yardım edin kızlar...

hepyazolsun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2012
1.647
2.109
133
yarın akşam yemeğine eşimin arkadaşı gelecekmiş. fasülye ıslatmıştım zaten yarın için. pastırmalı k.fasülyenin yanına hangi çorbayı yapsam? ekstra ne koyabilirim sofraya? pilav salata yapacaktım zaten ama çok da boş kalsın istemiyorum sofra. dışarı da çıkmam gerekecek çok fazla vaktim olmayabilir. akıl verin lütfen:)

Kuru fasulyenin yanina hertürlu corba olur canim terbiyeli tavuk corbasi yapabilirsin mesela pilav zaten allahin emri varsa tursu cikar bide fasulyenin yanina ben yogurlu biber cok severim damak tadiniza uyarmi bilmem ama:44:bide tatli yap yemekten sonra cay kahve bisey yaparsin oldu bitti istekolay gelsin

valla fasulye nın yanında çorba olur mu ki ya...çünkü o da sulu yemek ben olsam ortaya birşeyler yapardım....dolma gibi.biber patlıcan kolay da olur...

işte pastırma ve tavuk rahatsız eder mi diye düşündüm. turşu olabilir teşekkür ederim.

valla fasulye nın yanında çorba olur mu ki ya...çünkü o da sulu yemek ben olsam ortaya birşeyler yapardım....dolma gibi.biber patlıcan kolay da olur...

kuru biber ve kuru patlıcanı kastetmiyorsun değil mi? aslında çorba fikri bana da garip geliyor ama ortayı neyle doldurabileceğimi bulamadım işte. bu arada son kuru dolma olayım fiyaskoydu. normal biber dolması gibi olmuştu. tövbe ettim ben de. teşekkürler bu arada.

Karışık kızartma yapsana salata pilav fasülye bide kızartma çorbada sulu bence gitmez yanına.Bak mesala patates ve sebze ne varsa kızart iki tabağa ayır birini yoğurtlu birini de domatez soslu yap sarımsaklı kavur kızartmanın üstüne dök çok güzel olur

bak kk da elossa nın mutfağı var..orda mutlaka kendıne uygun birşeyler bulabılırsın...elossa ve dıger ark lar sana orda daha rahat yardımcı olurlar linki atacagım sana.bu arada kuru dolmadan bahsetmıstım:) ama yapamıyorsan tabı kendını zorlama.ortaya baska alternatıf börek yapabılırsın o zaman zaten salata yapacaksın birde yoğurtlu birşeyler yapabilirsin...
http://www.kadinlarkulubu.com/yemek-tarifleri/563144-elossanin-mutfagi9829.html

kızlarda sölemişler zaten ya karısık kızartma ya da rus salatası olabılır hanı boncuk makarna ıle yapılan...

vallahi beni kalbimden vurdun. çok iyi fikir.teşekkürler. hem pratik de. tecrübe böyle bir şey demek ki:)

çok teşekkürler kızlar. linke de bakıcam. aslında yemek yapmayı geçtim bence en zoru kombine etmek.

vallahi beni kalbimden vurdun. çok iyi fikir.teşekkürler. hem pratik de. tecrübe böyle bir şey demek ki:)

:) reca ederim ama soslu kızartma cidden iyi oluyo hemen sıcak servis edemeyebilirsin ama sosla iyice bütünleşince oyy çok güzel oluyo hadi kolay gelsin sana.

Kuru fasulyeyi pastırmalı yapacaksan güveçte yapıp sunmanı tavsiye ederim.
Zaten kalabalık bir sofra değilmiş ; sunumuda küçük güveçlerde yaparsın.
Güveçte yapacağın için tencere yemeği gibi sulu olmaz , önce çorba verebilirsin.
Yapacağın mönüde renk takibine dikkat ederim ben , yani çorban yemeğinin renginde ve içeriğin de olmamalı.
Düğün çorbası yapabilirisn.
Kuru dolma tarifimin her zaman tutar ,yapmaya karar verirsen yazarım özelden.
Ben genellikle akşam yemeği sofrasına soğuklar ve ara sıcaklar koymayı severim.
Dolma , arnavut ciğeri ya da misket köfte ve patates kroket ya da çıtır börekler (akşam ara sıcağında kaşarlı tercihimdir)
Eğer fazlaca vaktin yoksa çeşit çokluğundan çok sunuma önem ver , mesela güzel bir havuç salatasını yoğurtlu , mor lahana yapraklarında sun.
Kolay gelsin

ayyy bende çok seviyorum değişik tarifler.misafir ağırlamak tam benlik bişey biraz yoruluyorum ama çokta mutlu oluyorum.bugün akşam misafirim çoktu çaya geldiler.şehrye salatası,rulo patates ,haşhaşlı tatlı,fındık kurabiye ve 3-2-1 poğaça yaptımmmm :))

Bende değişik tarifler severim , sürekli aynı şeyleri sunmaktan hoşlanmam.
Branşım gereği aşçılık ve yiyecek/içecek alanında , sunumlarda iyiyimdir.
Değişik sunumlarını fırsat bulursam paylaşacağım bir ara.

iyi olur canım değişik fikir olur bizlerede :)

Otelcilik mezunuyum canım , uzun yıllar otellerde yiyecek/içecek departmanlarında görev aldım.
Ayrıca özel ilgi alanım sofra düzenlemesi ve sunum.

Onceden birisi yemek fot koymustu ,bende mal gibi yorum yapmistim soyle boyle yap diye
Sen dururken ne haddime boyle konusmak .

Gene tele gectim ben Sarjim bitti bilgisayarda gec yazabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…