Yardım edin kurtulayım bende düşüncelerimden

gul_perisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2009
259
73
98
35
Kızlar daha önce benzer konularım oldu malesef ben genel olarak hayattan Zevk alamayan kendini değersiz içe kapanık bulan konuşmaktan muhabbet etmekten çekinen rezil olmaktan korkan biriyim. Ve ben hep bu düşüncelerimle uğraşırken günlük hayatın akışını kaçırdım. günlük muhabbet ederken bir çok şeyi anlamadığımı düşünüyorum Kelimelerin anlamlarına takılıyorum. ve bunun gibi bir çok şeyi kendi kendime Problem yapıyorum. lütfen bana yardım edin bu düşünceleri aşmak için okumam gereken kitap veya ne bilim bakış açımı değiştirecek bi film varsa önerebile ceğiniz düşüncelerinizi esirgemeyin sadece okuyup geçmeyin. psikolojik destek al diyen var ise önerebileceğiniz bir uzman varsa lütfen yardımcı olun. benim durumumda olup atlatanlar hangi aşamalardan geçtiniz nolur yardım edin

Kitap

Dr.david burns'un iyi hissetmek kitabini mtlaka ama mutlaka oku.hic birseyin kalmaz.ama mutlaka sikilmadan sonuna kadar uygulamalari yaparak oku

Bir de laurent gounelle'nin tanri daima tebdili kiyafet gezer kitabini oku.bu dedigim 2 kitabi oku.hayata bakisin davranislarin hissettiklerin dusuncelerin degisecektir.kendine guvenin gelecek cok daha mutlu bir insan olacaksin

Bir de laurent gounelle'nin tanri daima tebdili kiyafet gezer kitabini oku.bu dedigim 2 kitabi oku.hayata bakisin davranislarin hissettiklerin dusuncelerin degisecektir.kendine guvenin gelecek cok daha mutlu bir insan olacaksin
Çok teşekkür ederim.. netteki araştırmalarım üzerine tavsiye edildiğini görüp iyi hissetmek kitabını almıştım ancak okumadım. bu yorumunuz üzerine ertelemeyi bırakıp okumam gerektiğini anladım. iki kitabıda okuyacağım inşallah. siz de benim gibi şeyler hissediyor muydunuz kitaplar mı iyi geldi Ayrıca destek aldınız mı

Rica ederim.yok canim oyle hissetmedim hic.sadece bir donem her seyden sikilmaya baslamistim cocuk denniyorduk olmuyordu falan.o ara aldim iyi hissetmek kitabini.oburunude tesadufen almistim.zaten merakim vardir bu tur kitaplara ve kisisel gelisim kitaplarina.okudum ve sacmaladigimi anladim.zaten iyi hissetmek kitabi psikolojik destek almaya gelenlere ev odevi gibi verilen bir kitapmis.hic destek almadan sadece kitabi okuyup tavsiyeleri uygulamak bile yuzde yetmis basari sagliyormus.arkadaslarin dediginin aksine ben bazen tek bur kitabin bir insanin hayatini degistirebilecegine inaniyorum.tabii eger gercekten bunu istiyorsa o kisi.

Nüvide Gültunca Tulgar'ın Kendi Kutupyıldızı'nı Bul kitabı.
Küçük hikayelerle baş ucu kitabi.Ara ara eline alıyorsun ve ne hikmetse rastgele açtığın sayfada hep o gün kafana takılan mevzudan bir örnek hikaye buluyorsun .Eğlenceli bir kitap.
Bu tarz kitaplar eğer gerçekten karar vermişseniz bakış açınızı değiştirmeye işe yarıyor .
Yine her şey aslında kendi beynimizde başlıyor ve bitiyor.Kitaplar ya da filmler tetikleyici unsur oluyorlar.

Ben biraz obsesiflik sezdim sizde, bence bir psikologla görüşün internetten aratın illa ki size uygun biri vardır
Fazla ince detaylarda boğulan insanlar beni sıkıyor açıkçası, bunun bir sorun olduğunu düşünüyorum ve öyle kitapla aşılmaz; iyi bir terapistle aşabilirsiniz. Kitaplar bakış açınızı değiştirip ufkunuzu açabilir ama sizinkisi basit bir iletişim sorunu değil ki öyle bir kitapla puf diye uçsun

sık sık insan içine çık hepsi geçer :)
benim gibi yabanilik varsa ondan olabilir

Değersizlik hissi, hayattan zevk alamama, mutsuzluk, yanlizlik duygusu...bunlar herkesin zaman zaman yaşadığı şeyler aslında. sizde sürekli bu hisler hakimse psikolojik destek almaniz bence en doğrusu. Ben de bir süre bu sorunları yaşamıştım. Hiç bir şeyden tat alamıyor kendimi değersiz hissediyordum. daha büyük sorunlarım da vardı. psikoloğa gitmeye başladım. haftada bir gün gidip yarım saat terapi aldım.düşünce yapım duygularım yavaş yavaş değişti.bu tur sorunları olanlara mutlaka psikolojik destek almalarını kesinlikle öneriyorum.asıl önemli olan sorununü kabullenip çözüm aramak bence. çünkü çoğu kimse, psikolog bana ne yapacak onun söyleyeceklerini ben zaten biliyorum, deyip terapi almaktan korkuyor.sorunlarıyla yuzlesemiyorlar. ayrıca bu sorunlarla ilgili internet üzerinde de pek çok uzman psikoloğu n çözüm önerilerini bulabilirsiniz.ben bu konuda Gülseren budayicioglu nun sitesini önerebilirim.

Bence ilk başta bi dr. dan destek almalısınız. Kitap okumakla çözülecek bi durum değil gibi. Bence iyi bi dr. araştırın. Vakit kaybetmeyin eğer bi sıkıntı varsa dahada ilerleyebilir. Ama inşaAllah yoktur.

Teşekkür ederim öneririleriniz için psikolojik destek almam ne yazık ki bizim ülkemizde lükse giriyor. 200 liradan haftada bir gün gitsem ayda 800 lira yapar. ücretsiz yerlerde bi sonraki seans sırrası ne zaman gelir ne kadar ilgilenirler muamma. o yüzden Allah bana ve bu sıkıntılarla boğuşan tüm kullarına bi ferahlık nasip eylesin de hiç ihtiyacımız kalmasın başka kapılara gitmeye diye dua etmekten başka çare gelmiyor elden

Teşekkür ederim yorum için ben bile benden sıkılıyorum malesef

Bu önermelerle olacak bisey degilki;
Senin bir arayısta olman lazım daima,hic durmadan...
Çünkü, onu ararken yeni seyler cıkıyo karsına,
İste ben bu yuzden hayata aşigim,
Kisacası oturdugun yerden bekleme,kalk,harekete gec.

Ben de ise Sık sık insanlardan kaçma var keşke bu kadar önemsemesem kendimi de daha rahat olabilsem ama Elimde değil malesef
yalnız oldugunu sanmıyorum bende sık sık kacmak ısterım hatta hıc kmseyı gormek ıstemem dogum yaptım 6 ay sadece bebege ası ıcın dısarı cıktm ekmek almaya ble gtmıyordm :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…