• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yaptığım hiç bir şey güzel olmuyor ya bıktım artık

Bunun beceriksizlikle yada deneyimle ilgili olduğunu düşünmüyorum.. Kimisi yıllardır ev hanımlığı yapar ama yemekleri beğenilmez kimisi de ilk defa yapar ama çok da güzel olur.. Herkesin elinin lezzeti olmayabilir.
Elin lezzeti diye bişey yok bence ,elin lezzeti dediğin şey zaten tarife ölcüye uygunluktan geciyor.el tek başına bişey değil demekki.aynı tarif ölcü ve pişirme süresi dinlenme gibi başlı özellikler uygulandığında birebir aynı olur.

Bence kullandığınız ölçüm cihazlarında problem olabilir. Mesela su bardağınız klasik su bardağı olsun diğer tipler tam 200 ml olmuyor çoğunlukla.

valla şekerim ben de evlenince yemek yapmaya başlayanlardanım. benim güzel oluyor ama imkanın varsa ilk bir bilen yanında yapsın sen de herşeyi not al bak nasıl yaptığına. sonra tekken yap.
benim annem geliyor yanımda yapıyor ben de ona yardım ediyorum beraber yapıyoruz ilk yapışımda sonra deftere yazıyoruz. sonra ben başka zaman tek yapıyorum tam aynı oluyor... yöntem de çok önemli.
bi de kolay yemek ve tatlılardan yapmaya başla.
ayrıca kendine denemediğin bişeyi misafire yapma. yani ilk yapışınsa misafire yapma :) aslında çok zevkliymiş ben çok geç başlamışım :) kolay gelsin, sevgiler...

sanırım ya sebep o yada çok heyecan yapıyorum acaba pişdimi pişmedi felan diye , her dk fırına bakıyorum
çiğ çiğ yemekten hasta olcam yakından sürekli lezzet kontrolu yapıyorum

fırın yemekleri sürekli açılmaz canım ortalama 40 dkda pişiyor tavuk filan. 40 dk sonra bakıp test edebilirsin. mesela fırın büyükse daha da geç pişirebiliyor...

benim ilk yaptığım yemekler de berbat oluyordu
sonra yenilebilir olmaya daha sonra güzel olmaya başladı

ama o berbat yemekler sayesinde eşimin beni ne kadar çok sevdiğini anladım :):):)

Back
X