yardım edin kızlaarrrr :(

esmerm91

Bal oğlum ♥️
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2013
10.382
13.853
498
slm kızlar..nişanlanalı 3 aya yakn oldu.o qündr bu qündr konularımızdan birisi bzm nerede oturacaqımız..!ben k.valideme yakın oturmak istemezken herkes bi taraftan onun hazırlıqına qirmş durumda..kaynvalidemin binasında bir ev varmş bn güyaaa orda oturacakmışım! ben konuyu kapatmaya çalışırkn bu artk nişanlımlada aramızda problem oldu..neymş efendm annesi hastaymş bn ona yardm etmek zorundaymışım...!ne zorunluluqum warsa sanki..bende 'ben hiç birşeyi yapmk zornda değilm.annene yardm etmek istersem ister ev uzak olsn ister yakın olsun ben qider qelrm' dedm.ikna olmuyo beyfendi..halbuki biz bu konuyu daha önce konştk ve oda böle bişey istemediğini sölemişti..şimdi bunun neden tartşmasına qiriyo benmle anlamadm ya..kaç qündr konşmuyorz bile doqru düzqn..biz ki yarm saatten çok brbrmizin sesini duymadan yapamayan insanlarz..napcm bn ? bi fikir vern nasıl bi yol izlemem lazım?

Kimsenin kimseyi hiçbir konuda zorlamaya hakkı yok. .

Birilerine yardımınız dokunacaksa içinizden gelmesi gerekir zaten . .Zorunlu yapılan iş ne size nede karşınızdakine zevk verir. . Elbette kayınvalideniz zor durumdaysa içinizden gelerek el atmanız yardımcı olmanız gerekli. . Bunu sizde düşünürsünüz. .

nişanlınız şimdiden, verilen kararları tek başına almaya kalkarsa evliliğinizde sorunlar çıkacaktır. . Ortak karar alarak orta nokta bularak hareket etmeniz gerektiğini dile getirin. . . Sonuçta ömür geçireceksiniz o evde . . Sizin istediğinizde oldukça önemli :26:

Ben kayınvalidemle aynı sokakta oturuyorum. Ev tutulacağı zaman uzun bir süre tartıştık bu konuyu, kavga ettik. Sonra ben eşimi kırmamak için kabul ettim. Hayatımın en büyük hatası da bu oldu.

Daha ilk aydan burnumdan getirdi eşimin ailesi. Nasıl pişman olduğumu anlatamam. Çekmediğim kalmadı. Şimdi olsa gerekirse evlenmem ama yine de bunu kabul etmem.

En sonunda eşim de pişman oldu yakın oturduğumuza. İş işten geçti tabi. Ha aynı evde oturmuşsun ha aynı sokakta. Asla bir farkı yok. Madem o kadar yakın oturacaksınız bari aynı evde oturun da masraf olmasın.

Zor bir durum. Kayınvalidenizin nişanlınızdan başka çocuğu yok mu?

Yani şöyle özel bir durum olur başından efendi efendi konuşulur annem hasta bana ihtiyacı var böyle bir durumda yanımda olur

musun şeklinde o zaman düşünülebilir ama böyle sanki çapraz ateşe tutmuş gibi bilemedim.

Benim bildiğim dinen hatta toplumsal olarakta gelin kaynanasına bakmak zorunda değil, yaparsa kendi iyiliğinden.

Ama bir evlat anne ve babasına ihtiyaçları oldu mu bakmak ve yardımcı olmak zorundadır. Yani kendisi tabiki gereken ehemmiyeti

göstermeli ama sizi buna mecbur edemez ki. Bunlar yanlış şeyler. Bir gelin bayramda seyranda müsait olduğu zamanlarda gider

büyüklerinin elini öper varsa nezaketen hizmetlerini görür budur yani.

Açıkçası daha şimdiden bu konuların bu şekilde gündeme gelmesi düşündürücü. Bence kesinlikle uzak bir yerde evini tut. Başka türlü

çıkamazsın bu cendereden yoksa biter bu iş de yani bitir demiyorum ama daha ne olsun. Karışık işler. Allah yardımcın olsun cnm.

sen yakın oturmayı kabul etsen bıle sorunlar bıtmıcekkı canım.bu seferde sureklı oraya gıdıp gelmek zorunda kalacaksın sureklı bırlıkte olacaksınız ve sen bunu ıstemedığınde esın sorun yapacak ozamanda cok tartısacaksınız.cok ıyı dusun ıyı karar ver derım ben.aıleye yakın oturmak pekde ıyı olmuyor gercı uzak olsanda sorun olacağı zaman zaten oluyor .yanı bu erkeklerın aılesı bır bılmece gıbı cozen yok daha heralde:)bu arada sen de dekı bende aıleme yakın olmak ıstıyorum de bakalım ozaman ne dıcek senınde bı aılen var sonucta dımı

zorla yapılacak işin kmseye bi faydası dokunmayacaqnı defalarca dile qetrdm..ben asla yardm etmem demiyorum benm kızdığım şey bşylern zorunluluğa dökülmesi..neden zorla onlarla aynı apartmanda otrmak zornda kalym ki anlamıorm..sinirden çatlamak üzereym

onuda dedm canm yok efendm annesi dizinden rahatsızmş bnm annemin saqlk durumu gayet iyi oldqndan onun annesine yakın otrmak daha mantıklıymş.ha bu arada tek qelin ben değilim bi qeln daha var ve ayrıca bide qörümcem war we bekar olduqu halde ben bu sıkıntıyı yaşıyorum

var canm var bi qelini bide kızı var ama nedense benm yumuşak huylu olmamdan mı ne şimdiden bu durumu benm üstme yıkmaya çalışıyorlar..

gorumcen olduğu halde yıne yakın olmak ıstıyor yanı anlamadım valla.pekı eltın nerde oturuyo yakınmı onlara

erkekler ailesinden rahatsız olacağını düşündükçe daha çok zorunlu bırakıyolar yakın oturmaya. iş yerine yakınlık vs gibi bir mecburiyet de yoksa eğer orda oturmak istememenize tepki olarak daha çok isteyebilir eşin.
sen nasıl bi açıklamayla orda oturmak istemediğini söylüyorsun nişanlına?
seni zorla annesine bakmaya mecbur etmesi de çok anormal. hasta bakıcı mısın sen? içinden gelir arada gider yardımcı olur gönlünü alırsan ona şükretsinler. bunun da içinden gelmesi lazım ayrıca. mecburiyet değil.

Çok sinirlendim şimdi!

Bir de görümcen varmış, hem de bekar! Daha ne diye annesine yakın olmak istiyor ki nişanlın. Tahminimce annesinden uzak olmak istemiyor, hasta olmas v.s bahane. O zaman evlenmesin otursun annesinin dizinin dibinde.

Kabul etmeni hiç tavsiye etmem kendi adıma. Bunu istediğine göre planları da vardır. Sürekli gidip gelinmesi, içiçe olunması gibi.

Değil aynı apartmanda oturmak, aynı sokak,aynı cadde, aynı mahalleyi bile tercih etme. Kaç kaçabildiğince. Valla şimdi tantanası olur biraz ama ilerde rahat edersin. Bu formu takip ediyorsan, çoğunluk şikayetçi.

Nisanlin sonradan yan cizmis
bu evliliginizdeki tutum ve davranislarina da yansir

Ucunda ayrilik da olsa asla kabul etme...

eed farkındaym..bnde bu sıkıntıyı yaşamk istemiyorum banada kalsa aynı semtte bile otrmak istemiyorum ama qel bunu bide onlara anlat anlatabilirsen

işte bnde buna kızıyorum.bi kızı olduqu halde ben neden herşeyne yardm etmek zorndayım niye herşeyne ben koşmak zorndaym anlamıyorum..sanırım eed bunlarn düşüncesi hep iç içe olmak bi ewde yemek pişirp yemek ama ayrı evlerde uyumak qibi..

Ne kadar bencilce!!
Senin ailen yok mu?
Pekala sen de yakın oturmak isteyebilirsin ailene..
Sakın kabul etme ..
Bdv. konularının çoğu eşinin ailesiyle birlikte ya da onlara yakın oturanların konularıyla dolu!!!!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…