kiyafetleri cok daha rahat uzun sure kullanabiliyorsunuz. 0-3 aylik donem icin 4 tane hastane cikisi yeterli.

Alisverisle ilgili soracaginiz birsey olursa taze anne olarak yardima hazirim;)

yahu uzat ayaklarını otur bacım tv ızle,ibadet et,meal oku, kıtap oku uyu bol bol ılerde bu uykularını çok arayacaksın.valli hamılelıgımı calısarak iş yerınde gecirmiş biri olarak hiçbirsey yapmazdım heralde o süreçte bol bol dınlenırdım

Evet biliyorum dili. Yani sonradan öğrendim burada doğmadım. Tabii ki daha fazla geliştirmek de istiyorum. Gerçekten ilk geldiğim zamanları anımsadım da sağır dilsiz gibiydim. Çok şükür geçti o günler. Yani dil konusunda çok haklısınız. Ama başka dil öğrenmek için bence sabır lazım konsantre lazım Vs. Yani sürekli olarak kusmaktan uzanmaktan falan böyle ağır bir şey yapamıyorum yapamam. Bir dili öğrenmek emek ister.

Örgü örmeyi bilmiyorum aslında öğrenebilirim uzanırken de yapılır. Ya ben uzanmaktan arkamda yara çıkacak artık sıkıldım da çok. Her tarafım tutuluyor böyle hareketsiz olmak da kötü kendini yormak da kötü. İkisinin ortasında evde bir şey yapmak istiyorum yoksa köpegimle tur atmaya çıkıyorum iki saatte bir. Tek aktivitem o. Dönünce de nabzım 110 küsür atıyor. Yoruyor beni. Valla napacagimi şaşırdım

Çok iyi fikirler verdiniz sayın taze anne. 0-6 yaş ağırlıklı alışveriş yapmam lazım demek ki. Evet renklerin cinsiyeti olmaz tabii ki ama öyle bir şey ki mağazalarda henüz sadece bakınma aşamasındayım. Yani bariz bir fark var kız erkek bebek reyonlarinda. Bile bile kıza erkek kıyafetleri veya erkeğe kız kıyafetleri almamalıyım diye düşünmüştüm. Bir de bebek şubat ayında doğacak yani şu an genellikle ( iç çamaşır çıtçıtlı body iç zibinlik hariç ) baharlık veya yazlık ürünler var. Yatak odasi mobilya takımını beyaz almayı düşünüyorum. Yorgan örtü battaniye falan cinsiyete göre alırım dedim. İlk oyuncakları zaten belli şeyler. Uyku arkadaşı falan. Bir renk ayırımı var o kadar. Renk de hangisi hoşuma giderse alırım yani bu konuda cinsiyet ayrımı yapmadan alırım :)

Kızlar hamilelikten dolayı evden bile çıkamıyorum haftalardır.Evde de tek yaptığım temizlik ve biraz da kendimi iyi hissettiğim zamanlar yemek yapmak.Ya bana gerçekten yapacak bir şey önerisi verir misiniz? Çok sıkılıyorum yurt dışındayım. Öyle gelen giden de yok neredeyse. Türkiyeye ilk gittiğimde alacağım düzinelerce kitap. Buradan istediğim kitapları bulabilir miyim hiçbir fikrim yok. Geçen gün birkaç çeşit pasta börek yaptım sırf zaman geçsin diye. Yiyen de yok öylece dolapta duruyor. Hani sırf vakit geçirmek için böyle bir şey yapınca ziyan oluyor yazık günah. Yani aklıma hiçbir şey gelmiyor. Yardım edin kızlar bana fikir verin nolur. Belki benim gibilere de ışık olursunuz..
bol bol yuruyurs yapıp sırt kaslarınızı güçlendirin dogum sonrası yoksa çok sorun oluyor

Yapıyorum her gün yalnız gerçekten kalp atışım hemen hızlanıyor 110 küsür şekilde anormal artıyor

darkmore darkmore çok güzel fikirler vermiş. Evde olduğun için dolaplarını falan şimdiden düzenle o şekilde de devam etmesini sağla. Herkes çocuktan sonra ev çok dağınık olacak diyor. En azından dolaplar düzenli olur.

Alışveriş fikirlerinden bende yararlanacağım kısmetse. Kendi çapımda küçük notlar alıyorum. Benimde ocak doğumlu olacak inşallah. Şuan her şey yazlık:) Alışveriş için çok erken.
Birde ben çalışıyorum, doğum iznine çıktığımda çarşıya gider her şeyini toptan alırız diye düşünüyorum.

Evde olmanın kıymetini bil. Bol bol dinlen, kısa yürüyüşler yap. Evde kendini yormadan egzersiz yap ve bebeğin için küçük hediyelikler hazırla keçelerden falan. Zira ben tüm gün sandalye tepesinde kazık gibi oluyorum, her yerim tutuluyor. Evdeki işlerde hak getire:)
Yerinde olmayı isterdim:anne:

Kitabı internetten de sipariş edebilirsiniz yurt dışına kargosu olan siteler var. Zevkinize göre dizi izleyebilirsiniz. Ve en sonuncu tavsiyem ise sıkılmazsanız puzzle yapabilirsiniz

do it yourself videoları var. öyle bişeyler deneyebilirsiniz. ev için olur kıyafet için olur vs. boyama yapabilirsiniz.

Herkese teşekkür ediyorum çok çok sağ olun kızlar.. bugün akşam gidip bakacağım alışveriş için yani boyama olsun el işi olsun ne varsa bakıp malzeme alacağım.. çocuktan sonra ben de nedense kendime güvenmiyorum düzen konusunda. O uyudukça bir şeyler yapacağım için önceden tertemiz yapmalıyım evi ki kolay olsun ilerisi

Hamileliğin 14. haftasında neden dışarıya çıkamıyorsunuz ki? Erken değil mi? Zor bi hamilelik mi geçiriyorsunuz?

Back
X