yaptığım yanlışın içinde boğuluyorum:(

Cahilliğimiz, ruhumuzun doyumsayacağı mutluluğu ve huzuru sizlere sıkıntı olarak geri veriyor.
Neden kapanır insan? Daha doğrusu KAPANMAK ne demek?
Kapanmak ile tabir edilen şey, bir kadının İslam dinine uygun hal, hareketler ile Kur'an ve sünnet istikametinde giyinmesidir.
Peki neden buhrandasın ki?
İnançlı bir insan, Allah (c.c) ın Kur'an-ı Kerim de bildirdiği gibi giyip hal ve hareketlerine çeki düzen veriyorsa yanlış nerede?
Kocan beğenmiyormuş. Seni Ahiret sorgusundan KOCAN mı koruyacak?
Kocana süslen püslen full makyaj yap, ama evinde yap bunları. Dinen bunda sıkıntı yok zaten.
Ama kocam böyle istedi diye dışarıya çıkarken, 1 kg boya sürüp, oranı buranı gösterecek şekilde dolaşmak ve bunun günahını kabulleniyorsan çözüm kolay.
Tümden açılıver gitsin. Böyle üften püften fani şeyler için canmı sıkılır.
Sıkıntıdan kurtulacaksan 2 yol var.
1- Ya kocana uy.
2- Ya Allah (c.c.) emir ve yasaklarına.
Tercih senin.
Dinimizde anaya babaya bile tek Din konusunda karşı gelmemiz emredilmiştir. Sen, kocam beğenmiyor diyorsun.

vaaz verir gibi yazmışsınız, forumda bu tarz dini içerik yasak.

ayrıca zaten açıkladım yanıldım belkide öyle sandım doğru karar veremedim yanlış derken bunu anlatmaya çalıştım olayı başka yönlere çekmeyin lütfen

ben seni anlıyorum. Vakti geldi deyip kapanma isteği duymuş olabilirsin. Bu gayet normal. Fakat sonuna kadar gidemeyeceğini düşünememişsin.
Anladığım kadarıyla kendi başına karar verip kapanmak istemişsin. O vakit eşin ve ailesi bu konuda sana saygısızlık yapamazlar. tamam ailen kapalı olabilir, bu seninde kapanacağın anlamına gelmez. Hem Makyaj ve güzel giyinmen başka birşey cağdıştırmasın. Ne güzel bakımlı bir bayanmışsın. Kapansanda bakımlı olabilirsin.
Eşine gelince, ona güzel bir dille, sana yardımcı ve seni desteklemesini söyleyebilirsin. bunun için caba sarf etsin. Evde nasıl olsa yine türbanlı dolaşmıyorsun ya.
Aslında bu Erkeklerin daha hoşuna gider, dışarda kapalı evde rahat anlatabiliyormuyum. Sen bunun geri dönüşü yok diye kendini sıkıntıya sokuyorsun.
Aslında tam anlamıyla hemen açılma. Bir iki defa baş örtüsüz çık dısarı. Sonraki gün tekrar örtün. Sonra da zaten tamamen yavaş yavaş çıkarırsın.
Bukadar sıkıntı yapmaya gerek yok. soranlarada iş hayatında maalesef kapalı istemiyorlar bende birkac görüşmeye gittiğimden dolayı mecburi açılmak zorunda kaldım.
yani zamanlamamı düşünemedim diye bir yorum yaparsın. zaten insanlar istediği sürece, konuşurlar. Bunu açılmasanda yaparlar. O yüzden sen eşinle iyi geçinmeye bak. diyerleri bugün söyler yarın bitmiştir olay. kafana hiç takma. Allaha sığın ve dua et. bukadar basit.

Eşiniz hem kapanmanızı istemiş hem de böyle giyinme,makyaj yap gibi abuk subuk laflar etmiş size..Siz yanlış birşey yapmadınız!Rabbimin emirlerinden birini yerine getirdiniz.ŞEytan uğraşıyor şimdi sizle,nefsinize hakim olmalısınız.Bence sakın aklınızdan bile geçirmeyin tekrar açılmayı.Eşinize de tatlı tatlı anlatın.kapanmanın sadece başı kapatmak olmadığını.Tesettüre girmek sadece başını örterek,dar giyinip,makyaj yapmak değil..Herşeyiyle bedenini,ruhunu mahremden korumak,kendini gizlemektir..Rabbim yardımcınız olsun arkadaşım ama sakın açılmayı çözüm görmeyin derim,nacizane fikrim,

arkadaşım çok güzel demişsinde ben açılcam dedimde oramı buramı açıcammı dedim ben açıkken bile dekolteli kısacık şeylerr giymedim evet allahın emri fakat allahın emrine uymak lazım fakat kocam kabullenmiyor napıyım boşanıyımmı eşimin beni itip kakmasına ewde bi hiçmişim gibi dawranmasına gözmü yumıyım Allah aşkına bide bu yandan düşün zamanı gelince o olur zaten o suan içimden gelmiyor bu daha günah değilmi

Tamam da arkadaşım siz açıkken de size pek farklı davranmamış ki.
Elin adamı size salak demiş hiç sesini çıkarmamış.
Evet eşiniz sizi itip kakıyor vs. ama açık-kapalı olmanız onun için farketmiyor bence.

Yukarıdaki yorumu yazan arkadaşımın deyimiyle, her gün 1 kg makyaj yapıp, oramı burami acan cahil birisi olarak beni ne kadar onemsersin bilmem ama, sana tavsiyem dini konularda kula değil, Allah'a uy. Birilerinin manevi baskısıyla bu kararı alma, ahirette günahlarimizin da sevaplarimizin da hesabını biz vereceğiz. Sana bu baskıyı yapanlar da, insanları sadece kumaş parçasıyla değerlendiren fani insanlar da birak kendi hesaplarini versinler.

Yukarıdaki yorumu yazan arkadaşımın deyimiyle, her gün 1 kg makyaj yapıp, oramı burami acan cahil birisi olarak beni ne kadar onemsersin bilmem ama, sana tavsiyem dini konularda kula değil, Allah'a uy. Birilerinin manevi baskısıyla bu kararı alma, ahirette günahlarimizin da sevaplarimizin da hesabını biz vereceğiz. Sana bu baskıyı yapanlar da, insanları sadece kumaş parçasıyla değerlendiren fani insanlar da birak kendi hesaplarini versinler.

kendisi de mutsuz ama bu halinden...
kendimi yaşlı hissediyorum demiş.

İyi de canım benim kapanmak da açılmak da senin kararın, kimse seni bu konuda zorlayamaz ki. Baktın yapamıyorsun açılırsın eskisi gibi. Kendi verdiğin kararını devam ettirmek de, sona erdirmek de senin elinde. Eşinin bunda bi payı veya olumsuz bir davranışı yok diye onu suçlayamazsın :34:

üzme kendni canım sabret rabbim seni deniyor sabrını ölçmeye çalışıyor ilk kapananlarda hep böyle olur kafa karışır ama en doğru olanı yapmışsın önce rabbin beğensin seni eşin değil Allahın sevgisi eşinden önce gelir hani demişsinya eşim böyle beğenmiyor boşanıyım mı diye boşanma ama eşin iiçin otur dua et Allahım eşimi hidayete erdir diye çokça dua et zamanla bakarsın eşine şirin görünürsün ne varsa duada var üzülme artık sabreyle bakalım evdeyken eşinin istediği gibi giyin ama dışarda istediğin gibi her iki tarafta mutlu olmuş olur böylece ayrıca şunu unutma kimseye yaranamazsın :19: herkesin dediği gibi olmaya çalışırsan böyle buhranlarda olursun ne oldu şimdi kimsye yaranamadın açılsanda kimseye yaranamayacaksın ki :20:

Once neden ortunmek gerektigini ya da neden ortundugunuzu iyi bilmeniz gerek diye dusunuyorum..

Bunun ustune gidin derim. Bunun uzerine arastirmalar yapin. Sonra kafanizda birseyler daha da netlesit diye dusunuyorum.

Birileri istiyor diye kendini kalıba sokma derim nasıl istiyosan öyle ol kapanmak istemiyorsan kapanma anlamıyorum ben bu işi alırken açıksan kapanmanı neden istiyorlar hem kapanmanı istiyor hem dar pantolon giy diyor belliki eşin görselliğe bakıyor.
bilmiyorum ben kapanmayı hiç düşünmedm eşim değil feriştahı gelse beni kapattıramaz rahat edemem kimseyi dinlemem istemiyorsan sende kapanma çok sinirleniyorum bu duruma bu devirde birde kuzen midir nedir salak nasıl der yaa eşinde nasıl ses çıkarmaz ayyy ifrit oldummm

arkadaşlar merhaba ben ramazan ayında kapandım kendimi hazır hissediyordum yani öyle sandım yanlış yaptım diyorum çünkü hem kendimi hemde başkalarını kandırmış oldum ama hiç ayak uyduramıyorum psikolojim alt üst oldu bu kadar sorun olcağını sanmamıştım önceden çalışırken makyaj malzemeleri satıyordum bir firmada ve haliyle hep makyajlı gezerdim rüyalarıma bile giriyor kendimi hep açık görüyorum saçlarım fönlü falan kendimi şuan 40 yaşında bi kadın gibi görüyorum giyimimle ne biliyim içime asla sinmiyor kapalılarda makyaj yapıyor bende yapıyorum ama dozunda yapmak istiyorum fakat eşim beğenmiyorum ikide bir laf sokuyor ama kapalıyken full makyaj yapamamki çok arada kaldım eşimde destek olmuyor mesela pantolon alıyorum eşim çok bol alma diyor yakışmıyor falan diyor ama kapalı bi insanda daracık şeyler giyemezki eşimde ne isteğini bilmiyor hem kapalı ama açıkmşı gibi giyinmemi istiyor resmen psikolojim bozuldu bazen hakaret ediyor yok kötüyüm çok çok günaha girdim napcam bilmiyorum açılırsam milletin dilinden kurtulamam hele eşimin tarafından eşimin ailesi kapalı insnlar onlara göre çocuklu kadın kot topuklu giyemez çok kötü boşluktayım ne yapacağım ben eşimle bile bu konuyu konuşamıyorum ama çok sıkıldım ruhum daralıyor artık

Arap ulkelerınde ve turkıyede bı cok bayan ıcı fıkır fıkır gıyınıyor dısına uzun pardesu gıyıyor

Yazın zekı trıkodan bıkını aldım. Calısan kız. Dıyokı

Ben bır bıkını begendım bı tesetturlu bayana ayırmıslar.
Alalla dedım benım bıldm kapalaı. Hasema gıymıyor mu dıyorum.

Olurr mu dıyor bayanlar kendı aralarında toplandıgında onların ozel havuzları var. Kongre merkezlerı fılan var dıyor kız bırbırlerıne gosterıyorlar bu bıkınelerı dıyorlar

Yanı kapalıykende acık gıyınılebılır. Topluklu gıyınce bısı olmuyor senın kayınvalden art nıyetlı heralde!!!!!!

Icıne pantolon gıyersın setreç dısın pardesu bol olur. Bunu bu kadar takıntı yapma

şu sıralarda kapanma baskısı yapmak moda oldu bu yolla birilerine yaranacaklar sanırım.konu sahibi arkadaşım sen söylenenlere bakma dinimizde örtünme gibi şeyler yoktur tavsiye niteliğindedir isteyenler beyza bilgin hocanın ki kendisi ilk kadın vaizdir kitaplarını okuyabilir.

sonra senin hatan ailesi kapalı biriyle evlenmen hemde tamamen giyim tarzları farklıymış. ne işin var onunla. senin dengin olduğun gibi kabul edecek biriyle neden evlenmezsinki sonra böyle kandırmalara gelme yok şeytan deniyor filan basbayağa sana uygun değil bu giyim tarzı demek ki. sakin ol hayat senin. istediğin an açılabilirsin. bu gücün var.

buradan evlenecek genç kızlara tavsiyem kendilerine denk kişilerle evlenmeleri. sonra böyle baskılarla uğraşır üzülürsünüz.

arkadaşlar merhaba ben ramazan ayında kapandım kendimi hazır hissediyordum yani öyle sandım yanlış yaptım diyorum çünkü hem kendimi hemde başkalarını kandırmış oldum ama hiç ayak uyduramıyorum psikolojim alt üst oldu bu kadar sorun olcağını sanmamıştım önceden çalışırken makyaj malzemeleri satıyordum bir firmada ve haliyle hep makyajlı gezerdim rüyalarıma bile giriyor kendimi hep açık görüyorum saçlarım fönlü falan kendimi şuan 40 yaşında bi kadın gibi görüyorum giyimimle ne biliyim içime asla sinmiyor kapalılarda makyaj yapıyor bende yapıyorum ama dozunda yapmak istiyorum fakat eşim beğenmiyorum ikide bir laf sokuyor ama kapalıyken full makyaj yapamamki çok arada kaldım eşimde destek olmuyor mesela pantolon alıyorum eşim çok bol alma diyor yakışmıyor falan diyor ama kapalı bi insanda daracık şeyler giyemezki eşimde ne isteğini bilmiyor hem kapalı ama açıkmşı gibi giyinmemi istiyor resmen psikolojim bozuldu bazen hakaret ediyor yok kötüyüm çok çok günaha girdim napcam bilmiyorum açılırsam milletin dilinden kurtulamam hele eşimin tarafından eşimin ailesi kapalı insnlar onlara göre çocuklu kadın kot topuklu giyemez çok kötü boşluktayım ne yapacağım ben eşimle bile bu konuyu konuşamıyorum ama çok sıkıldım ruhum daralıyor artık

Sanırım siz eşiniz ve onun ailesinin baskısıyla kapandınız... Bence bir psikolojik yardım alın,gerçekten ne istediğinizi anlamanıza yardımcı olur,böylece aldığınız karar daha sağlıklı olur.. Bu arada anlaşılıyor ki eşinizin ailesinin kapalı olmasının dinle pek alakası yok çocuklu kadın açık olamaz,topuklu giymez,kot giymez...

Dinde başınızı kapatacaksınız diye bir şey yok(ki dinde zorlama da kesinlikle yoktur!!) ama topuklu ayakkabı daha doğrusu yürürken ses yapan ayakkabı giymeyin der.. İstemeye istemeye başınızı kapatıp öz benliğinize zarar vermek daha kötü... Başınızı açmak istiyorsanız açın,namazınızı aksatmayın,zekatınızı verin,ibadetinizi aksatmayın,daha huzurlu, mutlu olmaz mısınız o zaman?

Mesela,kot pantolon al ama çok dar olmasın.. bosbol da olmasın..arkadan hafif bolluk olsun hem daha rahat olursun..

Kendinizi nasıl iyi hissedeceksiniz onu belirleyin önce önemli olan başta sizin psikolojik sağlığınız.Allah kendinize zarar vermenizi asla istemez.
Eğer başarabilirseniz deneyin mesela şöyle yapın derim..Kendi başörtüsü takan bir arkadaşımdan örnek vereyim. O dar giyinmez ama aldığı şeyler çok tarzdır. Mesela bol paça pantolonun en güzelini bulur. Kendine yine güzel etekler bulur.Bir deneyin derim kendi tarzınızı oluşturmaya çalışın.
Ve örtü takan arkadaşlarınız varsa onlarla konuşun muhakkak.İlk taktıklarında ne hissetmişler bence onlar da zorlanmıştır bir nebze ya da akıllarından yeniden açılmak geçmiştir.Bunları konuşmak sizi rahatlatır o dönemlik bir şeymiş demek diye anlarsınız.
Bir de kapanmak ya da kapandım diye düşünmeseniz keşke bunu.Başörtüsü takmayı kapanmak olarak düşününce örtü takmaya başlayan çoğu arkadaşımın bir kendine güven kaybı yaşadığını düşünüyorum.Halbuki başörtüsü taktınız Allah'ın emrine uydunuz diye huzurun verdiği bir özgüven yaşamanız gerektiğini düşünüyorum.Kendinizi kapatmayın sadece başörtüsü takmak olarak algılayın bunu.
Makyaj konusunda da ince detaylı makyaj yapabilirsiniz.Doğal gözüken ama daha böyle çaktırmadan güzelleştirenlerinden :1: Siz işin içindeymişsiniz daha iyi bulursunuz bunları.

Son düzenleme:
emir deyip durmayın ne emri, emirler bellidir namaz oruç zekat... haybeye birilerinin siyasi malzemelerine alet oluyorsunuz emir dedikçe.namaz kılmayan türbanlılar türedi sizler yüzünden.

emir deyip durmayın ne emri, emirler bellidir namaz oruç zekat... haybeye birilerinin siyasi malzemelerine alet oluyorsunuz emir dedikçe.namaz kılmayan türbanlılar türedi sizler yüzünden.

Ayet var canım başörtüsü hakkında o yüzden emir diyorlar.Ama ilk şartlar tabiki şehadet namaz oruç zekat hacca gitmek .. :34:

Son düzenleme:
ben görmedim emreden bir ayet dediğim gibi o dönem savaşlar olduğundan tavsiye niteliğinde belli bölgeleri örtmeden bahsedilir. emir diyerek birilerine para kazandırılıyor. dinde 4. eşe kadar da izin var belli şartlarda ama soruyorum hanginiz ya da kim kızının bir adamın 4. karısı olmasını ister?

biraz çağa uymak gerek. namazını kılıp orucunu tuttuktan sonra gerisi zaten inancına kalır.

Canım kendini nasıl iyi hissediyorsan o şekilde hareket et. Bu tartışmaya açık bir konu ama benim düşüncem dinde kapanmanın (başörtüsünün) olmadığıdır. Mahrem yerlerin kapanmasıdır ki bunu zaten yapıyoruz. Sen nasıl mutlu olucaksan onu yap.

paylaşın hemen cevaplayalım. senin okuduğun kitabı bir sen okumadın herhalde. dinin büyük oranı yorumdur ama bu yorumlar tek doğru olarak kabul edilemez.buyur paylaş.bakalım hangimizin yorumu doğru.

zaten bunlara inanıp aldatıldım diye ağlayan kadınları anlamıyorum zaten senin inancına göre kocan isterse 2., 3. eş alabiliyor. neden üzülüyorsun aldatıldım diye?

Back
X