- 9 Temmuz 2015
- 10.397
- 21.029
- 398
- 35
- Konu Sahibi Pembekoala35
-
Annelerden kaynakli bu sorun. Benim cocujlarim da kucuk ne kendi evimde ne baska evde top otnayamaz koltuk tepelerinden atlatamaz. Bu enerjisini atsin doya doya oynasin diye krese gidiyorlar. Evde oyle azamazlar.zaten komsulatla bu kadar kasmama ragmen papaz olmak uzereyiz.
Konu sahibi ben komsulatim anlayissiz oldugu icin evde boyle toplanti yapmam ama yerinde.olsam temizligi.dert etmezdim hic.cpl dert olacaks
Vallahi ben ne Avrupa'da ne de Uzakdoğu'da bizim çocuklar kadar şımarığını görmedim. Bunu ama yaramaz ne yapayımcı ailelere söylemek lazım. En büyük sebebi şu bence; bizim ülkede zorunluluktan anne baba olunuyor. Çocuk baskısından dolayı her çift kendini anne baba olmak zorundaymış gibi hissediyor ama diğer ülkelerde gerçekten isteyen ve kendine güvenen insanlar anne baba oluyor.Aynen katılıyorum. Benim bir arkadaşım da Katar'da. Orası da çok uluslu bir ülke. Oraya ilk gittiği zaman direk bana şunu söyledi:
Gulberg burada çocuklar parkta bile sessiz. Neden Türkiye de öyle anlamıyorum. Burada itekleme, çarpma, kakalama yok parklarda. Herkes sıraya giriyor. Demişti.
Net bir şey var gerçekten Türkiye ' de çocuklar şi-ma-rik. Ve şimariklikla ozgurluk kavramları karışmış durumda. Bunun en büyük zorluğunu okullarda yaşıyorum maalesef. Çünkü bizim anlayışta çocuğunu yetiştirenler çok çok azınlıkta.
Öğretmen olarak cevap vereyim. Hayır biz o kadar disiplinli değiliz. Çocuklar orada hata yaparsa sonucu olacağını biliyor. Buna göre eğitiliyorlar zaten. Çin'de zaten küçük yaştan itibaren yatılı okula gidiyor çocuklar ( hala öyle mi bilmiyorum) Kore de okulda çok uzun süre vakit geçiriyorlar. Tayvan'da dediğim gibi disiplin çok sıkı.Karşı taraf boyutyndaki tespitlerinin çoğu yerinde,okulda yaşıyorum dediğin için öğretmen olduğunu varsayarsam peki öğretmenlerimiz uzakdoğulu öğretmenler gibi mi
Konuyu çok uluslu bir hale getirmeye gerek yok bence, diş zımbırtisi gibi gereksiz şeylerde yoktur misal oralarda, bir çerçevenin içine girip maaile resim çektirmek falan, bu bir sistem sorunu diyelim o zaman
Öğretmen olarak cevap vereyim. Hayır biz o kadar disiplinli değiliz. Çocuklar orada hata yaparsa sonucu olacağını biliyor. Buna göre eğitiliyorlar zaten. Çin'de zaten küçük yaştan itibaren yatılı okula gidiyor çocuklar ( hala öyle mi bilmiyorum) Kore de okulda çok uzun süre vakit geçiriyorlar. Tayvan'da dediğim gibi disiplin çok sıkı.
Öğretmen olarak cevap vereyim. Hayır biz o kadar disiplinli değiliz. Çocuklar orada hata yaparsa sonucu olacağını biliyor. Buna göre eğitiliyorlar zaten. Çin'de zaten küçük yaştan itibaren yatılı okula gidiyor çocuklar ( hala öyle mi bilmiyorum) Kore de okulda çok uzun süre vakit geçiriyorlar. Tayvan'da dediğim gibi disiplin çok sıkı.
Çok ulusludan kastım her kültür ve dinde insanın oluşu. Demek ki doğru olan bu ve her yerde bu kabul görüyor anlamında.Karşı taraf boyutyndaki tespitlerinin çoğu yerinde,okulda yaşıyorum dediğin için öğretmen olduğunu varsayarsam peki öğretmenlerimiz uzakdoğulu öğretmenler gibi mi
Konuyu çok uluslu bir hale getirmeye gerek yok bence, diş zımbırtisi gibi gereksiz şeylerde yoktur misal oralarda, bir çerçevenin içine girip maaile resim çektirmek falan, bu bir sistem sorunu diyelim o zaman
Dayak yazdığımı hatırlamıyorum. Disiplin anlayışını dayakla bağdaştırılmasına da karşıyım. Benim disiplinden kastettiğim çocuğun davranışının sonucunu öğrenmesi. Doğru davranışla yanlış davranışın sonucunun farklı olduğunu bilmesi ve bu sürecin evde başlaması gerekliliğiDayak mesela, devlet okulları, neyse...uzakdogu iyiymiş ordan devam edelim
Ekol Yeni Zelanda olabilir ama bu en başarılı ülke sıralamasını değiştirmiyor. Kaldı ki o çelikler dünyanın bir çok alanında söz sahibiAma ekol cekiklerden ziyade yeni Zelanda bildiğim kadarıyla
Ben ordaki sistemi bilmiyorum. :)Dayak mesela, devlet okulları, neyse...uzakdogu iyiymiş ordan devam edelim
Dayak yazdığımı hatırlamıyorum. Disiplin anlayışını dayakla bağdaştırılmasına da karşıyım. Benim disiplinden kastettiğim çocuğun davranışının sonucunu öğrenmesi. Doğru davranışla yanlış davranışın sonucunun farklı olduğunu bilmesi ve bu sürecin evde başlaması gerekliliği
Bu kısıma katılıyorum.Ben yazıyorum nasılsa konu ordan oraya gidiyo o da bir Türkiye klasiği
Dayak yazdığımı hatırlamıyorum. Disiplin anlayışını dayakla bağdaştırılmasına da karşıyım. Benim disiplinden kastettiğim çocuğun davranışının sonucunu öğrenmesi. Doğru davranışla yanlış davranışın sonucunun farklı olduğunu bilmesi ve bu sürecin evde başlaması gerekliliği
++++++++++++++++111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111zaten dayakla terbiye olunsaydı bizim millet bir dünya markası olurdu.. hiç unutmuyorum ilkokulda ben "anne-babamdan dayak yemedim hiç" dediğim için gülmüşlerdi bana, o derece inanılmazdı :) artık acınası bir hal aldı, eğitim zaten yok ve eğitimsiz insanların çoğalması ve yetiştirilemeyen çocukların anne-babalarından al(ama)dıklarıyla büyümesi sonucunda sorunlu bir toplum olma yolunda çığır açıyoruz..
zaten dayakla terbiye olunsaydı bizim millet bir dünya markası olurdu.. hiç unutmuyorum ilkokulda ben "anne-babamdan dayak yemedim hiç" dediğim için gülmüşlerdi bana, o derece inanılmazdı :) artık acınası bir hal aldı, eğitim zaten yok ve eğitimsiz insanların çoğalması ve yetiştirilemeyen çocukların anne-babalarından al(ama)dıklarıyla büyümesi sonucunda sorunlu bir toplum olma yolunda çığır açıyoruz..
Haşereyse çözüm kolaydaGenelde varoş ailelerin çocukları haşere oluyor. Yani cocugunuz yaramazsa vardır bi varoslugunuz iyi bakin kendinize o kismi düzeltince çocuğun yaramazligi da geçer. Bu genel kanım. Boyle tiplerden uzak durursun da ömür boyu rahat edersin.
Çocuklara oyun odasi yaptim de bi odayi bosalr yemekleri de oraya koy oyuncaklari da kapat kapilari dursunlar orda annelerinin de islerine gelir kimse nie çocuğumu odaya hapsettin demez ayikmaz.
Ne kadar guzel bir düşünce harikasınız sizin gibi olmalı herkes size oturmaya gelmek istedimYapmayın yada illaki yapacağım diyorsanız,anlaşın bir parti evi,cafe vb bir yerle dışarda yapın. Biliyorum ki biz ne dersek diyelim siz boşveremeyeceksiniz,zevk almak bir yana dursun,aksine içiniz içinizi yiyecek,en mantıklısı bu olur.
Bana gelen misafirin bebeği varsa ben ilgilenirim ki rahat rahat oturup bir çay içsin,çocuksa /çocuklarsa oyun kurarim,kinetik kum,lego,slime vs muhakkak sevdikleri birşey olur,oturup oyalanırlar,boyama yapmak isteyen boyama yapar. Kimse ev gezip dağıtmak vs uğraşmıyor o evde oyalanacak birşeyler varsa emin olun. Ha ben bunu evi dağıtmasınlar diye değil,anneleri nefes alsın ,çocuklar keyifli vakit gecirsin diye yapıyorum ,her halükarda kirleniyor ev ama çocuk olmasada kirleniyor zaten kalabalık bir grup ağırlayınca.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?