Yaptigim Yemegi Yemeyen K.V.

Aman ya ne b.k yerse yesin. Sende ona git ve hiç bir şey yeme özellikle yaptığını anlar..sıkma tatlı canını. Otur kendin ye. Afiyet bal olsun.. Ayrıca 6 sene olmuş daha ne istememesi. Zamanı gelince sana muhtaç kalınca görür...

Once bi esinize hoşt diyin. Bundan sonra ölene kadar eslik edebilir anasina yemeklerde. Ne demek eslik etmek durumunda kaliyor. Size kim eslik edecek peki Kafaya bak Kaynana da bok yiyebilir bence sorun yok Yapmayin bunlara yemek. Hak etniyolar. Yemeginizj yemeyen kadini evinizde de kabul etmemeliydiniz bence

Araları okumadım; fakat sadece sizin evinizde ve sizin yemeklerinize karşı mı böyle? Ben mesela çok titizim, soğanı kestiğim bıçağı başka bir şey için kullanmam, sürekli elimi sabunlarım, tencereyi sıcak sudan geçirip öyle yemeğe başlarım. Soğanlar büyük büyük doğranmışsa, ağzıma geliyorsa midem bulanıyor mesela. Başkalarının yaptığı yemeklere önyargılıyım, herkesin yemeğini yiyemiyorum.

Gerçi bana size garezi varmış gibi geldi. Yemiyorsa yemesin, siz afiyetle yiyin.

Kendi yemeğinizi yapın ona da dışardan söyleyin normalleştirin sizin üzerinizde etkili olduğunu düşünürse daha fazla yapar. Gayet sıradan bir üslupla hayatım yemek hazır olmak üzere annenin yemeğini de sipariş edelim gibi

Ya tok ya canı istemiyor .. sorduğumda bu cevaplardan birini alıyorum
Elleriniz terliyor mu? Benim anneannemde gelininin yemeklerini bu yüzden yemiyor. Gelini harika yemekler yapıyor oysaki herkes çok beğeniyor. Ama anneannem elleri terliyor yemeğini yemem demiş açık açık😅😅

Umrumda değil.. evime kim gelirse gelsin aynı muamele görür. Eşim de ona göre hareket etmek durumunda kalıyor.. gayet iyi yemek yaparım, mutfakta iyiyim .. acemi vs değilim... anlamadim
Yahu iyi yemek yapmakla ne alakası var? Sürekli iyiyim mutfakta diyosunuz. Herkes mutfakta süper değil, ama evine gelen misafiri süper olmayan o yemekleri yine yer. Belli ki trip atıyor. Bi karın ağrısı var. Ben olsam yapmazdım hiç bir şey.
Asıl mesele şu; eşiniz anne hayırdır? Demiyor mu?

Mrblar .. son zamanlarda kv.yaptigim yemek ,kek,borek hiçbir şeyi yemiyor kahve yapmak istiyorum canım istemiyor vs diyor .. gayet mutfakta iyiyim saçım örtülü her işimi yaparım, şartlı surtlu denebilecek düzeyde titiz olduğumu söylerler. . Birkaç zamandır bende misafir kendi pişirip yiyor ,dışarıda karnını doyurup eve geliyor, çok mecbur kalırsa aynı sofraya oturduğunda bile yoğurda ekmek doğrayıp yiyor.. 3,4 çeşit yemek olsa dahi bunu yapıyor.. beğendiği hep yediği şeyleri yapıyorum yine yemiyor
. Eşim de ister istemez eşlik etmek durumunda kalıyor ona dışarıda yiyp geliyorlar evde farklı takılıyoruz bu yüzden.. normal mi bu ,ne yapmalıyım?? Bu arada k.v . Baştan beri karşıydı evlenmeme .. 6 sene oldu asla kabullenemedi ..
Esinize söyleyin evde sizin yaptiginiz yemeği yesin. Eger yemeyeceksen bende bundan sonra yemek yapmiyorum deyin yapmayın sizde dışardan yeyin neden üzülüyorsunuz ki bu durumu kendi lehinize çevirin, yada kaynana pisirsin siz yeyin cok biliyormus madem kendi yapsin siz niye kendinizi yoracaksiniz. Neden kendinizi ya da yemeklerinizi beğendirmeye calisacaksiniz ki ustelik sizi hala benimseyemeyen bir kayinvalideye. Kendi evinizde resmen siz misafir gibi olmussunuz o ev sahibi de sanki onun kurallari geciyor. Evde yemeyecekse oglunu peşine sürüklüyor. Sizi götürmeden gidiyorlarsa inat degil mi sizde gidin her defasında hatta o her ne yemiyorsa canım ondan cekti deyip zorla o restoranta götürün orda da yogurt ekmek yesin haspam😂

Ben de başkasının evinde yemek yiyemiyorum kolay kolay. Çünkü yemeğin tadına baktıkları kaşıkla tekrar karıştırıyorlar. Kaşığı tekrar kullanmayan insan yok denecek kadar az. Bu yüzden hoşuma gitmiyor yerken aklıma geliyor.

Benim aklıma muhtemelen siz yemek yaparken sizin bir davranışından huylanip tiksindigi geldi açıkçası. Yemeğin tadina baktığiniz kaşığı tekrar tencereye mi soktunuz ellerinizi iyice yıkamadan mi yemek yaptınız ya da yemekten kıl.falan mi çıktı acaba? Önceden yiyormuş çünkü.

Mrblar .. son zamanlarda kv.yaptigim yemek ,kek,borek hiçbir şeyi yemiyor kahve yapmak istiyorum canım istemiyor vs diyor .. gayet mutfakta iyiyim saçım örtülü her işimi yaparım, şartlı surtlu denebilecek düzeyde titiz olduğumu söylerler. . Birkaç zamandır bende misafir kendi pişirip yiyor ,dışarıda karnını doyurup eve geliyor, çok mecbur kalırsa aynı sofraya oturduğunda bile yoğurda ekmek doğrayıp yiyor.. 3,4 çeşit yemek olsa dahi bunu yapıyor.. beğendiği hep yediği şeyleri yapıyorum yine yemiyor
. Eşim de ister istemez eşlik etmek durumunda kalıyor ona dışarıda yiyp geliyorlar evde farklı takılıyoruz bu yüzden.. normal mi bu ,ne yapmalıyım?? Bu arada k.v . Baştan beri karşıydı evlenmeme .. 6 sene oldu asla kabullenemedi ..
Başlığı görüp zıkkım yesin demeye geldim konuya😅

Yoğurt yiyormuş işte. Alın beş kilo yoğurt, kocanıza da söyleyin gelirken ekmek alsın, anasıyla doğrayıp yesinler. Siz neden dert edesiniz ki?

Kadın önceden yiyormuş şimdi yemiyomus bence ya birşeyden huylanmis ya da size kırılmış bir konuda ben öyle hissettim üstüne düşmeyin hatta normal karşılayın esinizde bal gibi de biliyor neden yemedigini size söylemiyor sormayın hiç bir daha geldiğinde kahve meyve yemek teklifinde bulunmayın mutfaktan alsın yogurdunu yesin

Prenses hazretleri ve onu eğlendirmekle görevli oğlu "ya yemek isterse" diye gene 4 kişilik yemek yapıyordur kızcağız😔 benim eşimin anne babası daha farklı gariplikler yapıyorlardı.Gelecekleri zaman bir gün önceden hazırlığa başlıyordum ..geldikleri gün de mutfaktan çıkmıyordum.Söyledikleri "pirincin türü güzelmiş..fasulyenin cinsi güzelmiş.." tarzı şeyler."Ellerine sağlık kızım güzel yapmışsın " demeye dilleri varmıyordu sözleşmiş gibi.Hatta kayınpederimin "insanoğlu işte ..kuru ekmekle de doyuyor" demişliği bile var 🤐 ben eşime söyledim vallaha..kuru ekmekle doyuyorsa çocuğumun vaktinden niye alıp günlerce hazırlık yapıyorum ki!? dedim.O oldu.Sonrasında yıllarca eşimin ailesi geldiği gün önce onları alıp sonra restoranta geçtik 🤷‍♀️
Bu tarz kv ler gurur yapiyolar bence, eline saglik guzel olmus diyemiyolar😐🙄 dese seninde gonlun hos olur ama iste.. bence fazla paspas olunca cidden uzerinde tepiniyolar, o yuzden bence en iyisini yapiyorsun simdi. Gitsin disarda zikkimlansin sende yorulmamis olursun

Birkaç gün daha bende bu arada önceden yiyordu .. sorsan ya tok olduğunu söylüyor ya canım istemiyor diyor
Ya belki yemekte saç görüp iğrenmiştir. Belki tuvalete girip çıktığınızda elinizi yikamadiginiza tanık olmuştur, belki iğrendiği bir şey vardır.
Mesela geçen instada bir kadın lavabodan iğrendiğini, lavaboya değen sebzeyi daha çok yikadigini söylemiş, anket koymuş. Anketin yarısından çoğu 'ben de lavaboya değen şeyi yiyemem' demiş. Ben asla buna dikkat etmem mesela.ya da ananemler meyveleri etleri lavaboya koyar öyle yıkar. Bu kişi bana gelse muhtemelen bir şey yemez..yani böyle böyle şeyler var insanların takıldığı.. geçen bir videonun altına yüz kişi 'igrenc kadın saçına değip yemeğe devam etti' demiş. Kusma emojisi falan. Oysa yani ne alaka. O zaman anladım ki bazı insanlar saçına değince elini yıkıyor,böyle şeyden iğreniyor. Oysa ben hamur yogurmadan önce saçımı toplar o ellerle hamur yogurabilirim😂😂 mesela bu insanlar bende de yemek yemezler. Aynı şekilde yemeğe baktığın Kasık yemeğe daldirilmaz, ben daldiririm:) her şey için kasık mi kirleticem. Ama bazı insanlar bunu da görse yemezler.
Yani bence kesinlikle kadın sizde bir şeyden igrenmis, bundan dolayı yemiyor. Boşverin, yemezse yemesin. İki kişilik yemek yapın siz de.

Ben de başkasının evinde yemek yiyemiyorum kolay kolay. Çünkü yemeğin tadına baktıkları kaşıkla tekrar karıştırıyorlar. Kaşığı tekrar kullanmayan insan yok denecek kadar az. Bu yüzden hoşuma gitmiyor yerken aklıma geliyor.
ben asla kullanmam, yemege kasik daldiranin eline de kepceyle vururum :) ailecek yerken de ortadaki her tabaga bir servis kasigi konulur. biz de yiyebilirsiniz :)

Daha önce yiyip şuan yemiyor olması enteresan.
Titizlikle alakalı olabilir,yemek yaparken bişey gördü iğrendi, yemek istemiyor desek çay kahve yaparken de el değmiyor sonuçta.
Bence tamamen tavır.Bir sözünüze, bir lafınıza, hareketinize alınmış olma ihtimali var gibi.Tavırlı ise niye geliyor çünkü oğlunun evidir,oğlunun hatrınadır.Eşinizin de onunla birlikte dışarda yiyor olması ve tepki vermiyor olması bu ihtimali kuvvetlendiriyor.
Açıkçası ben de titiz bir insanım her evde, her restaurantta yemek olayına girmek istemem.Yaptığım yemeklerin tadına tatlı kaşığıyla bakar hemen bulaşık makinesine koyarım.Aynı kaşıkla tadına bakıp yemeği karıştıran çok insan var.
Bir defasında çocuğun burnunu eliyle sildikten sonra peçeteyle temizleyip elini yıkamadan yemeğe kaldığı yerden devam eden, üstüne bir de saçına başına süren ama elini ısrarla yıkamayan bir tanıdığı görünce her yerde yemek yenemeyeceği konusunda kendime bir defa daha hak verdim.Öldürseler bir falso gördüğüm evde birdaha yemem.Belki çay kahve de içmek istemem bilemedim.
Benim aklıma gelen sebepler bunlar. 🤷

Ya belki yemekte saç görüp iğrenmiştir. Belki tuvalete girip çıktığınızda elinizi yikamadiginiza tanık olmuştur, belki iğrendiği bir şey vardır.
Mesela geçen instada bir kadın lavabodan iğrendiğini, lavaboya değen sebzeyi daha çok yikadigini söylemiş, anket koymuş. Anketin yarısından çoğu 'ben de lavaboya değen şeyi yiyemem' demiş. Ben asla buna dikkat etmem mesela.ya da ananemler meyveleri etleri lavaboya koyar öyle yıkar. Bu kişi bana gelse muhtemelen bir şey yemez..yani böyle böyle şeyler var insanların takıldığı.. geçen bir videonun altına yüz kişi 'igrenc kadın saçına değip yemeğe devam etti' demiş. Kusma emojisi falan. Oysa yani ne alaka. O zaman anladım ki bazı insanlar saçına değince elini yıkıyor,böyle şeyden iğreniyor. Oysa ben hamur yogurmadan önce saçımı toplar o ellerle hamur yogurabilirim😂😂 mesela bu insanlar bende de yemek yemezler. Aynı şekilde yemeğe baktığın Kasık yemeğe daldirilmaz, ben daldiririm:) her şey için kasık mi kirleticem. Ama bazı insanlar bunu da görse yemezler.
Yani bence kesinlikle kadın sizde bir şeyden igrenmis, bundan dolayı yemiyor. Boşverin, yemezse yemesin. İki kişilik yemek yapın siz de.
Hamur yoğurmadan önce saçını toplayıp, o ellerle hamur yoğurma.
Yemeğin tadına baktığın kaşığı yemeğe daldırma nütfennno_O bırak kaşıklar kirlensin makine yıkar kii 🙄

Back
X