yardım edin fikirlerniz çok önemli ....

HLYEOS

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2013
10
1
36
İstanbul
merhaba ; öyle br çıkmazdayımki yardımınıza ihtiyacım var... 2 yıldır birlikte olduğum erkek arkadaşımla evilik planları yapıyoruz ama bir sorun var ve şu anda bu konu yüzünden ayrılık aşamasındayız ara verdik şimdilik ... sorun şu erkek arkadaşım rahat bir insan ailenin tek çocuğu... gençlik döneminde bar işletmeciliği yapmış ... gençlik dönemlerinden beri alkol kullanıyormuş ve esrar.. hatta bir dönem kimyasal hapta kullanmış ama etkisinin olumsuzluğunu farkedince bırakmış ama esrara devam ediyor alkolüde hergün tüketmesede arada bir arkadaslarıyla görüştüğünde keyifli bir gün geçirmek istediğinde içiyor.. benim yanımda içtiğinde bir duble rakıyı bol buzlu olarak içtiğini sapıtmadığını gördüm... ancak şöyle bir durum var ben alkol kokusundan nefret ederim... turizmci olmama rağmen alışamadım mereti içmeyi bırakın kokusu bile yatak döşeklik yapar beni. içmişten beter olurum... başlarda ilişki döneminde bunları sorun etmedim çünkü nerde duracağını bildiğini alkolik olmadığını evlendğimizde içtiğinde beni rahatsız etmeyeceğini ayrı odalarda kalacağımızı ilk kendisi önermişti... bende rahattım bu konuda ama bundan iki ay öncesi konu açıldı ve içtiğindede yanımda kalmak istiyeceğini söyledi... ben bişeyler yaşamayı bırakın yanında duramamki... reddettim kavga ettik ve ben bu konuda ödün vermeyince ayrıldık üç saat sürdü ama ölüm gibiydi inanın sonunda pes etti söz verdi. iki gün öncede bu konu yine acıldı sözünden vazgeçtiğini bu durumdan kendisinin mutsuz olacağını söyledi... tartıştık benden bir adım atmamı hiç değilse bi kadeh içip eşlik etmemi yada yanıma yanaşmasına izin vermemi bekliyormuş bense çok netim bu konuda... esrar konusundan onun için endişeliyim sağlığı için isterse içmyecğini söylüyor ... ama alkol farklı ... tüm arkadaş çevreside, aileside sosyal içiçiler...
napıcam ben şimdi... ara vermek istedi .. fikir alıp düşünecekmiş... sende düşün dedi. daha önce verdiği söze asla yanaşmıyor başka bir çözüm bulalım diyor ama başka bir çözüm gelmiyor aklımıza ... eğer bir çözüm yoksa ayrılık çanları çaldı bizim için ... ayrılmak istemiyorum zaten evlilik fikrine o alıştırdı beni ... yeni birini tanımak çok zor geliyor ...
sizden yorumlarınızı ve deneyimlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum...

boyadıgım yerler bi erkegi terk etmek için oldukça güçlü sebepler
tabiki benim için

Kesınlıklee ayrılık canları calmısken bırakın gıtsın ...

Ayrıca cok dogal bırseymıs gıbı anlatmanız ve anlayıslı olmanız da enteresan ...

Arkadasım '''alkol ve esrar''dan bahsedıyoruz ...

Sen onunla evlendıgınde mutlu olacagını mı dusunuyorsun ?

Hersey pembe degıl canım ...

Kotu olan ne varsa var o adamda ! Sen kalkmıs yardım ıstıyorsun ...

Neyın yardımı bu ?

Sen evlendıgınde adam alkol aldıgı zamanlarda ayrı yatmayı bıle normal karsılıyorsun ...

Allah askına yaslarınız kac ?

esrar içiyor bu sana batmıyor...normal bir şeymiş gibi buraya yazıyorsun...

sonra içki içtigi gecelerde ayrı odada kalmıyor diye ayrıldınız?

ben bir tarafından tutamadım konunun...

arkadaşın İÇKİ sorunu yok...

KİŞİ ÖNCELİKLE : MADDEBAGIMLISI...

Bence odaklandıgın sorun saydıgın şey devede kulak...sadece dikkatini buraya kaydır derim...

nargile degil ESRAR içiyormuş ???

Böyle bi adamla evlilik fikri için ya çok cesur olmalısınız yada çok aşık. Biraz daha dışardan bakmaya çalışın çok pişman ve herşey için çok geç olmadan. :26:

Ah bu aşk yok mu! hepimizin gözünü kör ediyor. Ben her şeyi geçtim. evlendiğim insanla neden ayrı yataklarda yatayım ki? ona sarılıp huzur bulmadıktan sonra manası olur mu? "nefret ediyorum alkol kokusundan bile" diyorsun. her gün nefret ettiğin bir koku seni mutsuz eder arkadaşım. bunu buraya yazdığına göre şimdiden mutsuzsun. güzelce düşün, tart her şeyi.

esrar mııı
sizi yargılamak istemem herkesin kendi tercihi tabiki ama bu tarz alışkanlıkları olan birine sevgilim diyebilmeniz ilginç..
yardım edilecek bi durum da yok burda.
umarım ilerde burda eşim beni dövdü sövdü vs.. konular açmazsınız. esrar kullananların uçuşa geçtiginde neler yapabilecegini tahmin bile edemezsiinn..
lütfen iyi düşün arkadaşım hayatını karartma . ya bi şekilde kurtulsun bu illetten ya da yol ver gitsin ya başka adam mı yok.
ondan sana koca falan olmaaaazz

ben 26 o 28 yaşında... esrarında kötü olduğunu tabi farkındayım ama bana bir zararı çokda olmaz yanıma hiç öyle gelmedi bunu biliyorum ... çok araştırdım inanın .. uzaktan görsem anlarım kullanıcıyı turizimciyim dedimya birsürü kullanıcıyla karşılaştım. bunun dışında çalışkandır ailesinin durumu çok iyi olmasına rağmen baba parası yemez... diğer bütün konularda çok iyi anlaşıyoruz. ayrılık çanları şuanda çalmayı bırakın yıktı ortalığı ... onu kaybetmek demek arkadaşımı dostumuda kaybetmek demek... benim en yakın arkadaşım sırdaşım aynı zamanda... bu yüzden daha çok zorlanıyorum... esrarı istemediğinde aylarca içmiyor bunu takip ettim ve gördüm.... diğer kimyasalıda bırakmış zaten gençliğinde iki kez denemiş... ikincisinde bırakmış etkisini görünce.. bana sıkıntıdan içtiğini benim rahatsız olacağımı bildiği birşeyin onuda rahatsız edeceğini bu yüzdende bırakabileceğini söylüyor. o yüzden esrarı sorun etmiyorum . ama alkol aynı değil ... alkolik boyutunda değil ama bi kadeh biraddanda tiksiniyorum ben. bu arada yılın yarısı ailesi yazlıkta oluyor çoğu arkadaşıylada çok nadir görüşüyor çünkü çok yoğun bir iş temposu var...

Esrarıın ne olduğunu biliyorsunuz değil mi?

Ben mi bilmiyorum yoksa?

Uyuşturucu kullanması problem değil de alkol kullandığında yanınızda yatması mı problem?

Insanların öncelikleri bu kadar mı farklılık gösterir...

Geçin isterse bırakır, bilmem kaç ay içmiyorları.
Kullanmayan birine göre fersah fersah yakın bağımlı olmaya.
Bunu göze almayın.
Alkol zaten problem olacak aranızda.

Ara vermişsiniz zaten, ara verilen ilişkiler bitmeye mahkumdur bence.
Düzeltmeye, toparlamaya çalışmayın.

Söylendiği kadar kolay olmayabilir, ama devam ederseniz sonrası çok daha zor olur emin olun.

Arkadaşım 'her boyayyı boyadın fıstık yeşili mi kaldı' derler
Sen şimdi kimyasal madde kullanan
Canı sıkıldığında esrar içen üstelik böyle bir çevresi olan adamla içki içmesi yüzünden mi ayrılma noktasına geldiniz.
Allah'ım aklımı koru.

Benım anlamadıgım ne konuda yardım beklıyorsun bızlerden ?

Zaten herseyıyle kabul edıyorsun ama evlen de gor bakalım ...

Evlılık hıc dusundugun gıbı degıl ...

Ickı yuzunden degıl ''Ickının kokusu'' yuzunden

uzak dur arkadaşım lütfen.bırak gitsin.adam üstelik beni böyle kabul et diye dikleniyor.
ilk defa sana yazıcam büyük sırrımı.eşimde evlenmeden önce esrar hap alkol içiyormuş.bana söz verdi ve alkkol hariç bıraktı.
biz bıraktıktan 1 sene sonra evlendik ve 1.5 yıl sonra kızımız oldu.kızım olduktan çok kısa bir süre sonra esrara tekrar başladı.
ve 3 senedir bıraktırmak için kaç takla attım ama başaramadım.çocuk olunca bırakıp gidemiyorsunda.sıkıştım kaldım.
o yüzden sen yolun başındasın bak aileside içici diyorsun yapma kendine yazık etme.evlenince ayrılmak daha zor şimdi birkaç ay üzülür ağlarsın geçer.

Al sana ikiniz için uygun bir çözüm
Şimdi bu esrar bu kadar abartılacak birşey olmadığına göre erkek arkadaşının içki kullandığında sende esrar kullan böylece kokudan rahatsız olmazsın.Ne şiş yansın ne kebab.

esrarın kokusu alkolden beter inan.ve bir arkadaşında dediği gibi uçuşa geçince ne yapcağı belli olmaz
üstelik unutkanlık başlıyor zamanla aizemire kadar gidiyor.karşındaki insan gidiyor bir başkası geliyor
sen hala iyi yönlerine bakıyorsun.evlendikten sonra rahatsız oluyorsan sende iç der eminim.lütfen burada yazılanları
yabana atma hayatını kendi elinle kkarartma.evlenince ayrı oda da yatmak istemez tabi çünü esrarı içince düşüneceği tek şey
yatak olur bilmem anlatabildim mi

Arkadaşım ne biliyosun evlenince yine sıkılmayağını
İşte o zaman en yakın arkadaşının sırdaşının dostunun bir canavara dönüşmeyeceğini.

sen e.arkadaşını temize çıkarmışsın canım kanaat notunuda vermişsin, kırmızı yazdığım yeri görüyormusun? yanıma öyle gelmedi hiç diyorsun peki sen o insanla 6 ay bir evin içinde oldun mu kullandığında ne hale geliyor gördün mü? eroin,esrar vs bu büyük bir sorundur , ben sana bir olay anlatayım , karar senin hayat senin
2 çift tanıyordum ,birbirlerine deliler gibi aşıklardı ,oğlanın ailesi de zengindi ,ama oğlan esrar ve alkol kullanıyordu, kız oğlanla evlenmek istiyordu, bu durumun vehametini çok anlattılar bana bir zararı olmaz '' dedi ,ve evlendiler çocuk ilk hafta hiç onun yanında kullanmadı 2. hafta kullandı ,bişi olmadı 3,4 bişi yok herkes çok sevindi , 3 ay sonra o kız farklı bir kızdı.. oğlan değişmişti dayak ,küfür ve daha beteri kızıda kullanmaya zorlamalar, ve kız hamileydi, ite kaka büyüklerin gözetimi altında bir evlilikleri oldu,şiddetin her türlüsünü görüyordu,eşi o kafayla ahlaksız tekliflerle geliyordu , kendileri aileyle beraber bir bungolow tesis işletiyorlardı bu durum turistleri rahatsız etmeye kadar ilerledi..ve kız babasının evine döndü ve doğum oldu evleneli 1 yılı yeni geçmişti yani,ve o oğlan malesef o maddeler ile intihar ederek öldü.. gencecikti..oğlanın ailesi kızın elinden bebeği aldılar , kızı ailesi başka biriyle evlendirdi oğlanı babaannesi büyüttü,, bunlar olurken ben çok büyük değildim ama turizimle uğraştıkları için ve aile dostlarımız olduğu için büyükleri hergün ordaydık.. şuan o doğan bebek 18 yaşında , o kadıncağız otellerde oda temizlikçisi , babaanne öldü ,annesiyle arası iyi olsada uzak yaşıyorlar aynı şehirin içinde ..eğer inandırıcı gelmezse face adreslerini vereyim ikisinden de dinle hikayeyi anne ve oğuldan..o madde bağımlılığının bana bir zararı olmaz derken ne zararlar açtığını kadın kendisi anlatsın.. dedim ya hayat senin hayatın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…