Yardım edin bebeğim ile ilgili anksiyetelerim..

kupkek

Alırım bi dal.
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2013
1.802
1.790
408
Merhaba arkadaşlar
Lütfen başından geçenler bana psikolojik olarak destek olabilir mi?
36+4 haftalık hamileyim ama Doğum korkum bile yok çünkü en büyük korkum bebek doğunca çok samimi olmadığım ve ya ailede sevmediğim insanlar onu kucağına alacak sallayacak istemediğim şeyler yapacak diye gerginim sürekli evet çok saçma biliyorum ama engel olamıyorum kendime örneğin bir yastık görünce k.validem bu bende kalsın bendeyken bunla sallarım bebeği deyince çok bozuluyorum ben sallamak istiyor muyum acaba diye belki ondan önce ben sallayarak uyutmayı deneyeceğim ama etraftan herkese karşı çok hassasım kimse karışsın istemiyorum çok gereksiz biliyorum ama bunu kontrol edemiyorum kendi annem dahil birinin fikir vermesi bile kızdırıyor beni kimse karışmasın istiyorum
Nolur yardım edin,morallerinize fikirlerinize çok ihtiyacım var siz nasıl geçirdiniz bu dönemi

Sen daha doğum yapmadan lohusalık depresyonuna hazirlamissin kendini. Rahat ol . Hamileliginin son gunlerinin keyfini yasa. Bunlari kafana takacagına yat uyu bol bol. Su akar yolunu bulur.
Evet saçmaladığımın farkındayım ama bir teselli gerek bana :)uyumak çok iyi fikir:)

Vala sağlıkla bebek bi doğsun can cağızım sonra düşünürsün

Ilk bebekte herkesten kiskaniyor insan ama ikincide daha rahat oluyorsun
Elbet herkes sevecek kucagina almak isteyecek ama olcüsu dahilinde tabi
Sag salim kucaginiza alin insallah

Doğumdan önceki birebir halimsin.Hatta son haftalarda eşimi uykudan uyandırırdım, ona bebeğimi vermem, şuna elletmem vs.Birkaç ay sonra bebeğimi verecek birileri olsaydı da bende birkaç saat uyuyabilsem diyordum.Yani diyeceğim şu ki alışacaksın şu an aşırı hassassın.Sadece eşin de sen de istemediğiniz şeyler konusunda karşı tarafa çok net olun.Mesela ben ayakta sallamaya asla alıştırmadım başkasına da sallatmadım çünkü bu sefer kendi kendine uyuyamayacak öyle isteyecek hep.Ya da ek gıdada ben doktorun önerileri dışına çıkmadım başkasına da kafasına göre yemek verdirmedim.Güle güle büyüt bebeğini çok fazla düşünmemeye çalış strese sokma kendini.

Sallayarak uyutmak kotu bisey bebek kucakta sallanmaya alışırsa hep oyle uyumak istermis deyin sallamasin. Onun disinda bende simdiden ben buyutmek en cok ben ilgilenmek istiyorum biri opse koklasa kiskanicam gibi geliyo ama biraz ilgilensinlerde rahat nefes alalim dicez buyuk ihtimal bikac aylik olunca

Off lohusaliga erken girmissin.

Kendini surekli telkin et.
Sacmalama bunlari dusunme
O senin cocugun sen istemeden zaten kimse kucagina bile almaz
Alsalar nolcak sanki.
Vs vs diyerek kendini sakinlestir

Vala sağlıkla bebek bi doğsun can cağızım sonra düşünürsün
Zaten sağlıklı bir düşünce tarzım olsa doğumu vs.yi düşünürüm tabii ki öncelik sağlıklı olması ama bu tam olarak anksiyete sağlıklı veya bilinçli değil

İnşallah ya keşke öyle düşünsem

Off lohusaliga erken girmissin.

Kendini surekli telkin et.
Sacmalama bunlari dusunme
O senin cocugun sen istemeden zaten kimse kucagina bile almaz
Alsalar nolcak sanki.
Vs vs diyerek kendini sakinlestir
Eşime bazen anlatıyorum olur mu onlarda akrabası onlarda biz kadar olmasa da çok sevecek gözünden sakınacak diyor ama en küçük bir sözde atak yaşıyorum resmen

Size şöyle söyleyim belki anne olmama daha yıllar var ve belki olamayacagim.. ancak bazen aklıma bebegimle ilgili ayyyni sizin aklınıza gelenler geliyor sapur şupur opmeler ziplatmalar sıkma lar minciklamalar ozzelliklede şu çocuğu agzindan öpen Allah'ın cezaları vadyaa... Öyle bir şey başıma gelirse çocuğumu alırım hemen giderim o insan bozhntusununda ağzına bir tane patlatirim. O benim çocuğum yaa benim benim belki çok saçma ama böyle arkadaş böyle

Bebeginizi kollamak sizin gorevini annelik coktan basladi ama etraftan kollarken onun sevilmesine engel olursaniz once bebege zarar verirsiniz aslinda amacinizdan sasmis olursunuz. Sinirlerinizi ve sınırlarinizi korumak elinizde ilk tavsiyem tepki vermeden bir kez daha uzerinde dusunun

Ooo biri ağzından öpse benim ağzımdan alev çıkar herhalde düşünemiyorum bile,ben bir sallama lafında sinir harbi yaşıyorum şap şup öpseler hoplatsalar gözüme perde iner herhalde

Ha bir de hastalanınca her şeye burnunu sokan şunu bunu yap diyen yahu tamam deyin dwyinde niye diretiyorsunuz ya

Yani sonuçta onlarda içten yürekten sevecek bizim gibi inşallah geçicidir kontrol edebilirim..

An
Ooo biri ağzından öpse benim ağzımdan alev çıkar herhalde düşünemiyorum bile,ben bir sallama lafında sinir harbi yaşıyorum şap şup öpseler hoplatsalar gözüme perde iner herhalde
Anam tepkini koy miymiy durma ayıp olur diye susup kendini kemirme

Yani sonuçta onlarda içten yürekten sevecek bizim gibi inşallah geçicidir kontrol edebilirim..

Evet bebege sarilip sevmeleri baska emzirmeye calisan ornekler baska sizle sorun yasasada bebegi sevmesi de baska. Hepsini iyi ayirt ederseniz sorun olmaz bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…