- Konu Sahibi Lokomotif Banu
E alalım tarifi sizden...
Mesaj atiyorum ozaman: )
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
E alalım tarifi sizden...
aslında ona da dikkat ediyorum ölçüyorum herşeyi hani yanlış olmasın diye onu da denedim yani her gün bilim adamı misali giriyorum mutfağa , bugün şöyle deneyim bugün böyle deneyim , yine de olmuyor , bende el lezzeti yok galiba ya itiraf etmesi zor ama kabullenmem lazım , yemek mevzusu beni cidden yıprattı , üçüncü denemem iki gün içinde başarısız olunca cidden moralim bozul du artık bunaldım yani .
ya sadece bir yemek sayfasına bağlı kalmıyorum , hatta bir çok siteden deniyorum , kadınlar kulübünden de denediklerim çok oldu ama olmuyor nedense ya
hatta başka benim bilmediğim siteler bilen varsa önerin ne olur güvendiğiniz siteleri
Ben bekarim yemek dogru duzgun hic yapmadim ama tarifle denedim mi tutar. Ben bol bol tatli denerim ve tadildiktan sonra ev halki olmus derse hemen ayrintilariyla defterime yazarim. Mesela cilekli magnolia yapmistim ve tatli sevmeyen babam bile bayilmisti o tarifi kaybedersem hayata kuserim : D
Atiyorum birazdan: )tarifini istesem ayıp olur mu
istemişken ıslak keki de istesem![]()
yıkıyorum canım sirkeli suda bekletiyorum bütün sebzeleri , yemeklerde hep sıcak su kullandım , hep de hazır su kullanıyorum çeşme suyu kullanmıyorum , bütün yemekleri zeytinyağı ile yapıyorum ayçiçek yağını sadece kızartmalarda kullanıyorum , hep ülkerin yağlarını kullanıyorum ama tabi daha güzel yağlar varsa tavsiye alabilirimtariflerde hersey yazmaz. mesela yikama kismi. sebzeyi hububati iyice yikamalisiniz.
yemege su soguk konmaz kaynar olacak falan. bunlar ayrinti ama yemege lezzeti bu verir. yag da onemli. ben belli bi markanin tereyagini kullanirim az da z yagi. salca az ya da cok olursa da yenmez..
oluyor öyle çok özendiğin içindir bu takma kafana :) bendede oluyor bu aralar beğenmiyorlar hiç bişeyiyemek yapmaya yeni başladım yaklaşık beş aydır
beş ayda artık biraz biraz bir şeyler kapıp en azından bir kaç yemeğimin pastamın felan güzel olması gerekirken bende en ufak bir ilerleme yok cidden bunalıma girdim artık
dün bayram ziyaretine arkadaşlar gelecek diye tatlı yaptım kurabiye pasta felan , sonuç hepsi çöpe gitti misafirlerede hazır pastalardan ikram ettim . yoruldum artık bu durumdan o kadar emek veriyorum uğraşıyorum sonuç sıfır .
beceriksiz miyim ? sorun ne cidden anlamıyorum ben artık
artık bende fobi oldu mutfağa bile girmek istemiyorum
beş ay erken mi daha ,yoksa cidden ben beceriksiz miyim ?
ah canım keşke başarılı olsam bayram geldi diye mutfağa girdim bir sürü şey denedim sonuç yine olmadı , mesela un kurabiyesi yaptım bir bardak sıvı yağ , üç bardak un , bir de pudra şekeri ile yoğurdum fırına verdim , ama yok olmadı yahu , aldım fırından dağıldı resmen kaşıkla bile alamadımhttp://www.youtube.com/playlist?list=PL8K6uJCkG8wuCK271PQuFL_hCSNbb0DzF
eklemek yasak mı bilmiyorum ama bu sitede oldukça fazla çeşit var. kurabiye deyip geçmeyin bence en zoru kurabiye onun yerine daha basit tatlılar yapabilirsiniz mozaik pasta kedi dili ile pastalar. mesela güzel bir krema tarifiyle istediğiniz tüm pastaları yapabilirsiniz hazır pandispanya ya da kedi dili kullanarak. Bu azimle başarılı olacağınıza eminim kolay gelsinnn
acaba ondan mı ? çok özeniyorum güzel olsun diye ölçüleri birebir yapıyorum hatta gramını bile hesaplıyorumoluyor öyle çok özendiğin içindir bu takma kafana :) bendede oluyor bu aralar beğenmiyorlar hiç bişeyi![]()
link için tşk ederim burdanda deneyeceğim bakalım nasıl olcakhttp://www.youtube.com/playlist?list=PL8K6uJCkG8wuCK271PQuFL_hCSNbb0DzF
eklemek yasak mı bilmiyorum ama bu sitede oldukça fazla çeşit var. kurabiye deyip geçmeyin bence en zoru kurabiye onun yerine daha basit tatlılar yapabilirsiniz mozaik pasta kedi dili ile pastalar. mesela güzel bir krema tarifiyle istediğiniz tüm pastaları yapabilirsiniz hazır pandispanya ya da kedi dili kullanarak. Bu azimle başarılı olacağınıza eminim kolay gelsinnn
ben çok özenirsem olmuyor yemekleracaba ondan mı ? çok özeniyorum güzel olsun diye ölçüleri birebir yapıyorum hatta gramını bile hesaplıyorum
bir de şunu anladım pişirmeli şeylerde başarım sıfır , mesela pişirmesiz bir pasta yaptım o oldu
sanırım ya sebep o yada çok heyecan yapıyorum acaba pişdimi pişmedi felan diye , her dk fırına bakıyorumben çok özenirsem olmuyor yemeklerbir yıldır yapıyorum tecrübesizim de aslında ama seviyorum yemek yapmayı zamanla öğrencez sonuçta :) pişirmeli yemeklerde çok yada az pişiriyor olabilirsin
ay bunlar güzel bilgiler teşekkür ederim . bir çoğuna dikkat edeceğim bakalım ne olcakBen de bilim adamı gibi yaklaşırım çünkü standardım olsun istiyorum ama pes etmek yok, deney malzemesi nimet olunca başarısızlıkta daha kötü oluyor insan. Ama hepsinin bir sebebi var, bol bol okuyun, bazı şeyler o kadar sıradan ki güzel yemek yapanın aklına bile gelmiyor el alışkanlığından illa gözlem, farklı kaynaklar gerekiyor. Tatlılarda un kullanılacaksa elendiğinde daha güzel olması gibi, tereyağını eritmek yerine tarife göre soğukken küplere bölüp bazısında oda sıcaklığında tutulması gibi. El lezzeti dediğiniz şey alışkanlık, yumurtayı şekerle 2 dakika çırpmak mikserinize yumurtaya göre değişir ama elinizle aldığınız minik parçanın saç köpüğü gibi olması lazım 2 dakika mühim değil orada, içinde şekeri hissetmemeniz lazım. Kulak memesi kıvamında hamur çok denir ama milföy hamuruyla, poğaça hamuru bir değil. Alışkanlık haline getirdikçe oturur zamanla. Temel yemekler için ben klasiktatlar.com a göz geziriyorum detaylı anlatıyor, bir de şu var, yemeğin yağı, salçası çok şey farkettiriyor, kullandığınız sebze vs. ne kadar özenirseniz özenin son halini değiştiriyor. Yaprak sarmam ekşi olduğunda suda 2 saat bekletmenin yetmediğini öğrenmiş oldum veya her zaman ortası yanan kek fırından değilmiş, adamlar 130 diye yazmış annem 180 de yapıyor diye ben körü körüne inanmışım vs.
standart bir şey yakalanabilir ama.Ne yani kadın ben böyleyim deyip pes mi etsin.Her işin kuralları var.Ben de keklerimi beğenmezdim ama sonradan farkettim ki malzemeleri buzdolabından çıkardığım gibi kullanıyormuşum.Tabii ki güzel olmazBunun beceriksizlikle yada deneyimle ilgili olduğunu düşünmüyorum.. Kimisi yıllardır ev hanımlığı yapar ama yemekleri beğenilmez kimisi de ilk defa yapar ama çok da güzel olur.. Herkesin elinin lezzeti olmayabilir.
tamam bir daha az koyayım sonradan su konduğunu bilmiyordum bu da iyi oldu tşk ederim.Çorba için size söyle bir önerim olabilir. Madem ayarlayamıyorsunuz, az koyun suyunu. Pistikten sonra fazla kıvamlı olursa sıcak su ekleyip tekrar kaynatırsınız.
Öte yandan tavuk/mantar sote gibi risksiz yemeklerden başlayın. Zamanla eliniz alışır.
kotu olacak diye dusundugunden de elin ayagina dolasiyor olablr.. oktay usta tariflerini oneririm..yemek yapmaya yeni başladım yaklaşık beş aydır
beş ayda artık biraz biraz bir şeyler kapıp en azından bir kaç yemeğimin pastamın felan güzel olması gerekirken bende en ufak bir ilerleme yok cidden bunalıma girdim artık
dün bayram ziyaretine arkadaşlar gelecek diye tatlı yaptım kurabiye pasta felan , sonuç hepsi çöpe gitti misafirlerede hazır pastalardan ikram ettim . yoruldum artık bu durumdan o kadar emek veriyorum uğraşıyorum sonuç sıfır .
beceriksiz miyim ? sorun ne cidden anlamıyorum ben artık
artık bende fobi oldu mutfağa bile girmek istemiyorum
beş ay erken mi daha ,yoksa cidden ben beceriksiz miyim ?
bunların hepsini yapıyorumBen 1'5 yıldır evliyim bekarligimda birak yemek yapmayı çorba yapmasını bilen bir insan değildim annem derdi yaptığın bana ise öğrendiğin sanatabii ozmnlar uzak di evlilik yemeklerimin ilk Zamnlari cok kötü oluyordu esim yemekde zorlanıyordu bende bakardım tarifleri harfiyen yerine getirirdm megerse sulu yemekde soğanı iyi kavurmadigim ve sarımsak atmadgm icin kötü olurmuş baharatları ilave edince mis gibi pilavda ise onceden su da bekleyip suyu. Berrak olana kadar yıkamak mis ve margarinle kavurunca kısacası konu sahibi ufak bi detayı gözden kaçırıyor olabilirsin