Yapamadığım annelik...

Ha bu arada benim annem de aynı zamanda şizofrendi.benim de bu şekilde geçti yaşantım .ama siz artık geçmişi unutun bir gün her şey öyle geçiyor ki .ya ben bunları nasıl yaşamışım diyorsunuz.bazen oğlumun bebekligini özlüyorum.oysa ki büyüsun diye can atardim.emin olun hiç bir his ,hiç bir acı kalıcı değil.oyle olsa nasıl dayanirdi insanlik ?
Şizofren bı tanıdığım yoktu ama bipolar bı anne ve babam vardı. Tabiki aynı şey degil ama psikojik sorunların zorluğunu tahmin edebiliyorum. Allah sabrınizi bol vermiş. Demin de dedigm gibi güçlü insanlar görmek beni biraz kendime getiriyo. Çok teşekkür ederim 🙏

Peki benim bunu düşünmediğimi yada korunmak istemediğimi nerden biliyosunuz.
Kısaca şöyle anlatayım ben 9 ay hamile kalmadim geri çekme ile korundk hep eşim çocuk istedi ve bıraktı bunu yapmayı. Ben ilaç kullanmak için ilk adetimi beklerken o ay hamile kaldm. Gidip çocuğumu aldırmayı bile düşündm çünkü sonunda eşimle sorun yaşayacamiz belliydi ama yapamadım. Ve kızım doğana kadar her ay ayrı bı sorunla karşılaştık gelişmedi suyu azaldı vs vs vs. Ona rağmen hayata tutundu şükür ki. Ama ben ona tutunmaya çalışırken düştüm. Dayanamadım ve en son buraya yazdım. Çünkü burda o kadar iyi niyetli insanlar var ki yada sorunlari olan biliyorum ki yazan olup kendime getircek beni ...
Benim icin bu konu bu yorumla bitmistir. Kaza ile değil bile isteye hamile kalmissiniz. Hemen kaza deyip siyrilmayin isin icinden.

Nasil bir mantik bu ya?
Cocuk istemiyorsunuz ama esinize ağzınızi acip korunmak istediginizi soylemiyorsunuz.

Adam geri cekilme yontemini birakip rahat rahat icinize bosaliyor bisey demiyorsunuz

Sonra kazayla hamile kaldim?
Hadiyin oradan.

Geri cekilmek bir korunma yontemi değildir.
Bakın tartışmak değil niyetim ama belli ki hiç bir yontemin tam anlamiyla korunma olmadığını da bilmiyosunuz. Ben geri çekilme ile 5 sene korundum. Ama benim annem ilaç kullanırken hamile kaldı ablam da ertesi gün hapına rağmen 🤷 yani mesele benim isteyip yapmamdan ziyade Allah in nasip edip olması ve benim şu anda bu bebeğe bakarken tamamıyla zorlanmam belki de burda bir iki iyi sözle lagla kendime gelicek olmam.

Benim icin bu konu bu yorumla bitmistir. Kaza ile değil bile isteye hamile kalmissiniz. Hemen kaza deyip siyrilmayin isin icinden.

Nasil bir mantik bu ya?
Cocuk istemiyorsunuz ama esinize ağzınızi acip korunmak istediginizi soylemiyorsunuz.

Adam geri cekilme yontemini birakip rahat rahat icinize bosaliyor bisey demiyorsunuz

Sonra kazayla hamile kaldim?
Hadiyin oradan.
Eşime bunu dediğimde zorla yapmadığı ne malum peki. Her insanom yasadigi şeyi gerçekten bilmeden yorum yapmak ne acı

Eşime bunu dediğimde zorla yapmadığı ne malum peki. Her insanom yasadigi şeyi gerçekten bilmeden yorum yapmak ne ac
Size zorla sahip olan, zorla hamile birakmak isteyen bir adamdan bebek sonrasi ayrilabiliyorsaniz, size bunlari zorla yaparken de ayrilabilirdiniz mesela??

ben dünyanın en fedakar en cefakar en şahane annesiydim hatta babasıydımda noldu bıraktı gitti 😒 fazla şeyapmamak lazım 😊

Eşime bunu dediğimde zorla yapmadığı ne malum peki. Her insanom yasadigi şeyi gerçekten bilmeden yorum yapmak ne acı
Screenshot_20220320-133700_Chrome.webp

bakin burada bebekten sonra ayrildik sonra geri baristik vs yazmissiniz. Size rizaniz disinda, dediginiz gibi zorla biseyler yapan adamdan o sirada da ayrilabilirdiniz değil mi?

Size zorla sahip olan, zorla hamile birakmak isteyen bir adamdan bebek sonrasi ayrilabiliyorsaniz, size bunlari zorla yaparken de ayrilabilirdiniz mesela??
Emin olun sizden daha ağır bı şekilde kendimi ben zaten her gün eleştiriyorum. O adamla neden tanıştım evlendim cocugumuz oldu vs vs vs uzar gider. Ama öyle hafif bı eleştiri değil bu sizin su anda sorduğunuz şeyleri ben zaten çoktan astım yani . Şu anda bı anne olarak düştüm ve yardıma ihtiyacım vardı teşekkür ederm yazanlardan da biraz olsun iyi geldi. Dunya bazen herkese neden anne oldun yada neden bosanmadin kadar kolay olmuyo. En azından herkesin hayatının farklı olmasi yaşam şartları falan diye ilerlersek

Emin olun sizden daha ağır bı şekilde kendimi ben zaten her gün eleştiriyorum. O adamla neden tanıştım evlendim cocugumuz oldu vs vs vs uzar gider. Ama öyle hafif bı eleştiri değil bu sizin su anda sorduğunuz şeyleri ben zaten çoktan astım yani . Şu anda bı anne olarak düştüm ve yardıma ihtiyacım vardı teşekkür ederm yazanlardan da biraz olsun iyi geldi. Dunya bazen herkese neden anne oldun yada neden bosanmadin kadar kolay olmuyo. En azından herkesin hayatının farklı olmasi yaşam şartları falan diye ilerlersek
Neyse. Umarim hersey guzel olur sizin icin.

Eki Görüntüle 3030041
bakin burada bebekten sonra ayrildik sonra geri baristik vs yazmissiniz. Size rizaniz disinda, dediginiz gibi zorla biseyler yapan adamdan o sirada da ayrilabilirdiniz değil mi?
Dusuncenize yazdıklarınıza sonsuz saygım var zaten ama ben dediğim gibi bunları çoktan astim çünkü başkasından önce ben kendimi çok sorguladım elestirdim.hala daha yapıyorum bunu. Şu anda derdim ailem kurtulsun evliliğim neden kötüydüden ziyade anne olamıyorum. Kalkamıyorum. Biseyler için geç olmadna da kızıma anne olmak istiyorum. bunu zaten anlayanlarda yazdılar buraya

Kuzum ne oldu sana böyle? Geçen yıl Nisan dönemindeki konularına gözattım ..kafasında evliliğini bitirmiş,güç toplayan ,harekete geçmek için gün sayan bir kadın tarafından yazılmış mesajlarını gördüm..şu anda ise o kişiden eser yok! Ne oldu ..nasıl bu ruh haline geldin?

Bebeğin daha çok küçük. Çocuğun ilk Bi kaç yılı emdi emmedi yedi yemedi uyudu uyumadıyla geçiyor zaten. Bunlarla uğraşmaktan çok vakit kalmıyor. Biraz daha büyüyüp ele avuca gelince, çocuk anlamaya başlayınca daha eğlenceli hale geliyor. Yani normal bence anlattıkların. Ayrıca geç değil bundan sonra daha ilgili davranabilirsin ilgisiz olduğunu düşünüyorsan. Her gün belli etkinlikler yapabilirsin yaşına göre. Önemli olan kaliteli vakit geçirmen. Emin ol yaptıkça daha keyif alırsın. Daha iyi hissedersin. Yapamadıklarına oturup kahırlanacağına, şu andan itibaren yaparak karşılıklı daha mutlu olabilirsiniz. Annelerin hepsi böyle hissediyor zaten. Hep yetersiz hissediyoruz.

neden kötü anne olduğunuzu düşünüyorsunuz ?

Bı bebeğe yapılabilecek en büyük kötülk onu annesiz bırakmak mı olur. Yoksa sadece yemeğini yedirip suyunu içirip altını değiştirip başka ilgilenmeden mutsuz bi çocuk olarak büyümesine sebep olmak mı?
Neden ben anne olmusum. Yaşadığım şeylerin üstüne artk asla mutlu olamıyorum. Kızım var 15 aylık ve ona anne olamıyorum. Bebek görüyorum yolda yada orda burda. Ben kızımı neden mutlu edemiyorum öyle. Burda bile görüyoruz çocuk sahibi olabilmek için onca insan arasında neden ben anne olmusum ki. Daha kendime hayrim yokken anne olabilecek gücüm yokken neden ben.
Galiba şuan çok sağlıklı düşünemiyorsunuz

Bı bebeğe yapılabilecek en büyük kötülk onu annesiz bırakmak mı olur. Yoksa sadece yemeğini yedirip suyunu içirip altını değiştirip başka ilgilenmeden mutsuz bi çocuk olarak büyümesine sebep olmak mı?
Neden ben anne olmusum. Yaşadığım şeylerin üstüne artk asla mutlu olamıyorum. Kızım var 15 aylık ve ona anne olamıyorum. Bebek görüyorum yolda yada orda burda. Ben kızımı neden mutlu edemiyorum öyle. Burda bile görüyoruz çocuk sahibi olabilmek için onca insan arasında neden ben anne olmusum ki. Daha kendime hayrim yokken anne olabilecek gücüm yokken neden ben.
Canım öncelikle depresyonda olduğunun farkına varman gerekiyor. Birkaç yıl evvel benzer bir durum yaşadım. Çok sevdiğim canım yegenlerim bile mutlu olmama yetmiyordu. Onları sevmek içimden bile gelmiyordu. Halbuki çok düşkünüm onlara. Kesinlikle bir yardım almalısın. Böyle demek kolay biliyorum. Seni kimsenin anlamadığını ve asla mutlu hissedip başkasını özellikle de çocuğunu mutlu edemeyeceğini düşünüyorsun. kaygıların var. Hepsi geçecek. Konuşmak istersen buradayım. 💜

Iyi bir anne olmadığınızı düşünüp hayıflanmanız bile aslında ne kadar iyi bir anne olduğunuzu gösterir🥰En zor büyüyen canlı insanoğlu derler.Kendinizi yıpratmayın, mutlaka destek alın yalnız değilsiniz.

Bebeğin daha çok küçük. Çocuğun ilk Bi kaç yılı emdi emmedi yedi yemedi uyudu uyumadıyla geçiyor zaten. Bunlarla uğraşmaktan çok vakit kalmıyor. Biraz daha büyüyüp ele avuca gelince, çocuk anlamaya başlayınca daha eğlenceli hale geliyor. Yani normal bence anlattıkların. Ayrıca geç değil bundan sonra daha ilgili davranabilirsin ilgisiz olduğunu düşünüyorsan. Her gün belli etkinlikler yapabilirsin yaşına göre. Önemli olan kaliteli vakit geçirmen. Emin ol yaptıkça daha keyif alırsın. Daha iyi hissedersin. Yapamadıklarına oturup kahırlanacağına, şu andan itibaren yaparak karşılıklı daha mutlu olabilirsiniz. Annelerin hepsi böyle hissediyor zaten. Hep yetersiz hissediyoruz.

Bence eşinle problemlerini eğer ayrılmayaksan Bi süre ötele. Ne yaşadınız bilmiyorum ama geri birleşip affetmeye karar verdiysen geçmişte yaşamayı bırak. Eğer şuan sorun yoksa kendini toparlayana kadar en azından bu konuları rafa kaldır. Çocuğuna ve kendine odaklan. Benim de evliliğimde çok sorunlu Bi dönemim geçti. Ama o dönemde bile oğluma yapmam gerekenleri yaptım. Hatta ben mutsuz oldukça oğluma daha çok sarıyorum. Ona birleyler öğretmek en keyif aldığım şey. Napayım el oğlu için kendi oğlumu ihmal edemem. Herşey olacağına varır sürekli sorunları düşünme.

Bir de ufak şeyleri büyütme. Altı ıslanmış bezi unutmuşsun değiştirmeyi, su vermeyi unutmuşsun falan. İnsanız biz. Bebeğin ilk Bi kaç yılı çok yorucu uykusuz geçer. Birşeyleri unutmak ya da eksik yapmak normal. Anne de olsak hatalarımız olur. Kendine deli gibi yüklenme. Bu seni içinden çıkılmaz Bi sarmala sokar. İyi şeylere odaklan. Bebeğini seviyorsun elinden geleni yapıyorsun. Daha iyisini yapmak kalbindeki sevgide mevcut. 🙂

Annelik ömür boyu devam eden bir vicdan muhasebesidir. Her zaman yapamadıklarımızdan dolayı zihnimiz bir köşeden karincalanir durur. Sizin durumunuzda ruh halinizi tam kestiremeyiz. Ama uzman zamanında ilaç tedavisi önerdiyse çok gecikmeden başlamanız gerekir. Olmuş büyüyen çocuk üzerinden ahlanip vahlanmanin âlemi yok. Madem doğdu onun iyiliğini düşünmek zorundasınız. Bunun yolu tedaviden geçiyorsa tedavi olacaksınız tabii ki. Yeterince büyümüş zaten sütten kesebilirsiniz. Taktik isterseniz yardımcı oluruz uzun uzun sütten kesme taktiği vermeyeyim şimdi.

Beraber oyun oynamıyoruz diye üzülmeyin zaten küçük daha kendi kendine takılmayı sever. Siz sadece sizinle göz teması kurduğunda gülümseyin, ona bol bol sarılın, şarkılar mırıldanın bunları ister. Dışarı çıkma hususunda bindirin pusete markete gidin 🤷 toplu alışveriş yapmayın mesela günlük ihtiyaç için çıkın çıkmışken bir parka uğrayın en basitinden. Evde kalmak için değil dışarı çıkmak için bahaneniz olsun. Biraz daha büyüyünce oyun grubuna da yazdirirsiniz öğretmenlerin yönlendirmeleri de işinize çok yarar.
Ben sizi suçlayıp yargılamayacagim hiçbir psikolojik sıkıntınız yokken çocuktan sonra lohusa depresyonu geçirebilirdiniz her şey mümkün. Madem çocuğunuzu seviyorsunuz onun için ayağa kalkma vakti geldi. Ahlanip dövünmek işinize yaramayacak.

Canım öncelikle depresyonda olduğunun farkına varman gerekiyor. Birkaç yıl evvel benzer bir durum yaşadım. Çok sevdiğim canım yegenlerim bile mutlu olmama yetmiyordu. Onları sevmek içimden bile gelmiyordu. Halbuki çok düşkünüm onlara. Kesinlikle bir yardım almalısın. Böyle demek kolay biliyorum. Seni kimsenin anlamadığını ve asla mutlu hissedip başkasını özellikle de çocuğunu mutlu edemeyeceğini düşünüyorsun. kaygıların var. Hepsi geçecek. Konuşmak istersen buradayım. 💜
Çok teşekkür ederim . Ben depresyon bipolar yada işte diğer şeyler ama psikolojik olarak iyi değilim farkındayım ama hastaneye gittiğimde daha önceleri emzirdigim için tedavi olamadim. O zamanlar tabiki daha kucuktu kızım. Şimdilerde de ara ara emzirmeyi bırakmaya çalışıyorum ama bu güne kadar ya ben çok sabırlı olamadım yada bırakmaya hazır değildi bilemem ama emzirdigim için gidemiyodum tekrar hastaneye. Çünkü yine düşük doz ilaç vercekler bana bı etkisi olmayıp kızımı huzursuz edicek. Emzirmeyi kesince ilk isim hastane olacak ama o süreye kadar artk dayanılmaz bı noktaya gelmiştim. Çok teşekkür ederim yanımda olduğunuz için ❤️

ben depresyonda ilaca karşıyım (aşırı ileri derecede değilse tabi). ilaç daha ileri derece ruh hastalıkları içindir. hayattaki zorlukları kendi gücümüzle aşmalıyız. zaten bu süreçte güçleniriz. aynı spor yaparken kaslarımızın güçlenmesi gibi. zayıf yanlarımız güçlenir ve hayatı öğreniriz, olgunlaşma süreci budur.

terapi alın, doğada vakit geçirin, orman dağ deniz bakir yerlerde gezin, ağaçlara sarılın, düzenli uyku beslenme spor, zaman ayırın kendinizi şımartın, kendinize hediyeler alın, reiki, yoga, meditasyon, mindfulness, aile dizimi, nlp, Emdr, eft, regresyon, silva metodu, access bars, şamanik yöntemler vs illa biri işe yarar. ilginizi çekenden başlayın denemeye iyileşmek için. beyin zamanla dersini öğrenecek. siz yeterki yerinizde saymayın ve adım atın. beyninizin iyileştirme gücüne şaşıracaksınız. zamanla meyvelerini yersiniz. zorluklar hep çıkacak. yağmur yağmayı durduramazsınız. şemsiye taşımayı, şemsiyeyi açıp yağmurdan korunmayı öğreneceksiniz.

öğrendiklerinizi sizden gelen nesle aktarın. vahşi doğada hayatta kalma becerilerimiz gelişir ve bunu aktarırız bizden sonrakilere. önce siz öğrenin, kendinizi geliştirin güçlenin. doğal seleksiyona yenik düşmeden bizden gelen nesile öğreticez hayatta kalmayı. ilaca güvenip de gelişimini durdurma. ilaca bağımlı olmayın. beyin yapısı bozuluyor yıllarca gereksiz ilaç kullanılınca.

Back
X