Tatlı Tarifi yaptığım ıslak kek ne yaptıysam kupkuru

slsbl

Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2013
180
2
16
Ankara
selam kızlar ıslak kek yapıyorum ama her defasında sadece kenarları ıslanıyor çatalla faln deliyorum yınede aynı yardımcı olur musunuz lftn

pişen keki fırından çıkartıktan sonra üzerine süt dökerseniz yumuşacık olur :40:

BEN HERZAMAN İNTERNETTEN BU TARİFİ UYGULARIM ISLAK KEK ISLAK OLUR SEN BUNU TAMAMEN UYGULADIN MI HERZAMAN:
4 yumurtayı bir kaseye kırınız. Şekeri koyup, biraz karıştırarak krem haline getiriniz. Yağı hafif eritip yumurta, şeker karışımına koyup sütü de ilave edip karıştırınız. Una kabartma tozunu, vanilyayı koyup karıştırınız. Bu karışımı kasaye koyup hepsini un ve yumurta karışıncaya kadar karıştırınız. Dikdörtgen bir tepsiyi veya ateşe dayanıklı cam kaba hamuru döküp yayınız. Isıtılmış orta hararetli fırında hiç kapağını açmadan 40-45 dakika pişiriniz. Ateşten alıp, biraz soğutup üstünün sonunu ılık olarak dökünüz. Sosun üzerine çikolata parçalarını üçgen üçgen kesip koyunuz, soğutup servis yapınız. ıslak Kek Tarifi hazır. Afiyet olsun.
ıslak kek sosunun yapılışı
İki yumurta sarısını, unu, şekeri, kakaoyu bir tencereye koyup karıştırınız. Üzerine iki su bardağı suyu azar azar koyup eziniz. Tencereyi ateşe koyup karıştırarak, un çorbası kıvamına gelinceye kadar pişiriniz. Islak kekte kullanınız.

hayatım ben üzerine çikolata sosu döküyorum nefis oluyo kekine 3 yumurta 1 bardak süt 1margarin 1 bucuk bardak şeker kabartma tozu vanilin 2 bardak un öneririm bu günde yaptım nefis bir şey oluyo istersen limon kabuğuda rendeleyebilirsin

hayatım ben üzerine çikolata sosu döküyorum nefis oluyo kekine 3 yumurta 1 bardak süt 1margarin 1 bucuk bardak şeker kabartma tozu vanilin 2 bardak un öneririm bu günde yaptım nefis bir şey oluyo istersen limon kabuğuda rendeleyebilirsin

kakao yazmayı unutmuşum en önemlisini hemde paket kakaolardan alıyorum içine 1 pakette kakao:D

selam kızlar ıslak kek yapıyorum ama her defasında sadece kenarları ıslanıyor çatalla faln deliyorum yınede aynı yardımcı olur musunuz lftn

keki fırında çıkarınca üstüne süt dökmeni tavsiye edebilirim

benim ıslak kekime herkez bayılırı aslında brovni derler ...malzemelerin hepsini yarım bardak fazla koy un hariç kocaman bir bardağa al kola bardağı gibi fırından çıkınca kek ılıyınca dilimleyip dök üstüne tammammı eğer yumurta kokar diyosan yumurtayı çırpma yumurtasız hazırla kekin malzemelerini sosunu aldıkan sonra kır

Back
X