• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yapılan Hareket Eşime mi, Bana mı?

Hayır, en başından beri hep bir sorun var, eşimin bütün iyi niyetini ve saygısını kullandılar yıllarca.. Bu olay belki de işlerine geldi. Dediğiniz gibi bahaneleri oldu yani 🤷🏻‍♀️
Bwn şimdi çözeceğim; Küçük enişte ve kız kardeşiniz ne iş yapıyorlar yani meslekleri ne?

Kardeşinizin sevgilisi, sizinle olan buluşmaları bir baskı olarak gördüğü için fazla konuşmuyor gibi hissettim.
Eminim çağırsaydınız eşinizin doğum gününe de gelmek istemeyecekti. Yani kardeşiniz üzülüyor ama sevgilisi size şu an dua ediyor bile olabilir.
Emrivaki ile sizinle buluşmuş zaten. Hadi sizinle kırmamak için görüştü, bilerek soğuk durdu anlaşılsın diye. En son babayla buluşturmaya kadar gitmiş iş.
Çocuk kaç kez daha aile içine girmek istemediğini belli etmeli anlam veremedim. Bazı şeyler zorlanmaz

En son ki buluşmamızda kardeşim bendeydi, otururken ‘ abla arkadaşım eniştenler müsaitse kahve içelim diye soruyor’ demişti. Bende çocuktan davet geldiğine göre farklı bir karşılama veya daha olumlu bir görüşme olur diye düşündüm.
Gittik buluşmaya ve yine çocuğun tavırları aynıydı. Diyaloglar aynı. Surat ifadesi aynı.. hiçbir değişiklik yok yani.

Eve geldiğimizde kardeşime ‘hem davet edip hem de bizimle muhatap olmuyor, bu çocuğu anlayamadım ben ablacım’ dedim.

Sonra kardeşim ‘aslında o çağırmadı planı ben yaptım, o sadece benimle buluşmak istedi ama ben sizde olduğum için öyle söyledim’ dedi.

Kardeşim arayı yapmaya çalışıyor, çocuk bizi sevmese de olur biz onu sevelim yeter kafasında heralde..

Bwn şimdi çözeceğim; Küçük enişte ve kız kardeşiniz ne iş yapıyorlar yani meslekleri ne?
Çocuk ne iş yapıyo belli değil. İlk önce mimar dedi, sonra mühendis dedi. Şimdi belediyede çalışan amcasıyla ortak dekoratörlük yapıyor.
Kardeşim de sözleşmeli öğretmen.

İşte olayları hep tek taraflı dinleyerek, sebep aramadan gemileri yakmak daha kolay geliyor. Annem de beni aradığında ‘bu sefer şaşırtıcak heralde arayı bulmak için arıyor’ düşüncesiyle telefonu açtım ama hiç öyle olmadı.
‘O çucuk size ne yaptı da istemiyosunuz, kardeşin oraya nasıl tek çağırırsın, bu saatten sonra çağırsanız da ben asla göndermem’ diye hesap sordu. Üstüne olayların dışına çıkıp benim evliliğime yorum yapmaya, eşime hakaretler etmeye başladı. Duruma tahammül edemediğim için ‘şuan kardeşimin yanında beni arayıp bunları söylemen orta yolu bulmak olmuyor’ diyip telefonu kapattım.
Olayın herhangi bi çözümü de kalmadı doğal olarak..
Aileniz tuhaf, kardeşiniz nişanlı olsa nişanlısını çağırmasanız anlarım ya da evlidir yine anlarım ama daha sevgilisinin babasıyla tanışmaya tenezzül etmemiş birini çağırmadınız diye niye ağzınızdan girip burnunuzdan çıkıyorlar, kusura bakmayın ama komedi resmen.

Hem çocuk da size bayılmıyorken üstelik :)))

Amaaan boş verin, herkes yerinde mutlu olsun deyin iletişimi minimuma indirin, bayramda aramak isterseniz iyi bayramlar demek için ararsınız aramak istemezseniz de ayıbı yok bunun.

Kısa kısa özet şeklinde konuyu anlatmaya çalışacağım…
Kardeşim sosyal medya yoluyla bi çocukla tanıştı, 8-9 aydır beraberler.
Eşim ve ben çocukla tanışmak için tam 4 kere kardeşimin de isteği üzerine buluşma ayarladık, buluştuğumuzda çocuk hiçbir şekilde diyalog kurmadı, göz teması kurmadı, açılan konulara eşlik edip iki kelime söylemedi..
Kardeşim bu durumun ‘ablam ve eniştem olduğunuz için çekiniyor sizden’ olarak yorumladı.
Fakat ben öyle düşünmüyorum. Yani sevmemiş olabilir, yıldızı barışmamış olabilir vs vs…Saygı duyarım, ilişkisine karışmam.

Olaya gelirsek;
Eşimin doğum gününde, asıl doğum günü tarihinden bir hafta öncesi sevdiklerimizle beraber küçük bir kutlama yapmayı planladım. Bu planlamaya kardeşimi de davet ettim ve bu davete de yalnız gelmesini, erkek arkadaşıyla samimiyet kuramadığımız için de onu davet etmediğimi kibar bir dille söyledim. Kardeşim önce tamam dedi, bir sonraki gün erkek arkadaşını davet etmediğimiz için gelmek istemediğini söyledi.
Ben yine saygı duyup ‘doğum gününde kutlarsın o zaman’ dedim.

Olayı anneme nasıl anlattı bilmiyorum. Annem beni arayıp kıyametleri kopardı.
‘O çocuğu neden çağırmıyosun, size ne yaptı, kardeşin tek gelemez, sen şöylesin böylesin’ gibi şeyler söyleyip daha sonra konu dışına çıktı ve artık benim evliliğime ve eşime hakarete kadar getirdi konuyu.

Olayın üzerinden 1 haftadan fazla süre geçti. Eşimin doğum gününde ne babam, ne annem, ne de kardeşim eşimi doğum günü için aramadılar. Daha öncesinde de aramamışlardı..

Şimdi size asıl sormak istediğim şu, kardeşimin hiçbir şekilde adı koyulmayan ilişkisinde, samimiyet göstermeyen ve bizimle muhatap olmayan erkek arkadaşını doğum gününe çağırmamam mı büyük sorun?
Yoksa ailemin, elin oğlu yüzünden eşime ve bana aldığı tavır mı sorun?
Alt tarafı erkek arkadaş , nişanlı değil birşey değil aileniz aşırı saçmalamış.
AMa sizin de gelmesin diye özellikle belirtmenize gerek yoktu. Net bir dışlam ayapmış göze batmışsınız. Artık olur da evlenirlerse iyice olay olacak herşeyiniz. Zor şeyler.

Çocuk ne iş yapıyo belli değil. İlk önce mimar dedi, sonra mühendis dedi. Şimdi belediyede çalışan amcasıyla ortak dekoratörlük yapıyor.
Kardeşim de sözleşmeli öğretmen.
Mimar damat ilgilerini çekmiş demek ki? Kız kardeşiniz de Öğretmen sonuçta.. Sizin meslekleriniz, kazançlarınız ne durumda?

Büyük ihtimal kariyer ve kazanç durumları yüzünden çocuk ve kardeşiniz aileniz için ön planda.

Maalesef ki bazı ailelerin önceliği, önemsediği durumlar farklı oluyor.

En son ki buluşmamızda kardeşim bendeydi, otururken ‘ abla arkadaşım eniştenler müsaitse kahve içelim diye soruyor’ demişti. Bende çocuktan davet geldiğine göre farklı bir karşılama veya daha olumlu bir görüşme olur diye düşündüm.
Gittik buluşmaya ve yine çocuğun tavırları aynıydı. Diyaloglar aynı. Surat ifadesi aynı.. hiçbir değişiklik yok yani.

Eve geldiğimizde kardeşime ‘hem davet edip hem de bizimle muhatap olmuyor, bu çocuğu anlayamadım ben ablacım’ dedim.

Sonra kardeşim ‘aslında o çağırmadı planı ben yaptım, o sadece benimle buluşmak istedi ama ben sizde olduğum için öyle söyledim’ dedi.

Kardeşim arayı yapmaya çalışıyor, çocuk bizi sevmese de olur biz onu sevelim yeter kafasında heralde..
İlk paragrafı okuyunca içimden kardeşiniz ayarlamış ama sevgilisi istemiş gibi gösteriyor olabilir mi diye düşündüm ki devamını okuyunca öyle de olmuş.

Henüz 6-7 aylık bir ilişki. Kardeşinizin yaptığı ise hem size hem sevgilisine fazlasıyla baskı. Böyle devam ederse kalbi kırılacak gibi. Sevgilisinin tarafını da bilmiyoruz. Kim bilir ona neler söyledi? Belki de adam hayır dese bile ısrara maruz kaldı, zorla geldi. Sizin hakkınızda neler dediği ile ilgili de şüphelerim oluştu mesela bu anlattıklarından sonra. Örneğin sizde kaldığı için yalnız görüşmesine izin vermediğiniz gibi şeyler söylemiş olabilir mi?

Bu tarz şeyler böyle aceleye, zorlamaya gelmez. İnsan isteyeceği varsa da baskı yüzünden uzaklaşır bazı şeylerden. Umarım kardeşiniz izlediği yolun yanlış olduğunu anlar bir an evvel.

Alt tarafı erkek arkadaş , nişanlı değil birşey değil aileniz aşırı saçmalamış.
AMa sizin de gelmesin diye özellikle belirtmenize gerek yoktu. Net bir dışlam ayapmış göze batmışsınız. Artık olur da evlenirlerse iyice olay olacak herşeyiniz. Zor şeyler.
Evleneceklerini hiç zannetmiyorum.
Daha tek bir kavgaları dahi olmamış, en ufak tartışmaları dahi yokmuş. Çocuk tamamen kapalı kutu.
İnsan ufak da olsa ters gelen birşeye tepki verir, kızar, trip atar ne biliyim.. 8 aydır hiçbir olumsuzluk yaşamamasını da ben çok normal karşılamıyorum.
Çocuğun nerede ne zaman patlak vereceği, o anda sınırının ne olduğu meçhul.
Ben eşimi evlenmeden önce çok denedim mesela. Olaylar karşısındaki tavrını, sakinliğini gözlemledim sürekli. Bilmiyorum değişik ya 😒

Sizin hakkınızda neler dediği ile ilgili de şüphelerim oluştu mesela bu anlattıklarından sonra. Örneğin sizde kaldığı için yalnız görüşmesine izin vermediğiniz gibi şeyler söylemiş olabilir mi?
Bunu hiç düşünmemiştim bende mesela ama olası ihtimal tabiki. Çünkü bana öncesinde programının olduğunu söylemedi. Genelde bugün buluşcam şunu yapcam bunu yapcam derdi.

Herşeyi geçtim, çocuğun gözünde biz pasif kaldık. Meraklısı değiliz, hatır için gidiyoruz sonuçta oraya. Bir de muhabbet açmaya çalışıyoruz, konuşmaya çalışıyoruz falan. Ne komik durumlara düşmüşüz…

Evleneceklerini hiç zannetmiyorum.
Daha tek bir kavgaları dahi olmamış, en ufak tartışmaları dahi yokmuş. Çocuk tamamen kapalı kutu.
İnsan ufak da olsa ters gelen birşeye tepki verir, kızar, trip atar ne biliyim.. 8 aydır hiçbir olumsuzluk yaşamamasını da ben çok normal karşılamıyorum.
Çocuğun nerede ne zaman patlak vereceği, o anda sınırının ne olduğu meçhul.
Ben eşimi evlenmeden önce çok denedim mesela. Olaylar karşısındaki tavrını, sakinliğini gözlemledim sürekli. Bilmiyorum değişik ya 😒
Kavga etmemeyi iyiye yorar kardeşiniz. Ya şöyle benim kardeşim de böyle biriyle tanışıp sevgili oldu ilk sizin gibi tanıştım. Sonraki kardeşimin söylemleri ile de beraber tabi onaylamadım. Bunu dedim ve beni her konuda dinleyen hatta fikir almak için arayan kardeşim bu konuda zerre dinlemedi. Herşeyi alttan aldığı saçma bir ilişkideydi nişanlandı hatta. Sonra bu adam kardeşimi aldattı o ara sağolsun da bu şekilde bizimki ayrıldı kurtuldu. Yoksa muhtemelen evlendikten hemen sonra boşanacaktı. Ha aldatmasa ayrılır mıydı , ayrılmazdı. Halbuki aldatmaya gelene kadar birsürü falsosu vardı adamın. Enteresan yani, siz yine alttan alın boşverin değme bu saçma sebepten aile ile gerilmeye. Aileniz zaten saçmalamış o ayrı. Kardeşiniz de gitmiş adama demiş muhtemelen seni davet etmediler diye konuşup fikir değiştirdi ben de gekmiyorum dedi.
Okları üzerinize çekmeyin boşverin. Bazen hata yapmak insanlar illa yapıyor

Mimar damat ilgilerini çekmiş demek ki? Kız kardeşiniz de Öğretmen sonuçta.. Sizin meslekleriniz, kazançlarınız ne durumda?

Büyük ihtimal kariyer ve kazanç durumları yüzünden çocuk ve kardeşiniz aileniz için ön planda.

Maalesef ki bazı ailelerin önceliği, önemsediği durumlar farklı oluyor.
Mimar olmadığına yemin edebilirim 😊 havuz tavan yapıyorlarmış sadece çünkü..
Eşimin mesleği gayet iyi, kazancımıza da çok şükür.
Annemle babam çocuğun mezhep farklılığını duyduklarında asla olmaz dediler, daha sonra o çocuk olmazsa başkası da zor olur düşüncesiyle o farklılığı da görmezden gelmek zorunda kaldılar sanırım..
Bi şekilde olurunu buluyo yani..

bana çocuk rahatsız edici geldi. iyi bir mesleği var gibi gösterdiği için aileniz bayılmış muhtemelen. bir de siz evlisiniz ve eşinizin doğumgününe kardeşinizin sevgilisini çağırmak zorunda değilsiniz bence doğrusu da bu. ayrıca kardeşiniz sanırım sorunlu biri o yüzden anneniz biriyle birlikte olunca üstüne düşmüş

Kavga etmemeyi iyiye yorar kardeşiniz. Ya şöyle benim kardeşim de böyle biriyle tanışıp sevgili oldu ilk sizin gibi tanıştım. Sonraki kardeşimin söylemleri ile de beraber tabi onaylamadım. Bunu dedim ve beni her konuda dinleyen hatta fikir almak için arayan kardeşim bu konuda zerre dinlemedi. Herşeyi alttan aldığı saçma bir ilişkideydi nişanlandı hatta. Sonra bu adam kardeşimi aldattı o ara sağolsun da bu şekilde bizimki ayrıldı kurtuldu. Yoksa muhtemelen evlendikten hemen sonra boşanacaktı. Ha aldatmasa ayrılır mıydı , ayrılmazdı. Halbuki aldatmaya gelene kadar birsürü falsosu vardı adamın. Enteresan yani, siz yine alttan alın boşverin değme bu saçma sebepten aile ile gerilmeye. Aileniz zaten saçmalamış o ayrı. Kardeşiniz de gitmiş adama demiş muhtemelen seni davet etmediler diye konuşup fikir değiştirdi ben de gekmiyorum dedi.
Okları üzerinize çekmeyin boşverin. Bazen hata yapmak insanlar illa yapıyor
Bundan önceki ilişkisinde oldu aynı olay. Tanıştırdığı çocuğun bakışları o kadar tuhaftı ki, çok kuşkulandım. İçim almadı yani çocuğu.
Ailem çocuğu yemeğe davet etti aileme de kızdım, çok erken adım atıyosunuz yapmayın dedm, kıskanç oldum.
Çocuk yemeğe geldi, olayın üstünden birkaç gün geçti. Kardeşim telefonundan bana video izletirken çocuktan mesaj geldi.
Mesajda ‘annenin kalçaları çok güzel o da güzel s..ilir’ yazıyor. Neye uğradığımı şaşırdım. Kardeşime tepki vermemeye çalışıyorum. Kimseye anlatamıyorum paylaşamıyorum kafayı yemek üzereydim o zamanlar.
4 yıl görüştü o çocukla da. En son ayrılmak istediğinde çocuk buna bıçak çekmiş ‘beni aldattığın için ayrılıyosun, başkalarıyla yatıp kalkıyosun’ demiş. Aylarca karakollardan çıkamadık. Mahkeme kararıyla anca uzak tutabildik.

bana çocuk rahatsız edici geldi. iyi bir mesleği var gibi gösterdiği için aileniz bayılmış muhtemelen. bir de siz evlisiniz ve eşinizin doğumgününe kardeşinizin sevgilisini çağırmak zorunda değilsiniz bence doğrusu da bu. ayrıca kardeşiniz sanırım sorunlu biri o yüzden anneniz biriyle birlikte olunca üstüne düşmüş
Yani bunu yazarken utanıyorum ama annem bana ‘bu çocuk çıktı kardeşinin karşısına dualarım kabul oldu bi an önce evlensin gitsin’ demişti.

Yani bunu yazarken utanıyorum ama annem bana ‘bu çocuk çıktı kardeşinin karşısına dualarım kabul oldu bi an önce evlensin gitsin’ demişti.
Benim anlayamadığım şey şu, ailenizin kız kardeşinizi apar topar evlendirme merakı nedir bu kadar? Hani sorunlu bir kızsa bile evlenince dertler bitmiyor ki bu sefer baba evine 2 kişi dönecek neticede

Benim anlayamadığım şey şu, ailenizin kız kardeşinizi apar topar evlendirme merakı nedir bu kadar? Hani sorunlu bir kızsa bile evlenince dertler bitmiyor ki bu sefer baba evine 2 kişi dönecek neticede
Geçmiş ilişkisinde yaptığı hata yüzünden, başka bir sebebi yok.

Geçmiş ilişkisinde yaptığı hata yüzünden, başka bir sebebi yok.
E geçmiş ilişkisinde yaptığı hatayı evliliğinde yapmayacağının garantisi var mıymış? Ay çok ilginç ya, ben size sabırlar diliyorum.
Konunun en başından beri söylediğim gibi de bana göre haklı olan sizsiniz, geri adım atmayın

Back
X