yapmalı mıyım bilmiyorum...

sahlep

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2011
509
380
123
İyi geceler veya iyi sabahlar hanımlar,buraya açtığım kaçıncı bdv konusu bilmiyorum ama dilerim son olur. Muhtemelki uzun olacak,hem daha iyi aktarabilmek için hem de belki biraz hemcinslerimden şefkat istemişimdir bilmiyorum .Geçmiş konularımdan hatırlarsınız belki birara ergene bağlamıştım,şuan utanç duyduğum aptallıkları kendime dert edinmiştim.Neyse.Benim 4 sene süren bir ilişkim oldu.Onunla üniversitede tanıştık ve benden bir dönem üstteydi.Üniversitede iki yakasını biraaya getiremezdi,insanlığı bana göre tamdı,parada pulda gözü yoktu.Benim yoğun ısrarlarımla benim memlketime atandı,sözde evlenecektik.Rehber öğretmen maaşını görünce şımardı,yanına gelen stajyerlerle msjlaşmaya başladı.Etrafında çok sveilen bir tip,aralarında bir şey olmadığı konusunda stajyer kızlardan biri de ikna etti beni ve ben de onca yılın emeğine dayanamayıp barıştım.Aynı seneye kpssye girmeme 3 gün kala sessiz sedasız terketti beni.Sınavdan aylar sonra döndü ve ben affettim salak gibi.Aradan birkaç ay geçti ben ayrılmak istedim o istemedi,ben de yitip giden güvenimi tekrar tazelemek üzereydimki yine bir darbe yedim. Halen benim memleketimde,bir de ek iş kurdu burda. Burada uzaktan akrabası bir kuzeni varmış,üniversite okuyormuş kız. biz birlikteyken kızla tanışıyor,buna yediriyor,içiriyor,kızın arkadaşlarıyla birlikte tiyatro,sinema etkinlikleri vs yapılıyor.Ve benim haberim yok sebebiyse ben kıskanır da izin vermezmişim.Nasıl öğrendin derseniz,mailinden gördüm.Tiyatro biletleri,yemeklere ait faturalar banka mailinde hesap dökümünde görülür ya oradan baktım.Bu kuzenim dediği kişinin benden haberi olduğunu daha ilk tanışmalarında anlattığını söylemişti.Zaman geçti ve biz yine ayrıldık.Ayrılık benden bir yıl aldı götürdü,kendimi eve kapadım,kıskançlıklarımla boğdum onu dedim.Annemle tanıştırdıktan sonra böyle olması çok koymuştu.Oysa kuzenim dediği bu kızla gününü gün etti.Ancak gün oldu,devran döndü.Aptal sahlep akıllandı bir sene sonra. Bu çocuk kuzenim dediği bu kızı İstanbula götürdü hem d euçakla.Orada gezdirdi tozdurdu.Ona keman hediye etti belki vs. Buarada kız bunun amcasının torunuymuş.Ancak ilk kez benim memleketimde karşılaştılar.Hiçbir geçmişleri yok,akraba gibi değiller.Neyse istanbul gezisinden sonra ben kızla konuşmayı akıl ettim.Ve o da ne?Eski sevgilim olacak şerefyoksununun söylediği her şeyin yalan olduğunu öğrendim.Kızın benden haberi çok geç vakitte olmuş o zamana da ayrılmışız zaten.Kızla yan yana bile oturmadıklarını söylüyordu,kız evinde bile kalmış.Kızın sevgilisi olduğunu söylüyordu,yalanmış.Benim beynim o zaman çalıştı ve bir daha bu pisliği hayatıma almamayı düşündüm.Ancak çamurundan kurtulamadım.Benle birlikteyken benim rahatsız olduğum bir kız arkadaşı vardı,ancak gerçekten kız sinirbozucu idi.Ve ben istemediğim için o kızla arkadaşlığını kesmişti.Ancak bu kızımız bana gıcıklığına olsa gerek biz ayrıldıktan sonra (bu kuzen mevzularından sonra bu oğlancık bana geriş döndü yaptı ancak benim kafam çalıştı ve kabul etmedim buarada.) bu oğlancığa yakın bir arkadaşını ayarlıyor.Ve bu şeref yoksunu o kızla kponuşurken hala bana acındırma yapıyormuş.Bunu sonradan öğrendim ve tamamen şu kızı uyarayım diye.Eski dostunun bulduğu kızla konuştum.Olan biteni anlattım.Kız bana teşekkür etti.Ancak ertesi gün bana bir msj geldi,ben yalan söylüyormuşum.Kız bana inanmamış,bir de üstelik bu kızı ayarlayan eski dostuyla kız öpücük atan bir resim çekilmiş bunu bana yollamış watsaptan.Ben saklım gizlim olmadığı için açık şekilde aramıştım numaramdan.Bende engelledim,engellemeden kıza da ne kadar gurursuz ve onursuz bir kız olduğunu,layığını bulduğunu söyledim.Özür dilerim çok uzattım ama hissettiklerimi belki daha rahat anlarsınız diye bu kadar yazdım,istemsiz oldu.Şimdi bayanlar bu oğlan hat dökümüne göre yanındaki stajyer kızla birbuçuk ay gece gündüz msjlaşmış,bu geçmişte oluyor iki yıl önce.Böyle bir şeref yoksununun öğretmenlik mesleğini hakettiğini düşünmüyorum,şikayet etmeyi düşünüyorum.Buarada ben de öğretmenim,şu bana öpücük atan kız da öğretmen.Sırf bunlardan dolayı mesleğimden utandım ve şuan başka bir bölümde eğitim görüyorum.Neyse aratştırmama göre stajyerlerden biriyle okuldışı münasebet bir suç.Sizler ne düşünüyorsunuz?Şikayet etmeliyi miyim?Siz olsanız ne yaparsınız?(Not:Bu şerefyoksunu tüm bunlardan sonra annemle etelefonda konuşup kızınız geceleri erkeklerle geziyor dedi,ki bir yıldır stresten evden çıkmadığımı annem bildiği halde.Şuan belki tek nefret kaldı o da geçer umarım.)
Kızlar buarada o zaman neden şikayet etmedin, diyeceksiniz haklı olarak.Kandırıldım demeyeyim,kandım ya da kanmak istedim.Msjlaştığı stajyer kız bana yeminler etmişti aralarında bir şey olmadığına dair.Ancak biz ayrıldıktan bir sene sonra kader beni bu kızın eğitim gördüğü fakültede yüksek lisans eğitiminde buluşturdu.Ve bu kızı tanıyan arkadaşlarım oldu,meğer bu kız alışmış; staja gittiği okuldaki başka bir öğretmenle de münasebeti olmuş.Üstelik kızın sevgilisi varmış o dönemde.Aynı zamanda faküte erkeklerinin rahatlıkla yatak muhabbeti yapabileceği bir kızmış,onla geçmişte münasebeti olanlar aktardı bunları buna.O zaman benim jeton düştü,ama geç düştü tabii kendime yazık ettim.Bir de yazım hataları için özür dilerim,klavyem biraz sorunlu.

Son düzenleme:
Şikayet etme konusu, aslında senin bütün o kızlarla mesajlaşmaların, konuşmaların, daha doğrusu muhattap olup uğraşmandan filan çok daha basit ve senin açından da "cool" olacak bir iç soğutma biçimi olurmuş.
O kızlara mesaj atmaları falan yapmasaymışsın keşke. Senin de dediğin gibi -hadi ben o kelimeyi kullanmayayım- biraz "çocukça" olmuş, koca kadınsın neticede.
Bi de konuyu nasıl oldu da öğretmenliğe bağladın, onu çok çözemedim. Yani, başka herhangi bir meslekte de olabilirlerdi, kişilerin özel yaşamları nedeniyle meslek hayatlarına damga vurulmamalı, çok abartı durumlar hariç.
Stajyer kızla olan durumu ise, suçtur, doğrudur, ha benim kendi suç ve ceza kitabıma göre yukarda belirttiğim nedenden ötürü suç olmamalıdır gerçi ama; madem yasalara göre suç ve her ne kadar tavsiye etmesem de madem buna duygusal olarak ihtiyaç duyuyorsun, elin hatunlarıyla muhattap olacağına -belli ki tüm tavsiyelere rağmen rahat duramayacaksın- en azından daha legal bi yolla "içini soğutmuş" olursun.

Son düzenleme:
Neden hala ondan intikam almak istiyorsun. Bunca hayal kırıklığı yaşamışsın, bırak artık, uğraşma. Uğraştıkça daha çok incinirsin. Bahsettiğin adamın gerçek yüzünü görmek istemeyenlerede bulaşma. Bırak bulsunlar belalarını.

Canım neden Allah'a havale etmeyi denemiyorsun. İnan ilahi adalet senden daha yaratıcı.
Keşke o kızlara hiç mesaj atmamış olsaydın. Çok büyük hata yapmışsın. Adamın aldığı nefesi takip ediyorsun neden? Ne gerek var ki? İçin rahat edecekse al intikamını, ama bu tür şeyler yük oluyor insanın üstünde bunu bil.

Kızlarla keşke muhattap olmasaydım ve şüphe duyduğum an bitirseydim. Bunları yaşadığımda 20 yaşındaydım,kendi ailemde sıkıntılı durumlar yaşıyordum ve birinden güç bulmak istemiştim galiba;en önemlisi de o ailevi durumlaır bilip ailende yaşadıklarını bana mal ediyorsun,onların intikamını benden alıyorsun,aslında sende bunların abartılacak şeyler olmadığını biliyorsun gibilerle kafamı allak bullak ediyordu. En son aylar önce muhattap oldum 6 ayı geçmiştir.Onun çevresindeki herkesi ve onu hayatımdan tamamen uzaklaştırdım.Akarabalrı arıyor bazen açmıyorum.Bugün acaba bu acımla karşılaşabilecek kadar iyileştim mi diye faceine baktım ve sonra bu konuyu açmak istedim.Şuan iyiyim,hatta onu affettiiğimi söyledim kendi kendime.Yukarıda bahsettiğim durumlar ve ailevi durumlarımın aynı zamana denk gelmesi beni yıprattı,kimseyi dinlemez olmuştum.Çok istediğim meslekten dahi soğumuş oldum doğrudan kişiselleştirip o nednele yazdım,yani o kadar takıntı yapmıştım,mesleğimi bırakacak kadar.Şuan şikayet mevzusunu düşünmemein sebebiyse bu dönem sonu gideceğini düşünüyorum,ve gitmeden her kuşun eti yenmez diye ders vermek istiyorum.İlahi adalete güveniyorum ancak geç tecelli ediyor sanki. Bir taraftan ondan kurtulduğum ve akıl sağlığıma tekrar kavuştuğum için şükrediyorum,bir tarafımda isteksiz de olsa hakkını yedirtme al intikamını diyor. Şuan acı duymuyorum buarada,başka birine ilgi duyuyorum.Bana çok büyük bir ders verdi.Dindar olmakla dindar görünmek arasındaki farkı anladım.İnsanlara çok kolay güvenmiyorum artık ve farkettimki insnaları daha iyi analiz ediyorum.Kimsenin benim buarada namaz kılan insnalara karşı zaafım vardı,bunu kullanmalarına izin vermiyorum.Allah kitap biliyor mu diye değil,gerçekten dürüst mü diye düşünüyorum.Kazandırdıkları oldu yani,bunların da farkındayım. Bir tarafımda et şikayet durma dedi bugün,ancak ben şikayet ettiğim için ben de sürece dahil olur muyum bilemedim...

Böyle hayat geçmez bu kadar kin guzel degıl onu bunu boşver acil kendını duygusal olarak toparlamaya bak.

Özel haytınızda sizi aldattı diye mi şikayet ediceksiniz ?
Bu durum milli eğitimi ilgilendirmez inanın.

Onu şikayet edip son her kuşun eti yenmez diye ders ermeyi düşünüyorsun ama bence bunu yaparsan onun gözünde ezik duruma düşersin. Şikayet ettiğinde sana sormayacaklarmı neden zamanında şikayet etmedin de şimdi adamdan ayrıldın şikayet ediyorsun. O zaman kendini bu duruma düşürdüğün için yine acı çekeceksin. Bu intikam yöntemi bence hiç doğru değil. Arkandan seninle alay edebilecek, bak başka türlü acısını çıkaramadı bu şekilde benden intikam almaya çalışıyor dicek. Niye onla uğraşıyosun ki hala, en iyi intikam şekli onu hiç bir şekilde umursamamak. sen onla uğraştıkça onun bi tarafı kalkmaya devam edecek

Arkadaşım
"Bu adam zaten bu b.kmuş
Stajyer öğretmen olunca kokmuş"

Özel hayatında problem olan herkes birbaskasindan şikayetçi olsa emin ol kamuda çalışacak kimse kalmaz.

herkes iddiasını ispatla yükümlüdür. İlişkilerini ispatlayabilir misin?

Ve memur ise ilişki yaşamak, stajyer ile neden yasak, 657 de böyle bi madde yok. Özel okul ise iş kanununda ve 5580 de böyle bi madde yok.

Şikayet et, iddianı ıspatlayamazsan, adam sana manevi tazminat açsın da gör bakalım çamur at izi kalsın bu kadar kolymıymış..

Ki sen bu adamı defalarca affetmişsin. Kendine kız. Affetmeseydin. Bel altı vurmak hoş değiL.

Sikayet etsen ne olacak kendini nereye sikayet edeceksin senin hic mi sucun yok o aldattikca sen afetmissin en basta yaptiginda birakacaktin sen tam tersine daha onunla ugrasiyorsun birak ne yaparsa yapsin

ayrıl barış affet sonra yine ayrıl aldatma barış affet falan....gerçekten bu ilişkiden hiçbir şey olmaz..önünüze bakın..hayatınızdan ve aklınızdan tamamen çıkarın..

Ne için şikayet edeceksiniz ? Sizinle artık sevgili olmadığı için mi ? Stajyer ile sohbet ettiği için mi ? Eski sevgilinizden intikam almaya o kadar odaklanmışsınız ki bu uğurda ne olursa olsun diyorsunuz galiba.

Yapacağınız şikayet ile birden fazla insanı karalayacak ve belki de iftira atacak olmanız sizi durdurmaya yeter mi ?

Aşk bitebilir. İkili ilişkiler yürümeyebilir. Hislerin bittiği noktada taraflardan birinin hayatı normal seyrinde devam ettiği için suçlanamaz ki.

Siz defalarca başka insanlarla da görüşmesine rağmen ; yeniden sevgilinizle devam etme kararı almışsınız. İlişkinizi kesmek bir tercihken siz onunla olmayı seçmişsiniz. Bitince intikam almayı düşünmek veya geçmiş süreçte kiminle konuşmuş ,yazışmış öğrenmeye çalışmak yerine kendinize ve hayatınıza odaklanın.

Ek olarak beyefendinin hat dökümü veya dekontlarına ne şekilde ulaştınız bilemiyorum ancak hat sizin üzerinize kayıtlı değil ise beyefendinin özel hayatının gizliliğini ihlal suçu işlemiş durumdasınız. Ona zarar vereceğim derken kendinizi suçlu konumunda bulabilirsiniz.

mesajınızı düzenleyip paragraf koyabilirseniz iyi olur okumak isteyenler için..
şikayet edin derdim normalde ama nasıl ispat edeceksiniz..
bence bu adam hayatınızdan çıktığı için çok şanslısınız.. Allah sizi korumuş..

Valla hayatım boş yere bu kalitesiz insanlarla uğraşma. Şikayet falan da etme. Bırak ne halleri varsa görsünler. Onlarla uğraşırsan sen küçük duruma düşersin. Boş ver muhatap olma hiç biriyle. O pis adamı da unut gitsin. Yarın sütü bozuğun birine toslar, ben ne yaptım diye başını taşlara vurur. Kimsenin ahı kimsede kalmaz. Allah'a havale et. En iyisi. Yoksa sana temelli bulaşıp hayatı zindan ederler.

Birsürü şey olmuş bitmişte en çok şu anda uğraşmana, kafa yormana, vaktini harcamana üzüldüm.
Geçmiş zaman ile anlatıyorsun da, ya giden bu günlerin bedelini kime soracaksın, kafa yorduğun içinde suçlu sadece sensin

yani saçmalamanın son noktasısın diyorum..

bitmiş gitmiş bir şey. geçmişte fark etmediğin şeyler için şimdi mi uğraşacaksın??
bir de bana o kızla mesajlaşmış , kuzeniyle şu olmuş, stajyere bunu demiş falan çocukça geliyor. hem sana ne ki milletin hayatından. o kızı uyarmak istemişsin. ben de olsam o kızın yerinde kıskanıyor herhalde derdim..
ayrıca sen üstüne düştükçe (artık seni sevmiyordur) sana saracak gerek ailenle gerek iftirayla seni rezil edebilecek biri çıkaracaksın ortaya..

bunlar yetmezmiş gibi kendini çok önemli bir şey sanacak adam..

yoluna bak bırak geçmişi..

Sanane elin kızlarından,onunla görüşüyorsun buna doğruları anlatıyorsun.Adamın tavrı belli ne diye kafanı yoruyorsun.Bırak unut gitsin.Bir de ben ayrılmak istedi o istemedi ne demek.Bitirirsen bitirrsin.Karşı tarafın isteyip istememesi önemli mi.Kafanı bile yormaya değmez.Allah aşkına yoluna bak

Böyle şeyleri okuyunca erkeklerden daha bi soğuyorum ya, KK ne üye olduktan sonra hayata bakış açım değişti

insanlıkla dinin yada mesleğin ilgisi yoktur insanın dini vicdanıdır şikayete gelirse bence uğraşma Allah a havale et adalet geç geliyo diyorsun ya hiç belli olmaz kimsenin kimsede ahı kalmaz sen içini bütün kötü duygulardan arındır o kişiyi sen affet ama Allah zaten affetmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…