- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
- Konu Sahibi mavilim123
-
Ayy teşekkürler bunları denemeliyim darısı benim başıma artık ama keendimee giç güvenemiyorum. Bütün herkes öğrenir yine ben kalırım gibi
Ayy çok güzel anlatmışsınız bende deniycem inşallah yapabilirim . Gözlüğüm yok henüz en yakın zamanda almam gerek o zaman
Gözlük şart.
Yapabilirsin,yapamicam diye kendini şartlama.
Elbet yaparsın ama o cesaretin gelmesi lazim
Sırt üstü durmak çok basit. Ben sadece sırt üstü dururken yere tekrar nasıl inerim panik yaptığım için durmuyorum.
Kafanın yarisi suyun içine batacak sekilde ayaklarını yıldız gibi ac tamamdır.
Suyun üstünde yüz üstü de bu şekilde durursun.
Nefesini tur. Kollarını ve ayaklarını iyice aç ve duruyorsun :)
Havuzda bunları ogrenirsen denizde çok daha rahat yuzersin.Bakalım ben öğrendim sonra ramazan girdi kapalıydı gidemedim tekrar :) gidince nasıl olacak.
Soracağın bir sey olursa yardımcı olurum
teşekküüür ederimm gerçekten ben sırtüstü durmayı askerler olur ya hazırolda dururlar aynen öyle yapmaya çalışıyordum en iyisi biraz daha kollarımı bacaklarımı rahat bırakayım
Teşekkür ederim yorumunuz için tabi diğer yorum yapan herkese dekonunuzu ve yorumlari da okudum,herkes o kadar tatli anlatmiski hepinizin yanaklarini sıkmak istedim :)
cok kucuk yasta yuzmeyi denizde ogrendim.kursa hic gitmedim.kilit nokta rahatlik.dedem cok rahat,sakin bir insandi.onunla beraber belimde simidim cok derinlerde yuzerdik.kucucuk olmama ragmen aman bogulur,bir sey olur hic boyle bir laf duymadim.kendimi guvende hissederdim.ailem de hadi cirp ayaklarini aferin vs hep desteklerdi.
siz grup onunde olmaktan dolayi bir kere cok gerginsiniz.surekli de kendinize haksizlik hali mevcut.herkes ogrenir bir ben ogrenemem gibi laflar ediyorsunuz.belki siz 1 haftada degil 10 gunde ogreneceksiniz ama yapacaksiniz buna eminim.
2 arkadasima yuzme ogrettim hemde birkac gun icinde.temel duygu guvenmek,yaninda rahat olmak.
yaninizda bilen birisiyle ve derinligi aniden degismeyen denizde ogrenmek en guzeli.eger imkaniniz varsa hazir mevsim yaz denizde deneyin.su korkunuz gectikten sonra stilli yuzmeyi kursta ogrenirsiniz.yoksa imkaniniz kursa biraz erken gidip arkadasinizla deneyebilirsiniz.cocuk havuzlari cok sığ,korkunuzu yenmenizde kolaylik saglar.utanmayin takin simidi yada kollugu sadece oynayin suyla,suyun ustunde durmanin keyfini cikarin.ne biliim su savasi yapin.internette videolar var.minicik bebekleri suya atiyorlar,nasil yuzduklerini gorunce sasiracaksiniz.yuzme icgudusunun anlatildigi belgesel tadinda videolar da mevcut.
deniz gozlugu de edinebilirsiniz iyi olur.biraz daha rahat hissedersiniz.
ben eminim ogreneceksiniz.sevgiler.
AyyBen de yüzemiyorum. Geçen sene özel ders aldım ancak suyun üzerinde durabilmeyi öğrendim o da hemen elimi atınca tutabileceğim bir yer varsa. Yoksa panikliyorum. Herkes yaparsın edersin,şöyle kolay böyle iyi, kendini bıraksan zaten yüzersin diye diye gaza getirdi. Sonuç, yine yüzemiyorum.
Simdi önce sudan korkma .Su yüzeyinde duramıyorum bile batıyorum
O kadar çok istiyorum ki kursa gidiyorum. Hoca grup halinde yaptırıyor ama o kadar beceriksizim kiherkes hocanın gösterdiğini yapabiliyor bir tek ben yapamıyorum. Kendimi çok kasiyormuşum rahat bırakmıyormuşum..Ama ben rahat bırakmam gerek diye düşündükçe iyicee kasılıyorum .Çok dert ediyorum bunu saçma mı acaba kendimi aptal rezil gibi hissediyorum çok beceriksizim....herşeyi kafaya takan bir yapım var zaten. Bana yüzme konusunda önerisi olan var mıııı lütfeen
Ben çözümü batmayan mayoda buldumçocukken boğulma tehlikesi geçirdiğim için suya girmem bile bi başarı benim için ama bazı insanlar bunu anlamıyorlar yüzmenin herkes için basit olduğunu düşünüyorlar. Fiziksel olarak basit bir eylem ama psikolojik olarak değil.. ısrarla belimden tutup ayağıma çelme takıp yerle temasımı kesen hocayı can havliyle boğuyordum. Fobisi olan insanlara yaklaşım çok önemli. Seni senin kadar düşünüp anlayan biriyle çalışmalısın bire bir çalışırsanız daha cesaretli olursun. Eşşek kadar insanlarız evet kimse birbiriyle alay etmiyor ama kıs kıs güleni de yok değil yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?