- 3 Ocak 2013
- 2.072
- 1.895
- 133
- Konu Sahibi BenveUtkum
-
Evet, ben o konularda götürdüm doktora oğlumu. İki defa hem de. Biri çocuk ve ergen psikiyatri ve çocuk psikololoğu olmak üzere iki ayrı doktor yani. Bana oğlumda dikkat eksikliğinin olmadığını söyledi. Oğlum yaramaz arkadaşları ile oynayınca böyle yapıyor. Mesela kız arkadaşları veya uslu bir arkadaş ile oynasa öyle yapmıyor. Ben zaten oradaki eylemine sinirlendim. Dün o uyduğu iki yaramaz arkadaşı gelmemiş ve bir sorun çıkmamış. Yani yaramazlık yaptığı, yanına yandaş bulduğu veya o grubun içine girdiği zaman yapıyor öyle şeyleri.Sevgili konu sahibiBenveUtkum ilk mesajı okudum sadece ona istinaden cevap yazıyorum. Konu yaramazlık falan değil. Belliki çocuğunda başka bir sıkıntı var bir çocuğu ısırmak birine tokat atmak aşırı uç davranışlar sergilemek vs bu durum normal çocuk yaramazlığına girmez büyük ihtimalle hem hiperaktivitesi hemde dikkat eksikliği vardır. Normal sosyal paylaşımlarda zorluk çektiği için de tepkilerini böyle dışa vuruyordur. Sizin anne baba olarak söylemeniz uyarmanız ceza vermeniz vs hiç bir işe yaramaz. Amiyane tabirle bir kulağından girer diğerinden çıkar. Çocuklar zaten konuşmalardan değil davranışlardan öğrenir. Acil tarafından bir uzman desteği almanız gerekiyor. Lütfen ihmal etmeyin çok kolay tedavi edilebilen davranış bozuklukları bunlar. Ama yaş çok çok önemli ihmal ederseniz ilerde çok daha büyük sıkıntılar olur ve o zaman iş iştende geçmiş olur.
Kızdım. Ama dövmem. Dövme ile terbiye edilecek bir durum değil ki bu. Ama bazen konuşmak ve cezalar dövmekten daha verimli olabiliyor.Ceza versede yine yaparsa dovmuycen mi? Dovmezsin de arkadasini nasil dövmüş onu siz dusun
Benim annem babam dövmuyor dovemez diyip başkalarına saldiriyor.
Komşunun oğlu vardi hic dovmemis çocuğu saldriyor bizede bile ayipladim kizdim ona. Anlamiyor yine yapiyor
Dinimizde bile yeri vardır. O çocuktan helalallik istemek gerekir. Dövülmez. O çünkü kendini daha koruyamayacak yaşta. Günahtır. Dövülmez. Dövmem.Dövün diye nasihat edilmiş 5 yaşında ufacık bir cocuga yuh diyorum ya
nasıl dövülür insanın eli kırılır ya o cocuga vurdugunda
durup cocugunun resmıne baktım sımdı senın , cok sakın duruyor ya ufacık bıde hanı ırı kıyım degıl elıde agır dıyorsun yaDinimizde bile yeri vardır. O çocuktan helalallik istemek gerekir. Dövülmez. O çünkü kendini daha koruyamayacak yaşta. Günahtır. Dövülmez. Dövmem.
Sınırlıydı zaten tv falan şimdi hepten çıkarttım cute. Ya sadece arkadaş ortamına göre davranıyor. Erkeklerle o şekilde. Yani kendine az benzer birini buldumu okulda veya evde hemen bu şekilde oyun oynuyorlar. Yoksa yanında sakin biri oldumu ona durup dururken o şekilde yapmıyor. ortamına göre. Eli de ağır ayrıca:))) boyu falan uzun ama evet zayıf biraz. 19,5 kilo:)durup cocugunun resmıne baktım sımdı senın , cok sakın duruyor ya ufacık bıde hanı ırı kıyım degıl elıde agır dıyorsun ya
sakın dovme buaradan gaza gelıp
cezalara karsı gelmıyorsa bence suanda televızyonu telefonu fılan uzun sure cıkar hayatınızdan okula baslayınca yersın ekmegını cunku bu tarz seylere bagımlı olan cocuklar evde odev yapmakta cok zorluk cekıyorlarmış
boyu kac :) baya zayıf cünkü minicik suratı varSınırlıydı zaten tv falan şimdi hepten çıkarttım cute. Ya sadece arkadaş ortamına göre davranıyor. Erkeklerle o şekilde. Yani kendine az benzer birini buldumu okulda veya evde hemen bu şekilde oyun oynuyorlar. Yoksa yanında sakin biri oldumu ona durup dururken o şekilde yapmıyor. ortamına göre. Eli de ağır ayrıca:))) boyu falan uzun ama evet zayıf biraz. 19,5 kilo:)
Cute boyunu inan ki bilmiyorum. Yani epeydir boyunu ölçmedik:) ama yaşıtlarına göre biraz daha uzun boyu. Ya sorma bizimki alttan alttan yapıyor. Alttan hallediyor. Çok kurnazboyu kac :) baya zayıf cünkü minicik suratı var
bu cocuk hıc yaramaz durmuyor yahu resımlerde
benım oglum ıcın ıse ay kız cok yaramaz duruyordu bu resımlerde dıyorlar bana ama benımkı aksıne cok sakın bı cocuk
bızım vukatlar hep dayak yedıgıyle alakalı acıkcası .
sen onun arkadas ortamına goz kulak ol bence , ama erkek cocukları emın ol benımkıde bol bol savas oyunları oynuyorlar
Ben kesinlikle baskalarina zarar verilmesine goz yumun demiyorum sadece sorunun cozumu dortte de beste de altida da ceza degil bunu bilin. Altinda yatan ne var sevgisizlik mi evdeki huzursuzluk mu anne babanin birbirine bagirmasi mi anne baba fiziksel siddet uygulamiyo olsa bile acaba duygusal siddet mi uyguluyo cocuguyla yeterince verimli vakit gecirebiliyo mu cocuk sevikdigini hissediyo mu vs vs bu gibi sebepler arastirilmali ve cozulmeli ceza kesinlikle problem cozme yontemi degildir cocuk egitiminde. Yanlis anlamadiysam ogretmensiniz adem gunes i okumadiysaniz bile montessori yi en azindan biliyo olmalisiniz yontemlerini detaylarini nolur kati olmayin bu kadar
Bayildim,hatta bayıldık arkası yarına. Kitap okuduk tam yatarken aklıma geldi. Açtım ve dinledik. Çok güzelmiş. Yarın nehrin ötesi 2. Bölüm dinleyecegiz:)youtube dan indirebilirsiniz arkası yarın yazınca çıkar
Bayildim,hatta bayıldık arkası yarına. Kitap okuduk tam yatarken aklıma geldi. Açtım ve dinledik. Çok güzelmiş. Yarın nehrin ötesi 2. Bölüm dinleyecegiz:)
gerçekten çok güzel yazmışsınızHepsini de okudum gayet biliyorum.
İnsan ilk okuduğunda hayata pembe bakıyor, teoride çok kolay hepsi.
Uygulamada havada kalıyor.
Bunu da işin içindeki bizler biliyoruz.
Çocuk var, çocuk var.
Çözümsüz çocuk dolu ortalık, sizin o dediğiniz 5. de 6. ya kadar başka bir çocuk
ciddi hasar görmüş oluyor mesela.
Onun için çözümünüz var mı?
Daha geçen gün konu açıldı burada oğlumun ön dişini arkadaşı kırdı diye.
Diş sağlığı ki ne kadar önemlidir.
O çocuk arkadaşının verdiği zarar yüzünden bir ömür dişçi peşinde gezecek belki.
Bu en küçüğü yaa bir dişin yerine yapma da olsa bir diş yapabilirsiniz.
Allah korusun daha büyük durumlar için ne öneriyor o önerdiğiniz isimler ondan haber verin.
Bu sevgi pıtırcığı anneler ayy kıyamamcılar da o konuya onu da ailesini de
çok fena yaparım var yaa diye geziyorlardı.
İlle kendi kuyruğuna basılması gerekiyor tabi gerçek tepki için.
Öyle havadan başkasının üzerinden atıp tutması kolay oluyor.
Ben de bu atıp tutma olayına karşıyım.
Ceza aldı diye, kızıldı, bir şeyler yasaklandı diye dünyanın sonu gelmez.
Anlamsız şımarıklıkların önü kesilmiş olur, ilerde başka bir çocuğa zarar gelip
başka ailelerle muhattap olmak zorunda kalmamış olursunuz.
Her şeyi abartmanın alemi yok.
Biz de çocuk olduk. Katı bir disiplinle büyüdük.
Annelerimizin bizi dinleyecek hali de vakti de yoktu.
El bebek gül bebek büyümedik.
Psikolojim de gayet sağlam çok şükür.
Mıy mıy, gıy gıy, bencil, insanlara zarar veren biri değilim, çocukken de olmadım.
O lüks bana verilmedi. İyi ki de verilmemiş.
gerçekten çok güzel yazmışsınız
evet bende bir anneyim ve şimdiden katı kurallarım var ve oğlum bazen deli gibi ağlıyor
ne mi yapıyorum? kendi haline bırakıyorum ve ağladığı şeyi asla vermiyorum
benim bebeğim çok kıymetli herkesin ki öyledir
ama benim değer yargılarım bencillikten geçmiyor
ve insanlar şunu anlamıyor
her yıl milyonlarca çocuk doğuyor ve herkesin bebeğide sıradan
kimsenin kimseden insalık üstünlüğü yok ister zengin ister fakir olsun
bende sizin gibi büydüm evet dayakta yedim ama psikolojim sağlıklı
saygılar
Yorumlar fazla duygusal..
Bu konuda duygusal yaklaşmak yerine karşı tarafın yerine kendimizi koyup düşünmeliyiz.
Birinin sırtını ısırıp morartmış, bir diğerine vurup burnunu kanatmış.
Ne kadar şiddetli dokunuşlar ki bunlar morarma ve kanama ile sonuçlanıyor.
Bu durumda korkmak gerekir çünkü Allah korusun itse çocuk kafayı sertçe vursa beyin kanamasından gitse..
Ya da gözü masa kenarına gelip gözünden olsa çocuk.
Ceza ile bile kurtarılmayacak durumlar bunlar Allah yaşatmasın.
Özürle çözülemeyecek durumlar yaşanmaması adına mantığı elden bırakmamalı, duygusal olmanın anlamı yok.
Bir hafta çikolata yemedi, oyuncaklarından uzak kalmadı, güler yüz görmedi diye bir şey olmaz.
Hatasını anlamalı.
Bugün bir öğrencim oyun oynarken çelme takmış arkadaşına çocuk yere düş yanıma bir geldi alnı nasıl şişmiş,
morarmış aklım çıktı. Annesini babasını aradım onlar da ayrı telaş, hastane bilmem ne uğraş dur.
Aynı çocuklar geçen haftalarda dolabın içine kapatıp nefessiz bırakıyorlardı birbirlerini.
Bunun adı onların dilinde OYUN..
Kesinlikle çocuktur ay kıyamamlarla geçiştirilmemeli.
Karşıdaki çocuğun da bir insan olduğu unutuluyor herhalde .
Her yer şımarık ve kendini bilmez çocuk ile doldu katlanamiyorum .
İyi anne olacağız diye kendini bilmez çocuklar yetişiyor .
Yeni nesil annelerinin çoğu yanlış çocuk yetiştiriyor üstelik bi de kendilerini mükemmel anne sanıyorlar.
Konu sahibi bu yorumlarım senin için geçerli değil . Sen çocuğunun arkadaşının kurbanı olmuşsun .Maalesef arkadaş çok önemli .
Siz zaten eğitimcisiniz size bir tavsiye olarak kitap önerisi falan vermişler kahkaha attım .
Adem Güneş ismi duymaktan da bıktım nerede saçma bir düşünce orada Adem Güneş .
gerçekten çok güzel yazmışsınız
evet bende bir anneyim ve şimdiden katı kurallarım var ve oğlum bazen deli gibi ağlıyor
ne mi yapıyorum? kendi haline bırakıyorum ve ağladığı şeyi asla vermiyorum
benim bebeğim çok kıymetli herkesin ki öyledir
ama benim değer yargılarım bencillikten geçmiyor
ve insanlar şunu anlamıyor
her yıl milyonlarca çocuk doğuyor ve herkesin bebeğide sıradan
kimsenin kimseden insalık üstünlüğü yok ister zengin ister fakir olsun
bende sizin gibi büydüm evet dayakta yedim ama psikolojim sağlıklı
saygılar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?