- 24 Aralık 2015
- 4.073
- 4.603
- 63
- Konu Sahibi Mavis-prenses
-
İlaçları bırakınca da iyi oluyorsun. Belki yıllar sonra tekrarlar, ama çevre faktörlerin iyiyse bir daha olmaz.Peki ilacı bırakınca eskisi gibi olurmuyum
Devletinde psikologları var çok para değil bence bir an önce gidin borcunuz sağlığınızdan önemlimi zaten allah korusun bir gün bu isteksizce düşündüğünüz intiharı bi anda denersiniz borcunuzu ödeyecek insanda kalmaz.
Her şehirde ki ya da her hastanedeki psikoloğu aynı kefeye koyamayız canım benim kuzenim şahsen devlette ve daha bir hastasından şikayet almamıştırCanım devletın pskologları hıc ılgılenmıyr ılac yazıp gnderyr benım amcam gtmıstı hıc adam amcamla muhattap olmamıs drekt ılacı yazmıs gndermıs neye gre yazdıysa artık !
Mavis-prenses canım bu panık atak galıba belırtılerın o ynde ama tabı ben teshıs kyacak mercii degılım gecenyıl bendede benzer seyler olmustu nefes darlıgı ve ktu senrylar snra aradgm bırı telefnu acmaynca acayıp panık olmlr nefessız kalmalar falan yasadım hııııc dktra gtmeden yendım ck sukur aslında duanın gucuyle oldu Rab bım sıfamı verdı de rahatladım ıstersen ozelden mesaJ at sana hangı duaları kac defa okudugumu yazayım bu arada oyle duyulmadık dualar degıl ayetel kursu gıbı bılınen dualar cok ıse yarıyor ben kurtuldum sukur bu tur seyler yasayan herkese yardımcı olmya calısyrum cınku gercekten ck zr bı hastalık Allah tum hastalara sıfa versın
Her şehirde ki ya da her hastanedeki psikoloğu aynı kefeye koyamayız canım benim kuzenim şahsen devlette ve daha bir hastasından şikayet almamıştır
Evet bende cok arastirdim en çok belirtilerin uyustugu anksiyete ama öncesinde yani dedigim olaydan önce hic boyle problemlerim yoktu cok şükür hayatımda hersey hemen hemen yolundaAnlattıkların anksiyete gibi.
Cok tesekkur ederim umarim geçer aslında psikiyatri korkum kardesimden dolayı o gitti bi dönem kaygı ve korkudan dolayi verdigi ilaclar yüzünden sürekli uyuyodu hicbisey hissetmiyorum daha kötü oluyor diyodu zor biraktirdik ve toparladı onu gördükten sonra bende oyle olmaktan korkuyorumMutlaka en kısa zamanda bir psikiyatriste gidin, insanın sahip olduğu en önemli şey para değil, huzur ve sağlık. Sizin rahatsızlığınız size hem fiziksel hem ruhsal zarar veriyor. Sigortanız karşılamasa bile tedavinize başlayın, borçlarınızı bir şekilde ödersiniz. İlaca bağımlı olmaktan da korkmayın, tedaviniz tamamlandığı zaman hekiminiz dozlarınızı yavaş yavaş azaltarak bitirdiği takdirde bağımlı olmazsınız. Modern tıp da size yardımcı olmak için var dualar da. Bir an önce sıkıntılarınızın geçmesini diliyorum...
İstanbuldayım ama anadolu yakasındayım gidicem umarım faydali olurİstanbul'daysan Bakırköy'e gidebilirsin, devlet hastanesi. Ağır bir antidepresan olarak düşünme, hafif ilaçlar da var. Korkulacak birşey değil. Ben de 2 yıla yakın tedavi oldum. Sorunum aşırı bir iç sıkıntısıydı, kayınvalidemin yaptıkları, söyledikleri beni çok yıpratmıştı.
Şu an çok daha rahatım. İlacı bırakalı epey oldu ama sıkıntım kalmadı. İlacı bırakınca devam eder diye düşünme...
Inan o kadar çok dua ediyorumki zaten ilac kullanmadan bir buçuk aydır dua sayesinde ayaktayim yoksa kafayi yerdim heralde vesvese diyorum hep bunlar ama işte biran once gecsin istiyorum sosyal hayatımı is hayatımı cok etkilediİlaç kullanacak kadar kötü degil inançlı birisiniz dua ya namaza sarılın bir vesvese boşluğundasınız.Allaha attiginiz her adımda atlaticaginiza inaniyorum.Ayetel kürsü,inşarah,tecrifiye bunlarin anlamlarini bilerek sık sık okuyun çok iyi geliceğine inanıyorum.
Yaptırmazmıyım kan tahlili idrar tahlili başımın ağrısı icin beyin tomografisi nefes darlığı icin röntgenler astım testleri unutkanligim için testler hersey temiz çıktı kafayı hicbiseye takmaman gerek diyip gönderdiler her seferindeKan tahlili yaptirdin mi? Unutkanlik kismi icin balik, ceviz falan ye duzenli olarakobur kisim icin psikoterapi kitaplari okuyabilirsin. Bana iyi geliyor şahsen...
Umarım olmaz hayatımı büyük ölçüde etkiledi çünküPanik atak baslangici olabilir. Psikiyatriye gidin en azindan sorununuzu anlarsiniz. Antidepresan olayini konusursunuz o size anlatir faydalarini/yan etkilerini.
Devam etme zorunlulugu da yok. Bir kez oldu yine olur diye dusunmeyin... Bazen olur boyle seyler.
Gidicem umarım dediginiz gibi olur dinlemeden ilac yazıp başından savanlarda varPsikiyatrist görmeli. İlaçlar sadece anti depresan ilaçları değil ki.. Çok çeşit ilaç var. Rahatsızlığın çeşidine ve şiddetine göre..
Bence panik atak belirtileri bunlar. Gene de bilemem.
Fakat Doktor, bu her ne ise 2 dakika içinde teşhisi koyacaktır ve o andan itibaren iyileşme süreci başlayacaktır..
Anladim canim. Cok mu takinti yaparsin her seyi peki? Cok mu kafana takarsin? Sence durumunun sebebi ne? İnsan kendine donunce az cok tespit edebiliyor bazi seyleri.Yaptırmazmıyım kan tahlili idrar tahlili başımın ağrısı icin beyin tomografisi nefes darlığı icin röntgenler astım testleri unutkanligim için testler hersey temiz çıktı kafayı hicbiseye takmaman gerek diyip gönderdiler her seferinde
Aslında tam tersi hiç takmam öyle kötü seyler atlattimki benim yerimde başkası olsaydı dayanamazdi ama her zaman güçlü oldum kendim başardım herseyi kendi ayaklarimin üstünde durdum bilmiyorum çevremdeki insanlara nazaran her konuda daha rahat ve pozitifim gece yatarken mesela düşünmem oyle saatlerce saniyesinde uyurum iste anlam veremedigimde bunlarAnladim canim. Cok mu takinti yaparsin her seyi peki? Cok mu kafana takarsin? Sence durumunun sebebi ne? İnsan kendine donunce az cok tespit edebiliyor bazi seyleri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?