boşver sallama bile eşinle iyi geçinip kendine iiyice çekmeye bak bırak evleride barklarıda kendilerin olsun yeterki karışmasınlar size
Erkeklerden çok büyük beklentilere girilmemesi gerektiğini düşünürüm ben...Onlar biz gibi her haksızlığı dile getiremezler. Eşiniz size hak veriyor,annesinin babasının peşine takılıp size eziyet etmiyor sizi yok saymıyor daha fazla mucize beklememek gerek...Artık kız aileleri kızım ezilmesin yokluk görmesin diye daha çok çabalıyor ellerinde avuçların da ne varsa kızları için harcıyorlarEşinize istediğiniz kadar dil dökün istediğiniz gibi davranın size hak vermekten daha öteye geçmeyecektir...O da söylemiş onlar annesi babası ne olursa olsun arasının bozulmasını istemez...Eğer ailenizden yardım istemiyorsanız kendinizi ya bir miktar kira ödeyen ya da başka yere taşının
boş ver canım eşini söylersen yine sen kötü olursun o zamanla kendi görür yapılan haksızlığı o zaman sana hak verir sen eşinle iyi geçinmeye bak eşinle kötü olup kimseyi sevindirme.[/QUOTE]
Evet canım çok konuşmanın kavgadan başka bir faydası olmadı en iyisi dozunda arada lafını etmek sohbet arasında
ben pek sorun göremedim ama anlatım tarzından mı acaba?
Eltin 2 cocuğu olduğu halde çalışıyor sırf kayınvalide baksın diye düzenlerini bozup gelmişler çabalıyorlar birşeylerde icin siz de annenizin evinde oturuyormussunuz yabancı yer değil sonuçta sunu anlamadım annenin evi olunca ne oluyor kiz annelerinin evinde oturulmuyor mu o zaman kiraya cikabilirsiniz bana gore ortada ayrımcılık yok belki sizde para biriktirip ev alıcaz deseniz size de yardım ederler ama sizimde çabalamanız gerekiyor
Doğru söylüyorsun aslında canım ama sonunda bütün çocukları da aynı oluyor ya insan dayanamıyor işte evlat ayırımı ya ötesi varmı..
Evlat ayrimi, her ne kadar biz kabullenemesekte, malesef ki bir cok ailede mevcut, benim nisanlimin ailesinde de mevcut.
O konuya hic girmeyeyim zaten, farkli bir topik acmak lazim ona...
Senin konuna gelince, haklisin davanda. Hem de cok.
Fakat esinle bunu bu sekilde konusma sakin, aranizda problem olusturacak gibi.
Annenin yaninda oturmaniz cok enteresan, genelde bunu hic bir erkek kabul etmez (ya da ben oyle dusunuyorum).
Ama bazi erkekler hazir kira derdiniz yoksa, bunu kabullenebilir. Belki bu sayede siz de bir ev edinebilirsiniz?
Annenin bu durumu kabullenmemesi ve damadi evinde istememesi cok dogal. Hep soylerim bu lafi yine soyleyecegim, bizim adetlerimizde DAMAT alinmaz GELIN alinir! Bir turlu erkek aileleri bunu anlayamiyorlar (soz meclisten disari tabii).
Sinir bozucu ve insani hakikaten iki arada bir derede birakan durum.
Sahsen bende haksizliklara gelemeyen, ama insanlari da kirmamak icin cok fazla dir dir etmeyen, fakat icinde buyutupte cikilmaz hale getiren bir insanim.
Tahminim sende bu bocalama icindesin, kendin bir cozum aramaya calisiyorsun, nasil yapsam da hem kendi istediklerim olsa, hem esim biraz daha sahiplenici olsa diye dusunuyorsundur. Bence senin yapman gereken elbetteki esinle konusmak ama tartismadan. Aranizdaki diyalogu tabii ki bilemem. Ama durumun ne kadar rahatsiz edici oldugunu ve ozellikle onun acisindan ne kadar rahatsiz bir durum oldugunu aciklayabilirsin (annenin yaninda oturma mevzusunda).
Arada kardes kayiriyorlar gibi bir muhabbete kesinlikle ama kesinlikle girme.
Sen kotu olursun. Birak o bunu boyle kabullenmisse boyle kalsin. Her ne kadar olmasa onlar kendi ailesi.
Bunu ne kabullenmek ne gormek ne de duymak ister bi halde (yazdiklarindan anladigim kadariyla), yoksa zaten kendisi de birseyler yapardi.
Kendi ailelerimizden pay bicmek gerek, her ne kadar oyle sartlar altinda olmasakta, yeri geldimi bizde kabullenmiyoruz, distan gozlem her zaman icindekinden farklidir. Biz yasarken bunu anlayamayabiliyoruz ama disardan kisi bunu gayet net gorebiliyor. Sende de bu durum mevcut. Zaten herkes ne yaptiginin *k.v ve k.p* farkindadir, orasini hic merak etme, yillar sonra dank eder kafalarina da cok gec olur. Eden bulur hesabi, bosver gitsin onlari.
Tavsiyem yuvanda baska huzursuzluk yoksa, siz kendi acinizdan birseyler yapmaya calisin, maddi - manevi.
Bir birinize kenetlendiginiz surece zaten kimse size birsey yapamaz.
Laf sokmayan kayinvalide var mi ki? (istisnalar kaideyi bozmaz)
O yuzden ona da cok takilma derim... Gun gelir kimin kime muhtac olacagi hic belli olmaz, keske birazda bunlari hesap etseler.
Kisaca Allah yardimcin olsun, ama icinde buyutme bu kadar.
Problemsiz cati yok, o yuzden insallah bu problemleriniz en kisa surede olumlu yonde gelisir.
mokoko o kadar konu açtın ordaki neredeyse herkes şu konuda hemfikirdi.
3.kişiler yüzünden huzurunu bozma.
eşin ailesiyle kavga etse ne olacak.
elinize ne geçecek.
kayınpeder demek öyle hadi size de bir ev mi vereyim diyecek.
aile bu atsan atılmaz satsan satılmaz.
ne diye bozsun adam ailesiyle arasını.
kaldıki eşinin ailesi size ev vermek zorunda değil.
ama senin eşin size geçindirecek işi bulmak zorunda.
zaten sık görüşmüyorsunuz.
sende he de geç dediklerine.
diğer gelinle bir olamazsın.
o onlarla oturuyor hergün yüz göz oluyor.
paylaşımları farklı.
devamlı birlikte yaşanan torun farklıdır ayda bir görülen torun farklı.
sen istemişsin uzak olmalarını.
canım gelinim diye bağırlarına basmalarını bekleme.
boşver onların evindekiler onlara senin evindekiler sana.
sorununuz ne anlamadım.
kayınvalidenizden hoşlanmadığınız için onunla ayda bir görüşüyorsunuz.
eşiniz bile sizin onu sevmediğinizi biliyor.
onlarda sizin istediğinizi yapıp uzak duruyorlar.
kendilerin yanına taşınan gelinle bir tutulmayı beklemiyorsunuz değil mi?
eğer derdiniz o gelin kadar sevilmekse bunun için çabalaması gereken kişi sizsiniz,onlar değil.
ama bence sizin derdiniz buda değil,
çünkü onlarla çok sıkıfıkı olmayı kaldıramazsınız galiba.
eşinizi de onlardan kopartmaya çalışıyorsunuz doldurarak.
üzgünüm ama yanlış yoldasınız.
Öncelikle teşekkür ederim çok iyi anlamışsınız beni ama annemin yanın da oturmuyoruz yanlış aktardım sanırım annemin babadan miras evinde oturuyoruz her iki aileye de uzak semtte.Benim de en büyük isteyim iki aileden de uzak yani muhtaç olmadan birşeyler sahibi olmak buda çok zor.En çok da huzursuz eden bu haksızlıklar oluyor,annem eşimden pek memnun değil eşime laf sokmaları mevcut biz anneme muhtaç bu tavırlar da onun ailesinin yaptıklarını hafifletiyor anlıyacağınız hep arada dere kalan ben oluyorum
Be mi büyütüyorum sizce?
Simdi durum biraz daha netlesti kafamda...
ama sen o zaman annenle konusacaksin canim... Tamam da sonucta sen onun evladisin.
Eger o daire bossa, onunla birlikte yasamiyorsaniz (her ne kadar gelin aliniyor olsa da) zor bir donem gecirdiginiz surece anne-babalar, kiz-erkek tarafi gozetmeksizin evlatlarina yardim etmeliler, tabii bu benim gorusum... Niyetim seni kirmak degil veya elestirmek...
Annen ile bu durumu konusarak cozebilirsin, en azindan siz kendinizi rahat hissedip bir kiraya cikana kadar veya belki birikip yapmaya baslayip ev alana kadar sizi idare etmesini rica edin. Esinize bu sekilde davranmasi hos degil, sen nasil kayinvalidenden birsey duymak istemezsen, esin de ayni sekilde kayinvalideden laf duymak istemez. Her ne kadar yeri geldiginde hakli olsalarda, kayinvalide lafi agir gelir...
Bu tabii benim gorusum, belki farkli cozum noktalari da bulunabilir.
Senin tek hatan kafanda buyutmen herseyi ve fazla ince dusunuyor olman. Bu kadar SIKMAMALISIN canini.
Bir onceki yorumunda da yazdigim gibi, esinle de konusman gerek, buna bir hal yol bulunmasi gerek.
En azindan huzurunuz icin, sen ne kadar huzursuz olursan aile huzuru da bir o kadar kacacaktir...
Insallah hayirlisi olur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?