- Konu Sahibi BenveUtkum
-
Alıntıyla yazsanız da ben de farketsem yazdığınızı.
Neyse..
Sizin gösterdiğiniz sevgiyi, sabrı, anlayışı kullanan çocuklar da var.
Ufak sorunlara karşı kimse ceza verip bundan mutluluk duymaz.
Anlamadığınız şey o gösterdiğiniz sınırsız anlayışı kötüye kullanma konusunda ısrarlı olan çocukların varlığı.
Gerçekten varlar ve sandığınız kadar masum olmayabiliyorlar da.
Defalarca uyarmanız, cümlelerin başını sonunu değiştirerek kırk türlü anlatmanıza rağmen
aynı yanlışı yapmaya devam ediyorlar.
Alay edercesine, ben de şu kadarcık boyumla senin sabrınla böyle oynarım dercesine..
Karşınızda haksız yere morartılmış, şişirilmiş göz, kırılmış diş, yarılmış kafa görünce
gelen veliye montessoriyi siz anlatırsınız artık.
Ölmedi ya çocuğunuz canım yaşıyor işte orası yaralı eksik kalıversin aaaa montessori okuyun biraz diye yollarsınız :)
Benim için birinin diğerinden üstünlüğü yok.
Hiç birini gereksiz şımartmam ya da cezalandırmam.
Daha yazmayacağım size..
İyi akşamlar..
Çocuklardan bahsederken 'masum olmayabiliyorlar' demenizi şiddetle kınıyorum. Eğer çocuklarımızın masum olmadığına dair bir inancınız varsa, ben de onları yetiştiren aile ve eğitimcilerinde arayın sebebini demek istiyorum. Montessori yöntemleriyle böyle dalga geçmeniz de bazı yeni nesil öğretmenlerimizin malesef bakış açılarının ne kadar dar ve sabırlarının, kendilerini geliştirme isteğinin ne kadar az olduğunun göstergesidir bence. Bizim öğretmenlerimizin arzusu faydalı bireyler yetiştirmekti, şimdi ne yazık ki çoğunun arzusu diğerlerini kenara itip çalışkan öğrencilere odaklanmak, bu stratejiyle de bir şekilde özel kurumlara vs kapağı atmak olmuş malesef.... Okul hayatıma Bir çocuğun masumiyetini yitirdiğini düşünebilen bir eğitimcinin elinde başlamadığım için şükrediyorum şu an...
Ben devlette öğretmenim hanımefendi.
Kapağı özele atmak yerine devletteki çocuklara faydalı olmayı seçtim.
Masumiyetini tamamen yitirmiş çocuk yoktur, masumluğu zaman zaman elden bırakan çocuk vardır.
Bunu da bu işin içindeki ben sizden iyi bilirim.
Anlama sorununuzu alıp uzaklaşarak benle muhattap olmazsanız sevinirim.
Evet sizin çocuğunuza verilen ciddi bir hasar sonucu siz aman ölmedi yaa dişi de kırılıversin, kaşı da patlayıversin der.
Diğer çocuğa hiç kızmazsınız tamam mı?
Hadi selametle..
Siz benim ne iş yaptığımı biliyor musunuz ki? Ayrıca biz size aferin deyin demiyoruz elbette; ama kurduğunuz cümleleri bir daha okursanız bir eğitimciye hiç yakışmadığını siz de farkediceksiniz. Hatta ben sizi tanımıyorum ama çocuğunuz olmadığını düşündürüyor yazdığınız yazı bana. Devlette görev yapıyor olduğunuz için böyle kafanıza göre ceza verme hakkına sahip görüyorsunuz kendinizi zaten. Özel okulda bu şekilde davranamazsınız. Dediğim gibi, benim harika bir öğretmenim vardı. Ve sınıfımızda zihinsel özürlü bir çocuk, birkaç tane sürekli iten vuran kıran çocuk, hatta bir tane de hırsızlık yapan bi çocuk vardı. Biz o hırsızlık yapan çocuğun kim olduğunu hiç öğrenmedik biliyor musunuz? Ve bir daha tekrar etmedi aynı olay. Cezasız, bağırtısız çağırtısızca öğretildi o çocuğa doğrusu. İşte öyle bir öğretmenimiz vardı! Zihinsel özğrlü arkadaşımız parmağıyla burnunu karıştırır sonra ağzına götürürdğ elini misal, hiçbirimiz gülmedik bir kere bile; en yaramaz en kavgacı olanlar en iyi anadolu liselerini kazandı; ailelerinin sınıfa gelmesine bile gerek kalmazdı bir olay olduğunda; bizim öğretmenimiz vuranın itenin ailesini alır yaralananın evine giderdi sıcağı sıcağına çözülsün tatlıya bağlansın olay diye. Öyle bir kadındı işte :) sizin ne kadar tahammülsüz bir insan olduğunuzsa zaten burdaki yorumlara verdiğiniz cevaplardan belli! Çok yanlış bir meslek seçmişsiniz ya neyse... Buraya da yazıyorsanız herkes size ayyy haklısın desin diye tazıyorsunuz herhalde, ama kimsenin öyle bir mecburiyeti yok. Ve burası mülkünüzmüş gibi, git falan diyemezsiniz insanlara. Biz sizin öğrenciniz değiliz, önünüzde çocuk yok sizin. Saygıyı bırakmayın elden bence...
bi şey sormak istiyorum siz kavga ederken aileleriniz sizi ayırmazlarmış savunun kendinizi diye.. ee şiddeti engellemek bunun neresinde.. ben bu yönteme hem katılıyorum hemde bu kadar duyarsız kalınmaması gerektiğini savunuyorum açıkçası..kesimlikle ya biz komşunun kızı ile birbirimize girerdik ayırmazlardı kendilerini savunmayı öğrensin derlerdi ve halada annelerimiz biz görüşüyoruz çocuk için kavga olayı tamamen saçmalık çünki kavga ettikten sonra oyuna davem ederdik ağlamaktan şişmiş gözlerimizle
düşünsene annelerin kavga edip küstüğünü ne kadar gereksiz
Acaba okula gitmek istemediği için böyle davranıyo olabilirmi çocuklar gerçekten çok zekiler çünkü bu yüzden hırçın davranıyo olabilir sizin onu bırakmanızın tepkisi olabilir bu durumKızlar Oğlum 5 yaşını dolduracak bu ayın sonunda nasipse. Yaşı küçükte değil fazla. Neyin doğru, neyin yanlış olduğunu anlatınca anlayacak bir şey. Nedense anlamıyor. Söylüyoruz, anlatıyoruz, sadece anlık anlıyor, özür diliyor ve sonra tekrar eski hareketlerini tavırlarını sürdürüyor. Dün işten eve girdim ve telefonum çaldı. Baktım oğlanın öğretmeni. Meğerse benim oğlum dün okulda bir arkadaşının yüzüne "tokat" atmış ve çocuğun burnunu kanatmış!!!!! Çocuğun burnunun kanaması da bir hayli sürmüş ve doğal olarak ailesini aramışlar. Ailesi de çok kızmış. Oğlum okuldan gelene kadar öyle sinirliydim ki anlatamam. Böyle gerçekten ilk defa artık dövmek istedim oğlumu. Tabi ki dövmedim ama çok kızdım. Babası ile anlattık ona yaptığı yanlışı. Ceza verdik. Bakalım ne olacak. Ya ben neyi eksik yapıyorum? Ne yapmam lazım? Derler ya "dayak cennet çıkma", doğru mu acaba? Şuanda cezalı? TV, Televizyon, Telefon hiç bir şey yok. Çikolata yok. Sınırlı sayıda ve zamanda idi dediğim bu şeyler, artık hepsi bitti. Çok sinirliyim gerçekten ya!!!
Edit: Bir çocuğunda sırtını ısırıp, morarttı!!!!!!
Okula gitmeyi istememe gibi bir durumumuz yok cok şükür ama ara sıra is yerime gelmek istemiyorda değil :) öğretmeni ile de konuştum. Sadece oyun amaçlı yapıyormus. Şimdi çok şukur o yaramaz 2 arkadaştan birini veli aldı okuldan. Diğerinin de sınıfı değişti oğlum daha iyiAcaba okula gitmek istemediği için böyle davranıyo olabilirmi çocuklar gerçekten çok zekiler çünkü bu yüzden hırçın davranıyo olabilir sizin onu bırakmanızın tepkisi olabilir bu durum
Gözünüz aydınOkula gitmeyi istememe gibi bir durumumuz yok cok şükür ama ara sıra is yerime gelmek istemiyorda değil :) öğretmeni ile de konuştum. Sadece oyun amaçlı yapıyormus. Şimdi çok şukur o yaramaz 2 arkadaştan birini veli aldı okuldan. Diğerinin de sınıfı değişti oğlum daha iyi
6 yaşında iki kız çocuğu düşünün kavga ediyorlar zaten ortada çok büyük fiziksel güç yok ikimizde dengizbi şey sormak istiyorum siz kavga ederken aileleriniz sizi ayırmazlarmış savunun kendinizi diye.. ee şiddeti engellemek bunun neresinde.. ben bu yönteme hem katılıyorum hemde bu kadar duyarsız kalınmaması gerektiğini savunuyorum açıkçası..
ben size cok katiliyorum 5 yasi icinde bir iglum var ve krese gidiyor ama bole birseyle karsilassam cok cok uzulurdum ve cocugum adina incinirdim..sonucta karsidaki de cocuk ama bir tarafta anne yuregi en azindan bir ceza bekliyorBen devlette öğretmenim hanımefendi.
Kapağı özele atmak yerine devletteki çocuklara faydalı olmayı seçtim.
Masumiyetini tamamen yitirmiş çocuk yoktur, masumluğu zaman zaman elden bırakan çocuk vardır.
Bunu da bu işin içindeki ben sizden iyi bilirim.
Anlama sorununuzu alıp uzaklaşarak benle muhattap olmazsanız sevinirim.
Evet sizin çocuğunuza verilen ciddi bir hasar sonucu siz aman ölmedi yaa dişi de kırılıversin, kaşı da patlayıversin der.
Diğer çocuğa hiç kızmazsınız tamam mı?
Hadi selametle..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?