yapılan yorumlar, kesın yargılar...

siz bunları ciddiye mi alıyorsunuz? ben şahsen hiç almıyorum.

herhalde alıyoruz, çevremde 10 yıldır aldatıldığı halde kocamı seviyorum diyen akrabam bile var...
onu geçtim konu sahiplerinin göremedikleri şeyleri 3. gözler daha objektif görüyor bence. Bir hareketinden sorumsuz bir erkek olduğu anlaşılabiliyor. Kk geçmişine bakın genelde yapılan yorumların doğru çıktığını görürsünüz zaten.

kronik şiddet varsa (hakareti belli ölçülerde mazur görenlerdenim)
fiili aldatma varsa (aldatmaya meyledip dönenler kapsama alanıma girmiyor)
evladının rızkını ailesine arkadaşlarına içkiye kumara yediriyorsa...
karısını köpek gibi kullanıp aşağılıyorsa
AYRIL DİYENLERDENİM yazarsan sana da derim .

konu içinde bininci kez yazıyorum. bu tip şeyler için değildi sözlerim.

Sizin durumunuzu bilmiyorum ama ben zamanında çok çekmiş bir kaç kadın biliyorum ve adamlar da 60ından sonra ağzının içine bakıyor evet. Ama değiyor mu en güzel yıllarında çekilmiş çilelere? o yaştan sonra ağzının içine bakacak diye gençlikte ağzına etmesine göz yummak bana bu devirde gereksiz geliyor. Tabi ay doğum günümü unuttu diye kimse boşanmasın ama kimse de psikolojik şiddet de dahil bazı şeyleri çekmemeli.

Ben de ilk kez söylüyorum, baştan belirtseydiniz o zaman hangi konulardaki 'ayrıl, boşan' yorumlarından rahatsız olduğunuzu.
Siz nasıl fikrinizi söylüyorsanız, buradaki diğer kullanıcılar da düşüncelerini söyleyebilirler.

Ben de bu tahammmülsüzlükten rahatsız oluyorum.

ay bin pişman oldum. ben aldatılanlara, dövülen hakir görülenlere yuvanızı yıkmayın mı dedim?

Insanlar kocalaryla kavga edip bi hisimla konu aciyor. Adamin tum igrencliklerini dokuyorlar buraya. yok siddet uyguladi yok kufretti. Sayginiz kalmamis ayrilin diyince hemen yan cizmeler basliyor. Yok aslinda vurmadi bn onu itmistim o da kendini savunmak icin kolumu tuttu. Once ben kufrettim. Hem benim kocam cok iyi cok merhametli cocuklarini cok sever bla bla. Iyi bosanma o zaman. Ben de insanlarin neden konu actigini anlayamiyorum sahsen. Klavye basindakilerin lafiyla mi hareket etcem kocacim.bna cicek aldi heeem dicekse.

ay bin pişman oldum. ben aldatılanlara, dövülen hakir görülenlere yuvanızı yıkmayın mı dedim?

E iyi de hiç kimse de muhtelif meseleler( şiddet,aldatma,hakaret) dışında bir konuya evini bırak, kaç git demiyor ki.
Zaten kimse de verilen tavsiyelere uymuyor, hiç yorulma yani.
Resmen seri konular görüldü bu sitede aldatma ve şiddete dair. Ama sonuç olarak, boşananı falan görmedim hiç.

Bunun dışında olanlara da kimse ayrıl falan demiyor, olur olmaz işlerden boşanmayı düşünüpte yorumculardan hergün bir sürü azar işiten bir sürü üye var. Ha bazen Çarşambanın gelişi Perşembeden bellidir durumu oluyor onlara da diyoruz; bunun ilerisi bu, kendini yakma. Kimsenin yuva yıkmaya uğraştığı yok yani

Bu bölümde insanlar dertleri olduğu için konu açıyorlar ve genelde bu dertler düşüncesiz adamlar, bağırıp çağıran ebeveynler ve erkek tarafı, aldatan ve iflah olmayacak serseriler ve aleni aldatmalarla ilgili oluyor... Eğer bir yerde sorun varsa ve o sorun yazan kişinin içinde bulunduğu ruh haline göre olumsuz bir şekilde anlatıldıysa kadınlar hemcinslerini korumak, onun daha fazla acı çekmesine engel olmak için fevri yaklaşabiliyorlar ama bu yorum yazanların yaklaşımından ziyade konuyu açanın yansıttığı tabloya verilen yanıt...

Yani "hemen ayrıl" diyen bunun kendince açıklamasını yapmadıysa muhtemelen yaşadıkları, gördükleri yüzünden erkeklere büyük bir kini vardır ya da acı tecrübeleri... Eğer makul açıklamalar yapılıyorsa, konuyu açanın kafasında bir şeyleri netleştirmesini sağlıyorsa ayrılık önerisini konu sahibi kafasında tartsın, sadece "Ayrıl gitsin" deniyorsa da okuyup geçsin... Ben burada yazılanları sağlıklı yorumlayamayacak kadar üzgün, mutsuz, vs birinin önce sakinleşmesi taraftarıyım aksi halde herkes kendi yazar kendi okur zaten...

Mesela ben bugün bir konuyu okurken konuyu açanın "kesinlikle" kendi yaptıklarını yazdığını ama "bana böyle yaptı" diyerek mağdurla suçlunun yerini değiştirdiğini düşünüyorum... Böyle yaparak vicdanını rahatlattı belki, bilmiyorum, yorum yazmaya gerek bile görmedim zaten... Bazılarının konularını okurken de herkes inanılmaz destek veriyor ama ben konu sahibinin verilen cevaplara göre ağız değiştirmesinden konuyu istediği yorumları alacağı şekilde yönlendirdiğini düşünüyorum, o durumda da söz konusu kişi burada yazılanlardan destek alarak güç bulmaya çalışıyor ve rahatlıyor demek ki, karşı tarafı dinlesek konuyu açana veryansın ederiz belki, yani konuya yorum yapanlar kadar konuyu açanlarda da garip tutumlar gözlemlenebiliyor...

Burada hiçbir kadın -eğer ruhsal bir rahatsızlığı yoksa- "kimse mutlu olmasın" diye ayrılmasını tavsiye etmez bir hemcinsine... Rahatsızlığı olan da iyi yönde tavsiye verse ne olacak, ilacı olsa başına sürerdi, değil mi?..

Bu arada forumla ilgili konu açılmışken tutamadım kendimi... Çok uzun konuları tekrar tekrar alıntılamayalım lütfen... Bu şekilde konuyu ve yorumları okumak işkence oluyor, bir sayfalık alıntıya iki kelime yazılıyor ve üç beş cevapla sayfa sayısı on beşe çıkıyor neredeyse... Konu açmadığım halde dikkat edilirse çok memnun olurum kendi adıma...

O yaşanmışlıklar dediğinizin yarısı sevgiliden kocadan nişanlıdan vs.. Duyulan hakaretlerse yiyilen tokatlarsa aldatılmaysa ne diyeceğiz başka olsun bu saydıklarımda olsa yaşanmışlıklar varmı diyeceğiz? bence bir anda kestirip atmak için bunlar çok bile mesela benim kestirip atmam için bırakın hakareti dayağı aldatılmayı çok daha küçük sorunlar olsa dahi kestirip atarım bir çok kadın farkında değil belki ama maalesef hergün hakaretten farkı olmayan konuşmalardan dayaktan ağır hal ve hareketlerden nasibini alıyor ama ortada onların düşüncesine göre aleni birşey yok ya sözde.. Nede olsa yaşanmışlıklar var sizin tabirinizle.. ne yapayım nasıl yola getireyim diye soruyor birde bizde gerekeni söylüyoruz

İyi de arkadaşım ne dediğin de belli değil ki? Hemen ayrıl diyenlere kızıyorum diyorsun. İnsanlar da burda genellikle 2-3 konuya hemen ayrıl diyorlar. Aldatma-şiddet bunların en başında geliyor. %70 bunlara söyleniyor. Sen geri kalan %30 için konu açtıysan bunu konunda belirt bari.

Aldatma şiddete demiyorsan misal cimri ise adam ona da diyorlar. Ki diyebilirler. Cimri adamdan çok çekmişler demek ki. Ya da adam bir konuda karısına sormadan araba alıp, arabayı da babasının üzerine yapmış. Karısız yaşarım ama arabasız yaşayamam demiş. Buna gel de ayrıl deme.

Kimse de doğum günümü unuttu diyen konu sahibine ayrıl demiyor. Varsa aklında bir örnek onu söyle.

Yorum yazmama gerek kalmamış, sen yazmışsın sağolasın :))

Malesef 30 sayfa konu olunca insanlar birbirinden alıntı yapmayınca bildirim de gitmiyor ve çoğu insanın yazdığı araya kaynıyor. O yüzden ben bildirim gelmesi için alıntılıyorum şahsen. Ama şimdi yaptığım gibi biraz kırpaya çalışıyorum ama o da telefonda her zaman mümkün olmuyor.

tamam bayanlar tamam. aynen, hemcinslerimin küçük duruma düşürülmelernden hoşnutum asla ayrılmayıp bir ömür işkence çeksinler.aynen bunu demek istiyorum başından beri. aynen.

Yani ben küççükken hep derdim anneme boşan diye .
Ama boşanmamıştı işte o anki imkanlar onu gerektirdi sanırım.
Doğru düzgün meslek yok filan.
Ama babamı yönlendirenler vardı.
Sonradan aklı başına geldi işte. Şimdi ayrı olsalar cadı kardeşim olmuyacaktı mesela
Annem iyiki biraz katlanmışta yuvasını yıkmamış diyebiliyorum ben en azından.
Ama aldatma filan kabul edilemiycek şeyler.
Ben de bakıyorum kocası doğum gününü hatırlamamış size- değer vermiyordur- filan diyenler bile çıkıyor yani.
Dediğim gibi sorun önemli burada, büyüklüğü çözülüp çözülmeyeceği..

tamam bayanlar tamam. aynen, hemcinslerimin küçük duruma düşürülmelernden hoşnutum asla ayrılmayıp bir ömür işkence çeksinler.aynen bunu demek istiyorum başından beri. aynen.

neden rahatsızsın bir örnek ver, onun üzerinden konuşalım o zaman..

buna çok fazla katılıyorum

Bir de şu var...

Ben bana yapılmasını istemediğim şey konu sahibine yapıldıysa ayrılması gerektiğini gerekçeleriyle yazarım ama bazen konulara bir bakıyorum birçok kadın "Erkektir yapar, sen de üstüne gitme, bunda kızacak ne var" vs diye konu sahibine "destek olmaya" çalışıyorlar...

Yani kadın güç bulacak, sesini çıkaracak ama bakıyor ki genel kanı bu yönde "tamam beni aldatmıyordur o zaman, aldatmıyordur değil mi" diyiveriyor ve doğal olarak o çok uç hareket normalleşiyor... Siz de "benim kocam yapmaz" mantalitesinden uzak olduğunuz için yıkıcı yorumlamışsınız gibi oluyor diğer sayfalara bakınca...

Aslında siz konu sahibini kendinizmiş, kardeşinizmiş gibi haksızlıktan korumaya çalışıyorsunuz ama olay genelin tahammül eşiğinin çok üstünde olabiliyor... Bakış açısı farkı da var yani...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…