yardım edin kızlar :(

mollyewa

Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2013
35
0
6
İzmir
kızlar yardım edin bana lütfen bi sorunum var. hamileliğimde ara sıra bacağıma çok kötü kramp giriyordu uykumdan uyandırıp inleten cinsten ancak 1 dk sürmeden geçiyordu fakat dün sabaha karşı bacağımı esnetirken yine çok kötü kramp girdi ve bu sefer bacağımda geçmeyen bir ağrı var üstüne bastıkça acıyor ve yanıyor basamıyorum ondan çok. bu krampların sebebi nedir ve nasıl geçer sizce yardımcı olursanız çok sevinirim kızlar..

Bendede olmuştu bikaç kere canım dr a başvur biz ne desek yanlış olabilir.Kalsiyum eksikliğinden olabiliyor bu tip kasılmalar dr a başvur bi baktır canım.

Canim masallah sona yaklasmissin, Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin bebisini) Arkadasimim dedigi gibi kalsiyum daha fazla al ve doktora gitmende fayda var ama son zamanlarda kramplar ve agrilar cok artiyor malesef. Benim de kolum uyusuyordu, 2 dk havada tutayim felc oluyordum:) kizima ciciler oremedim o yuzden. Dr.a gittim hemen gebelige bagladilar. Parmaklarim tutmuyor, kollarim ve bacaklarim surekli agriyordu. Dogumdan sonra gececek merak etme. Cok cok gecmis olsun. Bu agriyla 7hafta nasil gecer diyorsan o kadar hizli akiyor ki zaman. Ben 40 hafta nasil gecer diyordum, kizim 10 gun sonra 10 aylik olacak))) Allah minigini sana bagislasin....

Son düzenleme:
Merhaba kızlar!

Arkadaslar bugun doktora gittim kontrole.normalde bebegim bir hafta onden gidiyor. Ama maalesef 8 günde sadece 100 gr almış oglusum. 28+2 yim. 1175 gr ağırlığı.nasil acaba.normalmi? Yoksa dusuk kilolu mü? Bilgisi olan nolar paylaşsın? Birde bilgisi olan varsa bebeğime kilo aldirabilmek icin ne yapmAliyim? Doktorum daha cok yemek ye dedi ama cokta bir açıklama yapmadı? Deneyimlerinizi paylaşır mısınız benimle? Lutfen!

Kizlar bu tablet bilgisayarlar bir acayip..... Yukarıdaki yazımda hamiiss arkadaslar demek istedim hamsi yazmış!,,,,,
((

Canımm hamilelikteki kramplar magnezyum eksikliğinden kaynaklanıyomuş benımde genelde karnıma giriyordu kramp doktoruma sordum magnezyum ilacı yazdı hergün birtane muz ve sade soda içmemide önerdi sende doktoruna danış

Benimde geceleri özellikle bacağıma ve kalçama agrı giriyor,bazen kalçama giren ağrı gündüzde devam ediyor ve topallıyarak geziyordum,ayak parmaklarıma da öyle bir kramp girdi ki felç oldu sandım ayağımı oynatamadım üst üste 6-7 kez oldu ve berbattı,doktoruma söyledim magnezyum yazdı hergün suya atıp içiyorum ve şimdi hiç olmadı çok şükür sende bir sor doktoruna muhtemelen magnezyum yazar.

tamam kızlar çok teşekkürler yardımlarınız için :) dr dan randevu alıp soracam dediğiniz gibi bakalım ne olacak.

Son düzenleme:

amin canım benim çok teşekkürler :) Allah hepimizin miniklerini bağışlasın.. zaman çok hızlı geçiyor gerçekten de,daha dün gibi geliyor sanki hamile olduğumu öğrendiğim an şimdi nerdeyse bitti gibi :)))

bebeğiniz düşük kiloluysa bunu ancak protein ağırlıklı beslenerek sağlayabilirsiniz.asla karbonhidrat yada şeker bebeğe kilo yapmaz.ama size bol bol kilo olrak geri döner.tabi bir de meyve yemenizde çok önemli.yukarıda ki arkadaşların yazdığı gibi krampların asıl sebebi bebek büyüdükçe vücutta açığa çıkan magnezyum eksikliğinden kaynaklanıyor.tabi besinlerle de alabilirsiniz ama en kolay yol suda eriyen tabletler.muz daha çok potasyum yönünden zengin bir meyve.ama tabiki de çok besleyici.haa! bi de bol bol su içmek lazım.kaslarda oluşan asitin atılması ve kasların rahatlaması için.

magnezyumun eksik ama doktora gitmelisin. karnında da kasılmalar başlayabilir. bu şekilde olanlara erken doğum riskindedir. Vücuttaki mineral dengesi çok önemli bebeğinde kilo almıyorsa çözüm önce dengeleri düzeltmelisin ondan sonra normal şartlarda alıp almadığıyla ilgilenmelisin. kontrollerini ihmal etme

Canim bebisin agirligini fazla kafana takma bence gayet iyi.Bana da cok dusuk kilolu dogacak bebegin deyip durdular. 3200 gr dogdu)) bebisin son ayda iyi kilo alacak rahat ol ama bebis kilo alsin diye bal ve pekmez yemelisin. Kek recel gibi tatli yiyeceklerde yapay seker oldugu icin ancak kendin kilo alirsin, bebege fayda etmez.Bal ve pekmezde dogal seker var bunlar bebisinin kilo almasini saglar. Bana da doktorum soyledi, gercekten ise yaradi. Fazla degil hergun 1er yemek kasigi yersen bebisin kilo alir))

Canimcim cok teşekkür ederim. Ben artrit hastası oldugum icin hamileliğimin basından beri yeme sıkıntısı çekiyorum. Hamileliğimde kilo alacağıma 10 kilo verdim. Bu yüzden cok tedirginim. Tavsiyen icin tesekkurler.muhakkak deneyeceğim.umarim ise yarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…