Yapılan Hareket Eşime mi, Bana mı?

Konu sahibi kardeşiniz ve ailesi bu telefon konuşmasından sonra mı mesafe aldılar ? Eğer öyleyse bence eşiniz kendisini yanlış ifade ettiği için karşı taraf kırılmış.Neden annenizin ve babanızın tepkisini çektiğini daha iyi anladım mesela. ''Sonra da kutlamanı istemiyorum'' sert geliyor kulağa çünkü.
Hayır tabiki, ben kardeşimle konuştuktan sonra geçti bu konuşma. Üstelik ben buraya size kısaca anlatabilmek için diyalogları kısa kısa yazıyorum. Bu kadar kısa ve sert bi konuşma yapmadı eşim.

Kardeşim eşime karşı oldukça gereksiz bi tavırla konuştu tam aksine.. Hani sanki ‘ben senin doğum gününü kutlamak istemiyorum, mecburiyetten sonra kutlayacağım’ der gibi bir konuşma yaptı. Eşim de kendini mecbur hissetme kutlamak istemiyorsan sonrada yapmak zorunda değilsin dedi özetle.

Konuşma geçtikten sonra kardeşim anneme ‘abim beni arayıp doğum günüme gelme dedi’ olarak anlatmış. Çok başka yerlere gitti o yüzden olaylar.

Khomyuk şöyle bir şey de var, çocuk zaten aile ortamına girmeye meraklı değil. Çocuğa babası gelsin tanışalım demiş, çocuk da hayır şimdi olmaz demiş. Kısacası ailelerle görüşme olmaksızın, normal bir sevgililik dönemi geçirmek istiyor zannımca. 4 kere görüşme olmuş konu sahibi ve eşiyle, hepsinde de çocuk soğuk durmuş. İstemediğini bariz belli etmiş.
Şimdi doğum gününe gelse de muhtemelen bir köşeye çekilip surat asacaktı. Kardeşi bir şekilde zorluyor sanırım gelsin diye de böyle de olmaz.
İşte yorum yağmuruna tuttuğu için, yazdıklarımı da göremediği için sanırım konulara fazla hakim değil. O sadece kardeşimin sevgilisini doğum gününe hatır için, mecburiyetten idare etmem gerektiğine odaklı 🤷🏻‍♀️

İşte yorum yağmuruna tuttuğu için, yazdıklarımı da göremediği için sanırım konulara fazla hakim değil. O sadece kardeşimin sevgilisini doğum gününe hatır için, mecburiyetten idare etmem gerektiğine odaklı 🤷🏻‍♀️
Çocuk resmen sevgilisi için zorla tahammül ediyor bu tür şeylere. Ama öyle ama böyle durum bu bence. İstemeyen biri gelince herkesin tadını kaçırır. Millet partide eğlenirken biri sürekli negatif basacak. Kız kardeşinizi hadi gidelim diye darlayacak belki. Şunlar yaşanacağına hiç gelmemesi daha iyi sanki.

Ya burda bas bas kızlara daha olaylar ciddileşmeden sevgili ailesiyle yüz göz olmayın diye yazanlara noldu ya
Kayıptalar sanırım 🤷🏻‍♀️

Valla 4 sefer görüşüp karşımda mal gibi oturan birini neden çağırayım d.günüme gelsin suratsız suratsız otursun diyemi niye çağırılmadığını bi düşünsün bence
Ya çocuğun organizasyondan haberi dahi yoktu ki 😂 Kardeşim kendi kendine olay çıkardı.
Kardeşim gelmek isteseydi eğer, abimin doğum gününü kutlamaya gideceğim diyip çıkar gelirdi, çocukta neden beni çağırmadılar diye dert etmeyecekti tabiki bu durum karşısında.. 😂

Çocuk resmen sevgilisi için zorla tahammül ediyor bu tür şeylere. Ama öyle ama böyle durum bu bence. İstemeyen biri gelince herkesin tadını kaçırır. Millet partide eğlenirken biri sürekli negatif basacak. Kız kardeşinizi hadi gidelim diye darlayacak belki. Şunlar yaşanacağına hiç gelmemesi daha iyi sanki.
Tabiki herşeyi göz önünde bulundurarak verilmiş bi karar bu.
Organizasyon alkollü bir mekanda oldu, sarhoşken kimin ne konuşacağı ne yapacağı belli olunmuyor… ben onu bile göz önünde bulundurdum mesela davetlileri çağırırken 🙂

Çocuktan hoşlansaydım yine davet etmeyebilirdim.
Çok samimi olduğumuz arkadaşlarımızı bile davet etmedim, çünkü organizasyon sıradan bi organizasyon değildi, kimin nasıl davranacağını, nasıl rahat olacağımızı ve eğleneceğimizi göz önünde bulundurdum.
Kalabalık olsun diye yapılan bi plan olsaydı her hoşlandığım kişiyi çağırırdım.

Kardeşinizin aklında sevgilisini getirmek bile yoktu belki. O getirmek istese bile çocuk gelmek istemeyecekti büyük ihtimalle. Ailenizle tanışmak istemiyormuş. Ama direkt getirme demek kırıcı olmuş işte. Eşinizin tavrı da tüy dikmiş.

"Arkadaşın gelmediği için benim yanımda olmayacaksan hiç kutlama" demek çok komik bir trip. Kardeşimin kocası benim için neden sevgilimden daha önemli olsun ki?
Nasıl ki siz kardeşiniz için sevgilisinin suratsızlığını çekmek istemiyorsunuz, o da sizin kocanızın tribini çekmek istememiş işte.

Tabiki herşeyi göz önünde bulundurarak verilmiş bi karar bu.
Organizasyon alkollü bir mekanda oldu, sarhoşken kimin ne konuşacağı ne yapacağı belli olunmuyor… ben onu bile göz önünde bulundurdum mesela davetlileri çağırırken 🙂
Ya amaaan sevgilisinin eniştesinin doğum gününe de katılmayıversin. :KK53: Çok uzatılıyor harbiden, çocuk aileden değil, üstüne tavırları istemediğini belli ediyor. Daha ne ayıbı olacak ya?
Sevgilim beni ailesiyle bir ortama sokmaya çalışsa istemiyorsam gitmem. Ama gittiysem de asabımı bozacak hal ve hareketleri yoksa insanların surat asıp da ortamı mahvetmem. Hayır yani sizin ne suçunuz var da size surat yapıyor? O zaman ayıp olmuyor muydu?

Ya amaaan sevgilisinin eniştesinin doğum gününe de katılmayıversin. :KK53: Çok uzatılıyor harbiden, çocuk aileden değil, üstüne tavırları istemediğini belli ediyor. Daha ne ayıbı olacak ya?
Sevgilim beni ailesiyle bir ortama sokmaya çalışsa istemiyorsam gitmem. Ama gittiysem de asabımı bozacak hal ve hareketleri yoksa insanların surat asıp da ortamı mahvetmem. Hayır yani sizin ne suçunuz var da size surat yapıyor? O zaman ayıp olmuyor muydu?

-iyiyim siz nasılsınız
-işler nasıl gidiyor
-evet
-olur
-iyi akşamlar görüşürüz

Bundan başka bir cümle kurmadı 4 buluşmada da. Başka hiçbir diyalog yok.

Çocuğun haberi bile yok kutlamadan. Üstelik dört kere görüşüp çok da uyuşamadığı adama bir de hediye alması icap edecek. (Hatta belki seneye görmeyecek aileyi bu bile olabilir) bence çağrılmamak onun için daha hayırlı😂

Eşiniz şimdi gelmiyorsan hiç gelme demiş farkında mısınız?

Kız sevgilime tavır yapmanızdan hoşlanmadım gelmem diyor. Siz illa tek gel yoksa gelme diyorsunuz.
Kim burada işi uzatıyor sizce? Eşinizin sözü gayet kaba.
valla bana kızıyorlar ama herkes her şeye çok karışmış. konu sahibinin eşi niye baldızı arıyor ne alaka yani. karşılıklı 2 tarafı da abartılı buluyorum ben.

-iyiyim siz nasılsınız
-işler nasıl gidiyor
-evet
-olur
-iyi akşamlar görüşürüz

Bundan başka bir cümle kurmadı 4 buluşmada da. Başka hiçbir diyalog yok.
4 seferde de bu olduysa doğum gününde de olacak bu.
Bir yere gitmek istemiyorsan gitmeyeceksin. Gittiysen de bir zahmet sosyal kurallara uygun davranacaksın, nokta. Beni kimse zorla bir yere götüremez de çok da bayılmadığım ortamlarda bulunmuşluğum oldu. Ama insanlara kabalık etmedim. Kimse benim suratımı çekmek zorunda değil. Annemin apartman oturmasına denk geldim bir kere, ortam benlik olmasa da susup kenarda surat asmadım. Gelenler öcü değil, hiçbiri benim hayranım da değil, egomu çekmek zorunda değil kimse. Normal bir insan gibi nasılsın X teyze, topuklu terliklerin de çok hoşmuş diyebildim. Ay ne var ya bunda? Ortam sizlik olmasa bile iki gülün, havadan sudan konuşun, ölmezsiniz. :KK53: Bir de bana soğuk derler ay, millet ne hassas öyle.

Çocuğun haberi bile yok kutlamadan. Üstelik dört kere görüşüp çok da uyuşamadığı adama bir de hediye alması icap edecek. (Hatta belki seneye görmeyecek aileyi bu bile olabilir) bence çağrılmamak onun için daha hayırlı😂
Tabiki. Yani dediğim gibi ayrıca çocuğun bizden hoşlanmamasını, yıldızının barışmamasını da anlayabilirim. Herkes herkesi sevmek zorunda değil sonuçta.
Ama neden olduğu gibi gözükmeyen, kasıntı, yüzü gülmeyen muhatap olmayan bi insanı en özel günüme dahil edeyim ki?
Bi de o ortamda memnun mu değil mi, eğleniyomu eğlenmiyomu, kiminle nasıl ne konuşuyo diye düşünücem ?

Bence de çağırılmak istemiyor zaten adam. Bu ne ısrardır?
Çocuk da istemiyorum ailenle görüşmek dese sorun kalmayacak da işte...

4 seferde de bu olduysa doğum gününde de olacak bu.
Bir yere gitmek istemiyorsan gitmeyeceksin. Gittiysen de bir zahmet sosyal kurallara uygun davranacaksın, nokta. Beni kimse zorla bir yere götüremez de çok da bayılmadığım ortamlarda bulunmuşluğum oldu. Ama insanlara kabalık etmedim. Kimse benim suratımı çekmek zorunda değil. Annemin apartman oturmasına denk geldim bir kere, ortam benlik olmasa da susup kenarda surat asmadım. Gelenler öcü değil, hiçbiri benim hayranım da değil, egomu çekmek zorunda değil kimse. Normal bir insan gibi nasılsın X teyze, topuklu terliklerin de çok hoşmuş diyebildim. Ay ne var ya bunda? Ortam sizlik olmasa bile iki gülün, havadan sudan konuşun, ölmezsiniz. :KK53: Bir de bana soğuk derler ay, millet ne hassas öyle.
işte olay tamamen bu, gerçekten bu. Yani bi kafede oturuyorsak örneğin ben şu kahveyi seviyorum diyip o kahve üzerinden bile muhabbet edilebilir, çokta zor değil dimi? Yok hiçbişey yok çocukta.

Tabiki. Yani dediğim gibi ayrıca çocuğun bizden hoşlanmamasını, yıldızının barışmamasını da anlayabilirim. Herkes herkesi sevmek zorunda değil sonuçta.
Ama neden olduğu gibi gözükmeyen, kasıntı, yüzü gülmeyen muhatap olmayan bi insanı en özel günüme dahil edeyim ki?
Bi de o ortamda memnun mu değil mi, eğleniyomu eğlenmiyomu, kiminle nasıl ne konuşuyo diye düşünücem ?
Sizin bu çocuğu tanışmaya çağıran ama red cevabı alan babanız da orada olacak değil mi??? Ve tanışmak istemeyen damat adayı çağrılmadı diye anne baba size cephe alıyorlar??? Allah yardımcınız olsun. Kardeşiniz evlenecek diye bu kadar kendilerini düşürmeselerdi iyiydi…

Bence de çağırılmak istemiyor zaten adam. Bu ne ısrardır?
Çocuk da istemiyorum ailenle görüşmek dese sorun kalmayacak da işte...
Zaten çocuk dolaylı yoldan söylemiş onu 😒 babam kardeşime ‘kaç aydır konuşuyosunuz bi tanışalım çocukla kiminle oturup kalktığını bilelim en azından’ demiş. Kardeşim çocuğa söylediğinde ‘zamanı değil daha istemiyorum tanışmak’ demiş.

işte olay tamamen bu, gerçekten bu. Yani bi kafede oturuyorsak örneğin ben şu kahveyi seviyorum diyip o kahve üzerinden bile muhabbet edilebilir, çokta zor değil dimi? Yok hiçbişey yok çocukta.
İstemediği için konuşmuyor işte adam, nezaketen bile uğraşmak istemiyor. Şu durumda sizlik bir şey yok, hatalı olan o.

Zaten çocuk dolaylı yoldan söylemiş onu 😒 babam kardeşime ‘kaç aydır konuşuyosunuz bi tanışalım çocukla kiminle oturup kalktığını bilelim en azından’ demiş. Kardeşim çocuğa söylediğinde ‘zamanı değil daha istemiyorum tanışmak’ demiş.
E diyeceğini demiş zaten de herhalde dümdüz ablanla da görüşmek istemiyorum demesi lazım. :KK14:

Sizin bu çocuğu tanışmaya çağıran ama red cevabı alan babanız da orada olacak değil mi??? Ve tanışmak istemeyen damat adayı çağrıldı diye anne baba size cephe alıyorlar??? Allah yardımcınız olsun. Kardeşiniz evlenecek diye bu kadar kendilerini düşürmeselerdi iyiydi…
Hayır, ben ailemi de davet ettim kutlamaya ama siz gençler kutlayın biz daha sonra doğum gününde size gelir ufak bi kutlama yaparız dediler.
Olaylar bu duruma gelince de, kutlamak için aramadılar bile 😒

Back
X