Yaramaz cocukları olan misafire hayırrr

Vallahi ben ne Avrupa'da ne de Uzakdoğu'da bizim çocuklar kadar şımarığını görmedim. Bunu ama yaramaz ne yapayımcı ailelere söylemek lazım. En büyük sebebi şu bence; bizim ülkede zorunluluktan anne baba olunuyor. Çocuk baskısından dolayı her çift kendini anne baba olmak zorundaymış gibi hissediyor ama diğer ülkelerde gerçekten isteyen ve kendine güvenen insanlar anne baba oluyor.

Öğretmen olarak cevap vereyim. Hayır biz o kadar disiplinli değiliz. Çocuklar orada hata yaparsa sonucu olacağını biliyor. Buna göre eğitiliyorlar zaten. Çin'de zaten küçük yaştan itibaren yatılı okula gidiyor çocuklar ( hala öyle mi bilmiyorum) Kore de okulda çok uzun süre vakit geçiriyorlar. Tayvan'da dediğim gibi disiplin çok sıkı.

Ama ekol cekiklerden ziyade yeni Zelanda bildiğim kadarıyla

Dayak mesela, devlet okulları, neyse...uzakdogu iyiymiş ordan devam edelim

Kendi yeğenlerim çok akıllı asla yaramazlık yapmazlar ama eltimin çocukları çok yaramaz. Geçen bana gelmişti yeğenim de vardı. Geldi eltimin kızını bana şikayet ediyor. Çok terbiyesiz senin çekmecelerini açıyor kaç kere dedim yapma diye ama yapıyor halacım falan diyordu. Bi şey de demem ben aslında çocuklara ama anlatmak istediğim kim ne derse desin çocuğa eğitim versen her şekle sokarsın.

Çok ulusludan kastım her kültür ve dinde insanın oluşu. Demek ki doğru olan bu ve her yerde bu kabul görüyor anlamında.

Okuldaki sıkıntımız öğretmen kaynaklı degil. Çok şükür bu konuda şanslıyız. Diğer çocukların hak ve özgürlüklerinin, kurallarin sınırını bilmemek veya bildiği halde uygulamamasi. Çünkü aileden gördüklerini doğru sanıyorlar. Okulda öğrendikleri teorikte, sorularda kalıyor. Pratikte sıfır.

Dayak mesela, devlet okulları, neyse...uzakdogu iyiymiş ordan devam edelim
Dayak yazdığımı hatırlamıyorum. Disiplin anlayışını dayakla bağdaştırılmasına da karşıyım. Benim disiplinden kastettiğim çocuğun davranışının sonucunu öğrenmesi. Doğru davranışla yanlış davranışın sonucunun farklı olduğunu bilmesi ve bu sürecin evde başlaması gerekliliği

Ben yazıyorum nasılsa konu ordan oraya gidiyo o da bir Türkiye klasiği

yaramaz çocuklar ile rahatına düşkün anneler arasında KESİNLİKLE bir ilişki olduğuna inanıyorum.. 2-3 tane arkadaşım var, üçü de eline çayını alıp "emaağğğnn çocuktur karıştırır, böyle öğrenecek" diyen tipler.. hayır efendim, çocuğun hareketli ise yanında gerekirse bir bavul oyuncak, oyalayacak şey taşırsın ama ayağa bile kaldırmazsın.. çok hareketliyse gitmezsin.. ben o arkadaşlarımı evime kabul etmiyorum, dışarıda buluşuyoruz çünkü hem bana, hem çocuklarıma hem de diğer arkadaşlarıma haksızlık..

iki çocuğum var ne diş bilmemenesi, ne baby shower tırı vınısı yapmadım.. hem bütün gelenekleri uygulayayım hem de moralim bozulmasın olmuyor.. bu ülkede gelenek = huzursuzluk zaten..

zaten dayakla terbiye olunsaydı bizim millet bir dünya markası olurdu.. hiç unutmuyorum ilkokulda ben "anne-babamdan dayak yemedim hiç" dediğim için gülmüşlerdi bana, o derece inanılmazdı :) artık acınası bir hal aldı, eğitim zaten yok ve eğitimsiz insanların çoğalması ve yetiştirilemeyen çocukların anne-babalarından al(ama)dıklarıyla büyümesi sonucunda sorunlu bir toplum olma yolunda çığır açıyoruz..

++++++++++++++++111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111

O kadar doğru yazmışsın ki...

Birde diş buğdayı, 6 ay kınası, adım lokması gibi gelenekler bizim kültürümüzde var ama şu zamanda ki şartlarda uygulanmaları pek kolay değil gibi görünüyor sanki. Eskiden insanlar birbirlerine daha yakın oturuyorlarmış. Kadınların bir çoğu ev hanımı ya da tarla da çalışıyormuş. Geniş aileler, çocuklarla ilgilenen aile bireyleri varmış. Şimdiki yaşam şartları farklı. Tamam güzel oluyor. Farklı bir aktivite belki sosyalleşme ama bu yaşam koşullarında sanki aktiviteden çok eziyet mi oluyor? Bilemedim.

Haşereyse çözüm kolayda
Haşarıysa iş aile kültüründe bitiyor doğru

Ne kadar guzel bir düşünce harikasınız sizin gibi olmalı herkes size oturmaya gelmek istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…