Yaramaz cocukları olan misafire hayırrr

Çocuklu misafire hayirsa misafirde çağırmayın durum çok basit
Anneler gelirken küçücük çocuklarini evde birakacak halleri yok

Ben pek bir rahatim bu konuda ya kirsinlar doksunler umrumda degil. Cocuk bu o yasta yapmayacak da 30 yasinda mi yapacak. Ama soyle bir durum var ki cinnetliktir benim icin. Cocugu kendi evinde bile rahat birakmayan yapma etme diye elini kolunu baglayan anasi gidip baskasinin evinde saldim cayira mevlam kayira yapiyorsa deliririm. Cocuga kizma yine varsin eglensin oynasin ama anasini olduresim gelir.

Yorumunuzda cok haklisiniz aynen katiliyorum. Ama konu sahibinin olayinda cocuklae bir kutlama bir eglence icin gelecekler oyun oynayacaklar yani bunu kisitlamamak gerekirbence. 20 kisilik bir ortamda cocugun elindeki meyve suyunun dokulmesi bir dert degildir mesela benim icin. Ama tek amaci cevresindeki esyalara insanlara zarar vermekse cocugun o durumda uyaririm tabiki.

yaramaz çocukları hiç sevmem mumkun mertebe onları oyalatcak birileri olmalı abla abi gibi yada tvde yada bilgisayarda ilgilerini çekecek fantastik film acilmali önlerine de mısır patlaği falan verilirse sakin sakin iki saat dururlar yoksa kendi başlarina başlıyorlar oynamaya atliyolar zipliyolar sinir ediyorlar.

Bu çok ince bir çizgi. Benim kızım 4 yaşında evde gayet özgürdür,kendine zarar vermediği sürece istediği yerde oynayabilir,salonda birşeyler atıştırabilir ama başkasının evinde bunu yapmaması gerektiğini bilir. Ayrica dağıttığını toplaması gerektiğinide öğrettim. En basitinden küveti dolduruyorum,uygun olan oyuncaklarını almasına izin veriyorum,oynuyor ama çıkacağı zaman kuvetteki su biterken o oyuncakları kenara kaldırması gerektiğini,kuruyup süzülmeden küvetten çıkaramayacağını biliyor. Annemde dahi izinsiz birşey almaz,oda oda gezmez,anaanne gelirmisin,şu odadan /mutfaktan birşey alabilirmiyim der,annemide götürür,onun nezaretinde yapar ne yapacaksa. Hep böyle değildi tabiki bu çocuk,böyle doğmadı ama öğrettim bunu ben. Serbestlikse ufak kurallar dahilinde kendi evimizde dibine kadar serbest,zira onunda evi orası,oda bir birey,ama serbestliği başkasının evinde biter,sınırlanır. Ne kimsenin çekmecesini açabilir,ne dolabını karıştırabilir. Öğrendi. Biliyor.
Bunlar annenin elinde tamamen. Siz ne verirseniz onu alır çocuk. Ben evde eline vursam,onu elleme,bunu dökme,dağıtma desem o çocuk ilk bulduğu fırsatta zaman mekan farketmez yapar bunu,başkasının evine gidince ekstra large takılıyorsam ,çocuğumu gözlemleyip,yanlış yaptığı yerde dur demiyorsam bende sorun zira çocuk çocukluğunu yapıyor.
Ha benim evimde rahat edilsin isterim,umurumda olmaz,kırılmıs,dökülmüş. Bilerek,isteyerek,kasıtli,bilinçli yapılıyorsa sadece üzülebilirim,aksi halde oynarken,yerken bir anda birşey dökülüyorsa doğaldır. Ben uygun alan yaratmazsam evime gelen çocuklara,bunlar gayet olağan şeyler. Geçenlerde kızımın arkadaşları geldi,3 çocuk,yemekte yediler dökülüp saçılmadan,kinetik kumda oynadılar yine ev batmadı,slime da yaptılar yine birşey olmadı. Yemek için kızımın masasını hazırladım,oturdular yediler,kızım orada otururken ne kadar döküyorsa o kadar döküldü (neredeyse hiç yani)kum için örtümüz var serdim yere verdim kalıpları oturdular oynadılar,sıkılınca topladım,örtüyü silkeledim,kumu kaldırdım tertemiz. Slime yine masada alan ayarladım oturdular oynadılar,oyun bitince slimelar kutuya,çocuklar ellerini yıkamaya bitti gitti. Ben ilgilenmesem,kumda dökülürdü,yemeği ellerine versem gezip yerlerdi ne onlar yediklerinden anlardı ne ben,slime yine aynı şekilde yapış yapış birşey,denetimsiz versem alan yaratmasam onuda sagda solda yapışmış,bulaşmış halde bulurdum. Ha alan yarattım oyunlarına müdahale etmedim,o kadar güzel vakit gecirdiler ki eve gitmek istemediler,anneleride arayip ne yaptın sen hep gelmek istiyorlar dediler.
Tek gereken onlara alan yaratmak,burada oynayabilirsiniz istediğiniz gibi ama buradan başka yere götüremezsiniz burası kum kösesi,bu alan slime alanı vb yönlendirmeler ve ufak sınırlarla gayette güzel oynuyor çocuklar.

Tabi sizin eviniz kirlenmesin kaynananizin evi kirlensin o temizlesin.. nasil bir düsunce bana olmasin ona olsun. Insan kendi icin istemedigini bir baskasi icin nasil ister.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…