• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yapılan Hareket Eşime mi, Bana mı?

Haklısın. Her şeyin en saçma şeyi de bana göre eniştemin doğum gününe ailecek gitmek en başından 😄 Bir de bunu önce aileler arasında sonra muhtemelen bir tur daha kutlanacak olması
Aile arasında bi kutlama olmadı, yakınlarımızla oldu kuzenlerimiz ve arkadaşlarımızla birlikte yani 😙 saçma olan bi durum yok haliyle..

Ya o ayrı. Çocuk gerçekten çok çekingen biri olabilir ya da kardeşi mal seviyordur belki bilemem. Ama aile olmak birbirinin mallarını idare etme sanatıdır bir yerde.
Senin sevgilin şöyle böyle, kocamın doğum gününe getirme demek kız kardeş açısından kırıcı. Konu sevgiliden bağımsız.
Kırıcı olan şey bizim 4 kere insan yerine koyulmamamız asıl 😄 kardeşim için yeteri kadar ortamı idare etmeye ve buluşma tekliflerini reddetmemeye çalıştık.
Doğum günü organizasyonunda da, en mutlu günümüzü yine birilerini idare ederek geçiremezdim kimse kusura bakmasın.

Aklında sevgilisini getirmek yoksa neden o gelmezse bende gelmem desin ki 😄

Nereden bilebilirim? Belki dedim farkındaysanız.
Peki siz kardeşiniz böyle söylediğinde neden "aa olmaz öyle şey, sevgilini de getir o zaman" demediniz? Ben olsam kardeşimi kırmak yerine suratsız sevgilisini çekerdim.
Kızı umursamamışsınız işte. O da sizin çok özel çok mutlu çok bilmem ne gününüzü umursamamış.

Nereden bilebilirim? Belki dedim farkındaysanız.
Peki siz kardeşiniz böyle söylediğinde neden "aa olmaz öyle şey, sevgilini de getir o zaman" demediniz? Ben olsam kardeşimi kırmak yerine suratsız sevgilisini çekerdim.
Kızı umursamamışsınız işte. O da sizin çok özel çok mutlu çok bilmem ne gününüzü umursamamış.
İşte ben de siz değilim, suratsız sevgilisini neden çekeyim ? 😂 değişik bi düşünce yapınız var gerçekten.
Teşekkürler konuya zaman ayırdığınız için. Sevgiler…

Yo 40 yıl da değil, en azından bi aile tanışması olsaydı yine davet etmeyi düşünürdüm kardeşim için.
Ama gelin görün ki, babam çocukla tanışmak için haber göndermiş kardeşimle, çocuk şuan tanışmak istemiyorum zamanı değil demiş 🤷🏻‍♀️ o kadar samimiyetsiz ve asosyal..
Bu yorumdan sonra çocuğun sizle de görüşmeye istemsiz geldiğini, o yüzden öyle gıcık davrandığını çıkardım. Doğum gününe çağırsanız daha işkillenirdi. Kız kardeşiniz zorla evlenmeye çalışıyor sanki de çocuk bırakır onu. Anneniz de herhalde çocuğu kaçırmamak için aileyle kaynaşsın istemiş, olmayınca da hıncını sizlerden çıkmış.

Bu yorumdan sonra çocuğun sizle de görüşmeye istemsiz geldiğini, o yüzden öyle gıcık davrandığını çıkardım. Doğum gününe çağırsanız daha işkillenirdi. Kız kardeşiniz zorla evlenmeye çalışıyor sanki de çocuk bırakır onu. Anneniz de herhalde çocuğu kaçırmamak için aileyle kaynaşsın istemiş, olmayınca da hıncını sizlerden çıkmış.
Yani bizle de istemsiz görüştüğünü anladım bende o olayı duyduktan sonra, zaten niye yaranmaya çalışır gibi çocuğu bir de özel günümüze dahil edeyim ki ? Ortada herşey değil mi..

sen durumu büyütmemek için ne kadar çaba göstermişsin, ama belli ki içinde yine de kırılmışlık kalmış. bu da çok normal.
özellikle doğum gibi özel bir günde “yanımda olmanı istiyorum ama şu kişi olmayacaksa gelme” gibi cümleler gerçekten insanı ikilemde bırakır.
eşinin yaklaşımı biraz empati eksikliği gibi olmuş ama kardeşinin seni ayrıca arayıp davet etmesi çok kıymetli. bu demek ki seni önemsiyorlar, senin hislerini fark etmişler.
belki o günler geçti ama içindeki duyguyu yok sayma, haklısın. önemli olan bundan sonrasında iletişimi kırmadan, kendini de ezdirmeden ilerlemek.
sen elinden geleni yapmışsın, bu bile seni çok güçlü gösteriyor.
Siz yorumlarınızı yapay zekaya mi yazdiriyorsunuz?

Kısa kısa özet şeklinde konuyu anlatmaya çalışacağım…
Kardeşim sosyal medya yoluyla bi çocukla tanıştı, 8-9 aydır beraberler.
Eşim ve ben çocukla tanışmak için tam 4 kere kardeşimin de isteği üzerine buluşma ayarladık, buluştuğumuzda çocuk hiçbir şekilde diyalog kurmadı, göz teması kurmadı, açılan konulara eşlik edip iki kelime söylemedi..
Kardeşim bu durumun ‘ablam ve eniştem olduğunuz için çekiniyor sizden’ olarak yorumladı.
Fakat ben öyle düşünmüyorum. Yani sevmemiş olabilir, yıldızı barışmamış olabilir vs vs…Saygı duyarım, ilişkisine karışmam.

Olaya gelirsek;
Eşimin doğum gününde, asıl doğum günü tarihinden bir hafta öncesi sevdiklerimizle beraber küçük bir kutlama yapmayı planladım. Bu planlamaya kardeşimi de davet ettim ve bu davete de yalnız gelmesini, erkek arkadaşıyla samimiyet kuramadığımız için de onu davet etmediğimi kibar bir dille söyledim. Kardeşim önce tamam dedi, bir sonraki gün erkek arkadaşını davet etmediğimiz için gelmek istemediğini söyledi.
Ben yine saygı duyup ‘doğum gününde kutlarsın o zaman’ dedim.

Olayı anneme nasıl anlattı bilmiyorum. Annem beni arayıp kıyametleri kopardı.
‘O çocuğu neden çağırmıyosun, size ne yaptı, kardeşin tek gelemez, sen şöylesin böylesin’ gibi şeyler söyleyip daha sonra konu dışına çıktı ve artık benim evliliğime ve eşime hakarete kadar getirdi konuyu.

Olayın üzerinden 1 haftadan fazla süre geçti. Eşimin doğum gününde ne babam, ne annem, ne de kardeşim eşimi doğum günü için aramadılar. Daha öncesinde de aramamışlardı..

Şimdi size asıl sormak istediğim şu, kardeşimin hiçbir şekilde adı koyulmayan ilişkisinde, samimiyet göstermeyen ve bizimle muhatap olmayan erkek arkadaşını doğum gününe çağırmamam mı büyük sorun?
Yoksa ailemin, elin oğlu yüzünden eşime ve bana aldığı tavır mı sorun?
Sevgili daha bi sıfatı yok ne münasebet. Bi de diyalog kurmuyo etmiyo. Gelip ne yapacak orda. Aileniz bi değişik. İlla evlat ayrımı yapıyo her aile ya. Bende de var.

Malesef bunu çok sonra öğrendim. Belki de çocuk bizimle de tanışmak görüşmek istemedi ama kardeşim bir an önce aile içine sokmaya çalıştığı için böyle bir yol denedi..
Delikanlının kendisini geri planda tutmak istediği belli zaten.

Herkesin mizacı farklıdır o da soğuk biridir aileyle iç içe olmak istemiyordur buna da saygı duyulur, ki bence daha sevgiliyken ille de ailemle kaynaş tanış gibi şeyler gereksiz, ailenin organizasyonlarına kardeş sevgilisinin çağrılmasını beklemek de gereksiz, ailenizin buna tavır yapması da tuhaf.
Konu benim için bir acayip anlayacağınız :))

valla bana kızıyorlar ama herkes her şeye çok karışmış. konu sahibinin eşi niye baldızı arıyor ne alaka yani. karşılıklı 2 tarafı da abartılı buluyorum ben.
Herkesin görüşü başkadır tabii ama baldız eniştesine abi diyor, bu detaydan yola çıkarsam enişteyle baldızın arasındaki ilişki abi-kardeş düzeyinde, ki benim de kızkardeşim var, kardeşim eniştesini tanıdığında henüz 14 yaşındaydı, haliyle enişteyle baldızın bir mazisi ve samimiyeti oluşuyor zamanla, bu mazi ve samimiyete dayanarak birbirleriyle telefon görüşmeleri de yapıyorlar, bana garip gelmiyor eniştenin baldızla konuşması, mesele bence birbirleriyle görüşmeleri değil doğum günü organizasyonunda zaten olmaması gereken biri için herkesin birbirine kırılması.

Herkesin görüşü başkadır tabii ama baldız eniştesine abi diyor, bu detaydan yola çıkarsam enişteyle baldızın arasındaki ilişki abi-kardeş düzeyinde, ki benim de kızkardeşim var, kardeşim eniştesini tanıdığında henüz 14 yaşındaydı, haliyle enişteyle baldızın bir mazisi ve samimiyeti oluşuyor zamanla, bu mazi ve samimiyete dayanarak birbirleriyle telefon görüşmeleri de yapıyorlar, bana garip gelmiyor eniştenin baldızla konuşması, mesele bence birbirleriyle görüşmeleri değil doğum günü organizasyonunda zaten olmaması gereken biri için herkesin birbirine kırılması.
Dediğiniz gibi aralarında abi kardeş ilişkisi var. Eşim hiçbir zaman eniştelik yapmadı, öz abi ne yapabilirse maddi manevi onu yaptı. Ailemin yapmıcağı şeyleri dahi yaptı. Bunları da ‘yaptık’ demek için değil içinden geldiği için yaptı en önemlisi.
Kardeşim bundan önce ki ilişkisinde çok sorun yaşadı, travmalarını da hala aşmış değil.
Önceki ilişkisinde eşim ‘bu çocuktan olmaz kardeşim ama yine sen bilirsin’ demişti. Olmadı da çocuk tam bir ruh hastası psikopat çıktı..

Bu ilişkisine başlarken de gelip eşime ‘abicim bi tanışmanı istiyorum eğer sen beğenmezsen, sevmezsen ben ciddi düşünmeyeceğim. Senin insanları çok iyi analiz ettiğini düşünüyorum’ dedi. 😊

Bu yüzden eşimin kardeşimi arayıp telefonla görüşmesi çok da normal bence ?

Dediğiniz gibi aralarında abi kardeş ilişkisi var. Eşim hiçbir zaman eniştelik yapmadı, öz abi ne yapabilirse maddi manevi onu yaptı. Ailemin yapmıcağı şeyleri dahi yaptı. Bunları da ‘yaptık’ demek için değil içinden geldiği için yaptı en önemlisi.
Kardeşim bundan önce ki ilişkisinde çok sorun yaşadı, travmalarını da hala aşmış değil.
Önceki ilişkisinde eşim ‘bu çocuktan olmaz kardeşim ama yine sen bilirsin’ demişti. Olmadı da çocuk tam bir ruh hastası psikopat çıktı..

Bu ilişkisine başlarken de gelip eşime ‘abicim bi tanışmanı istiyorum eğer sen beğenmezsen, sevmezsen ben ciddi düşünmeyeceğim. Senin insanları çok iyi analiz ettiğini düşünüyorum’ dedi. 😊

Bu yüzden eşimin kardeşimi arayıp telefonla görüşmesi çok da normal bence ?
Aynen, kızkardeşimle eşimin abi kardeş ilişkisine bakınca bana da normal geliyor, hatta kardeşiniz sevgilim gelmezse ben de gelmem deyince eşinizin telefonda kendini kutlamak için mecbur hissetme gibi sözlerini de garipsemedim çünkü enişteyle baldızın arasındaki samimiyete dayalı ilişkiyle, sevgiliyle eniştenin henüz kurulmamış ilişkisi bir değil, muhtemelen kardeşiniz yine kendini kaptırdı ve ne söylense ne yapılsa ters anlama moduna girdi.

Aynen, kızkardeşimle eşimin abi kardeş ilişkisine bakınca bana da normal geliyor, hatta kardeşiniz sevgilim gelmezse ben de gelmem deyince eşinizin telefonda kendini kutlamak için mecbur hissetme gibi sözlerini de garipsemedim çünkü enişteyle baldızın arasındaki samimiyete dayalı ilişkiyle, sevgiliyle eniştenin henüz kurulmamış ilişkisi bir değil, muhtemelen kardeşiniz yine kendini kaptırdı ve ne söylense ne yapılsa ters anlama moduna girdi.
Nihayet anlaşıldım 😊💕

Nihayet anlaşıldım 😊💕
Ben yine konunun aile kısmına geri döneceğim :)))

Velev ki kardeşinizin sevgilisini çağırmadınız, eniştesi baldıza şimdi yanımda olmayacaksan kendini kutlamak için mecbur hissetme dedi gibi sebeplerle kardeşiniz size kırıldı, ailenize de enişteyle ablam bana böyle söylediler böyle davrandılar diye aktardı, aile dediğimiz yapı olayı tek taraflı dinleyip dinlediği tarafa göre hüküm verip tavır alamaz, sizi arayıp bir de sizden dinlemeliler, bunu yapmadılar sanırım, o yüzden ben ne size ne kardeşinize bir şey diyemem, aileniz dengeyi sağlamıyor ki🤷‍♀️

Kaldı ki aileniz için ne eşiniz ne kardeşinizin sevgilisi mesele olmamalı bu konu özünde, 2 kardeş arasındaki anlaşmazlıkları veya yanlış anlaşılmaları tarafsız dinleyip anlaşma sağlamaya çalışmaları gerekir.

Bu olaylar böyle böyle büyüyüp kardeşler arasında çözülemez ve kurtarılamaz sorunlar haline dönüyor sonra ve ateşe körükle giden de aileler oluyor.

İşte ben de siz değilim, suratsız sevgilisini neden çekeyim ? 😂 değişik bi düşünce yapınız var gerçekten.
Teşekkürler konuya zaman ayırdığınız için. Sevgiler…

Değişik düşünce mi shjkl
Kaç kişi aynı şeyi söyledi, ısrarla anlamak istemiyorsunuz.
E çekmeyin istemiyorsanız. Zorla değil zaten.
Kardeşiniz de benim gibi değil de siz gibiymiş işte, ne mutlu size. Ablamın kocasının doğum gününde neden 3 saatimi çarçur edeyim, elin oğlunun tribini niye çekeyim demiş, bu kadar basit. Birbirinize çok benzediğiniz için anlaşamıyorsunuz büyük ihtimalle. Ne diyeyim, umarım düzeltirsiniz aranızı.
İyi akşamlar.

Kardeşinizin sevgilisi, sizinle olan buluşmaları bir baskı olarak gördüğü için fazla konuşmuyor gibi hissettim.
Eminim çağırsaydınız eşinizin doğum gününe de gelmek istemeyecekti. Yani kardeşiniz üzülüyor ama sevgilisi size şu an dua ediyor bile olabilir.
Emrivaki ile sizinle buluşmuş zaten. Hadi sizinle kırmamak için görüştü, bilerek soğuk durdu anlaşılsın diye. En son babayla buluşturmaya kadar gitmiş iş.
Çocuk kaç kez daha aile içine girmek istemediğini belli etmeli anlam veremedim. Bazı şeyler zorlanmaz.

Ben yine konunun aile kısmına geri döneceğim :)))

Velev ki kardeşinizin sevgilisini çağırmadınız, eniştesi baldıza şimdi yanımda olmayacaksan kendini kutlamak için mecbur hissetme dedi gibi sebeplerle kardeşiniz size kırıldı, ailenize de enişteyle ablam bana böyle söylediler böyle davrandılar diye aktardı, aile dediğimiz yapı olayı tek taraflı dinleyip dinlediği tarafa göre hüküm verip tavır alamaz, sizi arayıp bir de sizden dinlemeliler, bunu yapmadılar sanırım, o yüzden ben ne size ne kardeşinize bir şey diyemem, aileniz dengeyi sağlamıyor ki🤷‍♀️

Kaldı ki aileniz için ne eşiniz ne kardeşinizin sevgilisi mesele olmamalı bu konu özünde, 2 kardeş arasındaki anlaşmazlıkları veya yanlış anlaşılmaları tarafsız dinleyip anlaşma sağlamaya çalışmaları gerekir.

Bu olaylar böyle böyle büyüyüp kardeşler arasında çözülemez ve kurtarılamaz sorunlar haline dönüyor sonra ve ateşe körükle giden de aileler oluyor.
İşte olayları hep tek taraflı dinleyerek, sebep aramadan gemileri yakmak daha kolay geliyor. Annem de beni aradığında ‘bu sefer şaşırtıcak heralde arayı bulmak için arıyor’ düşüncesiyle telefonu açtım ama hiç öyle olmadı.
‘O çucuk size ne yaptı da istemiyosunuz, kardeşin oraya nasıl tek çağırırsın, bu saatten sonra çağırsanız da ben asla göndermem’ diye hesap sordu. Üstüne olayların dışına çıkıp benim evliliğime yorum yapmaya, eşime hakaretler etmeye başladı. Duruma tahammül edemediğim için ‘şuan kardeşimin yanında beni arayıp bunları söylemen orta yolu bulmak olmuyor’ diyip telefonu kapattım.
Olayın herhangi bi çözümü de kalmadı doğal olarak..

Back
X