kucagina alma derken misal cay iciyoruz benim bebegim agliyor ben cayi birakip derhal kosuyorum bana cayini ic te oyle git diyorlar.sen boyle alistirirsan cok cekersin diyorlar.bebisim hep kucakta olmak istiyor kendi badina 5 dk oyalanmiyor ki annesi tuvalete gitsin.
koltuga birakacakmisim agliyacakmis oyle oyle alisacakmis ben tuvalete gidecekmisim karnimi doyuracakmisim bir iki aglar yorulurmus.
bu bir dusunce dogrulugundan emin degilim.
bebegimde hep kucagimda sanirim aglamasina izin veremeyecegim.
merak ettigim sahiden simariyorlar mi?
2 aylik kizim var
cogu yeni nesil anne bebeklerin tuvalet aliskanligi edinememesinden,uyku problemlerinden,yeme icme inat tutturma vs.. huylarindan sikayetci...
bir cok psikolojik kitap okudum cocuklar ve bebekler hakkinda.
ben sevgisiz ilgisiz buyudugum icin daha bir hassasim bu konularda.
bebegime iyi bakabilmek icin paralaniyorum cok zorlasada gulumsuyorum etrafimdakiler bu cocuk kucaga alismis yok efendim simarmis yok boyle yaparsan cok cekersin diyorlar.
misal kizim aglayinca hemen kosup kucagima aliyorum birak aglasin hemen kosma diyorlar.
psikologlar ise bebek agladiginda hemen ilgilenilmeli yoksa ofke biriktirir diyorlar.
cocugum simarik olsun istemem ama benim gibi sevgisiz buyusunde istemem.
sizin tecrubeleriniz neler?
bebegimizi sinirsiz sevip nasil simarmadan ozguvenli yetistiririz.
Oluu oyle sey hic?benim oglum 9 aylik nerdeyse ilk 3 ay hep kucaktaydi hic aglamadi hicte skntisini cekmedim halada cekmiyorum sukur.2 aylik bebek aglatmak nerden ckmis?nerden bilsin kendini oyalamayi?kucagina alma derken misal cay iciyoruz benim bebegim agliyor ben cayi birakip derhal kosuyorum bana cayini ic te oyle git diyorlar.sen boyle alistirirsan cok cekersin diyorlar.bebisim hep kucakta olmak istiyor kendi badina 5 dk oyalanmiyor ki annesi tuvalete gitsin.
koltuga birakacakmisim agliyacakmis oyle oyle alisacakmis ben tuvalete gidecekmisim karnimi doyuracakmisim bir iki aglar yorulurmus.
bu bir dusunce dogrulugundan emin degilim.
bebegimde hep kucagimda sanirim aglamasina izin veremeyecegim.
merak ettigim sahiden simariyorlar mi?
valla yollarda kaldirimlarda ciglik cigliga aglayan cocuklari gorunce tedirgin oluyorum.herkezi takma kafana. icinden geldigi gibi buyut bebisini
sizin tecrubenizi baz alabilirim.Oluu oyle sey hic?benim oglum 9 aylik nerdeyse ilk 3 ay hep kucaktaydi hic aglamadi hicte skntisini cekmedim halada cekmiyorum sukur.2 aylik bebek aglatmak nerden ckmis?nerden bilsin kendini oyalamayi?
bayagi bildiginiz uyumuyor saka degil.Bebeğiniz o kadar küçük ki şımarmayı bilemez size bağımlı bir küçük insan o... Siz ne yapacaksanız o uyurken yapacaksınız, elbette uyuyordur bebeğiniz çünkü çok küçük. O uyandığında onunla ilgileneceksiniz,Siskooanne de dedi, bu günler bir daha elinize imkan yok geçmez, bebeğinizin tadını çıkarın :)
2 aylik kizim var
cogu yeni nesil anne bebeklerin tuvalet aliskanligi edinememesinden,uyku problemlerinden,yeme icme inat tutturma vs.. huylarindan sikayetci...
bebegime iyi bakabilmek icin paralaniyorum cok zorlasada gulumsuyorum etrafimdakiler bu cocuk kucaga alismis yok efendim simarmis yok boyle yaparsan cok cekersin diyorlar.
misal kizim aglayinca hemen kosup kucagima aliyorum birak aglasin hemen kosma diyorlar.
psikologlar ise bebek agladiginda hemen ilgilenilmeli yoksa ofke biriktirir diyorlar.
3 ayliga kadar aliskanlik edinmiyorlarmis.Şimdi kucaklamıyacaksında ne zaman kucaklıyavaksın? Bende alma ilgilrnme işletini çoook abarttım ama dr um 18 aylıkken bana müdahale etti ( çocuk dr u ) hayır kaprislerüne izin vermiceksin, anlat anlıyor seni be ek deyip geçme herkezden akıllı oluyorlar diye.. Aynı dr küçüklen doya doya sev kokunu alsın kokusunu içine çek dinleme kimseyi anne bebek de sevişir, sevilin be eğinizle oynayın koklayın derdi ama 18 aylıktan itibaren bariyerler koymaya başladık.. Her istediğin olmaz, o şekeri alamazsın sağlığına zarsalı gibi şeyler.. Mesela ilk kızım 8 yaşına geldi ve en çok korktuğu şey en kaldıramadığı hıçkıra hıçkıra ağladığı, ceza vermem , köşe cezası :) şu şey tehlikeli bunu birdaha yapma dediğim zaman tmm anne dio, sanki evire çevire dövüyomuşum gibi :)) sen annesin içinden geldiği gibi davran ama abartmadan:) dr a danış kontrollere gittiğinde , en iyi bilgiyi çok bilen komşuların deil o verir.. Güle güle büyüt bebişini
Bi cocuk kucaga almakla simarmaz,almamakla hircinlasir ben bunu savunuyorum.hicbi sknti yasatmadi oglum daha bana kucaga falanda alismadi henuz kucuk ama hic bi simarikligini gormedik.bu biraz yapi biraz yetistirmeyle ilgili.yeme problemi tuvalet problemi bunlari dusunmek icin cok erken.senin bebeginde simarikligi ogrenmek icin cok kucuk suan dunyada senden baska kimsesi yok o dunyaya seninle alisacaksizin tecrubenizi baz alabilirim.
cunki teori degil yasanmis tecrube
bende neredeyse hic aglatmiyorum kizimi gaz sancisi disinda.
simarmadi degil mi!!!??!
senin konularını doğurmadan evvelden beri takip ediyorum:)2 aylik kizim var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?