Yardım Boşanmalı mıyım !?

Samy Cherry

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2016
42
34
3
Merhaba siteye yeni üyeyim. Kaç aydır işin içinden çıkamadığım bir sorunum var. 3 senelik evliyim. İki aylık bir bebeğimiz var. Doğma büyüme Almanyalıyım. Eşimle Türkiyede tanıştık ve evlenip Türkiyeye taşındım. Herşey başta çok güzeldi. Eşimle çok iyi anlaşıyorduk. Fakat hamile kaldıktan sonra kocam biraz biraz değişmeye başladı. Maddi durumumuz iyi olmasına rağmen her defasında şundan tasarruf edelim, yok onu alma falan gibi davranışları başladı. Bundan ötürü ara ara tartışmalar oluyordu. Daha söyleyemeyeceğim bir kaç hatası daha oldu ama affettirdi kendini. Doğumum yurtdışında oldu. Çok şükür bebeğimiz doğdu. Türkiye ye geri döndüğümde karşımda çok ilgisiz bir koca buldum. Çocuğun birşeye ihtiyacı var mı, sen nasılsın doğumun iyi geçti mi gibi sorular ilgi beklerken biraz soğuktu. En son alışverişe çıktığımızda beraber çocuğun ihtiyaçları alınacaktı sırf farklı markalar istedim diye bana bir hafta küstü! Daha öncede oldu. Üstelik bir ton laf yedim. Barışmak için hiç çaba göstermedi. Özür dilemedi gönlümü almadı. Ve ben çok kırıldım ona. Ne bana ne çocuğuna hiçbir ilgi göstermedi. Şunu belirtmek istiryorum sorun sadece almak değil yukarıda da belirttiğim gibi. Bende bebeğimi alıp geri döndüm ve boşanmayı düşünüyorum. Herseferinde bana sözler veriyor ama tutmuyor. Dediklerimi yapmıyor. Verdiğim emeğin karşılığını alamıyorum ondan. Artık beni sevmediğini düşünüyorum ve ben ona çok iyi bir eş oldum. Geride dönmek istemiyorum soğudum.
Ne yapmalıyım? Boşanmalımıyım? Eğer boşanırsam kızımın velayetini ben alırmıyım? Benimle benzer durumda olan varmı? Fikir alışverişine ihtiyacım var..

Son düzenleme:
Eşiniz çok ilgisiz size ve bebeğinize
Lohusa olan siz değil o galiba sürekli tripler gerginlikler
Düzelmiyor diyorsunuz boşanın derim.
Kendinizi ve bebeğinizi üzmeyin
Mutsuz bir evliliğe devam etmeyin çekmeyin o adamı
SiZde insansınız sonuçta

Siz neden doğuma almanyaya gittiniz ki?
Ben adamı soğuk davranmakta haklı buluyorum.
Şahsen ben erkek olsam ve eşim benim çocuğumu başka bir yerde doğurup beni o ilk heyecandan mahrum etse tavır alırım.
Büyük ihtimal çocuğun 40 çıkdın diye bekleyip öyle geldin türkiyeye babası bebekle ilk bağını sağlam kuramadı bence sebep bu olabilir.

Iyi de eşin ve bebeğimle kaç gün bir arada kaldın

Yani 6 aylık hamile iken gittin 4 ay kaldın geldin

Sonra ilgi göstermedi deyip geri döndün bebek şimdi iki aylık

Bu hesaba göre evde 15 gün ancak kalmışsın

Bebek hayatı çok değiştirir ve o değişim birlikte yaşanmalıdır adaptasyon sürecini yaşamamışsınız ki

Mesela şampuan sen ne istedin eşin ne istedi ve gerekçeleri

Yani adam belki organik diye istedi ya da özendi işte ama sen çocuk hakkında hep benim dediğim olsun mu dedin

Hikayeyi ayrıntılandırın ki anlayalım

Sizinle eşinizin ilişkisi nasıl oda çok önemli. Hamileliği bahane ederek görev aksatmaları insanları uzaklaştırıyor. Buda arada soğumaya gidiyor.
3 ay sizi görmemiş soğuması gayet normal. Almanya'da doğumu neden tercih ettiniz oda çok garip. Eşiniz olmadan Doğum yapmışsınız zaten babalık Doğumdan sonra hissediliyor bunu yaşayamamış eşin psikolojik olarak ta kendini ötekileştirmiş.
Ve Doğumdan sonra hemen dönüş yaptığınızı da düşünmüyorum.
Arayı ısıtmak için bir çaba harcadınız mı Onur'da bilmiyorum ama bebeğinizi babası benimseyememiş...
dönerseniz bile aile terapisi almanızı tavsiye ederim.

Bende önceki mesajımda aynını demeye çalıştım siz daha açıklayıcı yazmışsınız :)

Doğuma beraber karar verdik yurtdışının avantajlarından faydalansın diye kızımız.
Barışmak için hiçbirşey yapmadı evde küs küs oturdu

bence bu evlilik baştan hatalı. birbirinize uygun değilsiniz gibi sanki

6 aylık hamile gittiniz, bir kaç ayda kalmış olsanız , aylarca eşinize ayrı kalmissiniz.
Bebeğe bile yabancı adam, öğrenememis ki baba olmayı. Hiç bir seyinde yokmuş yanında.
Soylemediginiz şeyler de aldatma vs de varsa zaten ilişkinizin pek oluru yok.
Evlilik danismanina gidip bir yardım almayi deneyin, en azından karar vermenizi kolaylaştırır.

Bebek için de çok Üzgünüm. Ayrı ülkelerde babasız yasayacak.

Doğuma beraber karar verdik yurtdışının avantajlarından faydalansın diye kızımız.
Barışmak için hiçbirşey yapmadı evde küs küs oturdu

Bence iletişim sorununuz var sizin
Birde araya izin doğum şu bu girmiş biraz soğukluk oluşmuş
Eşiniz genel anlamda nasıl bir kalemde atmaya hazır gibisiniz
Bilemiyorum evlilik emek ister çok iyi düşünmeniz lazım....

affedemediğiniz şeyler nedir?
arkadaşların dediği gibi eşiniz de doğuma gelmeliydi
yukarıda yazmışlar 4 ay mı kaldınız gerçekten
adam sizden soğumuş olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…