- 2 Temmuz 2016
- 149
- 79
- 13
- 28
- Konu Sahibi mavilim123
-
Su yüzeyinde duramıyorum bile batıyorumCanım püf noktası popoyu serbest bırakmak o yukarı kalkınca ayaklarını başta hızlı sonra yavaş çırp
Olabilir başkaları bekliyor ya sırayla yapıyıruz yapmak zorunda hissediyorum o an heyecanlanıyorumKurs ortamina girsem bende kasilirdim belkide yapayim edeyim diye bilmiyorum. Ben kendim ögrenmiştim. Ha profesyonel sekilde yuzuculuk derdiniz varsa onu bilemem ben bogulmayacak kadar ogrendim. Belki grup icinde oldugunuzdan stress oluyorsunuzdur sizde.
Sırt üstü durmayı öğretiyordu hoca. Çok kolay diyor herkes yapamadım ama ben . Batmaktan korkuyorum çünkü havuza kafamı daldırınca galiba nefes sorunu var bende hemen boğulacak gibi oluyorumönce sırt üstü su üstünde durmayı dene, sonra da dik olarak... sonrası çatır çatır gelir dik olarak su üstünde durmak için suyun altından dışarı doğru bisiklet çevir, sanki bisiklet çevirmeyte çalışan bir kurbağa gibi... bu arada en iyi yüzme tuzlu suda öğrenilir havuzda batarsın denizde dene bunalrı
Ayy çok güzel anlatmışsınız bende deniycem inşallah yapabilirim . Gözlüğüm yok henüz en yakın zamanda almam gerek o zamanBen de yüzme bilmiyordum.
Ayrıca panik atak ve boğulma korkum var.
Küçükken denizde pek hoş olmayan şeyler yaşadım.
Grup derslerinde ben de hocanın bir çok dediğini yapamadım. Sadece tahtayla boyumu aşan yere kadar gidip geliyordum.
Bir turlu kendimi suyun üzerine bırakamadım yani.
Fakat grup dersinde nefes egzersizlerini öğrendim. Ayak çırpmak çok önemli. Bacaklarım kuvvetli değil mesela çok çabuk yoruluyorum.
4 derse katildim. Sadece tahtayla gidip gelmeyi öğrendim.
Daha sonra yine yüzme korkusu olup, bunu aşmış bir teyzeyle çalıştım.
İlk başta derin yerde batıp çıkmayı öğretti.
Suyun beni aşağıda bırakmadığını yukarı çıkarttığını gördüm.
Yüzme bilmesende batmıyorsun. Ancak çırpınmamak gerek.
Sonra kendim sürekli suyun içine atladım çıktım.
Kendime güven geldi.
Suyun üzerine kendimi birakmak zor oldu tabi.
Onu da bir kere kolluk takarak yendim. Kollukla birlikte kulaç atmayı öğrendim.
Baştan, derin yere kadar gidip geldim.
Kolluksuz deneme cesareti gösterdim ve birkaç kulaç attım. Dünyanın en mutlu insanı bendim
Yüzücü gözlüğü alın mutlaka.
Havuzun dibini görürseniz kendinizi güvende hissedersiniz.
Ben 2 haftada öğrenmiş oldum. 4 grup dersi 2kere de teyzeyle birlikte çalıştım.
Kafam suyun içinde güzel yüzüyorum.
Kafam dışarı çıkınca batıyorum
Zamanla bunları da öğrenicem. Sırt üstü yüzmek vs.
Ben öğrendim, benim gibi korkusu olan iki kişiye daha öğrettimçok biliyormusum gibi.
Tavsiyem bilen birinin size öğretmesini rica edin.
Olmazsa hocayla birebir çalışın.
Mesela benim karnimdan tutup öğretmeye çalıştıklarında öğrenemedim.
Güvende hissetmiyorum o şekilde.
Batacakmışım gibi oluyor.
Simitle çalışmak bana göre değildi.
Siz de kendinizin nasıl güvende hissettiginizi bulun ona yönelik çalışın
Evet ya kursta sanki herkes beni izliyor yapmak zorundayımKursta ben rahat edemezdim. Yanında rahat olduğun bi kişiyle öğrenirsen çok faydası oluyor. Ben de bilmiyordum, eşim öğretti, yani öğretmeye de çabalamadı aslında. Onu gördükçe hevesleniyordum. Tek sorun daldığımda gözümü açamıyorum
Henüz ehliyetim yok ama normalde çook heyecanlı biriyim.En ufak şeyde elim ayağım birbirine dolanır benimOff sanki ben yazdim konuyu
Ben birebir ozel ders aldim ancak bogulmayacak kadar ogrendim.yeter dedim.herkes herseyi yapmak zorunda degil. Sanki yilda topu topu 15 gun tatile gidiyoruz ondada makarnayla yuzsek ne yuzmesek ne:)
Simdi sen araba kullanirkende paniksindir...cunku benim ikinci dert o.
Bende cok kasiyormusum .birde ben bir turlu kelebek yapamadim yani zorlandim.o bacak kirma diyo oysa ben surekli kiriyordum.neyse hocaya dedim kurbalama denedik,kurbalama yuzmek cok rahat.onu yapiyorum surekli.birde ilk tersten yuzmeyi ogrendim.dinleniyordum ters yuzerken...
ben sana öneri yapıcamO kadar çok istiyorum ki kursa gidiyorum. Hoca grup halinde yaptırıyor ama o kadar beceriksizim kiherkes hocanın gösterdiğini yapabiliyor bir tek ben yapamıyorum. Kendimi çok kasiyormuşum rahat bırakmıyormuşum..Ama ben rahat bırakmam gerek diye düşündükçe iyicee kasılıyorum .Çok dert ediyorum bunu saçma mı acaba kendimi aptal rezil gibi hissediyorum çok beceriksizim....herşeyi kafaya takan bir yapım var zaten. Bana yüzme konusunda önerisi olan var mıııı lütfeen
Havuzda hala su ustunde duramiyorum koltuk altima makarna sosis dedikleri uzun seyi aliyorum.denizde yuzmk daha kolay geldi. Kursta kac kisisiniz ne kadara yazildin. Merak ettim:)Henüz ehliyetim yok ama normalde çook heyecanlı biriyim.En ufak şeyde elim ayağım birbirine dolanır benimdeniyorum yapamayınca ilkinde elim ayağım dolanıyor
Ayy teşekkürler bunları denemeliyim darısı benim başıma artık ama keendimee giç güvenemiyorum. Bütün herkes öğrenir yine ben kalırım gibiben sana öneri yapıcam
26 yaşındayım yüzmeyi geçen hafta öğrendim denizde
öncelikle gözüme su kaçmasından korkuyodum ben
suda zaten gözümü açamam
neyse bi yüzücü gözlüğü aldım
sonra şunu denedim: nefesimi tuttum burnumu elimle kapadım ve tamamen suyun altına girmeye çalıştım
o da ne!! suya batamıyorum
meğer zaten su kaldırıyomuş
sonra belime kadar suya girdim
kafamı atabildiğim kadar geriye atarak suya yüzüstü uzandım
sakince nefes alıp vermeye devam ettim ve ayaklarımı olabildiğince suya paralel tutup kollarımı da suyun altında oynattım ve sonuç: batmıyorum.
sonra da başladım çırpmaya
bacaklarımı çırptım kollarımı suyun altından çırptım (kulaç ile yüzmeyi sevmiyorum)
ve sakinde nefes alıp vermeye devam ettim
işte artık yüzüyordum
sanki bir yatağa sırtüstü atlar gibi kendini geri bırakıp kulaklarına kadar suya gömülür ve vücudunu düz tutarsan sırt üstü de yüzersin
onu herkes yaşıyor merak etme... sen denizde dene...a yırca hangi yüzme hocası öğrencisi boğulsun ister ki tatlım, o seni tutmak için orada yoksa herkes internette açar denerdi değil mi öyle düşün...Sırt üstü durmayı öğretiyordu hoca. Çok kolay diyor herkes yapamadım ama ben . Batmaktan korkuyorum çünkü havuza kafamı daldırınca galiba nefes sorunu var bende hemen boğulacak gibi oluyorum
öyle bir yazmişsin kı) sanki s.... yapıyorsun oku birdaha:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?