Doğuma Hazırlık Yardım edin ismin içinden çıkamadım :((

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ozgeemrem

Bir Bebeğim Olsun :(
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2012
33
0
36
İstanbul
Selam kızlarr,
Ben kızıma "liva" ismini vermek istiyorum. Sizce nasıl bir isim ??

Baktığımda şöyle bir açıklamayla karşı karşıya kaldım:

LİVA:Sancak demektir. Kıyamet gününde, canlılar dirilip, Arasat meydanında toplanınca, Allahü teala tarafından Peygamber efendimize ihsan edilecek olan ve altında bütün inananların toplanacağı sancak-ı şeriftir. Kıyamette herkes sustuğu zaman ben söyleyiciyim. Kimsenin kımıldayamadığı vakitte onlara şefaat ediciyim. Kimsede ümid kalmadığı zamanda onlara müjde vericiyim. O gün her iyilik, her türlü yardım, her kapının anahtarı bendedir. Liva-i hamd benim elimdedir. İnsanların en hayırlısı en cömerdi en iyisiyim. O gün emrimde binlerce hizmetçi vardır. Kıyamet günü peygamberlerin imamı, hatibi ve hepsine şefaat edici benim. Bunları öğünmek için söylemiyorum. (Hadis-i şerif-Tirmizi, Darimi-Mişkat)

Sizce kızıma yakışır mı bu isim ben çok istiyorum ama kimisi saçma fln diyo koyma diyolar....

S İ Z C E ????

Kulağa hoş geliyor cidden
Sen guZel olduguna inanıyorsan
Kızın da inanacak
Ve o inanırsa herkese guZel gelecek
Yalnız sana tavsiyem
Bir ismi beğendiysen
Herkese sorma hatta söyleme
Cok çabuk yipratiliyor
Doğana kadar bıkıyor insan

isim hosuma gitti bi arastirdimda

İsim %100 erkek ismi, ancak biraz garip olur ama hoşunuza gidiyorsa kızlarınıza da verebilirsiniz. iki alaydan mürekkep askeri teşekküle ve bu teşekkülün kumandanına verilen addır. Livanın resmi kayıtlarda adı {miriliva} suretinde de geçer. Miralay terfi edince liva, liva terfi edince (ferik) olurdu. Liva’lara paşa da denilir, elkap olarak da seadetlû kullanılırdı. mülkiye taksimatında mutasarrıf idaresinde bulunan memleket parçasına verilen ada da liva denilirdi. Bunun yerine sancak da denilirdi. Eskiden memleketin mülki taksimatı şöyle idi: nahiye, kaza, liva(sancak), vilayet. liva ayrıca bayrak, sancak manalarına da gelen bir tabirdir. Liva-i şerif; cenab-ı peygamberin bayrağı, liva-i osmani; osmanlı sancağı, liva-i zafer; zafer bayrağı suretinde kullanılırdı. .

Benim adım liva. İnsanlar anlamını sorunca doğru düzgün cevap veremiyorum ilk aldığım tepki tuğgeneral diye kız ismimi olur oluyo. Söylenişi feminen olabilir ama adı liva alan bir bayan olarak söyleyebilirim ki liva kesinlikle bir erkek ismi.

Anlamı sancak,sancak beyi,tuğgeneral olan bir ismin kız ismi olduğunu iddaa etmek ne kadar doğrudur çözemedim.

Back
X